Főzőcske topic

ami azt illeti eleggé, de két napja már lassan ástam a sírját szerencsétlennek, azt hittem mar senki sem szeret enni :D
amugy meg mijen az a padlizsánkrém??

szerzel vhonnan 3 meretes padlizsant beteszed oket a sutobe 180-200 fokra es sutod kb 30-40 percig utana kiveszed oket es leszeded a hejat meg a tetejen azt a kemeny reszet ha ez megvan akkor ami a belsejeben volt belerakod egy talba teszel melle izles szerinti mennyisegu fokhagymat(2 minimum ajanlott) sot borsot olivaolajat, ha minden benne van akkor fogod a keziturmixot es osszecsumpizod az egeszet h szep egyenletes allaga legyen, ezutan berakod a hutobe majd ha kihult akkor piritosra kell ratenni es elfogyasztani :D

pedig szornyen finom a masik ien tipusu kaja azaz ajvar aki evett amr az tudja h nagyon finom:
majdnem ugyanigy kell csinalni csak nem padlizsanbol hanem vastag"husu" paprikabol

KönigsTiger":1f7ujuu2 mondta:
szerzel vhonnan 3 meretes padlizsant beteszed oket a sutobe 180-200 fokra es sutod kb 30-40 percig utana kiveszed oket es leszeded a hejat meg a tetejen azt a kemeny reszet ha ez megvan akkor ami a belsejeben volt belerakod egy talba teszel melle izles szerinti mennyisegu fokhagymat(2 minimum ajanlott) sot borsot olivaolajat, ha minden benne van akkor fogod a keziturmixot es osszecsumpizod az egeszet h szep egyenletes allaga legyen, ezutan berakod a hutobe majd ha kihult akkor piritosra kell ratenni es elfogyasztani :D

Eddig ez a recept tetszett a legjobban te ötleted vagy halottad ? hétvége felé beizzitom a házi robotomat ő most nem látja hogy róla irok azt majd irok milyen lett de ha nem lesz jó akkor a küldök egy virtuális rotweilert :D (nem komolyan venni)

Fokhagymás rágcsa,az az igazi!!!!és miután nagyon egyszerű,valamint egészséges,csak ajánlani tudom mindenkinek,de egy kikötéssel!!!Kizárólag hétvégén fogyaszd,és utána ne menj emberekközé,legalábbis kerüld a finnyás orrú egyedeket.
Lehet undorítónak hangzik,mert kisé pépes-ropogós,de én szeretem.
Receptúra: fokhagyma megpucolva,felvagdalva.Kenyérkockák kicsire felvágva,megpirítva.Egészet bele kaukázusi kefírbe,bele!
Nyaummm.....
A lényeg,hogy jó sok kenyérkocka és fokhagymaszeletke legyen benne.Én egy doboz kefírhez-ez kb 0,5l-nyi- egy maréknyi kenyérkockát és egy jó fej fokhagymát ölök le,aztán tolom az arcomba!

a padlizsankrem az maga nem tolem ered de en egy kicsit alakitottam rajta :D

fokhagymas dolog: ha megvagy fazva esetleg faj a torkod akkor fogj egy nagyadag fokhagymat pucold meg tord ossze es tedd mezbe ezutan keverd meg es kenyerre kenve(margarin nelkul) edd meg. megeszel 2-3 ien kenyeret utana jobban leszel mint vha.

Morzsi a kefirt azt imadom de ien hozzavalokkal meg nem hallottam :D

Na nem is,de hát tudod,én zombimorzsi vagyok,és nálam kissé-néha,de nem mindíg-másképpen működnek bizonyos esztétikai kategóriák.Ez természetesen az ételek esetleges furcsaságaiban,megjelenésük bizar mivoltában is megnyilvánul.
Miért van az pl.hogy a kávét-amit imádok-nem cukorral,hanem mézzel iszom,ráadásul 1:2 arányban forró vízzel hígítom,és utána pedig tejport teszek bele,de átlagosan 2-3 teáskanálnyit.
Aki látja,frászt kap tőle,de nekem így jó.
Aztán meg ott van nálam a káposztás cvekkedli végfelhasználói habitusa is.Van rajta ugyebár cukker-porcukker csakis-de mindezek után teszek rá borsot,sót és ha hiszitek ha nem,erőspaprikát.
Miért?
Nem tudom,nekem így ízlik.Tobzódom az erősségében,bár tudom ez csak afféle ízlelőbimbó-kábítás,mivel egy két fűszernél többet nem volna szabad összeereszteni....

zombimorzsi":19wo4scs mondta:
Fokhagymás rágcsa,az az igazi!!!!és miután nagyon egyszerű,valamint egészséges,csak ajánlani tudom mindenkinek,de egy kikötéssel!!!Kizárólag hétvégén fogyaszd,és utána ne menj emberekközé,legalábbis kerüld a finnyás orrú egyedeket.
Lehet undorítónak hangzik,mert kisé pépes-ropogós,de én szeretem.
Receptúra: fokhagyma megpucolva,felvagdalva.Kenyérkockák kicsire felvágva,megpirítva.Egészet bele kaukázusi kefírbe,bele!
Nyaummm.....
A lényeg,hogy jó sok kenyérkocka és fokhagymaszeletke legyen benne.Én egy doboz kefírhez-ez kb 0,5l-nyi- egy maréknyi kenyérkockát és egy jó fej fokhagymát ölök le,aztán tolom az arcomba!
Fog-hagy-más rág-csa? Kérek!!!!! :cry:

Próbázd le,mert tényleg nagyon jó!Én most estvére kelvén készítem is el ,de azonnal!

Mostmár annyi jó kaja gyűlt itt össze hogy ideje lesz elkezdenem sorban kipróbálni mindegyiket <:D>
Ami most hirtelen eszembe jutott a saját ízlésemmel kapcsolatban: a káposztáskocka akkor van elég jól megborsozva, ha már izzad a homlokod. :D
Kedvenc reggeli: lecsókolbász kisütve szalonnazsírban + mellé egy méregzöld színű csípős paprika (aztán nem győzöl hozzá inni :D )

A káposztás cvekkedli?Na,az sehr gut!Különösen,ha a bors mellé sót és porcukkert is használ az emberfia egyidejűleg!Én legalábbis úgy "szokom".
Szeretem az antagonizmusokat az étkezésben is!

a kaposztas kockat szeressuk borsal meg cukorral:D:D:D:D:D:D:D hagymasalatat szokott vki csinalni?
fogod a hagymat es karikara vagod megsozod de nagyon. ezutan hagyod ugy egy oraig h kijojjon a hagyma leve. a levet leontod es kinyomd a hagymabol is. ezutan teszel bele egy keves ecetet meg egy keves olajat meg iszonyat mennyiseg borsot. mindenfele sult hushoz ajanlom salatakent mert nem lehet vele betelni. :D :D :D :D

Ettem minap vékony tésztás tejfölös-mustáros alapos csirkehúsos-kukoricás-gombás pizzát. Na az már valami... Nyammmmmmm

en meg nem lattam de szivesen megennem :D :D :D egyebkent pizzabol azajo amit otthon csinalsz :D :D finom puha tesztaja lesz es azt raksz ra amit akarsz sikerult mar csinalnom nem egye ecceru pizzat a legdurvabbat csak poenbol radobtuk a konyhai merlegre es 3kilo 41 dekat nyomott lol2 :D :D pedig nem volt aza hudenagy teruletu pizza, viszont feltet az volt rajta :D :D :D :D :D

Vissza
Top Alul