Első benyomások

Crayon":17uuj25a mondta:
Documents and Settings/All Users/Dokumentumok/Stalker-SHOC/user.ltx

elfelejtettem leírni, bocs.

Köszi, de szemlátomást nálam ennél nagyobb gondok vannak. :(

Akármit írok a user.ltx-be, az nem hatja meg a játékot. Sőt, a jelenség több, mint bizarr: az elmentett user.ltx-et a játék felülírja, eltünteti belőle a bind quick_load kf7 sort! :shock:
Eredmény: egyszerűen nem lehet load-olni. Quickload egyáltalán nem megy, és menüből sem tudok loadolni. Látszik ugyan a file, amit elmentettem, de a load gombra kattintva nem történik semmi. Csakis úgy működik, ha kilépek windowsba, onnan be a játékba, és akkor már gond nélkül beolvassa a mentést. Ez viszont részemről nem tolerálható megoldás.
Tud valaki valamilyen tippet? Kezdek elkeresedni... :cry:

Van ékezetes karakter a windows op rendszer felhasználói nevedben?
Ha igen változtatsd meg, könnyen lehetségesnek tartom hogy ez a baj.

Kanyhalos":vhi8i2ih mondta:
Van ékezetes karakter a windows op rendszer felhasználói nevedben?
Ha igen változtatsd meg, könnyen lehetségesnek tartom hogy ez a baj.

Érdekes ötlet, de nincs ékezet benne - csak space. Az is baj lehet?

Az szerintem nem. De könnyen lehet, hogy már össze van kócolva a windows-od. Mikor telepítetted fel az xp-t?

Kanyhalos":2uvklgjz mondta:
Az szerintem nem. De könnyen lehet, hogy már össze van kócolva a windows-od. Mikor telepítetted fel az xp-t?

Szinte vadiúj, most cseréltem konfig-ot és akkor formáztam mindent, új XP, stb.
Érdekes, hogy ha read only-ra rakom a user.ltx-et, akkor is kiveszi belőle, amit beletettem... :shock:
Na, még konzollal megpróbálom, de ha úgy se megy, akkor ez rövid kaland volt... :(

Az Utolsó Európai":2r0drjzd mondta:
Érdekes ötlet, de nincs ékezet benne - csak space. Az is baj lehet?

http://www.tweakguides.com/STALKER_1.htm
Quicksave Problems: Some people are having problems getting the Quicksave (F6) and Quickload (F7) commands to work. This happens if your Windows account name has a space in it. You can try creating a new user account without a space in the username and use that to play STALKER. You can also try rebinding the Save and Load functionality to a new set of keys and use them like a quicksave/quickload: start the game, open the console and type the command bind_console save Save1 kF8. This will make the F8 key act to save the game to a save slot named 'Save1' each time you press it.

ebben azt írja, hogy a szóköz is baj. amúgy is érdemes végigolvasni, aki tud vmennyit angolul....

bg_

Köszi!

Az angollal nincs problémám, de sajnos nem változott semmi. A usernevemet módosítottam, a jelenség ugyanaz.

Előző hozzászólást ne idézz! - Bloody Fox

próbáld azt, h nem csak átírod a nevet, hanem létrehozol 1 új felhasználót a gépeden és/vagy másik gombra állítod be a quick save/load-ot!

bg_

Ez működött, köszi! meghajol Végre! :D Ezentúl átjelentkezem a másikba, ha játszani akarok.

Így, hogy tudok loadolni, talán már nem is lehetetlen a dolog... :) Bár azért elég nehéznek találom, eddig legalább 30 katonát kellett megölnöm vért izzadva, jönnek hordákban, ez normális?

Ne haragudj tudsz olvasni? Előző hozzászólást ne idézz!! - Bloody Fox

Freedom bázison máglyákat tudtam rakni belőlük csak egy félnap után eluntam már a sz*rakodást :) Na most egy deka ép hely nem volt mindenhol hullák fetrengtek :D

