Magyar felsőoktatás II [aktiv]

Nálunk a rendszergazda (beceneve Chewbacca :twisted:) benn az egyetemen akkora IQ-fighter, hogyha belépsz hallgatóként a Winfos Zixpébe, akkor az Asztalon ott figyel egy jelszavak.doc nevű fájlocska, ami mit ad Isten? Az adminisztrátori felhasználói nevet és jelszót tartalmazza! :D Azt már mondani se merem, milyen bonyolult jelszót talált ki, ráadásul tavaly óta nem volt képes megváltoztatni... Nem feltűnő ám, hogy az Informatikai Központ gépein befigyel a Macromedia Flash, a Photoshop, a különféle torrent kliensek és egyéb válogatott disznóságok. Áá, nem feltűnő! Csöppet sem!

hehe :) Nálunk gimiben minden héten újrahúzták hálózatilag az összes gépen a Windowst...

Az hiányozna még csak hogy ott dolgozzak, nem hogy még igazagtó is legyek, Gépész vagyok NEM ÁLLATIDOMÁR!!!! Egyébként ott a tanári kar 80%-a elmebeteg a többi meg ha lehet nincs benn. Viszont a mostani rendszergazdával nincs gond csak ha valamilyen FPS multiplayerbe megverjük. Akkor kicsit szid minket de két sör után megbékül.

ej ismét beindul a szezon. nemsoká ülök fel a buszra, aztán gó. kicsit várom is meg nem is :D biztos jó lesz, eleget moddoltam a nyáron.

Az egész magyar oktatási rendszer egy hulladék...ennél több szót nem is érdemes vesztegetni rá :D

Azért irigyellek benneteket, simán zokszó nélkül vissza mennék a fősulira még néhány évre hallgatónak, de nem lehet mert sokba kerül, így csak a szép emlékeim maradnak a fősulis évekről!

hát ja annál jobb mint húzni az igát, de annál szarabb, mint ami lehetne, ha a megfelelő emberek ülnének a megfelelő helyen. Ez kb olyan, mint mondjuk ha valami szudáni szavannán élő arc azt mondaná:

" hú hát azért de irigyellek benneteket, mert szívesebben futék napi 20 km-ert az iskolába, mintsem harcba vonuljak a vérszomjas huszati meg a vacsuti törzs ellen "

Ottani szemmel nézve persze hogy jó iskolába járni, de mondjuk itteni szemmel nézve a 20kmes futás éveken keresztül max azért éri meg, hogy olimpiát nyerj vele. Na így vagyok az oktatási rendszerrel is...ha az összes erőfeszítést figyelembe veszem, minden időt, pénzt, utazást, gondolkodást, amit ebben eltöltöttem, és ezt mind kizárólag arra fordítottam volna, ami érdekel, akkor már minimum magfizkusnak vagy csillagásznak kéne lennem( és ezt most nem viccből mondom...). Ehelyett nincs még egy sz@ros diplomám se amivel kitörölhetném a seggem.

Azért ez elég nagy sarkítás, nem? Mármint vannak gondok a rendszerrel, de ne tegyünk úgy, mintha csak mi dolgoznánk benne. Biztos vagyok benne, hogy akik téged tanítottak, sokkal több erőt öltek az egészbe, mint te...

