Fegyverek / Páncélok / Felszerelések

Nem irom le a német népet de azért kaptak 1- kis csomagot ugy könnyű volt felépülni a háborúból de a nép(hun) is kapott volna 1-kis indulo tökét akkor lehet hogy jobb lenne a dolog vagy a rendszer volt akkoriba a hunyó bocs off a dolog de azért még is. Ha van pénz akkor van sok mindenre keret talán még fejleszthetne is az ország vagy nem(hadi techinika) :?: :?:

Ja de ha azt nézzük h németország jó nagyobb ország de nagy része teljesen elpusztult és legjobban őket sújtotta a háború.
Tudom pl lenygelország meg a hasonló kis országoknak veszteségesebb volt de németo. ezután teljesen szét ziláltaák és ahhoz képet kapott tőkét de a szövetségesek közül a francok vagy a britek meg győztek és mégis most németország európa vezető gazdasága.
De attól h kaptak tőkét nem azzalmég úgy kelett bánniuk hogy utánna is jövedelmes legyen magyarán kezdeni is kell vele valamit nem elég elkölteni mer arra itt a rossz példa Hungary.
am ez attól még nem segít azon h tehetetlenek voltunk sok száz év alatt.

Szerintem pedig a politikai viszonyokat is nézzétek a magyarság kívülállóként jött a Kárpát-medencébe aztán "szépen" bemutatkoztunk, és ez egy kicsit rányomta a bélyegét a köv évszázadokra h egyedül kellet visszatartanunk az Oszmán Birodalmat Európától, a Visegrádi 4-ek (eredetileg 3ak) némi fellendülést hozott csakh a 1848-as szabadság harc alatt ez is meggyengült hála a németek oldalán harcoló szlovák "halálbrigádoknak", pedig Kossuth elképzelése nem is volt olyan rossz: Egy nagy ország területenként változó hivatalos nyelvvel közös pénzzel, periodikusan változó fővárossal, mintha hasonlítana valamire amibe pár éve csatlakoztunk. És egy biztos politikában sose voltunk jók, nézzetek szét ma, de sajnos még a nyalásban sem :S. de nem megyek bele a politizálásba Inkább visszakanyarodnék Zombimorzsi történeteihez, az én apám is sokat mesél a katonaéveiről, bár ő csak a kötelező felét szolgálta mégis mindennap mondott vmi újat. És én szinte már vártam a behívót, csak épp akkor törölték el a kötelező katonai szolgálatot és hát így fősulira kellett jönnöm.

OMG gyerekek... Megvert minket a jóisten nincsen hibás. Ti nemzetállamokban gondolkodtok, holott olyanok nem voltak a nacionalizmus kibontakozásáig. Mikor az ország lakosságát több ízben feltöltötték a középkor alatt - és ahogy tették ezt mindenféle más országokban is - akkor települtek be azok az akkor még önálló államot nem alkotó kisebbségek, akikkel aztán a XIX. században nem sikerült kiegyezni és ez senkinek sem a hibája. Addig mindenki hungarus volt, a Szent Korona lakója, nem volt klasszikus értelemben vett ország. Az akkori megszálló hatalom is (Habsburgok) a katonai legitimáció után kénytelen volt magát jogilag is legitimálni úgy, hogy magyar királlyá koronáztatta az uralkodóit. Amikor elnyomókról vagy megszállókról van szó, akkor érdemes csak az oroszokat említeni, ők tényleg fegyverrel és politikai nyomással fejtették ki a hatásukat de ennek megfelelően az ország jogi státusát (független) sosem sikerült megtörniük.

Ahogy az oroszoknak, úgy anno a törököknek sem sikerült magukat tartósan berendezni, mert ők is katonai megszállásban később pedig szinte tisztán csak adóztatásban gondolkodtak és saját közigazgatásban... Tanulság: nem véletlenül a Habsburgok voltak egyedül azok, akik életképes államot tudtak létrehozni velünk. Ez a siránkozás, hogy folyamatosan megszállt meg megtépázott ország voltunk, a tudatlanságból fakad...

Hát meg szerintem igenis egy ország legyewn képes megálni a saját lábán mert ennyi erővel pl a törökö mért tudtak inekt megszállni?
Mért volt akkora birodalmuk?
Mert ők hóditották meg a területeket nem pedig szabad prédák voltak.
De én arra értem igazán ezt h sokmindenki trianonon siránkozik mikor annak a világon semmi köze nincs köze ehhez.
Mert ha erős ország lettünk volna addigra és nem megszálottak(akármennyire is a habsburgok ideje alatt is megszálott ország voltunk attól hogy ez időben jobban fejlődött az ország mint a török uralom alatt az nem változtat ezen)
akkor nem esünk szét és ha kell akkor erővel megtartottuk volna a nemzetiségi területeket.

Ugyan már! A török egy expanzív birodalom volt, ezt még az általános iskolában is megtanítják: bukásra volt ítélve, mert a hódítása szolgáltatta a mindenféle pénzügyi és társadalmi alapot a működéshez és mikor nem volt több hódítás, elkezdődött a hanyatlás. Ennyi. Az, hogy minket leigáztak, az adott helyzetben szükségszerű volt.

Egy fontos dolog: soha az ország olyan ütemben nem fejlődött, mint a XIX. század második felében: 3%-os volt az évi növekedés, ami forradalmat jelent és ez így is van: akkor zajlott nálunk le az ipari forradalom. De ez csak a gazdasági vonal, nem a politikai. Minekutána mi jogilag kapcsolódtunk a monarchiához (persze, fegyverrel is, de sokkal inkább jogilag, mint fegyverrel), külföldön olyan, hogy Magyarország nem létezett. Nem volt önálló diplomáciánk, nem voltak követeink vagy képviseleteink, ez az egyik, ez áll nagyobbrészt Trianon hátterében. A másik dolog, amit mondasz, hogy fegyverrel megtartani a területeket... Na itt ütközik ki az, hogy tökéletesen hibásan tanítják ezt a korszakot meg az egésznek a viszonyait. Ez nem úgy megy, hogy nekünk saját hadseregünk volt akkoriban, mert nem volt, a monarchia hadseregei mind a frontokon voltak külföldön, DE nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egyetlen politikai erő, egyetlen kormány vagy vezetés sem vállalta, nem is vállalhatta volna fel azt, hogy fegyveresen fellép a kisebbségek ellen. Ez abban az időben egyszerűen már elképzelhetetlen volt. Olyasféle megrökönyödést válthatott volna ki és olyan ellentéteket szült volna, mint manapság egy terrorcselekmény. Ennek egyszerűen nem volt realitása. Trianon idejében a magyar politika, a magyar politikai elit amit lehetett, megtett. Nem volt reális olyasféle álmokat dédelgetni, hogy legyőzött országként és úgy, hogy előtte kitudja mióta nem is voltunk önálló állam, majd büntetlenül megússzuk a dolgot. Az egy másik kérdés, hogy ezzel kevesen voltak/vannak tisztában és ezért keltett akkor is, ma is akkora megrökönyödést Trianon. Ennyi.

Azért szomorú ez, mert kiváló egyetemi tanárok - nem egy az enyéim közül is - ezt világosan látják, megírják, megtanítják, csak ez valahogy nem szivárog át az új nemzedékekbe... Újra meg újra mikor kikerül egy generáció az iskolapadból, olyasmiket vet fel, amiket most Te, hogy fegyverrel a területért meg revízió meg anyámkínja és az embernek már türelme sincs magyarázni, annyira ordító hiányosságok vannak...

Jó de a török birodalom majd később(most) ország valahogy gazdagabb mint magyaro.
Sőt nem csak a törököket lehet itt melíteni.
Bár érdekes feltevés az hogy az az ország aki csak hódít és hódí az eleve pusztulásra van itélve.
Igaz én nem is ezt mondom de nem mindegy hogy több százévig áll fenn a birodalom vagy 10 évekig.
Meg egyébként az ellenkezője is ugyanígy igaz lásd a mi helyzetünket.
Ha nem hódítunk minket hódítanak meg.
Persze h semmi sem tart örökké se a római birodalom ami több száz évekig állt fenn és sem a hitleri birodalom ami kb 2-3 évig.

Meg az hogy mennyire fejlődünk nagyba a gazdaságtól függ és mondjuk aki sokat hódít több adó több kereskedelem stb.
Szal eleve nagyobb a gazdasága de legaklábbis biztosabb lábakon áll mint az épp meghódítotté.
Meg a gazdasági növekedés az sokkal összetetteb és nem hinném hogy te teljes mértékben átlátnád ezt sőt nagyon kevesen tudják ezt maximálisan átlátni.

Az meg egy téves feltételezés hogy a hippi szemlélet sokkal előrréb vezet mint a hódításos fegyverrel gyakorolt előny.
Mert akinek erős a hadserege attól félnek és ha ez a bizonyso ország több szövetségest képes a saját pártjára álítani mint az ellenségei akkor sikere van ítélve más kérdés hogy szellemileg és taktikailag is van e olyan erős mint hadseregileg.
És a pénz az erő alapja ha már hatalmat is akarunk ahhoz nem elég a pénz kell egy nagyon erős fejlett és népes hadsereg is.

Olyan nincs hogy konkrétan elmondja egy tanár vagy egy politikus hogy igen ez a helyes és biztos út.
Mert attól függ ő minek a pártján áll és mivel szimpatizáll.
Mert akkor a másik lehetőségről eleve azon a véleménen van hogy az zsákutca.

Az országok a saját maguk befoylásához és erejükhöz képest választanak utat(meg az épp aktuális gazdasági helyzetükhöz képest is)

Az hogy melyik válik be az ország vagy éppen ember függő.

Lásd a németek a 2.vh szeeplésüket sokkal gyengébb volt a gazdaságuk ám leleményességük sikert hozott nekik.
Aztán végül a pénz eldöntötte a háborút.

Arányaiban a törökök sokkal több területet vesztettek el legnagyobb kiterjedésükhöz képest, mint mi. Ezért nem értem az összehasonlítást, meg azért sem, mert a két állam tökéletesen különböző volt vallási, igazgatási, politikai, katonai és mindenféle értelemben.

Az expanziós politikát folytató országok bukásának szükségszerűsége nem érdekes, hanem tény :)

A "mi helyzetünk" alatt nem tudom, mit értesz: mi az, hogy ha mi nem hódítunk? Mi itt a Kárpát-medencében egy hatalmi vákuumba érkeztünk meg. Nem azt mondom, hogy nem volt kit kiseperni/leigázni, de nem egy erős államot döntöttünk meg a szó szoros értelmében... Ez megint tárgyi ismeret...

A hódításba kár belekeverni a gazdaságot. Ha csak a mi példánkat nézzük, első körben (török hódítások idején) mi voltunk a darül harb, a háború világa, aztán lettünk dar al-ahd, szerződéses terület a háború világa és a darül iszlam, azaz a béke világa, a birodalom között. Ennek megfelelően az itteni gazdasági potenciál bekapcsolása a birodalomba kimerült annyiban, amennyiben mindenhol: adót szedtek, vagyis lefölözték a hasznot. Ettől csak annyiban álltak biztosabb lábakon, hogy több helyről szedték össze a költségvetést, ehhez képest azonban maga a veszély sokkal nagyobb volt: mikor egy-egy ilyen területet kikapcsoltak a rendszerből, mert például visszafoglalták, akkor a kincstár egy konkrét évi összegtől esett el, nem gazdasági potenciáltól, tehát esélye sem volt pótolni. Ezt a logikát követve az itteni gazdasági viszonyok bár kétségkívül visszafejlődtek, a "mi" talpon maradásunkat segítették. De ezt az idő is igazolta...

Az átlátáshoz csak annyit, hogy a török hódoltság elég jól feldolgozott területnek minősül és elég sokat volt szerencsém tanulni róla: ez a gazdasági rendszer jól átlátható (birodalmi szinten is).

A hippi szemlélet amúgy nem vezet sehova, mert a világ nem olyan. Hatalmi potenciálok vannak egy helyen egy másikon meg hatalmi űr, és a kettő kiegyenlíti egymást. Így megy ez, mióta világ a világ, ez a háborúk lényege, csak manapság nem mindig területért, hanem leginkább érdekekért vívják.

A II. VH-s dologhoz: a német gazdaság akkoriban Európa vezető csoportjához tartozott, a gazdasági válságból hihetetlen felfutást produkáltak. Azért (is) vesztettek, mert rosszul politizáltak: belefogtak egy olyan kétfrontos háborúba, amibe az első világhoborúban is belebuktak. Mikor meg már mindenki összefog egy ország ellen... Na igen, akkor a pénz dönt...

Na de az USA döntötte el a háborút úgy mond mert azért az oroszok nem lettek vvolna képesek egymagukba legyőzni a németeket.
at usaának meg virágzott a gazdasága és hozzá képest a németeké gyengébb volt én arra értettem.

Sziasztok.
Nekem lenne egy kérdésem. Még nagyon új a játék, de mivel játszottam a legelső részével, ezért döntöttem el kipróbálom a Clear Sky-t is. Én használtam az Oblivion-lost nevezetű "kiegészítőt" is, mert az alapjátékban a VSS Vintorez furcsán lőtt. Én szeretem azt a fegyvert és majdnem minden helyzetben azt használtam. De az alapjátékban, na ezt nem tudom hogy bug-e, vagy tényleg így lő, de borzalmas ballisztikáról tett tanubizonyságot. Elindítom a Clear Sky-t, alig várom hogy megkaparíntsam a VSS-t és mit tapasztalok? Ugyanaz a ballisztikai képességei vannak mint a legelső részében. Honnan tudnék én szerezni egy olyan mod-ot a clear sky-hoz, ami kiküszöböli ezt a bajt, és végre egyenesen lő a Vintorez?

egy jó tanács ha a As Val-t meg buheráltatod az sokkal jobb lesz mint a Vss Vintorez

a Vss Vintorez-t már fejleszteted ?

Igen már próbáltam fejleszteni a VSS-t, mivel az jobban tetszik mint az As Val, de így is furcsán lőtt, ezért gondoltam megkédezem. Az As Val-ra is fel lehet szereltetni távcsövet? Mert ha igen, akkor váltok fegyvertípust.

igen lehet

amúgy a dupla hsz -t tiltja a szabályzat :roll:

Nagyon fasza kis AK74-est csináltattam magamnak,15%-al növeltem a tűzgyorsaságot,könnyített válltámaszt rakattam rá,felfúrattam 5,56-os lőszerre,és hangtompítóval szereltem fel.Távcsövet(PSZO-1 a neve asszem) és Kosztyor cső alatti gránátvetőt hol lehet hozzá találni?Most a sötét völgyben vagyok az elején.

Távcső már a mocsárban is volt, az első torony tetején...

5.56-os lőszerre felfúrni nagy hiba volt: az sokkal ritkább és drágább, mint a 5.45-ös, amiből annyid lesz majd, hogy nem tudod hova tenni... És semmivel sem rosszabb, mint az 5.56-os.

[mod]A szabályzatot el kéne olvasni:

A.2. A regisztráció előtt ezen szabályzat elolvasása, elfogadása kötelező.
M.3. A felhasználók nem idézhetnek az ő hozzászólásukat közvetlenül megelőző hozzászólást.

hispan[/mod]

hispan":1v3cqigy mondta:
Távcső már a mocsárban is volt, az első torony tetején...

5.56-os lőszerre felfúrni nagy hiba volt: az sokkal ritkább és drágább, mint a 5.45-ös, amiből annyid lesz majd, hogy nem tudod hova tenni... És semmivel sem rosszabb, mint az 5.56-os.

Magyarul akkor dobjam ki a 'csába?És ha a Thunder S14-est felfúratom 5.45-ösre jó lesz?

Vissza
Top Alul