Időkép (időjárási események , viharok... stb )

Nekem ma majdnem sikerült ,ráadásul a saját kertemben,mikor le akartam menni a garázshoz. Utána rögtön megszórtam hamuval meg salakkal a betonjárdát!
Kész szerencse,hogy délre már oly meleg volt,hogy minden leolvadt,úgyhogy nem kellet csuszamodni!

nálunk szélvihar volt elég durva volt alig tudtam aludni tőle. De én még nem tapasztaltam h lett volna ilyen meleg Karácsonykor az rendben van h nincs hó de hó helyett eső esik és viharok vannak. Azt mondják h 50 éve nem volt ilyen karácsony :D

Tegnap este fél héttől egészen negyed kilencig iszonyú vihar szélén voltunk,olyanokat villámlott,hogy a fél égboltot lehetett látni,volt gyöngysorvillám a javából is,és én meg lekapcsoltam,kihúztam mindent,lenyomtam a villanyórákat,gyertyával világítottunk ,amíg el nem vonult. Az összes LED-es zseblámpa, gyertya be volt készletezve, a kazán mellé odaraktam a két vödröt,lapátot,hogy ha kell,még idejében ki tudjam szedni a magot,nehogy megfulladjunk a füsttől,okulván a múltkori katasztrófából. valószínűleg beszerzek több porral oltót is még....nagyon féltem. Olyan érzésem van,valakik valamivel megbolygatták a légkört,és ezért van ilyen bolond ,őrült idő! (Lásd : H.A.A.R.P. project!)

http://www.bereg.uzhgorod.ua/bereg/bonl ... ikk_3.html

itt is durvaság volt, hirtelen nem tudtam eldönteni hogy május van-e vagy december :S szintúgy kihúztam mindent amit láttam, aztán vártuk hogy elvonuljon..

Folyamatosan figyeltem a mozgását,gyakorlatilag tőlünk-a lecsapások utáni dörrenések távolságából ítélve-kb.3-15 km-es zónában mozgott a frontja,és keleti,majd később délkeleti irányba haladt. Volt ugyan pár villanás Bács megye irányából is,de azok távol lehettek,mert semmi hangjuk nem volt.
Az eső kissé és elszórtan szemelt,szerintem mi a szélén lehettünk. Később rettenetes mennyiségű eső esett,mintegy negyed órán át,majd elvonult ez is.
Ugyanakkor érdekes mód alig volt szél.

ilyet nem tapasztaltam még a 26évem alatt... sőt még viccből se gondoltam volna rá, hogy majd karácsony estéjén viharkodik kint az idő. remélem nem sűrűn lesz ilyen karácsonyunk :S

Arra határozottan emlékszem,hogy 1991 január 1-én volt hasonló idő,erre DK-Magyarországon. Akkor is volt égzengés,vihar... 1991. Talán nem véletlenül???

Vissza
Top Alul