Internet böngészők

Milyen böngészőt használsz?

• Mozilla Firefox 2

Szavazat: 0 0.0%
  • Mozilla Firefox 3

• Mozilla Firefox 4

• Google Chrome

• Internet Explorer 6

• Internet Explorer 7

• Internet Explorer 8

• Internet Explorer 9

• Safari

• Opera

• egyéb

• telefonos böngészőt használok

• Összes szavazó
    0
Nekem az nem ttszik benne, hogy furcsán hozza be az oldalt, valahogy részletekben és utána rakja össze, hirtelena helyére uranak. Nem teszetős :)

Egyén vélemény:

Opera a legjobb, mert használtam már az IE-t, Firefox-ot, Safarit, de ez bizonyult a legjobbnak a következők miatt:

1.: Az oldalak betöltése szerintem Orerával a leggyorsabb. Ha egy fájlt akarsz letölteni, az Opera azonnal felajánlja a Mentés lehetőséget, de a Firefox még gondolkozik rajta egy pár ideig...

2.: Kezelhetőségben, kényelmi funkciókban az Opera torony magasan mindenkit megver, legalábbis szerintem, mert pucér állapotában (install után) tud alapból olyan dolgokat, amiket a Firefoxba, vagy az IE7be már csak egy rakat kieggel lehet belepakolászni. Pl. oldalsáv, E-mail kliens, könyvjelzőkezelés, kedvencek, hangvezérlés....

3. Az Opera a leújabb szabványokat hűen követi, és épp ez nem mondható el az IE-ről, na arról nagyon nem, meg a Firefox-ról sem. Ők csak próbálják.

4. Az Operának nagyon fejlett oldalmentési lehetőségei vannak. Az 4 böngésző közül csak ebben volt mindenféle mentési lehetőség. Pl.: Webcsomag (*.mht) csak ez IE tudja. Safariról inkább nem beszélek, azon van még mit fejleszteni. A Firefox csak a leghagyományosabbakat tudja (Weblap + képekkel).

A fentebb leírtak kiegészítők nélküli verziókra íródtak.

De hogy egy kis hátrányt is mondjak:

Az Operával jóhéhány oldal megjelenítése problémás, vagy kifagy. Ez talán annak köszönhető, hogy inkább IE-re vagy Firefox-ra optimalizálják az oldalak jórészét, ami elég siralmas, mert azért szerintrem egyre kevesebben használnak IE-t.

Az ilyen oldalakat Firefox-al nézem. De ami a legsiralmasabb, van olyan oldal, amin a Firefox is kifagy :S Hát az kész.

Én azt mondaom, hogy nekem mind a 4 böngésző fent van. Alapból Operázok, ha valami nem megy, Firefox, Ha az se, akkor Safari, és legvégső esetben IE (volt már ilyen).

Én elismerem a Firefox képességeit, amúgy szeretem is, de ha van Opera, azt könnyebb kezelni, meg...

Amúgy most próbáltam az előbbiekben leírt HWSW-s FF optimalizálást, és tényleg gyorsabb! Csak kár, hogy ezt az Opera már alaból tudja egy jó ideje... és azt külön nem kell konfigolni. Meg ott a Beállítássok meüpontban is beállítható, nem kell külön kifejezéseket és értékeket megadni...

Köszi a tippet dezodor!

Nekem most van fent a 3.1 és sokkal gyorsabban jönnek be az oldalak! :D

szerintem inkább hátránya van én más gépén használtam de nem jött be pl: a kinézettel alapból problémák vannak az a böszme visszafele gomb (mondjuk azon lehet segíteni ). elég sok dolog nem ott van mint a régiben böngészési sebességben nincs semmi külömbség (jó lehet kicsit gyorsabban tölti az oldalakat )

amit Tibi mondott az télleg müxik én a régi gépemen alkalmaztam ezt a "trükk"-öt.

3.0.3 már kint van, halatlanul gyors (nálam legalábbis) és ezekkel a beállításokkal még gyorsabb lett:

about:config

content.interrupt.parsing (új logikai érték) FALSE
nglayout.initialpaint.delay (új egész érték) 0
network.http.pipelining TRUE
network.http.proxy.pipelining TRUE

A biztonságról csak annyit, hogy míg kettest használtam, 4 óra böngészés után 20, mióta 3-ast használok, ugyanennyi idő után csak 10-12 említésre méltó objektumot talál a gépen az Ad-Aware (IE-nél ez az érték 30 körül van...)

A dizájnról annyit, hogy szerintem jobb, mint volt :) Speciel a klasszikus menüt eltüntetném mert nekem teljesen felesleges.

Aki foxit használ annak még érdemes a NoScript nevű kiegészítőt letölteni:
http://noscript.net/

Ez a program blokkolja a weboldalon futó scripteket (amikről tudjuk hogy vannak kártékonyak is) és csak a felhasználó által engedélyezett oldalokon engedi futni azokat. És magyarul is tud :wink: .

kipróbájuk

(én most tettem fel 1 kieget Viral Threat Level a neve és a jobb oldalon jelenik meg és azt mutatja meg hogy mennyire kell "félni" a vírusoktól

http://www.serevinus.com/vtl/

gondolom ha rákattintassz akkor látod a vírus "laborokat" és azoknak a statisztikáknak az átlagából

Tibi":3n8chb9i mondta:
Aki foxit használ annak még érdemes a NoScript nevű kiegészítőt letölteni:
http://noscript.net/

Ez a program blokkolja a weboldalon futó scripteket (amikről tudjuk hogy vannak kártékonyak is) és csak a felhasználó által engedélyezett oldalokon engedi futni azokat. És magyarul is tud :wink: .

ez a netcaptorban már 2005-ben elérhető volt, egyébként azóta is ezt használom

nha a jó k***************** nénikéjüket azt...... egáltalán hogy néz ki ez a firefos 3.0 az az ordenálé visszafele gomb..... ha van hozzá vlami olyan bőr ami viissazzhozza a 2.0-a kinézetét akkor felteszem de addig nem (inkább kkipróbálom a chrome-ot úgyis itt a teljes verzió )

most nézem érdekes nem :D :lol:

1970_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

gyerekek ejj noobia nem itt van vagy igen?!

Marci egyszerűen ha nem akarod a nagy "gombot" nincs más dolgod, mint a nézet, eszköztárak --> testreszabás menünt kiválasztani alul lesz egy olyan hogy kis ikonok és kész.

érdemes lenne egy kicsit a dev blogot meg ilyesmit olvasni, mint lefirkálni ami először eszünkbe jut, olvasom van nagy opera fan meg ie no meg mg mindig kevés foxista.

opera tényleg egy eltalált darab, nem csodálom netscape keze is van a dologban mint a firefox-ban . IE bármit tesz css terén csak hiba hátán javascript és java futtatásában háttérben van kizárólag az elavult ie50ös motor miatt melyet nem cseréltek le :wink: csak mondták.

firefox is tud érdekes dolgokat hibákat generálni, de szerintem a legstabilabb darab javascriptet a leggyorsabban futtat az oldalbetöltésekkel vannak időnkét gondok de alapjában jó darab.
maga a safari is jó css vaild gyors scriptnyelvfuttatás kliens oldalon.
az, hogy ki mit választ az már a saját dolga: opera és a firefox nem tartalmaz annyi felderített hibát, mint a safari vagy az IE, lehet mer kevesebb van benne de tény e kettő közül érdemes választani.

Vissza
Top Alul