persze főleg azok akik be sem jártak órát tartani, meg lusták dolgozatokat javíatani, modernizálni a tananagyot, akik már ugyanazt a szart tolják 20 éve a hallgatók fejébe, lusták tantervet készíteni, megfelelő oktatókat tanárokat keresni, releváns tárgyakat oktatni, akik lusták normális jegyzetet írni, könyvről persze ne is álmodjunk, mert az csak a nyugateurópai és usa egyetemeken van, hogy valaki ír tankönyvet, hogy legyen miből tanulni, itt nincs rá pénz, maximum ha jó fej a tanár, akkor kimazsolázza belőle a lényeget egy diasorra és lefordítja, ha nem akkor szerezd be az idegennyelvű könyvet, és olvasd el. És akkor még folytathatnám a sort azokkal, akik azt hiszik magukról, hogy ők az Isten, vagy legalábbis valamiféle király, akik despoták, pofára osztályoznak, szivatják a hallgatókat, csalnak, hazudnak, okiratot hamisítanak, heccből buktatnak, akik negativan diszkriminálnak embereket, mondjuk mert más politkiai nézeteket vall, vagy mert valami kissebbséghez tartozik, igen az ő erőfeszítéseik miatt ilyen az egész. A különbség az én erőfeszítéseim és az övék közt csupán annyi, hogy ha én valamit elrontok, nem jól csinálok, akkor azt annak megfelelően osztályozzák, szóval megvannak a hibáknak a negtív következményei, visoznt ha ők elrontanak valamit akkor soha nincs felelős, se erkölcsi, se anyagi értelemben( az utóbbiról nem is álmodhatunk hogy valaha lesz). Persze kivételek mindig vannak, volt egypárhoz szerrncésm, és ők is azt modják, hogy kalap szar az egész. Mondjuk ez nem csak a felsőoktatásra jellemző, hanem úgy en block az egész országra, röviden tömören foglmazva,nem a megfelelő emberek ülnek a megfelelő helyen, és nem is hagyják döntési helyzetbe kerülni azokat, akik alkalmasak lennének egy egy feladat megoldására, mert ezáltal az ő alkalmatlanságukra derülne fény, ezért van mindenhol protekcionizmus, ezért folyik el a pénzünk a semmibe, és ezért van a béka segge alatt ez az egész hely.

Egy jellemző példa:

Az egyetemnek ahol tanulok van egy szép nagy tornacsarnoka, amit bizonyos időintervallumban használhatnak a hallgatók. Oda lehet menni és lehet focizni, kosárlabdázni, kézilabdázni satöbbi, ha éppen nincs ott valami óra tartva.Van egy focibajnokság is, mint minden egyetemen, de nem ám bennt, mert arra nincs kapacitása a csarnoknak, hanem egy régi bitumenes kézilabdapályán. Mivel hallottam, hogy néha oda lehet menni a csarnokba is, gondoltam bemegyek és megkérdezem, hogy mikor lehet menni. Bementem, és megkérdeztem mi a módja annak, hogy idejöjjünk be játszani...azt mondta és egyből azzal fogadott a bácsi, hogy az egész bajnokság nem jöhet be ide, mert arra nincs keret, holott én nem is mondtam ilyet, csak meg akartam kérdezni, hogy mikor jöhetünk be egy egy meccsre, ha rossz odakint az idő. Aztán azt mondta hogy ott van kiírva a falon, nézzem meg. Megkérdeztem nem lehet e lefénymásolni egy példányban, mire azt a választ kaptam, hogy erre nincs keret. Na jó mondom leírom szerencsére egy darab fecnit és egy működö tollat tudtak adni :lol: így le tudtam írni, hogy mikor nem lehet menni, nem azt hogy mikro lehet, mert gyakorlatilag üres volt az egész órarend, csa pár óra volt tarva egy héten, volt olyan napa mikor csak 1. Akár az egész bajnokságot kényelmesen le lehetett volna játszani, de modnom mindegy, legalább lesz helyünk. Aztán megkérdeztem, hogy milyen telefonszámon lehet időpontot foglalni. Azt mondták, hogy ilyen nincs. Mondom hogyhogy ilyen nincs? Azt mondják hogy úgy működik, hogy ide kell jönni és meg kell nézni, ha éppen nincsen senki a pályán akkor lehet játszani. Na mondom és mi van akkor, ha egyszerre éppen 10 csapat jön ide, akkor hogyan döntik el hogy ki játszon...a csávó csak a vállát vonogatta és azt mondta, hogy nincs keret arra, hogy ezt adminisztrálják. Közben furcsán néztem, amint jobb kezében nemzeti sport, bal kezéből kakót szürcsölget az asztalnál. Aztán gondoltam feljánlom, hogy hívjanak engem, majd én adminisztrálom, végülis nem egy nagy etwas, kifüggesztik a teloszámom valahova és vezetek egy táblázatot, hogy mikor van foglalva a csarnok, meg csinálok valami ki szar uw oldalt ahol meg lehet nézni neten. Azt mondta az arc, hogy ilyet nem lehet, mert erre nincs keret. Mondom neki a saját költésgemen a saját időmet áldozva erre ingyen megcsinálom, azt mondja ilyet akkor sem lehet mert nincs rá keret lol2 na akkor nem tudtam hogy megkérdezzem e tőle, hogy mér arra van keret hogy százezrekért itt szürcsölged a szaros a kakódat a fűtött szobában, meg a nemzteti sport előfizetésre, a kábeltévére az internetre arra van keret. #B ....de végülis ráhagyam és szép csendben odábbálttam, bízva abban, hogy a sors majd igazságot tesz. Különbe is a végén még lehet megütöttem volna, úgy felbaxta az agyam a közönyös magatartása.

Annyit még mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy nem egyedi esetről van szó. Ezelőtt voltam egy másik egyetemen is, de az annyira nem tetszett, hogy váltanom kellet, tiszta káosz volt, nem értem volna el vele semmit, no de ez nem ide tartozik. Szóval, azon az egyetemen sem volt jobb a helyzet ebből a szempontból, kábé ugyanezeket tapasztaltam, konkrétan pl volt olyan, hogy nyertek pályázaton valami 40 darab biciklit, hogy lehessen használni a hallgatóknak testnevelési célból, és szépen bespájzolták maguknak, az igazgatási hivatal dolgozói jártak le vele a boltba délben, vagy pl vettek nem tudomhány sörsátrat, hogy legyen hova beállni az eső elöl a szakesteken, és nem lehetett hasnzálni, mert bérbe volt adbva mindig, és természetesen azt nem lehetett, vagy talán nem merték megcsinálni, hogy az egyetem bérbeadja saját magának. Vagy pl volt olyan hogy jött órát tartani a tanér, és nem volt táblafilc meg szivacs, nincs fűtés, omlik a vakolat és dohos penész szag van, szólt hogy legyen változás kb a félév felénél megunta hogy nincs semmi, és írt egy cikket az egyik politikai hetilapba az uralkodó állpotokról( ujságíró volt a fazon ) aztán szépen kirúgták, a tesi tanszékvezetővel ugyanígy tettek, amikor felemelte a szavát a szakon ahol voltam 1 év alatt 4 tanszékvezető volt, ezek közül 2x ugyanaz volt, mert ment a hatalmi harc a pénzekért, arról meg közben elfeledkeztek hogy kiírják az órákat a tanároknak, úgyhogy mi hiába jártunk be, nem jött be senki órát tartani. A TO heti 4x volt nyitva 2 órát, és az egész egyetemen 5 darab tanulmáyni ügyintéző dolgozott, évfolyamonként 1, egy éfolyan olyan 1300-1500 embert jelent. Képzelheted mi volt akkor amikor le kellett adni, vagy fel kellett venni az indexet, mint a heringek a halkonzervben.... és jó 2-3 órás várakozási idő. Leadásra felvételre 2 hét volt öszvissz, utána még 1 hétig lelehetett adni + pénz befizetsée ellenében( mint utóbb kiderült ez a jattolás törvénytelen volt ). Egyébként mindet el lehetett intézni lével, ha kicsúsztál a határidőből vagy nem lett meg valami viusga fizetni kellett jó sokat azt kaptál új lehetőséget. Az oktatás nívója meg valami borzalmasan szar volt, alig volt jegyzet, egyetemi könyvtár se volt, voltak termek berendezve, úgynevezett szakkönyvtárak, se ruhatár se semmi, de mident kinnt kellett hagyni, mert ugye jó magyasr szokás, hogy ellopjuk a másét, táskák kabátok őrizetelnül hevertek az ajtó előtt a földön. Források jó része angol és német nyelvű volt, amiből lehett tanulni, és könyvet nem adtak ki 3 napnál tovább mert ahoz nem volt elég hogy mindekinek jusson, úgyhogy fénymásolni kellett mindent. De ahol most vagyok az ennél sokkal de sokkal jobb, egy percet nem kellett várnom sose a TO-n, jó kis könyvtár van, elég sok a magyar nyevlű könyv, és friss az állomány, bár jegyzetekkel itt is gond van, mert vagy nincs, vagy ha van, akkor használhatatlan( egy két kivételtől eltekintve). Viszont itt is volt olyan, hogy pl nem volt filc, még hosszú idő után se, mikor szólt a taná hogy legyen, meg itt is megvan a protekcionizmus, olyanok oktatnak akinek közük sincs ahhoz amit oktatnak, aki meg mer szólni azt kirúgják, most pl egy elég jó tanárom megy el, mert beszólt a tanszékvezetőnek, hozzáteszem jogos volt amit mondott neki. Van több tanár is akikkel jóba vagyok, és mondják hogy tudják hgoy szar, de nem lehet változtani a dolgon, mert ha valaki felemeli a szavát annak lőttek. Volt olyan tanár aki konkrétan megmondta, hogy ő nem ért ahhoz amit tanítania kell, de ő nem tehet róla, hogy ezt az órát kapta, ő sem így akarta, és ha tehetjük akkor menjünk más tanárhoz, mert ő nem tud segíteni. Volt olyan hogy egy tárgyból a 6. hét után tudtak cska tanárt küldeni, mert aki tartotta volna, az kiment külföldre, és nem találtak helyette mást. Van olyan óra ahol a tanár nem tart előadást, kerek perec megmondta, hogy az egyik óra ( 2x45 perc) el fog maradni mindig, mert ő 1200Ft-os órabérért nem jön be órát tartani, és helyette össze leszvonva a másik napon megtartandó órával, úgy lett volna 3x45 perc, amiból persze 2x45 lett mert mindig elkésett. Van olyan óra ahol a diákok dolgoznak a tanár helyett, ők tartják az előadást( egyébként sokkal jobban mint a tanár ), és van úgy hogy be sem jön még megnézni sem. Előfordult olyan egy félévben nagyon szerencsétlenül jöttek ki az órák egy tárgyból, mert hétfőn lettek volna, de különböző ünnepek miatt nem lettek megtartva, mert mindig arra esett, illevtve még 2x nem tudott bejönni a tanár, helyettesítő elvileg lett volna, a hallgatók bementek, de a helyettesítő nem jött. Így ebből az egyébként kulcsfontosságú tárgyból az órák 70% elmaradt. Szerencsére a tanár ezt figyelembe vette vizsgánál. Arra meg nem térek ki, hogy mit oktatnak, hogy tele van az egész tanterv haszontalan dolgokkal, amire meg oa kellene figyelni, az kimarad, vagy alig esik róla szó, az egész tananyag elavult, olyan technológiákat oktatnak amit már szinte sehol sem használnak( kivételek persze itt is akadnak). Persze mielőt váltottam anno, körbekérdeztem hogy merre mi a helyzet, mert rengeteg ismerősöm van különféle egyetemeken, taln nincs is olyan egyetem ahol ne lenne valaki, és nagyjából midnenhol haspnló a helyzet, kb egy egyetem van, ahol úgyahogy miden rendben van, és kettő ami elfogadható, a több mind ratyi.

