Látogatói hardwerpark

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
De akkor ehhez kell egy ilyen hardwerelem is, nem?
Amúgy ha minden igaz 4 winyóm van de nem akarok területet veszteni, így az első megoldás az érdekes számomra...

Nem nagyon foglalkoztam RAID-al... miért lesz gyorsabb ha ide-oda kell másolni ugyanazt az adatot két vinyó között :?

hispan1":2pdxmwry mondta:
De akkor ehhez kell egy ilyen hardwerelem is, nem?
Amúgy ha minden igaz 4 winyóm van de nem akarok területet veszteni

Alaplapra integrált RAID vezérlő vagy egy külön PCI-os RAID kártya kell hozzá. Ok, hogy 4 vinyód van, de direkt ugyanolyan kapacitású vinyókkal példáztam a dolgot. Nem lehet különböző vinyókat összefűzni, más adatelérsi sebesség..stb nem jó. Csak és kizárólag ugyanolyan tipusokat. Van egy olyan hogy szoftveres RAID, még win200 alatt próbálgattam de nem vagyok benne biztos hogy az XP is tudja, ott meg lehetett oldani 2 különböző vinyó összefűzését / tükrözését (a nagyobb vinyó kárára) op.rendszer szinten sebesség növekedés nélkül.

Elvileg van az alaplapon RAID vezérlő. Bár én minden csatlakozót láttam már rajta. Hogyan kéne kinéznie?

pYura":34496n3b mondta:
miért lesz gyorsabb ha ide-oda kell másolni ugyanazt az adatot két vinyó között :?

Nem feltétlen másolásra kell gondolni az írási és olvasási sebesség növekedés alatt. Elöbb is írtam: virtuális memória (lapozófájl). Ez egy olyan file amit a rendszer és egyéb alkalmazások közben egyfolytában ír és olvas az op.rendszer. RAID-del gyorsítva a vinyókat sokkal gyorsabb , 2 magos procival még gyorsabb, 2magos procival és RAID-el még gyorsabb, 64bit-en RAID-el meg még gyorsabb, 64bit-en 2 magos procival és RAID-el meg ennél is gyorsabb. :shock: Ezt egyenlőre csak az új Intel quadcore (4 magos) procival lehet túlteljesíteni. 8)

De van egy elméletem, csak rohadt sok rendszer memória kellene hozzá ami nem egy olcsó mulatság. Vannak úgynevezett virtualizációs szoftverek pl. MS virtual-PC, VMware..stb. 2 vagy 4 magos 64bit-es RAID-es op.rendszeren röhögve lehet emulálni iszonyat gyorsan egy 32bit-es Windows XP-t a felsorolt szoftverekkel. :twisted: (nem vagyok sebesség mániás :oops: )

Szóval az az elméleted lényege, hogy az ember összerak egy iszonyat jó gépet és rajta futtat egy 64bites 2 magot is jól használó OP rednszert csak azért, hogy emulálhasson - nagyon nagy sebességgel - egy 32 bites windowst? Hogy erre eddig más miért nem gondolot? De komolyan, látok benne fentáziát. Mennyi lenne az a nagyon sok rendszermemória, ami kell hozzá?

hispan1":3kyba188 mondta:
Elvileg van az alaplapon RAID vezérlő. Bár én minden csatlakozót láttam már rajta. Hogyan kéne kinéznie?

Google a barátod. :D

Az alaplapodon csak IDE-s RAID vezérlő van, tehát SATA / SATA2 vinyókat nem tudsz RAID-be kötni rajta.

raid.jpg

hispan1":9v0ktanf mondta:
Mennyi lenne az a nagyon sok rendszermemória, ami kell hozzá?

Amennyit elbír az alaplap. :lol: DDR-ből 4GB, DDR2-ből 4GB vagy 8GB. Minnél több annál gyorsabb.

Van egy másik kevésbé ismertebb dolog is. Gigabyte I-RAM (DDR) vagy I-RAM2 (DDR2)

0000014000135294.jpg

Ezek olyan kártyák amit SATA 150MB/s (I-RAM - 4GB) vagy SATA2 300MB/s (I-RAM2 - 8GB) csatlakozókra lehet rákötni. A kártyákba rakott memóriamodulokat vinyónak látja az op.rendszer. Most jogosan gondolhatjátok hogy ez a 4 illetve 8GB marha kicsi tárhely, de amíg a vinyótok 35-50MB/s-al dolgozik (RAID 60-80MB/s) addig ezekkel a kártyákkal a teljes sávszélesség kihasználható a SATA / SATA2 vezérlőknél.
Ezzekkel a virtuális memória lapozófjlja 150MB/s (SATA) illetve 300MB/s (SATA2) sebességgel írható és olvasható op.rendszer szinten.

