Gépszervíz - javítsunk közösen!

Bioszt frissíttél rajta??. Mert ha igen akkor az is lehet a baj. De ha kitudod venni a vinyót akkor a tartalmát másold át az asztalira.

nem frissítettem én semmit, a sztori röviden annyi, hogy 1 hónapja csinálja, hogy random lefagy, és kb 10percig be se lehet kapcsolni. Elvittem a boltba, hogy fújják ki. Szétszedték, kitakarították, visszaadták, elhoztam, és elmentem nyaralni 2 napra. Hazaértem, bekapcsoltam, és nem megy. Boltot felhívtam, de zárva van jövőhétig :( pech.

nem mertem még kivenni a hdd-t, mert azzal riogatnak, hogy garanciát veszít akkor. pedig nincs leragasztva, de ha viszem majd be a boltba, kivetetem velük, mert nem kéne hogy illetéktelen kezek/lábak/szemek nézegessék a vinyó tartalmát :)

NÁlam nem volt hiba semmi sem. CSak a ventim nem ment a vgán csak midni azonos fordulaton és hát bioszt frissítettem utána 230ról ment a noti és folyamatosan összeomlott a rendszer nah modnom jól van -.-. Frissítettem újjabra és akkor nálam is elszált újra indult és megállt nem töltött be semmit sem-.-.
De én kivettem magnak a vincsit mert mivel nem volt leragasztva azt szabad én úgy tudom attól még nem száll el a gari, ugyanis azt írták az oldalon h adatmentésről az ügyfél gondoskodjon hát én megtettem :D. Majd kiderül h szabad lett volna e vagy sem :D.

De ha utána nézel neten dosból lehet biost frissíteni bár az azzal a veszéllyel is járhat h rosszul flasheli és akkor újra kell égetni :D.

dezodor":xhf14yqy mondta:
nem mertem még kivenni a hdd-t, mert azzal riogatnak, hogy garanciát veszít akkor. pedig nincs leragasztva, de ha viszem majd be a boltba, kivetetem velük, mert nem kéne hogy illetéktelen kezek/lábak/szemek nézegessék a vinyó tartalmát :)

De,gondolom,biztonsági másolat készült a hdd-ről?
Mert nehogy széles mosollyal azt mondják,mikor érte mész,hogy újra telepítették a wint...

készül ha kéred és azt is felszámítják :D. Mondjuk nem mindenhol de ha központi szervízbe viszik akkor ott felszámolják én úgy tudom

dezodor
A képernyő is elkezd világítani? Mármint fényt ad, (alap fekete világítás), mert ha igen, és minden felpörög, de képet nem ad, akkor jó eséllyel elhalálozott az alaplap. Milyen idős a gép? (Nekem 4 hónap után halt meg, de cserélték garanciába Acer-nél Csehországban...)

ez kb 1.5éves, idén decemberben jár le a 2éves gari... bírta eddig minden gond nélkül, csak most júniusban kezdett idétlenkedni, aztán végleg megadta magát sajna. no de remélem cserélik, vagy jól megjavítják, és akkor megint sokáig bírni fogja. én eléggé kihasználtam a picúrt (msi ex705), szal nem csoda ha pl megsült benne a proci vagy a vga

Akkor cserélniük kell. Ha pedig nincs sehol leplombázva a hdd, akkor nyugodtan kiveheted kimenteni a cuccokat, majd visszatenni. Nekem sincs, csak a CPU-n van ragasztás, tulajdonképp az egész gépet szétszedhettem, garancia elvesztése nélkül (Mert már nincs garancia, 1 hónapja járt le)... :)

Kisebb problémám lépett fel: múlt héten elkezdett hülye hangokat adni az egyik ventim. Csak táp vagy proci jöhetett szóba, a kártyám passzív hűtésű. Szépen portalanítottam de semmi. Később rájöttem a táp az, és elég ijesztő volt, mert váltogatta a hangmagasságokat... Ma odáig fajult hogy leállt és a gép nagyon hülyéket csinált, fogtam, szétszedtem - nem bírtam ki hogy megvárjam haverékat akik még bő egy óra múlva jönnének mikor ezt írom - szétszedtem a tápot, az utolsó porszemet is eltávolítottam fülpiszkáló és porszívó segítségével. A ventit is szétkaptam és kapott egy pici Prevent zárolajozót, megpörgettem, ment mint az álom. Összeraktam mindent, és most működik, bár stabilan magas hangja van de még mindig elviselhetőbb mint előtte, és lekopogom a gép is működik.
A táp amúgy nem nagy izé, a házzal együtt adták olcsóért' , de azért remélem még bírja a gyűrődést, picit több mint 2 éves az egész ketyere. Tippetek van hogy mi lehetett/lehet a baj és hogy jól csináltam-e amit és/vagy mit lehetne még ezen felül elkövetni az ügy érdekében? Előre is köszi!

öö nekem is volt egy ilyen gépházzal kapott tápom, ami magas hangon sípolt, később rájöttem hogy az egyik transzformátorban mozog a vasmag, bírta 1 ideig, de aztán végleg felmondta a szolgálatot.... de legalább a gépnek nem lett baja :D

Köszi, ennyire nem volt komoly, haverék megnézték és csak hozzáért a takarólemezhez, bár én a szeme kinéztem se láttam hogy kopna valahol. A lényeg hogy az olajozással együtt frankó, de egyedül sajnos nem jöttem rá... :(

Hi!
Nekem olyan problémám van, hogy nagyon leesik az fps.
Múlthéten kitisztítottam a proci és vga hűtőket, majd feltettem a drivert... na, hát akkor a csúcson volt minden.... másnap meg megint leesett az fps...
Mondok azért 2 példát. Call of Duty 4 olyan átlag 120-150 fps volt... mostpedig átlag 50-80, de nem ritka a 30 sem...
Call of Pripyat meg olyan, kimegyek nyílt térre 60-70 fps (ami stalkerbe nagyon jó) viszont mikor bemegyek a Szakovszkba egyből meghal... 15 fps em van, jobb esetben 20...

Procim AMD Athlon(tm) 64 X2 dual core 4000+
VGA-m MSI R5750 1 gb DDR5

Ha valaki tudna segíteni, hogy mit tehetnék még az írja le kérem.
Köszi :)

Szebb a kép?
Mert lehet,a driver újabb effekteket kapcsolt be,amik lassíthatják a játékot.
Nézd meg a CCC-t.

Mennyire macerás laptopba (Fujitsu Siemens Amilo Pi3540) ventillátor cseréje? Próbálkozott már valaki hasonlóval? 3 éves lesz a notim és jóval hangosabb, mint a kezdetekben volt, így gondolom már megérett a cserére. Beújítok egy új hűtőt de az az igazság, hogy ha magam is meg tudom csinálni akkor nem fogom emiatt szervízbe adni, hogy lehúzzanak rólam további összegeket. Asztaliba nem okoz gondot az ilyen művelet, de notiban még nem próbálkoztam.

Kaptam egy P4-es gépet nemrég, elvileg hibás volt, néha újraindult maga. Mivel ez egy régebbi konfig (lentebb részletesen), szereztem bele pluszban DDR1-es RAM-okat, mert arra gyanakodtam, hogy az lesz a hibás. Előrebocsátom: a RAM-ok jók, más gépekben végigmegy rajtuk a memtest külön-külön, és együtt is (a régi is és az újak is jók).

Szépen ment minden, kipucoltam, szétszedtem és összeraktam, de 10-30 percenként csontra kifagy (eleve kikapcsoltam az automatikus újraindulást). Néha dob egy kékhalált, de legtöbbször csak megfagy.A memtest sem egyesével betett RAM-ok esetében, sem külön-külön, vagy bármilyen összeállításban betett modulokkal nem tud végigmenni, a képen látható hibát dobja (de az legalább nem fagy ki):

err.jpg

Amikkel próbálkoztam: RAM időzítések átállítása, mindenféle RAM funkciók ki vagy bekapcsolása a BIOS-ban, más (szintén hibátlan) memóriamodulok berakása. Eddig semmi sem segített.

Van valakinek bármi ötlete, mielőtt darabokban eladom, hogy mi lehet? Gyanítom, hogy az alaplap a hibás, ha minden modult minden összeállításban hibásan kezel, de hátha van valakinek mentőötlete...

a részletes konfig:
CPU: Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
RAM: 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Alaplap: Asus P5GD1 Pro (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Videokártya: ATI Radeon HD 3450 (256 MB)
a merevlemezt is kihúztam, hátha az okozza a gondot, de nem számít ez sem neki...

Hi!A gondom ott kezdödött hogy 2 hónapnyi szünet után elövettem a notebookot(asus f5rl)
filmnézéshez de bekeapcsolás után a kijelzö zölden becsikozott(xp) majd kékhalál.Pihentettem 4-5 percig.Ujrainditottam de utánna kifagyás majd kékhalál + recsegö hang.Hirens boot cd -vel megnéztem a particios táblát sárga error csik=> helyretettem Paragon disk editorral majd felpakoltam egy ubuntu linuxot(vmi magyar kiadásút).
Eleinte elég jól eldöcögött örültem is neki, de késöbb.... itt is jelentkeztek a fent emlitett gondok.
Hardver részben kevésbé vagyok jártas... ha bárkinek bármi ötlete van az pm -ben irjon rám ha tud.

Hardver hiba elég sokszínű tüneteket szokott produkálni, ezért szerintem nehéz is ebből levonni bármit is de volt kékhalál, az jó :) A C:\Windows\minidump könyvtárban megtalálod a dmp file-okat amiből ki tudod nyerni a leállás okát (pl.: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html ezzel a progival) amire aztán rá tudsz guglizni de ha már nincs meg és az ubuntu van fent akkor a Rendszer → Adminisztráció → Naplómegjelenítő és a kern, messages, syslog, debug logokat tanulmányozd át hátha lesz benne valami bejegyzés. Célszerű reprodukálni valahogy a hibát és feljegyezni a pontos időpontot ami alapján vissza lehet keresni a logban hogy mi történt akkor.

Kép csíkozódásának oka lehet videomemória korrupció, mivel az ATi X1100-as (ha az van benne) osztozik a rendszer memórián lehet hogy kellene egy memtesztet futtatni. Lehet az oka túlmelegedés, múlthéten láttam egy alaplapot amin az integrált videovezérlőnek megártott ez a meleg, a rajta lévő falatnyi hűtőborda nem bírta elvezetni rendesen a hőt és hasonlóképpen csíkozta a képet majd leállt, egy ventilátor megoldotta a dolgot :)
De ez csak tipp, sok oka lehet a leállásoknak.

Oks.Kössz az infót.Közben utánnanéztem az ubiban(sajnos xp nincs fent) ahol emlitetted.
2 helyen irt hibát:

Légáramlás hőmérséklete :57 C /135 C

Áthelyezett szektorok száma: 175

Bár ezt nem irtam de a multban(kb2 éve) rengeteget ghostoltam a laptopot (föleg vizsga idején)gondolom a merevlemezt is cserélni kell majd "idővel" :? .Az egyik üzlet videokártya cserét ajánlott poton 18 rugoért lol2 vhogy nem tetszett a dolog.Tegnap leszedtem a hátlapot tele volt kosszal azt letakaritottam de semmi több... amig kinyertem az adatokat addig ment simán utánna lekapcsoltam de reggel még csak el sem indult(befagyott a grub)kihuztam belöle a töltőt akkor meg elindul lol2 ?!.Nem is piszkáltam tovább. Ja amugy a zöld csikozás már nem fordul elő .A kék halál után meg mindig kinyomta magát a gép :x . Így nem tudtam még azt se beállitani hogy ne léptesse ki magát ...#B Ubival talán még megtaláltam volna a hiba okát ha felcsatolom a c meghajtót.:roll:
A biosban esetleg lehet állitani a ventillátoron?Vagy akkor már inkább hütő csere? :|

Ajjajj, az a vinyó bizony már nem egészséges :) 57 fok már igen sok, asztali gépben is rengeted nemhogy laptopban (ráadásul ha ez idle állapotban ennyi az még rosszabb), lehet hogy a videomemória korrupcióért (ha azért csíkozta) is az felelt, túlmelegített a vinyó mindent, a hibás szektorok száma is igen magas, szvsz amíg lehet ments le róla mindet - ha lehet akkor vedd ki, köss rá valami usb ←→ ide/sata eszközt és rakj az egészre egy ventit :) ) A „ghostolás” alatt a Norton Ghost-ot érted? Az jó, biztonsági mentést kell csinálni de annak nem lenne szabad megterhelnie a vinyót, ha megterheli akkor a vinyóval van a gond. Próbáld ki esetleg azt hogy kiszeded a vinyót és bebootolsz valami live cd/usb-vel, PartedMagicot ajánlom azon van minden féle jóság de végül is tök mindegy a lényeg hogy valami stabilitás teszt legyen rajta, futtasd jó sokáig és ha nem jön elő a hiba akkor a vinyó volt a gond. Ha jól sejtem (abból a pár betüből :) ) Seagate vinyó van benne... nos ha így van akkor azon csodálkozok hogy még életben van :D nagyon rossz user reviewek vannak róluk, jómagam két lapival találkoztam amiben Seagate vinyó volt és mind a kettő 1 év után tönkrement.

Szóval előbb próbáld ki hogy vinyó nélkül is csinálja-e a hibát és ha nem akkor azt kell kicserélni.

btw windows 7ben van rá mód hogy az indítómenüből a csökkentett módot úgy indítsd el hogy kikapcsolja az automatikus újraindítást de nem tudom xp alól is van-e ilyen opció

Vissza
Top Alul