Gépszervíz - javítsunk közösen!

hat sajnos NEC-et nem szabad venni. amikor tavaly nyaron kivalasztottam a gepem cuccait. neztem mondom eddig samsung es pioneer cuccaim voltak jol birtak meg mai napig mukodnek a regi gepemben. nos valasztasnal gondoltam lehetne megjobb ha sonyt vennek(Sony NEC Opticart). mukodott ugy 3 honapig utana oan hangja lett mintha kilazultak volna a csavarok es mocorogna az egesz. oldalfal levesz nezem gyorsfogatok oan szilardan vannak mintha bebetonoztak volna. akkor mondom belul lesz a gond. szetszedni h*lye leszek. egy feleve mar feltem hasznalni oket. feltem lemezt rakni bele mert feltem h egyszer hazavagja azt. EDIT!!!! kekhalabol tertem most vissza, felek nem irhatok tobbet mert a fent megnvezett lemezmeghajtom atvette a gepem felett az uralmat meghallva azt amit irtam.

most akkor már a nec is rossz , sok ismerősöm arra esküszik ,de majd ha meglátják a kommenteket :D

Régen, mikor megvettem az első használt TEAC CD-írom, akkor a TEAC meg a NEC voltak a királyok. Mostanában TEAC-et nem látok (sajnos XP SP2 óta nem működik a meghajtóm, pedig fizikailag semmi baja), a NEC meg szar lett, én is azt hallottam.

Egy kicsit a jövőre tekintve: ezeket a CD-DVD dolgokat majd a BluRay meghajtókra senki ne tekintse érvényesnek. Most minden gyártó kidolgozza a saját konstrukcióját, de lehet, hogy ez átrendezi a képet... Nem mintha közel lenne az idő, mikor belátható árú blu-ray cuccok lesznek...

hispan":1tokzzb4 mondta:
Régen, mikor megvettem az első használt TEAC CD-írom, akkor a TEAC meg a NEC voltak a királyok. Mostanában TEAC-et nem látok (sajnos XP SP2 óta nem működik a meghajtóm, pedig fizikailag semmi baja), a NEC meg sz@r lett, én is azt hallottam.

Egy kicsit a jövőre tekintve: ezeket a CD-DVD dolgokat majd a BluRay meghajtókra senki ne tekintse érvényesnek. Most minden gyártó kidolgozza a saját konstrukcióját, de lehet, hogy ez átrendezi a képet... Nem mintha közel lenne az idő, mikor belátható árú blu-ray cuccok lesznek...

olvasót már lehet venni olyan 20-30 ropiért...

Jim67":zobqjq4i mondta:
hispan":zobqjq4i mondta:
Régen, mikor megvettem az első használt TEAC CD-írom, akkor a TEAC meg a NEC voltak a királyok. Mostanában TEAC-et nem látok (sajnos XP SP2 óta nem működik a meghajtóm, pedig fizikailag semmi baja), a NEC meg sz@r lett, én is azt hallottam.

olvasót már lehet venni olyan 20-30 ropiért...

Na ez az! Egy olvasóért 30e forint? Pff... Régen a DVD-meghajtókkal is ez volt, most meg pár ezer forint egy író... Akkor lesz blu-ray meghajtóm/íróm, ha az ára lemegy ilyen normális szintre (mert ugye tudjuk, semmivel sem ér többet technikailag, mint egy DVD, csak más technológia, más lézer...) nameg ha a bele való média is emberi árakat ér el...

hát ja valami valamiért nekem megfelel a síma videó is nem kell hd , meg akármi....

Mostanában feltűnt hogy a mediamarkt, electroworld stb. hasonló újságokban egyre több blu-ray filmet reklámoznak, eddig elvétve lehetett csak látni mindegyikben.

Ejnye hispan, előző hsz-t nem idézünk :D :D :D

unokatesóm gépe már nyár óta kékhalált produkált időnkét de ma rekordot döntött :S 4-5ször fagyott le a gépe :S
bekapcsolta a gépet és elkezdett (eredeti) cod6-al játszani nem is annyira sok idő (pár óra) múlva kékhalál lett ez volt a kezdet utána még jött pár.......
gépe:
alaplap: ASrock G31m-s
CPU: INTEL E5200 @2.50 ghz
RAM: Kingmax DDR2, 2 GB (asszem 667 vagy 800 mhz)
VGA: nvidia Gforce 9500GT 512mb (PCIE x 16)
merevlemez: SAMSUNG 250GB (asszem SATA2)
táp : (XDL) házba integrált 400W

szerintem az alaplapja gyenge az ASrock-ról csak azt hallottam olcsó alacsony minőség....
szerintetek is ez lehet a baj vagy valami más????????????????

oké megnézem wikipédiában találtam gondolom jó
up: na google wkit kiadta és semmi értelmes nincs ott

figy odairja h mien fajlal van gubanc. ha vmi tipikus windowsos fajl az akkor oprendszerhiba. ha vmien atis-nvidias akkor videokartya illetve eszaki deli, attol fugg mid van.

de tavasz elején vette a gépet és már 4-szer újra lett rakva és azóta is kékhalál xp-n is win7-n is mondjuk a hozzáállás se tesztszik hogy rögtön visszaül a géphez kékhalál után mikor pihentetni kéne...

jó nekem is volt olyan hogy izé csak úgy ujraindult gép igaz nem kékhalállal de az OS hiba volt mert nem bírt egy pici tuningot se mármint a játékok mert bekapcsoltam a gépet és indítottam a játékot erre megáll a kép elkezd recsegni a hangszóró semmi hibajelzés azt fogja magát és újraindul de az egészben az volt az érdekes hogy 3Dmark közben nem fagyott ki........ és még az everest sem mutatott magas hőmérsékletet..... és szerintem azok a frissítések vagy a vírusok kavartak be , jah és még nodot használtam akkor .....

bakker nem a vindózzal van a baj. memóriahiba, merevlemez szektorhiba, alaplap, túlmelegedés, vga valami illesztő (driver). ki kell szedegetni a dolgokat aztán visszapakolászni és úgy megnézni megy e.

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul