Főzőcske topic

ha pizza témánál tartunk akkor lenne egy különlegesség , egyik ismerősöm Nutellás pizzát készít , az alpot megkeni nutellával , rak rá banánt , aztán bevágja a sütőbe , nem tudom milyen lehet de egyszer ki fogom próbálni biztos :D

Ez kb úgy hangzik,mint a málnalekváros csípőskolbászos,tarhonyás lecsó!
Ez kérem nem vicc,nálunk,a városban,hol lakom,az egyik helyi feszt alkalmával megfőzték.

Ez a nutellás dolog nagyon durva...

Minap csináltam jó kaját: sima sós vízben főtt főttkrumpli, rá tesz az ember a tetejére egyenletesen csípős szalámit, a közepébe egy kanál vaj és rá sok reszelt sajt, majd irány mikró és sajt teljesen ráolvaszt. A vaj is közben szépen szétfolyik a krumpli pedig átveszi a felvágott ízét... Össze is lehet keverni a végén, míg még forró a sajt, úgy finomabb. Isteni, és egyszerű.

én hétköznap "szemét"kajákat szoktam enni, főleg azok ismerik akik albiban élnek távol az otthoni jó kajától :D

veszel vmilyen szinű smack levest. csak 2 deci vizet forralsz és belehányod a tésztát, majd amikor már alig van leve a port is, meg pár karika kóbászt meg 1 kockasajtot. összerottyan, leve is lefől róla, és kapsz elég jó tésztát cserébe :) én szeressem

másik az úgymond "parasztlepény" vagy nemtom mi

reszelsz le krumplit (kb 5-6darabot), meg vékonyra vágsz (kockára pl) valami szeletelt békönt (2 szeletet), meg kóbászt apróra meg vöröshagymát, 2girizd fokhagymát is. Végül a reszelt sajt se maradjon el, azt ízlés szerint (sokat :D) ...

Fogsz 1 serpenyőt, 1 pici oliva vagy akár sima olaj bele, de nemsok, csak hogy épp 1-2 miliméter vastagon legyen a serpenyőben (vaj vagy margarin lehet jobb, de sosincs albiban). Közben összekevered a cuccost amit eddig csináltál és beleöntöd a serpenyőbe ami már meleg és picit rotyog az olaj benne. Megvárod mig összesül, és a sajt meg reszelt krumpli megsül és összefogja az egészet, olyan lesz mint 1 pizza csak tészta nélkül és nagyon jó :) (ajánlatos teflonban sütni mer odaszokott picit égni a sajt)

A snack levest a gyeremkem is komázza,mikor kicsi volt-nem tudom miért-mami-levesnek hívta,pedig se a nagymamák,sem az édesanyja nem túl gyakran főzött neki.Mondhatni kizárólag sátoros ünnepek,meg mátrai kirándulások alkalmával.

en pentekenkent ettem mindig. pentekenkent jott hozzank egy takaritoneni aki rendbe szedte a lakast mert nalunk szinte senki sem ert ra. na mind1 szoval penteken mindig koran hazaertem ezert vettem egy snack levest. es a szep rendbe melegetelt ettem, es ez nekem nagyon felemelo erzes volt anno 10-13 evesen :D :D

a legjobban a menzás spenót főzeléket szeressük , nah meg a *** ha quantanamon börtönigazgató lennék ezzel etetném a rabakot biztos bevallanának mindent ? melesleg van itt olyan aki szereti a tatár bifsteack-et ?

Egyszer lepróváztam,de nekem nagyon nyers.Valahogy olyan módon voltam véle,mint Mr. Bean.

hat nem tudom miert jutott most eszembe a McDonalds, lehet hogy a nyers kajarol, de nagyon utálom a gyors kajat.

en csak egy kajat komalok a gyors kajak kozul: a burgerbe tortilla neven fut. ezaz egy gyorskaja amit komalok

én azert nem birom a gyorskajat mert zsiros meg mert nagyon egeszseges, hazi kolbász a király :D
különben Mc-ben csak a milkséjk jó a többi cucc szerintem tréé.

De lehet,hogy abban is melanim volt.Mondjuk Szögedében a CORA-ban találtak ilyeneket.Echte kínai gyármány volt!

lehet nem tudom de legalább finom volt :lol: de a jó öreg hazikolbiban nincs melanin :lol:

Jááááááj! Összefuttatad a nyálat a számban!De,ha már itten tartunk,akkor próbáljátok ki nyáron a mézes limonádét.Hozzávalók: 1 kettévágott citrom összes kipréselt leve;-0,5 liter víz (azért,mert nekem az egyszeri vízbevitel itt kezdődik,ha gyúrok vagy a kertben nyomulok,akkor kétszer ennyi..);-két teáskanálnyi jó minőségű lehetőleg magyar méz;;néhány darab jégkocka.

Az elkészítés egyszerű: A citromlét és a mézet addig keveritek,amíg feloldódnak egymásban,majd hozzátöltitek a megadott mennyiségű vizecskét.Tovább keveritek ,s a legvégén bele a jégkockákat!

A méz és a citromlé mennyisége ízlés szerint változtatható!

Jó szomjoltó,de kipróáltam már úgy is-röhögj ki,ha gondolod-hogy nyomtam bele fél cent vegyigyümit.Na,úgy se gyönge,sőt szerintemm fájn!

Vissza
Top Alul