Hát főzni ritkán szoktak lángon szabadban, inkább parázson azon biztos nem lesz füstös. Lehet csinálni kannásból, csak az nem bor. Inkább szerezz valami jófajta termelőit 2-300 Ft-ért. Vagy olcsóbb tokaji pl sárga muskotály 2009 ez nagyon jó bor és az évjárat is, asszem 370 a tuskóban.
Recept:
- szegfűszeg, fahéj, méz ezt ízlés szerint kell beletenni. Én jól meg szoktam szórni mert fűszeresen szeretem. Van aki citrom vagy narancshéjat is reszel bele.
- fel kell melegíteni forrásig, aztán beletenni a cuccot, levenni a tűzről és hagyni állni. Minél többet áll, annál inkább kiáznak az aromák, és összeérnek az ízek, de egy 3-5 percet minimum érdemes hagyni, kihűlve meg nem jó. Érdemes lefedni az elejétől, mert kipárolog belőle a szesz.
- van aki vizet is tesz hozzá, én is szoktam egy keveset, egy 7 decis üveghez 3 decit. Ha nem feded le akkor meg felesleges, mert nem lesz nagy szeszfoka.
- le lehet szűrni 5 perc állás után is, de én nem szoktam csak mielőtt kitöltöm, addig is hadd ázzon a nafta.
kb ennyi.