A hivatalos futuremark oldalak nem fogadják el az olyan gépekkel elért pontszámokat amikben ilyen kártyák vannak. :D Ők ezt cheat-nek nevezik a többi agyon tuningolt gépekkel szemben. 8)

Szemléltető video a Gigabyte I-RAM 32bit-es rendszersebességéről: >> Gigabyte I-RAM << 8)

hispan1":24c3ogrh mondta:
Videókártyát most vettem, azt nem akarok. A memória viszont mindig kell, ugyansi elég sokat konvertálgatok DVD-t meg avikat, szóval sosem árt.

Na ezért főképp érdemes lenne neked dualcore procit venni. Jó pár videokonvertáló program van ami kihasználja a 2 processzormagot. :!:

Chabi":cwpqc03x mondta:
pYura":cwpqc03x mondta:
miért lesz gyorsabb ha ide-oda kell másolni ugyanazt az adatot két vinyó között :?

Nem feltétlen másolásra kell gondolni az írási és olvasási sebesség növekedés alatt. Elöbb is írtam: virtuális memória (lapozófájl). Ez egy olyan file amit a rendszer és egyéb alkalmazások közben egyfolytában ír és olvas az op.rendszer.

no comment...

Ha gyors memórákat akarsz, akkor 2 darabot vegyél ne 4-et, mert az egy kicsit lassabb lesz, mivel a rendszernek össze kell hangolnia őket. Ez tapasztalat.

Szimulálni win32-t? Olyan mintha win32 alatt szimulálnál nintendót :lol:

És a nap híre: MEGJELENT A 8800GTX, tesztek mindenhol!! Forradalmi!!!! ATI-nak lapát :lol: :lol: :lol:

Chabi":1kon2k7z mondta:
pYura":1kon2k7z mondta:
no comment...

Ha gyors memórákat akarsz, akkor 2 darabot vegyél ne 4-et, mert az egy kicsit lassabb lesz, mivel a rendszernek össze kell hangolnia őket. Ez tapasztalat.

Szimulálni win32-t? Olyan mintha win32 alatt szimulálnál nintendót :lol:

1.- a TE tapasztalatod az NF7 alaplap chipsetbe integrált memóriavezérlőjéről szól. Az Intel chipsetekbe és az Athlon64 prociba integrált memóriavezérlők az Venice E3-E5 steppingtől (dupla read-puffer) jobban teljesítenek 4 RAM modullal mint 2-vel.

2.- Gondolom hallottál már a processzorba épített virtualizációs technológiáról ? Ha nem akkor olvasgass utána. :) A dualcore Pentiumoknál nem mindegyik tipus képes erre, amint a táblázatból is kiderül: >> Intel Pentium D processzor <<

1. A64 rendszerem van és magam mértem a dolgot (2vs4 memória)
http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=366992&start=2069&len=1
2. nemérdekel

Részemről lezárva, nem akarok személyeskedésbe belenni, mert nincs értelme. Ami bántotta a fülemet kimoderáltam.

peace :lol:

pYura":fy071bek mondta:

2. nemérdekel

Úgylátom elbeszéltünk egymás mellett. :lol: Míg TE a memória sávszélességgel vagy elfoglalva, addig én az alaplap RAM-mal való telipakolásáról írtam. LOL Mégcsak köze sincs egymáshoz a két dolognak, nem is tudom hogy jutott eszedbe ilyesmit írni. :lol:

Na nehogymár az alkalmazások gyorsabbak legyenek 2x1GB vagy 2x512MB RAM-mal mint 4x1GB vagy 4x2GB RAM-mal. :lol: Eddig erről is volt szó, minnél több RAM annál gyorsabb.

Chabi":ooq99wsh mondta:
pYura":ooq99wsh mondta:

2. nemérdekel

Úgylátom elbeszéltünk egymás mellett. :lol: Míg TE a memória sávszélességgel vagy elfoglalva, addig én az alaplap RAM-mal való telipakolásáról írtam. LOL Mégcsak köze sincs egymáshoz a két dolognak, nem is tudom hogy jutott eszedbe ilyesmit írni. :lol:

Na nehogymár az alkalmazások gyorsabbak legyenek 2x1GB vagy 2x512MB RAM-mal mint 4x1GB vagy 4x2GB RAM-mal. :lol: Eddig erről is volt szó, minnél több RAM annál gyorsabb.

