Igyunk !

A házi forralt kérdését inkább ide vinnám ét, ne szennyezzük vele az üzenőfalat.
Pár kérdés lenne.
-Lehet szabad tűzön csinálni, nem lesz füst íze?
-Lehet-e csinálni kannásból, nem punnyad-e meg, hogyha főzik? :D
-Valamien receptet tud valaki?

Hát főzni ritkán szoktak lángon szabadban, inkább parázson azon biztos nem lesz füstös. Lehet csinálni kannásból, csak az nem bor. Inkább szerezz valami jófajta termelőit 2-300 Ft-ért. Vagy olcsóbb tokaji pl sárga muskotály 2009 ez nagyon jó bor és az évjárat is, asszem 370 a tuskóban.

Recept:

- szegfűszeg, fahéj, méz ezt ízlés szerint kell beletenni. Én jól meg szoktam szórni mert fűszeresen szeretem. Van aki citrom vagy narancshéjat is reszel bele.

- fel kell melegíteni forrásig, aztán beletenni a cuccot, levenni a tűzről és hagyni állni. Minél többet áll, annál inkább kiáznak az aromák, és összeérnek az ízek, de egy 3-5 percet minimum érdemes hagyni, kihűlve meg nem jó. Érdemes lefedni az elejétől, mert kipárolog belőle a szesz.

- van aki vizet is tesz hozzá, én is szoktam egy keveset, egy 7 decis üveghez 3 decit. Ha nem feded le akkor meg felesleges, mert nem lesz nagy szeszfoka.

- le lehet szűrni 5 perc állás után is, de én nem szoktam csak mielőtt kitöltöm, addig is hadd ázzon a nafta.

kb ennyi.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, de lenne még valami.Nem lehet nem édes fűszerezésűt, mondjuk borsosat, vagy valami hasonlót?

egyik ismerősőm receptje alapján :)

"bort felforralod rax bele pici cukrot, fahéj, szegfűszeg és kicsi bort
és ennyi
ízlés szerint
de bordsból keveset
fahéjból mehet belőle
cukorból se sok kell sztem mert eleve a vörösbor édes
szegfűszeg mehet bele
"

Kösz, majd beszámolok a saját kreálmányomról hétvége felé. :)

már amelyik vörösbor édes. A sznob borászok szerint nincs is olyan hogy édes vörös. Persze van amúgy, csak jóval ritkább mint a fehér édes.

Az édes borok-valamiért,nem tudom-kimentek a divatból. Korábban Magyarországon igazándiból a hetvenes években volt divatjuk. A veres édeset néha Dankó néven lehet kapni egyik másik multinál-főleg tacskóéknál-de az is olasz bor,nem magyar,legnagyobb szomorúságomra. nem1

a legjobb magyar édes vörös szerintem az egri medina. Dankó sem rossz, de az nem annyira gyümölcsös, inkább telt. Meg van ilyen félédes portuguiser villányiban, aztán kb itt vége is a történetnek. Marad a zweigelt meg a kékfrankos jákk
vomit-smiley-021.gif
Igazi édes vörös borok délen vannak olasz/spanyol(madeira nyammmm )/portugál-ba, meg a franciáknál pár (kékburgundi pl).

ha valakinek kedve támadna egy erős itató játékhoz: Pisont

Ha két dobókocka összege:
5 - az előtted lévő iszik
7 - az után lévő iszik
6 - az iszik aki utoljára érinti meg az orrát
10 - mindenki iszik
Ráadásul:
Ha a két kocka ugyanolyan akkor az egy dobókocka értékét le kell inni a dobónak, a másik értékét szétoszthatja kedve szerint
Ha valaki 2 és 1est dob dobókockával akkor ő a pisont, bárkinek a kockája hármast mutat akkor a pisont iszik. Ha valaki megdobja a 2+1et akkor ő lesz a pisont viszont ő már mindig egy korttyal többet kell igyon mint az előző pisontnak kellett
*addig dob valaki ameddig bárkit itat akár önmagát is

Igérem, hogy a legközelebbi alkalommal kipróbálom, csak ne felejtsek el dobókockát vinni. :)

Egészség!
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ThGD6G_Q3ws?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ThGD6G_Q3ws?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

hat ez ugy igazi ahogy a telapo :D vmi illegalis helyen keszulhetetett HA tenyleg lenne mert semmi mibol van, leiras semmi nincs rajta. gyerek fogta kinyomtatta a skint es raragasztotta egy lotyis dobozra.

Én inkább megvártam miket írtok, annyit mondok el kéne olvasni a videók alatt a leírást és sokat lehet okulni.

Jópofa dolog,azért gondoltam,hogy érdekes lehet.
Ha van az embernek nyomtatója,tud ilyent csinálni magának. :D

Vissza
Top Alul