Kaptam egy P4-es gépet nemrég, elvileg hibás volt, néha újraindult maga. Mivel ez egy régebbi konfig (lentebb részletesen), szereztem bele pluszban DDR1-es RAM-okat, mert arra gyanakodtam, hogy az lesz a hibás. Előrebocsátom: a RAM-ok jók, más gépekben végigmegy rajtuk a memtest külön-külön, és együtt is (a régi is és az újak is jók).
Szépen ment minden, kipucoltam, szétszedtem és összeraktam, de 10-30 percenként csontra kifagy (eleve kikapcsoltam az automatikus újraindulást). Néha dob egy kékhalált, de legtöbbször csak megfagy.A memtest sem egyesével betett RAM-ok esetében, sem külön-külön, vagy bármilyen összeállításban betett modulokkal nem tud végigmenni, a képen látható hibát dobja (de az legalább nem fagy ki):
Amikkel próbálkoztam: RAM időzítések átállítása, mindenféle RAM funkciók ki vagy bekapcsolása a BIOS-ban, más (szintén hibátlan) memóriamodulok berakása. Eddig semmi sem segített.
Van valakinek bármi ötlete, mielőtt darabokban eladom, hogy mi lehet? Gyanítom, hogy az alaplap a hibás, ha minden modult minden összeállításban hibásan kezel, de hátha van valakinek mentőötlete...
a részletes konfig:
CPU: Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
RAM: 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Alaplap: Asus P5GD1 Pro (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Videokártya: ATI Radeon HD 3450 (256 MB)
a merevlemezt is kihúztam, hátha az okozza a gondot, de nem számít ez sem neki...