Látom nem birod befejezni :twisted: aminek nem kell 4GB az nem fog gyorsabban menni 4x1GB-al mint 2x1GB-al. Sávszél pedig gyorsabb ez nem is kérdés. Olyan program, ami kihasználja 4GB-ot gyorsabban fog menni ez sem kérdés. Nincs miről beszélnünk :wink: lényeg hogy 2x1GB > 4x512MB ill. 2x2GB > 4x1GB.

ps.: a nagyobb modulok általában gyengébb chipeket kapnak, amik nem olyan jól tuningolhatók (gondolok itt 1GB DDR500-ra ami aránytalanul drága a 512MB DDR500-akhoz képest)

Értelmetlen vita lezárva további hozzászólások törölve lesznek! Maradjunk a realisás talaján. :roll:

Én már meg sem merek szólalni, csak arra emlékszem, hogy márciusban, mikor lett ez a gép, akkor, mikor a szerelőm pakolta bele a 2 RAM-ot, azt mondta, hogy ekvivalens, hogy most 4x512-t vagy 2x1-et tesz bele, sebesség szempontjából. És azt mondta, igaz ez a 4 GB kiállítására is. DDR2-eről beszélnük. Én annyira már nem értek hozzá, amennyire belementetek, úgyhogy nem mondanék többet, ez is csak egy vélemény. Most amúgy nekem leginkább attól függ, hogy a 4GB 4x1 vagy 2x2 lesz, hogy hogyan olcsóbb: ha a szerelő visszaveszi az 1-es rudakat és beszámtítja a 2x2 árába vagy ha vesz még 2 daram 1-est. Itt talán az ár a döntő és nem az a kicsi sebességveszteség, amit az amúgy is gyors DDR2-es modulok esetleg elszenvednek. Bár az olcsóbb megoldás jelen esetben a jöbb is, elvileg persze.

hispan1":2jieo2qw mondta:
Én már meg sem merek szólalni, csak arra emlékszem, hogy márciusban, mikor lett ez a gép, akkor, mikor a szerelőm pakolta bele a 2 RAM-ot, azt mondta, hogy ekvivalens, hogy most 4x512-t vagy 2x1-et tesz bele, sebesség szempontjából. És azt mondta, igaz ez a 4 GB kiállítására is. DDR2-eről beszélnük. Én annyira már nem értek hozzá, amennyire belementetek, úgyhogy nem mondanék többet, ez is csak egy vélemény. Most amúgy nekem leginkább attól függ, hogy a 4GB 4x1 vagy 2x2 lesz, hogy hogyan olcsóbb: ha a szerelő visszaveszi az 1-es rudakat és beszámtítja a 2x2 árába vagy ha vesz még 2 daram 1-est. Itt talán az ár a döntő és nem az a kicsi sebességveszteség, amit az amúgy is gyors DDR2-es modulok esetleg elszenvednek. Bár az olcsóbb megoldás jelen esetben a jöbb is, elvileg persze.

Persze, mindeképpen az olcsóbbat válaszd, mert nem lényegi a küönbség. 4GB RAM meg még pár évig biztos elég lesz otthoni felhasználásra :wink:

Ajánlom mindeki figyelmébe a 8800GTX tesztet: http://prohardver.hu/cikkek/2006-11-08/geforce_8800_gtx_forradalmi_nagyagyu/

Nagy tisztelet az óriási kártyának!
8)

A választás csak részben múlik rajtam, igazából a szerelő dönt, hogy visszaveszi-e? Bár én jó üzlet vagyok neki, illetve jobb sz a "mi" (család). Egy gépet vettünk nála először és most tartunk 5-nél arról nem is beszélve, hány ügyfelet hozott neki az, hogy faterom meg én is reklámozzuk, ha valakinek gép kell. Szóval nagyon rendes tag mert tudja, hogy visszajáró vásárló vagyok.

Mondjuk a proci gázosabb, nem tudom, hogy egy fél éves használt darabot bevesz-e, de majd kiderül...

A kártyára: ez már csak így megy, hol az egyik, hol a másik a jobb. Most meggyőző az nvidia fölénye viszont a távolba már felsejlik, hogy miért is vette meg az AMD az ATI-t: dolgoznak a CPU-GPU hibriden, ami saját állításuk szerint "kisebb szuperszámítógépek teljesítményét" hozhatja el. No ha azt nem is, de azért erre a megoldásra kíváncsi leszek, mielőtt beszerzek egy DX10-es kártyát.

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=48425[/url]

Huha végigolvastam a HSZ-et és mit ne mondjak...szépen mindenki másról beszélt mint a téma...így külsőleg. Na nem baj , de szerintem is ha minél több ram van a hajóban annál jobb az M$Windowz is csak úgy zabálja a memóriát és kisebb alkalmazások is jobban kihasználják a rendszermemót, ha több van ez mind szovftveroptimalizációtól is függ, tudom mert írtam már olyan programot, amely csak úgy zabálta a memóriát aztán alig volt 20 mega...OFF

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul