Látogatói hardwerpark

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Uhh igazad van, megtévesztett az elnevezés... szal 2db x2, akkor miért nem 2x2 a neve :roll:

westlake-et rávettem, hogy szerezzen E4300-at, nemsokára meglesz neki :D (elvileg csak jan-feb környékén jelenik meg) :wink:

pYura":3oivyxbk mondta:
Uhh igazad van, megtévesztett az elnevezés... szal 2db x2, akkor miért nem 2x2 a neve :roll:

A 4 (quad) a lényeg és ne a 4x4-et értelmezd. A 2x2 azért nem jó mert nem csak a procik számát jelöli. 4x4 = quadcore az csak egy dolog hogy 2 proci foglalat is van ami kezeli a quadcore-t külön-külön, a mostani quadFX-be 4 darab (quad) videokártya megy bele.

Uhh bazze.... 4 kártya pff... kíváncsi vagyok hogy férne bele. Ez már a hülyeség kategóriába kezd át menni AMD részéről :Roll:

Az Intelnek már 1 éve van 4 videokártyás alaplapja, szóval ők kezdték a hülyeség kategóriát :lol: :

GIGABYTE GA-8N-SLI Quad Royal
quad-board.jpg

pYura":24if0j9a mondta:
Uhh bazze.... 4 kártya pff... kíváncsi vagyok hogy férne bele.
Így:
8monitor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.hkepc.com/hwdb/nf4slix16-3.htm

Az AMD QuadFX alaplap meg szélesebb is a második procifoglalat miatt. Jobban elfér rajta.

Az SLI-t hivatalosan az i680 támogatja, ami sz@r és drága :D. Nem hivatalosan a p965-ös lapok is tudják. Pl Gigabyte DS4 ~40.000

Én ATI kártyát akarok beletenni, illetve csak a gondolattal játszottam, hogy mi lenne, ha vennék még egy 1600-oat meg egy erre jó alaplapot. De amúgy ennek nem sok realitása van. Mindenesetre érdekes eszmefuttatásom volt magamban...

hispan1":1rjswik5 mondta:
Én ATI kártyát akarok beletenni, illetve csak a gondolattal játszottam, hogy mi lenne, ha vennék még egy 1600-oat meg egy erre jó alaplapot. De amúgy ennek nem sok realitása van. Mindenesetre érdekes eszmefuttatásom volt magamban...

Hat azt semmikeppen se vegyel..... inkabb 7600GT...

De a mostani mellé kéne egy ugyanolyan. Már ha tényleg akarnék ilyet. nV emellé semmiképp sem jöhetne.

Jaj en mar automatikusan SLI-be gondolkozom :lol:

Nem eri meg szinte sohasem a 2 kartyas megoldas... jobban jarsz ha eladod es veszel helyette erosebbet, ez alol szinte nincs kivetel.

Igen ez eddig is így volt, csak gondoltam, mi lenne, ha. De valószínűleg már csak azért is nyerő a teljesen új kártya, mert, mint mondtam, most nincs is olyan alaplapom, ami tudna kettőt (tehét az plusz befektetés lenne).

pYura":1fstiwaq mondta:
R-pee":1fstiwaq mondta:
Lehet, hogy roszul tudom, de ahhoz, hogy egy program kihasználja a dual magot, külön rá kell írni. Valahol itt írtátok, hogy a Stalkert egy magosra írták. Azaz egy magon megy a játék, a másikon meg semmi. Viszont ez nem is annyira meglepő, mert manapság is elég kevés MÉG a duál magot kihasználó game.
Vagy tényleg roszul tudom és nem kell külön dualra írni programot, mert alapból kihasználja a 2 mag előnyeit.
Rosszul tudod...

Azért jó, hogy kijavítottál. :)

A lényeg az, hogy ahhoz, hogy egy progi kihasználja a dualt, optimalizálni kell rá. Szvsz át kell írni.

pYura":t07zqd15 mondta:
Jaj en mar automatikusan SLI-be gondolkozom :lol:

Nem eri meg szinte sohasem a 2 kartyas megoldas... jobban jarsz ha eladod es veszel helyette erosebbet, ez alol szinte nincs kivetel.

A 2 videokártyás SLI vagy CrossFire rendszer engem sem érdekel, annyira nagy játékos úgyse vagyok. Jövőre akarok gépet fejleszteni. AMD X2 rendszer az amit kinéztem magamnak. Ezt az alaplapot akarom megvenni: MSI K9N Ultra 2F:
K9N-Ultra-2F_6.jpg

Ja, egész jó kialakítűsú lap. Így mennyivel jössz ki olcsóbban, mint egy C2D rendszerrel?

Ha a procit is beleszámolom (X2 3600+ vagy X2 3800+) az alaplap mellé akkor kb. 20 ezerrel. De lehet veszek abból a 20-ból még 1GB RAM-ot.

C2D + 1GB RAm vs. AMD X2 + 2GB RAM

ui.: most nagyon mennek le az X2 árak...

Nem lenne időtállóbb, ha gyűjtesz még rá és C2D-t veszel? (Januárban jön az olcsóbb E4300 - westlake nemsokára teszteli meg a többi E6300/E6400 is olcsóbb lesz, mert nem csak letilcsák, hanem ki is szedik az extra chache-t belőle, de gondolom olvastad már...)

Ha még nem vetted volna észre az eddigi tesztekből: minnél kevesebb az L2 az C2D prociknál annál nagyobb a teljesítménycsökkenés. Nem vennék ilyet, ha már Intel akkor legyen benne elég cache is. :lol: (64bit-en meg csak 15%-kal gyorsabb tuning nélkül... árban nem éri meg)

Igazad van, hogy csökkeni fog a C2D ára:

With AMD's new chips expected to be out in Q3 2007, Intel has decided to cut prices for their Core 2 Duo and Quad models in the second quarter of 2007. For example, Intel's Core 2 Quad Q6600 will be reduced from $851 to $530, and the Core 2 Duo E6700 will go from $530 to $316. Those aren't the only price cuts however, as a number of chips are due to have their prices slashed.
"Over and above, though Core 2 Duo E6400 (2.13 GHz/2MB L2/1066MHz FSB) and E6300 (1.83 GHz/2MB L2/1066MHz FSB) haven't got too much cut in this plan, says from $224 to $183 (18.3%) and from $183 to $163 (10.9%), Intel would like to give a special gift to this models, a 2MB extra L2 Cache (total 4MB L2 Cache). These 4 MB L2 Cache versions, namely Core 2 Duo E6420 (2.13 GHz/4MB L2/1066MHz FSB) and E6320 (1.83 GHz/4MB L2/1066MHz FSB), are going to launch on the same day of price cutting."

http://www.hothardware.com/news.aspx#news3222

Nem akarok addig várni :wink:

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul