Interjút készítene az RTL...

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
nos igen néhány dologban túloztak, de azt hittem nagyobbat ferdítenek rajta, kicsit jobban féltem tőle szal ahhoz képest nem lett olyan rossz mint amit vártam

Azt be kell látni h egy magyar tévécsatorna ami kereskedelmi adó attól nem lehet pontos riportot kapni csernobilról.
Mert nyilvaán néhány néző agyának a befogadóképessége alacsonyabb szinten van ehhez mert nem biztos h feltétlen ez érdekli ccsak odakapcsolt és nézi.

a felvételen valami mod is volt talán obliviion lost

Hát nemtudom ki hogy van vele de igenis nekem a mániám.Terveztem hogy csináltatok ilyen pólot meg hogy a kocsimra is azt iratom ki vagy pl tetkót...De ezek még csak elképzelések.Tehát nekem annyira bejött a Stalker a hangulatat a posztapokaliptikus érzés és maga az egész hogy ez vezetett oda hogy Csernobil érdekelni kezdett és mikor hallottam rola akkor mindig felkaptam rá a fejem.Igen a RAJONGÓK valoban tulzás de a riportban mondjuk csak rám mondják hogy Igazi csernobil Mániákusnak számit....szoval ott nem többesszámban mondta a riporter.A felvételen nem volt semmilyen MOD amit látták a játékbol az a rendes normál SHOC-volt játszottam kicsit és akkor is forgattak közben azt láttad bevágva mikor "És ez is a katasztrofa helyszine...."szöveg hangzik el.....

amugy jobarátommal Balázs Péterrel aki egy másik csernobilos oldalt fejlesztget ugyebár kint voltunk Ujpalotán egy elhagyatott korházépületeknél és tervezzük hogy mivel mostmár leesett a ho hogy valamikor kinézünk oda valamint lehet hogy még egy éjszakai kiruccanás is szoba jön valamikor:):)Hogy csináljunk jo kis Pripjatos képeket:):)

RUSSIANBOY":r21hzc78 mondta:
Hát nemtudom ki hogy van vele de igenis nekem a mániám.Terveztem hogy csináltatok ilyen pólot meg hogy a kocsimra is azt iratom ki vagy pl tetkót...De ezek még csak elképzelések.Tehát nekem annyira bejött a Stalker a hangulatat a posztapokaliptikus érzés és maga az egész hogy ez vezetett oda hogy Csernobil érdekelni kezdett és mikor hallottam rola akkor mindig felkaptam rá a fejem.Igen a RAJONGÓK valoban tulzás de a riportban mondjuk csak rám mondják hogy Igazi csernobil Mániákusnak számit....szoval ott nem többesszámban mondta a riporter.A felvételen nem volt semmilyen MOD amit látták a játékbol az a rendes normál SHOC-volt játszottam kicsit és akkor is forgattak közben azt láttad bevágva mikor "És ez is a katasztrofa helyszine...."szöveg hangzik el.....

jobban megnézve télleg igazad vann hogy nem mod-olt

amugy tényleg olyan jo lett volna hogyha rajtam és Nightwach-on kivül még el tudtak volna jönni páran hogy lássák az emberek(bár ugyse érdekli őket szerintem)tehát hogy lássák az emberek hogy minket igenis érdekel és JOMAGAM nevében beszélve akár az életem árán is kijutnék oda....Amugy bár a tulélő mindig mondogatták hogy ők csak nyugodtan akarnak éldegélni ne állitsanak ujabb emlékműveket meg ne emlékezzenek meg csernobilrol mert feltépik a rég lezárt sebeket de én ugy érzem igenis ezzel a témával foglalkozni kell és ezt nem ugy mondom mint bárki más átlag ember aki igy érzi hanem ugy mondom mint "Csernobil rajongó"hogy igenis ez egy olyan téma ami még sokáig ott lesz az emlékeinkben és ha már mi nem is leszünk akiknek életükben volt ez a katasztrofa esemény akár felnőtt volt már akkor az illető akár gyerek fel kell hivnunk utódaink figyelmét hogy ez igenis nem játék...itt életekről van szó.....

Persze hogy ott lesz hisz a valaha volt legsúlyosabb atomkatasztrófa történt meg csernobilba.
Milyen érdekes ha nem történik itt semmi azt se tudnánk h van ilyen város :lol:

Amúgy ezzel nem értek egyet mármint jó érdekel a téma de a rajongó kifelyezés az iszonyatosan nagy hiba sztem.

Meg ez oylan dolog hogy pl ott van a Krakatau vulkán kitörése is az is 1 olyan esemény ami valószínű örökké megmarad az emlékezetünkbe(bár lefogadnám ha az utcán megkérdeznék 10 embert abból valószínű egy se tudná miről beszélek) mert ott volt a valaha volt legnagyobb vulkán kitörés.

Sokmindenki kijutna oda szívesen mert az ilyen helyeknek úgymond misztikus vonzása van.
pl pripaty=szellemváros már megérné.

én is azért szeretnék kijutni hogy lássam a romos házakat ahol anno emberek éltek és mára a természet visszafoglalta.Nem hiába a kedvencem a myvip kubomban a Csernobilos Videok(Youtube) videotárban a Zona hangja 1-2(én igy hivom)mert nincs alatta semmilyen zenei aláfestés csupán a zonát látod és a hangját hallod ahogy pl a szél megmozgatja a fákat és ez ahogy látod meg a hangja ahogy hallod olyan valoságos....és ez számomra jo érzés......Hogy egy üres város semmi zsivaj siri csend és csak a természet hanjga egy hajdan zajos városban:):)

ha kijutnál akkor sem látnál olyan sokat a romos házakból..... megáltok a főtéren oszt lehet fotózkodni és ennyi . és annyi pénzért amiért ki lehet utazni oda... egyáltalan nem éri meg viszont ha pár ember összefog akkor sokkal jobban megéri.

Bizony. Ha például 4-en mentek és nem egyedül több mint 50%-kal kevesebbe kerül személyenként!

The cost per person (starting Sep. 1st, 2008):
* One Visitor -
US$ 595.00
* Two Visitors -
US$ 310.00
* Three - Four visitors -
US$ 255.00
* Five - 14 visitors -
US$ 185.00
* Group of 15 + -
US$ 145.00

forrás: http://www.tourkiev.com/chernobyl.php

öhöm én nem ilyen utazűsi irodával tervezek kijutni oda hanem rendesen megprobálnám az Ukrán államtol az engedélyeket beszerezni hogy egyedül menjek de nem ilyenre hogy oda mehetsz és addig lehetsz amig megvan mondva s engedve...lofaszt.....egy elhagyatott helyen az isten háta mögött ne mondják már meg hova mehetek s hol meddig lehetek....jo én igyis örülök hogy egyáltalán megvan rá a mod az ilyen utazási irodákkal hogy el lehet jutni oda manapság de akkor is....

Mivel mára az 1 turista látványosságnak fogható fel és az ukrán állam területén van igenis megfogják mondani h hol és meddig lehetsz ott legálisan mert pl ott is sok kárt lehet tenni mert mára mint írtam az 1 turista látványossság lett valamilyen szinten.

az RTL télleg készitett interjút Csernobilban(bocs a szinekért unatkoztam :D )

RUSSIANBOY":31b2zff2 mondta:
Ukrán államtol az engedélyeket beszerezni hogy egyedül menjek de nem ilyenre hogy oda mehetsz és addig lehetsz amig megvan mondva s engedve...lofaszt.....egy elhagyatott helyen az isten háta mögött ne mondják már meg hova mehetek s hol meddig lehetek....

Mert te szakértő vagy, vagy csak a témában tanulsz esetleg dolgozol ? Ha igen akkor értem, bár a megfogalmazást akkor furcsálom, ha nem akkor meg menj az Alföldre inkább. Ott valóban ne szóljon be senki, de egy nem viccből lezárt és elhagyatott területen igenis szóljanak csak be neked és ne engedjenek be. A turizmustól még igenis komolyan kell venni a helyet, illetve nem tudom mennyire tűnt fel de a túrista utak körülbelül a zóna 20-30%-át fedhetik le, és nem véletlenségből.

Amikor mondták, hogy lehet lesz lehetőségem kimenni, én azért bevoltam szarva.

Egyébként az RTL-es videó nekem nem indul.

nem erről van szo....nem vagyok a téma szakértője de ha egyszer kihangsulyozzák hogy Csak saját felelősségedre menj oda akkor ezekután mit akarnak?A saját döntésed ha éppen elkoborolsz és ott meghalsz csak mert látni akarsz valamit....ez pont olyan minthogyha én most rád szolok valahol hogy pl valami tárgyat csak a saját felelősségedre használj de utána téged nem basztatna az még ha külön rád is szolok?Hiszen akkor minek?Kihangsulyoztam hogy csak saját felslősségedre használd akkor ezekután engem idegesitene hogyha rámszolnak.És nem arrol van szo tudom hogy a Zona 100%át ugyse lehet felfedezni de ha eleve kiutazol oda akkor aláirsz egy papirt miszerit te vagy a felelős a saját döntéseidért és az életedért ezért csak saját felelősségre akkor meg miről is beszélünk?Az én döntésem hogy hova megyek mit nézek meg és ha hát ugy járok hogy meghalok ott akkor igy jártam kész.Az én döntésem......Az ukránok meg már megbocsáss nem hiszem hogy egy ujabb halottal törődnének vagy akármi.........szoval.......én éppen ettől komolyan veszem a helyet és pont azért akarnék oda menni és addig lenni amig én akarok mert a hely adja magát.......jo biztos van olyan hely amit még ma se szeretnének az ukránok ha felfedeznék s mondván nagy a sugárzás ezt mondják rá ami vagy igaz vagy csak kamu....nemtudom.......de ha már ott vagyok és belépek a Zónába szerintem van annyii felelősség mindenkiben hogy tudja itt csak magára számithat s az élete is mulhat rajta akkor minek baszogatnak még beszolással is?Hiszen mi "nemnormálisak"ahogy mások mondják oda vágyunk ki egy eleve már atomszennyezett helyre ahova ugymond normál ép eszű ember nem megy........inkább örüljenek hogy vágyik oda valaki az "ukránok szégyenébe"........

@RUSSIANBOY

Nagyon erősen félreérted a felelősségvállaló nyilatkozat szerepét. A szabad mozgáshoz és a tartózkodási hely megválasztásához való jog nem korlátozhatatlan alapjog. (nézd meg a mi Alkotmányunk 58. §-át) A zóna területe Ukrajna területe, az ukrán állam kizárólagos fennhatósága alatt áll, jogi státusát Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa 1991.02.27-én kelt 791a-XII jelű rendelete (a csernobili katasztrófa következtében radioaktivitással szennyezett területek jogállásáról) határozza meg. Persze lehet az ukrán alkotmánybíróságnál támadni a dolgot, de azért ez erősen esélytelen lenne.

Ha Magyarországon, vagy bárhol a világban egy veszélyes üzemet látogatsz meg, a felelősségvállalási nyilatkozatot ugyanúgy aláíratják, de ez nem jelenit azt, hogy mondjuk szabadon kódoroghatsz a paksi atomerőmű teljes területén.

A felelősségvállalási nyilatkozat célja az, hogyha a leggondosabb szervezés esetén bármilyen baj érne, ne léphess fel kártérítési igénnyel az ukrán állam ellen; lévén szabad akaratodból mentél oda, nem az ukránok köteleztek erre.

Másrészről a zónában igazából nincs titok. Bármit megnézhetsz, bármit meglátogathatsz, néhány alapszabályt figyelembe véve:
1) a látogatásod költségeit (beleértve a kisérők és a felszerelés költségeit) magad viseled. Ennek alaposan megkérik az árát, de cserébe akár helikopterrel is mehetsz bárhová.
2) egy adott terület, létesítmény látogatását úgy engedélyezik, hogy meggyőződnek róla, hogy az adott hely meglátogatásánál elvárt viselkedési szabályok, biztonsági intézkedések betartása szaktudásod, képzettséged alapján mennyire várható el. Vannak ott olyan helyek (bár nagyon kevés), ahol a kisérőket is komoly veszélynek teheted ki, ha nem az ott elvárható módon viselkedsz (mondjuk ez az erőmű rázósabb részeire, ill. a radioaktívhulladék-tárolókra igaz elsősorban).

Lehet szabadon mászkálni a zónában (persze nem arra gondolok, hogy Csernobilban elmész a kocsmába, vagy a vegyesboltba), de ehhez a kisérők bizalmát kell elnyerni. De ez már egy másik mese.

RUSSIANBOY":3fq4l0t2 mondta:
A saját döntésed ha éppen elkoborolsz és ott meghalsz csak mert látni akarsz valamit....ez pont olyan minthogyha én most rád szolok valahol hogy pl valami tárgyat csak a saját felelősségedre használj de utána téged nem basztatna az még ha külön rád is szolok?Hiszen akkor minek?Kihangsulyoztam hogy csak saját felslősségedre használd akkor ezekután engem idegesitene hogyha rámszolnak.És nem arrol van szo tudom hogy a Zona 100%át ugyse lehet felfedezni de ha eleve kiutazol oda akkor aláirsz egy papirt miszerit te vagy a felelős a saját döntéseidért és az életedért ezért csak saját felelősségre akkor meg miről is beszélünk?......én éppen ettől komolyan veszem a helyet és pont azért akarnék oda menni és addig lenni amig én akarok mert a hely adja magát.......jo biztos van olyan hely amit még ma se szeretnének az ukránok ha felfedeznék s mondván nagy a sugárzás ezt mondják rá ami vagy igaz vagy csak kamu....nemtudom.......de ha már ott vagyok és belépek a Zónába szerintem van annyii felelősség mindenkiben hogy tudja itt csak magára számithat s az élete is mulhat rajta akkor minek baszogatnak még beszolással is?Hiszen mi "nemnormálisak"ahogy mások mondják oda vágyunk ki egy eleve már atomszennyezett helyre ahova ugymond normál ép eszű ember nem megy........inkább örüljenek hogy vágyik oda valaki az "ukránok szégyenébe"........

Ezek alapján kicsit mintha pszihológiai eset lennél 8) Nekem úgy tűnik, hogy nem tudod elkülöníteni a valóságot és a játékot.
Egyébként szakértő én se vagyok, de jó sok baromságot hordasz össze.

Igenis el tudom különiteni a valoságot és a játékot de eziránt kérlek ne vond kétségbe hogy ki tudja szétválasztani a valoságot és a játékot mivel igy mindazokat hülyének állitod be akik majd jönnének a Stalker táborba mivel ő nekik is gondolom a játék adta meg az ihletet hogy szervezzenek s eljöjjenek egy ilyen táborba.Azonfelül lehet hogy sok baromságot hordok össze de hogyha te csak ehhez értesz hogy másvalakit fikázz ahelyett hogy a saját dolgoddal foglalkoznál akkor csak sajnálni tudlak.....részemről én lezártnak tekintem a vitát

Dehogy, az megint más tészta. Lehet csak ez a "magunkra számíthatunk" mondat érezteti velem.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul