Látogatói hardwerpark

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
widra":3fxrz22y mondta:
nem valós 4magot meg kettőt csinálnak hanem egy tokba teszik bele a két vagy külön négy procikat és össze kötik őket ,de nem egyként viselkednek.

A gyártástechnológiát meg tudom, hogyan megy , mert megvallom őszintén most tanultam róla.

Nem is az a cél, hogy 1ként viselkedjen. PS3 cell processzora sem egyként viselgedik. De épp ez a jó benne, mert a feladatokat így szét lehet osztani. AMD quadro FX pedig valóban 4 magot tartalmaz, nem csak annyinak látja a rendszer.

4 GB-al megy a windows, mint az atom +gyorsabbak a videókonvertálásaim meg általában gördülékenyebben megy minden.

hispan1":3r5fumm8 mondta:
4 GB-al megy a windows, mint az atom +gyorsabbak a videókonvertálásaim meg általában gördülékenyebben megy minden.

Szerintem tegyél fel egy Everestet és nézd meg a RAM kihasználtsági fokat... ha procira költenéd a pénzt gyorsabban tudnál konvertálni ^^

Mikor 1 GB-ról 2 GB-ra bővítettem a memóriát, sokkal gyorsabb lett minden. És ez fog történni, ha megint duplázok.

Everest: alapesetben 27-30 %-ra teszi a kihasználtságot, ha elindítok egy 3d-s dolgot, felmegy 80-90-re, ha konvertálni kezdek, 90 fölé meg. Megenne tehát többet is. Viszont a procit még a konvertálás sem használja ki teljesen (70-80%; érdekes, hogy pl a winrar-os csomagolás viszont igen). Konzekvencia: kell még RAM is, proci is. Lesz is mindkettő, ebben a sorrendben.

Ok, nem szólok bele. Kíváncsian vároma fejleményeket :) Mikor lesz a RAM?

Szerintem januárban vagy februárban, ha akkor lehet nyári áron szerezni. Ez mindig attól függ, van-e raktáron. Ha nincs, akkor értelem szerűáen kivárom az árminimumot.

hispan1":3j25mdp3 mondta:
Szerintem januárban vagy februárban, ha akkor lehet nyári áron szerezni. Ez mindig attól függ, van-e raktáron. Ha nincs, akkor értelem szerűáen kivárom az árminimumot.

Miért mennyi lesz a nyári ár illetva az árminimum? :lol:

Nincs raktáron két hónapig akkor inkább nem veszel? :roll:

Nézd meg, most egy 1 GB-os DDR2-es Kingmax modul 25-30.000 körül van. Nyáron én darabját 16-ért szereztem.

pYura":ajoas1mz mondta:
widra":ajoas1mz mondta:
nem valós 4magot meg kettőt csinálnak hanem egy tokba teszik bele a két vagy külön négy procikat és össze kötik őket ,de nem egyként viselkednek.

A gyártástechnológiát meg tudom, hogyan megy , mert megvallom őszintén most tanultam róla.

Nem is az a cél, hogy 1ként viselkedjen. PS3 cell processzora sem egyként viselgedik. De épp ez a jó benne, mert a feladatokat így szét lehet osztani. AMD quadro FX pedig valóban 4 magot tartalmaz, nem csak annyinak látja a rendszer.

Igen az tudom hgy azAMD nek valóban 4et tartalmaz ,de amit az intel adott ki az még csak negy magy volt egy smdtokba integralva külön külön és ez azért nagy átvágás

widra":1ytgr4pq mondta:
de amit az intel adott ki az még csak negy magy volt egy smdtokba integralva külön külön és ez azért nagy átvágás

Nem 4db volt külön-külön hanem 2-2 mag volt egy lapkára. Igaz az a 2 sem volt összekötve csak egy szilicium szeleten volt.
picture--240.jpg

Az AMD quadcore procikban meg össze van kötve a 4 mag ami gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé a magok között mert nem kell sem a rendszer buszhoz, sem a memóriavezérlőhöz nyúkálnia amíg egymásközt kommunikálnak.
8345.jpg

A 2 vagy több foglalatos Opteron processzorok is össze vannak kötve egy(?) 16bit-es hypertransport linkkel. Pl.: a quadFX rendszer 2db processzorából csak egy kommunikál a chipsettel.
4x4_www.kepfeltoltes.hu_.gif

hispan1":28z3tzif mondta:
Nézd meg, most egy 1 GB-os DDR2-es Kingmax modul 25-30.000 körül van. Nyáron én darabját 16-ért szereztem.

Egy kis szerencsével most kaphatsz ennyiért használtan.

Egyébként hány Mhz-es modulod van?

pYura":3lw0iiow mondta:
Egyébként hány Mhz-es modulod van?

A múltkor írta hogy 533MHz, de most is lehet kapni bótban 1 év garival 1GB/533-ast brutto 19ezerért. :roll:

De az igaz, hogy rohadt drágák a RAM-ok a nyári árakhoz képest. Én arra számítok, hogy ha majd a Vista elérhető lesz az otthoni felhasználók körében is akkor lejjebb mennek az árak, mert a Vistanak nagyon nagy a memória igénye. Ha marad a drága RAM akkor senki nem fogja (vállalatok sem) megvenni a Vistát.

Chabinak teljesen igaza van. Most nem veszek RAM-ot, mert mindenképp drágább, mint amennyi nyáron lesz. Használt RAM-hoz azt hiszem, semmit sem kell hozzátennem.
Azon én is gondolkodtam, hogy a Vista lenyomja-e majd az árakat, de könnyen elképzelhetőnek tartom a dolgot.

pYura":2z459iwq mondta:
Kár hogy egy C2D rednszer is odavág az AMD 4x4-nek :(

Azt is vedd figyelembe, hogy a mostani AMD K8 procik azok 2002-es technológiai alapokon léteznek. 2002-ben jelent meg az első K8 a Hammer. Azóta csak néhány finomítás volt, DDR2 + virtualizáció de az egész architektúra ugyanaz mint a Hammer. C2D meg sokkal újabb. A 4x4-be (is) meg belemegy majd a K8L ami jövőre fog megjelenni. :wink:

Tudom, hogy régi architektóra, de akkor is meglepő, hogy 8 mag nem tud túltenni 2-n :?

Milyen 8 mag ? :shock: A 4x4 rendszerben eddig csak 2db dualcore megy bele. Ne viccelj, nincs is az AMD-nek a piacon 4 magos procija, így nem lehet 2x4 mag = 8.

Chabi":3b6p8q2a mondta:
Milyen 8 mag ? :shock: A 4x4 rendszerben eddig csak 2db dualcore megy bele. Ne viccelj, nincs is az AMD-nek a piacon 4 magos procija, így nem lehet 2x4 mag = 8.

Akkor a Quad core amiről előbb beszéltünk mi a túró? :shock:

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul