Gépszervíz - javítsunk közösen!

A Slave meg Master jumpereléshez ugye a meghajtó hátulján kell azt a kis műanyag vackot a megfelelő helyre dugni? De akkor inkább megpróbálom először megcserélni a csatlakozót.

Fejlemények:
Szétszedtem, megnéztem, úgy van összedugva mint eredetileg volt, mivel ha fordítva próbálnám meg akkor fix hogy megtörik, annyira el kéne csavargatni, meg látszana is a kábelen a törés ha fordítva lett volna bedugva (legalábbis a többin látszik). Összeraktam, elindítottam és láss csodát, érzékelte az egyiket a windows! Beraktam az egyik meghajtóba be egy lemezt, hogy kiderítsem, melyiket látja a rendszer, erre elkezdte pörgetni a lemezt, azon kívül nem csinált semmit, a kurzort se tudtam megmozdítani, se ctrl+alt+del, semmi. Újraindítottam, erre érzékelte a windows mind a kettőt. De csak egy percig, mivel utána (mielőtt még kipróbálhattam volna szőrén-szálán eltűnt a meghajtók listájából mind a kettőnek az ikonja. :?

vegyél újat , esetleg tedd újra a windowst

akkor hajrá ,de reméljük működni fog , márkája mien ? ugye nem lg :S ?

Ha már meghajtó dolog: ha elég bátor vagy, az LG-ket 1-2 évente szét kell szedni. 500-ért vettem egy rossz LG DVD írót, a lézerig atomjaira szedtem, letisztogattam, megzsíroztam a mechanikát és most kifogástalanul ír/olvas.

A problémádra: én úgy tudom, hogy egy PATA vezetéken két ugyanolyan típusú meghajtó (itt optikai) csak úgy lehet, ha az egyik master, a másik slave jumperre van állítva. Ha egyforma a kettő beállítása, akkor egyiket sem vagy csak az egyiket fogja látni. Viszont fura, hogy ehhez nem nyúltál és most mégis rossz. Elképzelhető, hogy tényleg a kábel tört meg valahol a szétszedésnél (hogy rühellem a PATA-t...), azt érdemes kicserélni. Vagy csak egyszerre az egyik meghajtóval kipróbálni (felmerül a kérdés: minek kettő?).

nekem volt lg-m az dvd olvasó volt és olyanokat csinált , hogy beraktál egy lemez és elkezdett kattogni !! , de a lemezt nem olvasta be , ezután váltottam pionner-re , azóta olyanom , van ,de olyat halottam , hogy 1-2 cég fog optikai meghajtót készíteni a többi befejezte ezt a dolgot...

hispan: Jó kérdés :) . Amikor meg lett véve az eredeti gép az egyik csak olvasó volt a másik pedig olvasó/író, a sima olvasó vagy két év múlva megadta magát és lett bele rakva egy másik olvasó. Akkoriban még nem voltam annyira benne a géptémában (bár most se igazán :D ). Viszont kéne már egy új olvasó/író is, néha jó lenne dupla rétegű és plusszos dvd-ket is írni...

Holnap kiderül hogy a kábel-e a ludas, végre kerítettem valakit akinek kipróbálhatom a gépében a kébelt. (Infótanár nem volt hajlandó egyet se szétszedni a kedvemért, kébelt se adott, amikor az egyik lecsavarozott oldalú gépbe turkáltam furcsálva kérdezte hogy mit ügyködök :lol: de abba meg nem volt benne a kábel :D )

Igen, nekem is Pioneer van ezer éve, még mindig a DVR108-as, nap-sárgította, de működik kifogástalanul. Ez az LG is, amit vettem, kattogott, nem olvasott, csak véletlenszerűen töltött be lemezeket, stb... Ez mind mechanikai/porosodási hiba. Ki kellett pucolni és jó. Ettől függetlenül sz@rok az LG-k...

aha akkor nem csak nálam volt ilyen hiba :D

Fejlemények szalagkábel ügyben:
Ki lett próbálva másik gépben és tökéletesen működött lol2 . Mivel nem valószínű hogy háromszor dugtam volna be rosszul, holnap kipróbálom hogy megcserélem a két meghajtót + megcsinálom a jumperelést aztán hátha fog működni. Ha meg nem akkor fogalmam sincsen mi lehet a baj...

hát a hiba az h a NEC az egy xar már bocs ha megbántok vkit ezzel nekem is volt egy ilyen írom de nagyon gyorsan tönkre ment de az lg is ilyen de legalább azok tovább bírják inkább vegyél Pioneer Dvd írót én is azt használok és nekem nagyon jól műkszik havernak is Pioneer van és nagyon jó én ezt ajánlom.
Am meg sztem tönkre ment a lézer fej.

Az LG az leginkább a DL lemezeket felejti el írni. Nekem is LG van (2db noti), mindkettő hibátlan, egyik fél éves, másik 2.

Volt még az asztali gépem is, valamikor 2002 környékén lett véve az LG dvd író, a mai napig hibátlan! (kb 2 hónapja adtam el)

Vissza
Top Alul