Fegyverek / Páncélok / Felszerelések

Hát télleg vigyázni kell a fegyverekkel, de meglepődnétek h egy kis elméleti tudással milyen gyorsan belejönnétek. Amire legjobban kell vigyázni aza visszarúgás M9es berettával lőttem, hát sok gyakorlás kell h olyan Bondosan félkézzel futás közben fejeseket tudj osztani, AK-74 volt még a kezemben és egy Glock 19 kitárazva, aminek marha furcsa volt a fogása mivel az egész műanygag kivéve a zárszerkezetet és a csövet és megtöltve a tár tartja egyensúlyba

AMD-t egy kézzel vinni nem nehéz, de ember legyen a talpán, aki úgy lőni is tud vele! Szétszerelni igazán jó (9/11 mp környékén vagyok), aztán ha az ember összerakja és látja működni, akkor érti meg igazán, hogy mitől is olyan megbízható ez a gázos automatika. Lövésnél csak arra kell figyelni, hogy a válladhoz tisztességesen betámaszd, bár akkor is rendesen visszarúg.

Egy megjegyzés: ilyesmikkel nem nagy művészet eltalálni valamit, ellenben aki valódi élményt akar, vegyen egy visszahajló magyar/avar/mongol íjat, az az igazi királyság :)

Természetesen nemvagyok Fekete Laci hogy 1 kézzel lőjjek AMD-vel ! :D
Vállra támasztva nagyon pontos !

Jah hát igen a visszacsapóíj az nagy mulatság a 4. vessző után már érzem az ujjaimban pedig csak 35 fontos, közelre még csak-csak de messzire már nagyon nehéz vele pontosan lőni

vosztrikov: oké értem csak kiváncsi voltam mit reagálsz

:lol: :D

a Buldog6oshoz naon illik a neve. van egy ilyen oldal amin meglehet nézni a majdnemm összes Stalkerben szereplő fegyver valóságos képét. kivéve a Gausnak mert az nincs a valóságban. :idea:

Szabályzat(piros) link alatt oda katt(Stalker fan site) ott elég rendessen körülvannak irva a fegyok meg kell keresni :lol:

Én részemről "elég"kevésnek találtam a fegyverarzenált még néhány jó fegyó belekerülhetett volna.
Részemról a távcsöves Mosin-Nagant-ra gondolok kicsit régi de nagyon jó ! :D
Mondjuk , még a SCAR,P90,XM8,PP-19 na ezek nagyon jók lennének !
Amúgy Dez0dor csinál Clear Sky módokat majd ?

Vosztrikov,ez bizony óriási tévedés.Az AMD minden,csak nem "nagyon pontos".Fogalmazzunk inkább úgy,jó,ha közepes találati képessége van.
A formája roppant idétlen,folyton beleakadt minden egyéb felmálházott cuccosba-mondjuk,a magyar honvédség felszerelése is elég siralmasan nézett ki,annak idején mirólunk azért mondták,hogy csodafegyverrel rendelkezünk,mert a NATO megnézi a magyar honvédet és halálra röhögi magát :| .És ezek bizony tények...-szóval gyűlöltük,útáltuk mint a bűnt.
Arra,amire kitalálták-szerintem-biztosan nem volt jó-automata,módosított deszant,ebből a neve is-de hogy mint lövészfegyver,harctéri körülmények közt....enyhénszólva kétkedő az álláspontom e tárgykörben.
Tusa nincs,csak egy kihajtható válltámasza,ami elég gyakran képes volt az illesztésnél eltörni,szuronyt rohamkést még véletlenül sem lehett rárakni,s ezek mellett igencsak romlott a harcértéke.

Szerintem egész tűrhető a pontosság .
De nem messzire !
Az a lényeg hogy, a MH-nak kell egy újabb és jobb fegyver.
Az AMD nem rossz de nem az igazi .
Inkább valahogy a jó és rossz határa.

Teljesen egyetértek,de akkor is útálom,mint a bűnt!Gyakorta vezényeltek nekünk "harchoz-t",ami a korabeli terminológia alapján-hétköznapi módon tehát-azt jelentette,hogy feküdj,hasalj.
.Ez leginkább kopár korunkban következett be,amikor anélkül vágódtunk,hogy a fegyvert vállról,vagy mellkasi tartásból elvettük volna.Az értelmileg enyhén alapfokon tendáló őrvezérek gyakori szívatásai közé tartozott ez is,azaz,nem engedték onnan elvenni,így benyomodott a májunkba,gyomrunkba,kinek hova,és tudod így kúszni,szóval iszonyat szívás volt...de ha a háton volt,akkor is gyakran megtörtént,hogy aljas módon oldalra mászott és szépen alánkkerült,no ,az se volt semmi.Ez ellen semmit nem tudtunk csinálni,ha nem volt kézben,márpedig ez -lévén útászok-ez igen gyakran bekövetkezett később is.(Az útásznak akna,aknakereső,szúróbot,dobókörte,nyújtott töltet (bangalore) van a kezében többnyire,azzal kel,fekszik,mászik ,kúszik...)
Annyit azért még megjegyeznék,hogy az akkoriban itt állomásozó szovjetek AK-74-esei azért nagyságrendileg pontosabbaknak tüntek,meg mintha a lövedékek sebessége is nagyobb lett volna,amit onnan gondolok,hogy volt alkalmam összevetni a nyomjelzős lövedékeink nyompályáját éjszakai lövészeteken.A ruszkiké olyan volt,mint a starwars-os plazmalövedékeké,nem is estek a nyomjelzők le a lövedékről félúton,a mieink meg szépen lekonyulva a föld felé potyogtak ....
Ha jól tudom,ők már akkor 5,45-öst,mi meg még mindíg 7,62-es acélmagvas lövedékeket használtunk.Röhejes látvány volt,főleg azért,mert a félhomályban lövöldöztünk valami gyengén megvilágított célfelületre,meg se nézhettük a találatokat,de azért mindenki "kiválóan" lőtt,de a kiőtt lövedékek hüvelyeit le kellett adni pontosan.Így volt ez,bizony... :?

Morzsi honnan van ennyi tapasztalatod vagy inkább ugy kérdem hány évig voltál katona? Hogy ilyeneket irsz a fegyokrol.(tapasztalat)

Hát kedves zombimorzsi az a mászás tényleg szopás lehetett !
Ami a fegyvert illeti , nos az AK-74 és az AMD között az AK-74 a nyerő ez egyértelmű.
A Honvédségnek kéne valami újabb fegyver mint a VEPR !
Bullpup rendszerel ellátva ! Az Ukránok is megcsinálták tökjóra !
Itt a link :
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vepr

A MH is kiadhatna egy parancsot az új fegyver megtervezésére.
De persze amilyen lassan döntenek 2020-ra sem lessz az AMD-k helyén valami új :| !
Addigra már , az oroszoknál is az ABAKAN lessz a rendszeresített fegyver ami szintén tökjó !
Itt is egy link :
http://hu.wikipedia.org/wiki/AN-94

MH? Parancs? hehehehehe

Bezzeg rally teamot van pénzük csinálni meg dakarra megyünk vele persze...

Szia Rascal!

Lenyomtam a régi rendszerben a kiírt katonaidőmet-a régi,gengszerváltós idők előtti évtizedre gondolék-és közben szétobtam a világ összes,szóval a többiekkel együtt,mivel "pötsch tápos egér" voltam,s ezért bűnhődnöm kellett kegyetlen.
Egyébiránt elég sokat szedették szét,rakatták össze,meg bifláztatták velünk hogyan ,s miként műkxik a fegyó,-megtörtént az is,hogy eltávozásnál a kapuban mondatták fel az elméletet,s ha nem tudta valaki,maradt szépen a laktanyában,s kimenő öltözékben hazagondolhatott,meg mehetett ötlábú marcsázni a wc-be a barátnője helyett :oops: -de csak relatíve kevésszámú lövészeten vettünk részt.(Húh de obszcén voltam,kérlek Hispan,ezért meg ne rójj,de nem tudtam másképpen körbeírni...)
Ezek ellenére minden alkalommal ott lógott rajtunk,húzgáltuk,kacimbáltuk eleget.
A ruszkikat tényleg közelről láttuk lőni,érdekes dolgok folytak ottan,s ha érdekel-de csak akkor-azt is leírom.
Egyszóval innen az empíria!
Nem kívánom senkinek azokat az éveket,szerencsétek van,hogy nem kellett elmennetek sorállományúnak sem.Örüljetek ennek!

Amúgy amikor eljött a bev. idő abban az évben törölték el pedig katona vizsg. voltam pchyologi-is volt megfeleltem szept. vonultam volna de eltörölték. Amugy én kipróbáltam volna igaz álitólag nem volt már olyan kemény. Fater mindig azt mondja bezzeg ha az én időmbe lettél volna katona. Mondtam neki most nem lirásból irom (az embert)amikor a haverjaiddal találkozol legtöbbször nincs más duma mint anno a katonaság. :lol: Amúgy irhatsz a ruszkikról engem érdekel faternak is volt egy ismerőse, szer. jó fej volt csak benne volt rossz dolgokba aztán még időbe megszakitotta vele a fater a kapcsolatot :oops:

Szóval,édesapádnak mindkét dologban teljes mértékig igazat adok!
Az élményeimről annyit,eléggé hihetetenül hangzanának,mert ugye ki hinné azt el a mai fiatalok közt,hogy az orosz tiszt hülyére veri az orosz bakát a közös gyakorlaton,a magyarok szeme láttára,meg hogy a díszmenetet mi csak bakancsban,ők meg vasalt szörnyű csizmában verve,folyamatosan a lépést sem tartva lihegtünk melletük,és közben valósággal hullámzik az alakulótér betonja a lábaik alatt..
S az talán hihetőbb,hogy szinte izzóvörösre lövették velük a gépkarabélyaik csövét,mert annyi lőszert kaptak,és az összes lövészpozícióból halálpontosan eltaláltak bármit,szemben a mi soha nem kontrollálható lövéseinkkel,s velünk még a hüvelyeket is elszámoltatták?
Pedig így volt ez,bizony....

Szerintem nem hihetetlen amúgy lehet hogy a kemény kiképzés miatt lettek ilyen szivos katonák. A hideg is azért közbejátszik .Kiváncsi lennék hogy egy sivatagi nigger mit csinálna -30 c ba jó de lehet hogy az orosz se birná a +40-50 et de aztán ki tudja 8) 8)

zombimorzsi értem én az ilyet ezt nem is lehet másképp írni :) Apum is mesélt ilyeneket... Ez egy kicsit fura mert egyfelől tudta, hogy nem tesz az rosszat, ha az ember legalább fél évre bevonul, másfelől meg azt hangoztatta, hogy az egy ember életében kiesett, elpocsékolt idő... (ő sokat volt katona, utána határőr, majdnem minden fegyveres szervnél volt már...) Nem tudom... Szerettem is volna katona lenni meg nem is... Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy az én generációm, meg az utána levő is, de talán még az eggyel felettünk levő lesz még katona... Ne adja isten, hogy háborúban, de elég komor jövőképem van hosszútávon...

Mellettünk szól(t), hogy talán a magyar a legjobb katonaanyag... Ma már ez talán nincs így, de a legutóbbi két világháborúban olyan derekasan álltunk helyt (mindenféle egyéb nemzethez képest függetlenül attól, mi lett a vége önhibánkon kívül), hogy nekem ez büszkeségre ad okot. Ha szidják a mai magyar hadsereget, elfogadom, de ha a régieket teszik szóvá, akkor a sárga földig hordok le mindenkit...

Ez csak úgy jött :) El kellett mondanom :)

Ezzel egy gond van h a magyarok sajnos nem önhibáikon kivül jutottak ide ahol msot vagyunk ez még egészen a középkorig visszanyúl ahl képtelenek voltun megvédeni magunkat pedig akkor és az első világháború alatt is európa eggyik legnagyobb állama voltunk és ez a baj nem pedig trianon ahogy sokan azt gondolják persze az is rátett meg azis h a németek elvesztették az 1 világháborút de az alp probléma az h mindig valaki uralma alatt voltunk.
török,habsburg,orosz.
Pedig voltunk akkora ország akkoriba hogy mi uraljunk más országokat vagy akár a nagyobb birodalaknak is ellenfelei legyünk.

Vissza
Top Alul