Kedves Főiskolások, Egyetemisták!
Ti, akiket a neptun uralma alá kényszerítettek, hallgassatok most rám!

Fogjunk össze és lázadjunk fel a neptun rendszer ellen! Szarvason most cseréltek neptunt és egy kalap **** az egész, minden hallgató fal1 és :blowup: tőle! láttam már sok el **** rendszert de ez mindent alulmúl, legszívesebben #B lövés1 és utánna :blowup: azt aki ezt megcsinálta ilyenre!

VinoBob":2lyy13t4 mondta:
persze főleg azok akik be sem jártak órát tartani, meg lusták dolgozatokat javíatani, modernizálni a tananagyot, akik már ugyanazt a szart tolják 20 éve a hallgatók fejébe, lusták tantervet készíteni, megfelelő oktatókat tanárokat keresni, releváns tárgyakat oktatni, akik lusták normális jegyzetet írni, könyvről persze ne is álmodjunk, mert az csak a nyugateurópai és usa egyetemeken van, hogy valaki ír tankönyvet, hogy legyen miből tanulni, itt nincs rá pénz, maximum ha jó fej a tanár, akkor kimazsolázza belőle a lényeget egy diasorra és lefordítja, ha nem akkor szerezd be az idegennyelvű könyvet, és olvasd el. És akkor még folytathatnám a sort azokkal, akik azt hiszik magukról, hogy ők az Isten, vagy legalábbis valamiféle király, akik despoták, pofára osztályoznak, szivatják a hallgatókat, csalnak, hazudnak, okiratot hamisítanak, heccből buktatnak, akik negativan diszkriminálnak embereket, mondjuk mert más politkiai nézeteket vall, vagy mert valami kissebbséghez tartozik, igen az ő erőfeszítéseik miatt ilyen az egész. A különbség az én erőfeszítéseim és az övék közt csupán annyi, hogy ha én valamit elrontok, nem jól csinálok, akkor azt annak megfelelően osztályozzák, szóval megvannak a hibáknak a negtív következményei, visoznt ha ők elrontanak valamit akkor soha nincs felelős, se erkölcsi, se anyagi értelemben( az utóbbiról nem is álmodhatunk hogy valaha lesz). Persze kivételek mindig vannak, volt egypárhoz szerrncésm, és ők is azt modják, hogy kalap sz@r az egész. Mondjuk ez nem csak a felsőoktatásra jellemző, hanem úgy en block az egész országra, röviden tömören foglmazva,nem a megfelelő emberek ülnek a megfelelő helyen, és nem is hagyják döntési helyzetbe kerülni azokat, akik alkalmasak lennének egy egy feladat megoldására, mert ezáltal az ő alkalmatlanságukra derülne fény, ezért van mindenhol protekcionizmus, ezért folyik el a pénzünk a semmibe, és ezért van a béka segge alatt ez az egész hely.

Egy jellemző példa:

