Igazából én amióta megjelent a stalker azon szenvedek hogy hogy lehetne teljesen freeplay-é teni a gamét. Azóta megjelent egy csomó mod, nagynehezen kiderült milyen titkos módszerekkel lehet az all.spawn file-t módosítani (az xrspawnerrel próbálkoztam, de bevallom nem erősségem az orosz, szóval kész kínszenvedés volt a cordont megcsinálni olyanra ami már tetszett, inkább bele sem kezdtem garbage-ba). egy ideig most vártam hátha megjelennek új mod toolok, de ahogy látom nem. Amit viszont a dezowave összehozott az eszméletlen, és olyan szintű módosítások vannak benne hogy képtelen vagyok elhinni hogy ezt ti az xrspawnerrel szenvedtétek végig.
Én mindigis a filmhez hasonló hangulatot akartam, kevesebb, de erősebb mutánsok, kevés stalker, csend, nyugalom, szerintem így sokkal ilyesztőbb a zóna. Szóval alapból kivenném a bandita inváziókat meg hasonlókat. Kicsit túl sokan vannak a zónában.
Ha javítotok még a freeplay modon a sztorit tényleg ki lehetne venni úgy ahogy van (valahogy nekem is sikerült megoldanom hogy a main questet ne is keljen elkezdeni, átírtam a párbeszédet sidnél, de azis olyan kínkeserves volt hogy én feladtam, meg az egyik ház pincéjében volt a kezdőpont emlékszem). Mert szerintem aki felrak egy freeplay modot az nem akar sztorit játszani.

Ha viszont ott a sztori lehetősége akkor lépten nyomon összeszemeteli a pda-nkat a program.
Na hát enyi, gondoltam beírok ide is hátha tud valaki segíteni céljaim elérésében, vagy ötletet adok valakinek és legyártja a modot.

thx