Egyén vélemény:
Opera a legjobb, mert használtam már az IE-t, Firefox-ot, Safarit, de ez bizonyult a legjobbnak a következők miatt:
1.: Az oldalak betöltése szerintem Orerával a leggyorsabb. Ha egy fájlt akarsz letölteni, az Opera azonnal felajánlja a Mentés lehetőséget, de a Firefox még gondolkozik rajta egy pár ideig...
2.: Kezelhetőségben, kényelmi funkciókban az Opera torony magasan mindenkit megver, legalábbis szerintem, mert pucér állapotában (install után) tud alapból olyan dolgokat, amiket a Firefoxba, vagy az IE7be már csak egy rakat kieggel lehet belepakolászni. Pl. oldalsáv, E-mail kliens, könyvjelzőkezelés, kedvencek, hangvezérlés....
3. Az Opera a leújabb szabványokat hűen követi, és épp ez nem mondható el az IE-ről, na arról nagyon nem, meg a Firefox-ról sem. Ők csak próbálják.
4. Az Operának nagyon fejlett oldalmentési lehetőségei vannak. Az 4 böngésző közül csak ebben volt mindenféle mentési lehetőség. Pl.: Webcsomag (*.mht) csak ez IE tudja. Safariról inkább nem beszélek, azon van még mit fejleszteni. A Firefox csak a leghagyományosabbakat tudja (Weblap + képekkel).
A fentebb leírtak kiegészítők nélküli verziókra íródtak.
De hogy egy kis hátrányt is mondjak:
Az Operával jóhéhány oldal megjelenítése problémás, vagy kifagy. Ez talán annak köszönhető, hogy inkább IE-re vagy Firefox-ra optimalizálják az oldalak jórészét, ami elég siralmas, mert azért szerintrem egyre kevesebben használnak IE-t.
Az ilyen oldalakat Firefox-al nézem. De ami a legsiralmasabb, van olyan oldal, amin a Firefox is kifagy :S Hát az kész.
Én azt mondaom, hogy nekem mind a 4 böngésző fent van. Alapból Operázok, ha valami nem megy, Firefox, Ha az se, akkor Safari, és legvégső esetben IE (volt már ilyen).
Én elismerem a Firefox képességeit, amúgy szeretem is, de ha van Opera, azt könnyebb kezelni, meg...
Amúgy most próbáltam az előbbiekben leírt HWSW-s FF optimalizálást, és tényleg gyorsabb! Csak kár, hogy ezt az Opera már alaból tudja egy jó ideje... és azt külön nem kell konfigolni. Meg ott a Beállítássok meüpontban is beállítható, nem kell külön kifejezéseket és értékeket megadni...
Köszi a tippet dezodor!