Az egyetemnek ahol tanulok van egy szép nagy tornacsarnoka, amit bizonyos időintervallumban használhatnak a hallgatók. Oda lehet menni és lehet focizni, kosárlabdázni, kézilabdázni satöbbi, ha éppen nincs ott valami óra tartva.Van egy focibajnokság is, mint minden egyetemen, de nem ám bennt, mert arra nincs kapacitása a csarnoknak, hanem egy régi bitumenes kézilabdapályán. Mivel hallottam, hogy néha oda lehet menni a csarnokba is, gondoltam bemegyek és megkérdezem, hogy mikor lehet menni. Bementem, és megkérdeztem mi a módja annak, hogy idejöjjünk be játszani...azt mondta és egyből azzal fogadott a bácsi, hogy az egész bajnokság nem jöhet be ide, mert arra nincs keret, holott én nem is mondtam ilyet, csak meg akartam kérdezni, hogy mikor jöhetünk be egy egy meccsre, ha rossz odakint az idő. Aztán azt mondta hogy ott van kiírva a falon, nézzem meg. Megkérdeztem nem lehet e lefénymásolni egy példányban, mire azt a választ kaptam, hogy erre nincs keret. Na jó mondom leírom szerencsére egy darab fecnit és egy működö tollat tudtak adni :lol: így le tudtam írni, hogy mikor nem lehet menni, nem azt hogy mikro lehet, mert gyakorlatilag üres volt az egész órarend, csa pár óra volt tarva egy héten, volt olyan napa mikor csak 1. Akár az egész bajnokságot kényelmesen le lehetett volna játszani, de modnom mindegy, legalább lesz helyünk. Aztán megkérdeztem, hogy milyen telefonszámon lehet időpontot foglalni. Azt mondták, hogy ilyen nincs. Mondom hogyhogy ilyen nincs? Azt mondják hogy úgy működik, hogy ide kell jönni és meg kell nézni, ha éppen nincsen senki a pályán akkor lehet játszani. Na mondom és mi van akkor, ha egyszerre éppen 10 csapat jön ide, akkor hogyan döntik el hogy ki játszon...a csávó csak a vállát vonogatta és azt mondta, hogy nincs keret arra, hogy ezt adminisztrálják. Közben furcsán néztem, amint jobb kezében nemzeti sport, bal kezéből kakót szürcsölget az asztalnál. Aztán gondoltam feljánlom, hogy hívjanak engem, majd én adminisztrálom, végülis nem egy nagy etwas, kifüggesztik a teloszámom valahova és vezetek egy táblázatot, hogy mikor van foglalva a csarnok, meg csinálok valami ki sz@r uw oldalt ahol meg lehet nézni neten. Azt mondta az arc, hogy ilyet nem lehet, mert erre nincs keret. Mondom neki a saját költésgemen a saját időmet áldozva erre ingyen megcsinálom, azt mondja ilyet akkor sem lehet mert nincs rá keret lol2 na akkor nem tudtam hogy megkérdezzem e tőle, hogy mér arra van keret hogy százezrekért itt szürcsölged a szaros a kakódat a fűtött szobában, meg a nemzteti sport előfizetésre, a kábeltévére az internetre arra van keret. #B ....de végülis ráhagyam és szép csendben odábbálttam, bízva abban, hogy a sors majd igazságot tesz. Különbe is a végén még lehet megütöttem volna, úgy felbaxta az agyam a közönyös magatartása.

Annyit még mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy nem egyedi esetről van szó. Ezelőtt voltam egy másik egyetemen is, de az annyira nem tetszett, hogy váltanom kellet, tiszta káosz volt, nem értem volna el vele semmit, no de ez nem ide tartozik. Szóval, azon az egyetemen sem volt jobb a helyzet ebből a szempontból, kábé ugyanezeket tapasztaltam, konkrétan pl volt olyan, hogy nyertek pályázaton valami 40 darab biciklit, hogy lehessen használni a hallgatóknak testnevelési célból, és szépen bespájzolták maguknak, az igazgatási hivatal dolgozói jártak le vele a boltba délben, vagy pl vettek nem tudomhány sörsátrat, hogy legyen hova beállni az eső elöl a szakesteken, és nem lehetett hasnzálni, mert bérbe volt adbva mindig, és természetesen azt nem lehetett, vagy talán nem merték megcsinálni, hogy az egyetem bérbeadja saját magának. Vagy pl volt olyan hogy jött órát tartani a tanér, és nem volt táblafilc meg szivacs, nincs fűtés, omlik a vakolat és dohos penész szag van, szólt hogy legyen változás kb a félév felénél megunta hogy nincs semmi, és írt egy cikket az egyik politikai hetilapba az uralkodó állpotokról( ujságíró volt a fazon ) aztán szépen kirúgták, a tesi tanszékvezetővel ugyanígy tettek, amikor felemelte a szavát a szakon ahol voltam 1 év alatt 4 tanszékvezető volt, ezek közül 2x ugyanaz volt, mert ment a hatalmi harc a pénzekért, arról meg közben elfeledkeztek hogy kiírják az órákat a tanároknak, úgyhogy mi hiába jártunk be, nem jött be senki órát tartani. A TO heti 4x volt nyitva 2 órát, és az egész egyetemen 5 darab tanulmáyni ügyintéző dolgozott, évfolyamonként 1, egy éfolyan olyan 1300-1500 embert jelent. Képzelheted mi volt akkor amikor le kellett adni, vagy fel kellett venni az indexet, mint a heringek a halkonzervben.... és jó 2-3 órás várakozási idő. Leadásra felvételre 2 hét volt öszvissz, utána még 1 hétig lelehetett adni + pénz befizetsée ellenében( mint utóbb kiderült ez a jattolás törvénytelen volt ). Egyébként mindet el lehetett intézni lével, ha kicsúsztál a határidőből vagy nem lett meg valami viusga fizetni kellett jó sokat azt kaptál új lehetőséget. Az oktatás nívója meg valami borzalmasan sz@r volt, alig volt jegyzet, egyetemi könyvtár se volt, voltak termek berendezve, úgynevezett szakkönyvtárak, se ruhatár se semmi, de mident kinnt kellett hagyni, mert ugye jó magyasr szokás, hogy ellopjuk a másét, táskák kabátok őrizetelnül hevertek az ajtó előtt a földön. Források jó része angol és német nyelvű volt, amiből lehett tanulni, és könyvet nem adtak ki 3 napnál tovább mert ahoz nem volt elég hogy mindekinek jusson, úgyhogy fénymásolni kellett mindent. De ahol most vagyok az ennél sokkal de sokkal jobb, egy percet nem kellett várnom sose a TO-n, jó kis könyvtár van, elég sok a magyar nyevlű könyv, és friss az állomány, bár jegyzetekkel itt is gond van, mert vagy nincs, vagy ha van, akkor használhatatlan( egy két kivételtől eltekintve). Viszont itt is volt olyan, hogy pl nem volt filc, még hosszú idő után se, mikor szólt a taná hogy legyen, meg itt is megvan a protekcionizmus, olyanok oktatnak akinek közük sincs ahhoz amit oktatnak, aki meg mer szólni azt kirúgják, most pl egy elég jó tanárom megy el, mert beszólt a tanszékvezetőnek, hozzáteszem jogos volt amit mondott neki. Van több tanár is akikkel jóba vagyok, és mondják hogy tudják hgoy sz@r, de nem lehet változtani a dolgon, mert ha valaki felemeli a szavát annak lőttek. Volt olyan tanár aki konkrétan megmondta, hogy ő nem ért ahhoz amit tanítania kell, de ő nem tehet róla, hogy ezt az órát kapta, ő sem így akarta, és ha tehetjük akkor menjünk más tanárhoz, mert ő nem tud segíteni. Volt olyan hogy egy tárgyból a 6. hét után tudtak cska tanárt küldeni, mert aki tartotta volna, az kiment külföldre, és nem találtak helyette mást. Van olyan óra ahol a tanár nem tart előadást, kerek perec megmondta, hogy az egyik óra ( 2x45 perc) el fog maradni mindig, mert ő 1200Ft-os órabérért nem jön be órát tartani, és helyette össze leszvonva a másik napon megtartandó órával, úgy lett volna 3x45 perc, amiból persze 2x45 lett mert mindig elkésett. Van olyan óra ahol a diákok dolgoznak a tanár helyett, ők tartják az előadást( egyébként sokkal jobban mint a tanár ), és van úgy hogy be sem jön még megnézni sem. Előfordult olyan egy félévben nagyon szerencsétlenül jöttek ki az órák egy tárgyból, mert hétfőn lettek volna, de különböző ünnepek miatt nem lettek megtartva, mert mindig arra esett, illevtve még 2x nem tudott bejönni a tanár, helyettesítő elvileg lett volna, a hallgatók bementek, de a helyettesítő nem jött. Így ebből az egyébként kulcsfontosságú tárgyból az órák 70% elmaradt. Szerencsére a tanár ezt figyelembe vette vizsgánál. Arra meg nem térek ki, hogy mit oktatnak, hogy tele van az egész tanterv haszontalan dolgokkal, amire meg oa kellene figyelni, az kimarad, vagy alig esik róla szó, az egész tananyag elavult, olyan technológiákat oktatnak amit már szinte sehol sem használnak( kivételek persze itt is akadnak). Persze mielőt váltottam anno, körbekérdeztem hogy merre mi a helyzet, mert rengeteg ismerősöm van különféle egyetemeken, taln nincs is olyan egyetem ahol ne lenne valaki, és nagyjából midnenhol haspnló a helyzet, kb egy egyetem van, ahol úgyahogy miden rendben van, és kettő ami elfogadható, a több mind ratyi.

Elnézést kérek hogy most nem teljesen ide tartozó dolgot írok de valamennyire azért ide tartozik.
meg erre a szép hosszú szövegre nem bírtam megálni hogy ne válaszoljak de rövid leszek.

Amit leírtál az nem csak a felsőoktatásra igaz hanem az egész magyar oktatási rendszerre szerintem 1 fos az egész.
Jelenleg épp középsiskolásként tapasztalom az oktatási rendszert.
és egy élő példa még általános iskolában 2007-ben a földrajz könyv 2004-es írású volt szóval a gazdasági és egy csomó információ amit ott tanítottak hamis volt.
Márha tanításnak lehet nevezni mert fegyelem is csak elvétve található országszerte az iskolákba+a sok plussz költésg a könyvekre amit nem is használnak mert a tanár nem szeret abból tanítani.

Bár ezt én még nem gondoltam volna hogy a felső oktatás is ilyen romhalmaz manapság.

köszönöm a szót.

Murder: itt a tanáraitokkal is baj van, méghozzá nem is kicsi!
Elsősorban azért hogy nem képes naprakész anyagot leadni nektek pedig csak utána kellene néznie a neten!
Másodsorban ha őszerinte nem jó a könyv amiből tanítania kellene akkor miért nem állít össze egy olyan segédletet ami szerinte jó és tanít abból?

Amikor én még középiskolás voltam már akkor is divat volt ez hogy a tanárok a "Szar a könyv" kifejezéssel éltek és megtették azt hogy néhány jobb képességű tanulót maguk köré szedve összeraktunk egy nagyon jó segédletet, ami tanulhatóbb volt mint a könyv, és olcsón megoldottuk. És szerencsére a főiskolán ahová jártam szintén ez volt a divat hogy évente, kétévente jött ki egy újabb munka bizonyos tanárok kezei alól és nem mindig papíron, pénzért, hanem egyre inkább divat volt a kérdés hogy: "Pendrive vagy hasonló van magánál?" és akkor elektronikus formában megkaptuk az egész könyvet ingyen!!!!!!!!! Utána kapott a tanár bort vagy virágot nemétől függően.

Szerintem ha nem túl kretén a tanár akkor meg lehet vele beszélni hogy csináljatok egy normális segédanyagot és akkor abból jobban lehet tanulni mint abból a szar könyvből!

Év elején meg kellet venni vagy 20ezerért a könyveket de a felét nem is használjuk.
Meg persze ha nem érted amit mond mond ott a könyv ami szintén rettenetesen bonyolultan ír le mindet plussz.

persze legalább a könyvek lehetnének érthetőek is.

Bár nekem ez aalapján a kialakult képem a magyar oktatásról lehangoló+ a sok teljesen felesleges anyag túlbonyolítva.
Bár én a reál tantárgyakat mindig is utáltam inkább a humán tantárgyak mennek.
De nekem még áltaánosban a matek,kémia,fizika mind majdnem bukasá és semmit nem értettem részben a tanár miatt.
most középsikolában a matek továbbra is szörnyű a kémia se jobb de a fizika meg már megy de amiatt mert a tanár tud tanítani és értelmesen magyarázni és ebből elég durva következtetéseket vontam le.
Mert vannak jó tanárok csak kevés van belőlük nekem személy szerint ez a bajom az oktatással.
Meg kinek van összeálítani tananyagot már inkább a régi rutinokra tanítanak.

Vissza
Top Alul