Üdv! a topic címe elős benyomás, szal első benyomást kéne leírnom, de azt inkább nem írom le mert kitagadtok :D inkább ugrok a második, vagy inkább a harmadik benyomásra, ami sokkal pozitívabb volt. Sztem a játék egy meglehősen hangulatos kis mászkálós FPS :!: ,de nem tudom, hogy én vagyok-e enyire RPGb*zi, vagy tényleg az az rpg elemek száma erősen közelít lefelé.
Sztem itt van a game legnagyobb hibája, hogy alig alig tartalmaz rpg elemeket, csak trédelés meg a sztem teljesen logikátlan evésen kívül ja +még a küldetéseket személyeknél kell felvenni eljen . Ha belegondolunk akkor elvileg kéne tartalmaznia az alvást a játműveket, pénztelenséget, sok-sok felvehető felszerelést, és nem utolső sorban valami fejlődést a karakteren. Még a GTA:SA-ban volt hogyha sokat lövünk akkor nő a pontosság, ha sokat futunk akkor nő a kitartás. A legjobban inkább a pályastruktúra tört le, mert ez gyakorlatilag semmi mászkálós feelinget nem ad, és lehetetleníti a járművek használatát, gyakorlatilag elsőre ugyanúgy pályáról pályára hentelésnek érzetem az egészet mint akármelyik FPS játékban.... Nem ártott volna valami összefüggő terepet alkodni(szép álom...) Sztem nagy negatívum még a k****tul idegesítő respawn, mert kicsit sem vicces amikor már 200-adjára megkapom ugyanazt a küldit, és amikor újra átakarok menni egy pályarészre újra az a hadsereg vár engem amit már egyszer kiirtottam :D . Ja és a párbeszéd 90% nincs lesziknronizálva(ez olyan pirates of the caribbean feeling, ami nem igazán jó) eljen . Nah, hát a grafra sztem nincs panasz, elég szép, habár nekem érthetelen okokból homályos egy kicsit kép(vagy csak én látom úgy). Akinek baja van a graffal az húzzon fel mindent maxira és már nem is lesz :P . Na hát ez volt az akkori első benyomás, vagyis a második, mert először kb 45perc játék után eluntam :) .
A bűvös hármas szám meghozta a szerencsét, kis haveri noszogatásra ujrakeszdtem a játékot, és lám csodát még élveztem is egy kicsit :D ! Nmetudom hol valahol hallottam hogy a pozítív dologora kell figyelni és azt élvezni ami van stb stb, szal én is megpróbáltam és bejött! Azóta egész jó kis gamévé nőtte ki magát a szememben, szóval pay and play guys! :D :D :D

nah meg ne kövezzetek ezé a hozzászólásomért, de nagyon vártam a játékot, nagyon nem így képzeltem el, -> nagyot csalódtam :(

JannusQ":ic8jknc5 mondta:
Ha belegondolunk akkor elvileg kéne tartalmaznia az alvást a játműveket, pénztelenséget, sok-sok felvehető felszerelést, és nem utolső sorban valami fejlődést a karakteren
Hát nem tudom te hogyan követted a játékot az évek során de már az elején leszögezték hogy nem lesz semmiféle fejlődés....
"Ez egy xp gyűjtés nélküli szerepjáték, Szintlépés és skillek nélkül"
Amúgy meg hova akarsz pontosabban lőni??? Ha válhozemeled a fegyót és célzol akkor már nem rajtad múlik(mármint a játékban) hogy nem találod el az ellent....mert ott a célgömb, tökéletesen mereven tartja a fegyvert....ha nagy a szórás akkor az már a gagyi fegyó hibája! Meg amúgy van benne fejlődés: minél többet ölsz annal jobb lesz a statisztikád, és veterán, expert stb leszel...

Amúgy a pénztelenség mit takar(ha elköltöd nincs pénzed..de nem erre gondolsz szvsz :D )???...meg elég sok cuccot fel lehet venni(sokkal többet mint akármelyik FPS-ben)

taps1 taps1 taps1 pont erről beszélek! Hogy nem kéne pontosan kapásból lőni meg én nem elmlítettem semilyen xp-t :D :D
pénztelenség alatt azt hogy már az elején nagyon sok a pénzed ami meg megadja azt a lehetőséget hogy megvedd azt a valamit ahelyett hogy elvedd vagy megtaláld azt a valamit :)

Hát nem tudom...a nagyon sok pénz megadja ugyan a lehetőséget, de venni sehol nem tudsz! Gondolok én: elején fegyverek...sehol semmi, küszködök a szutyok nato lőszeres ak-val, és barban találtam egy hullát(hogy hogy kerűlt oda az rejtély...és sajnos ez egyedi véletlen dolog ami jónak jó, de a következő nekifutásnál nem lessz ilyen tuning fegyóm)...egy "Thunder" 5,45 volt nála...ebbe mint látszik az a tuning hogy mint később kiderűlt számomra(mert ilyen fegyvert tuningolatlanúl előszőr army warehouseban néztem meg) az alap 9mm-es lőszerrel tuzel, ez meg 5,45össel amiből meg van annyi mint a szemét...és a bulpupp elrendezés miatt jóval pontosabb mint az ak-k...

És te fejlődésrőlbeszéltél, és rpg-ken meg a többi szerepszutyokban ugye úgy fejlődsz hogy pontokat szerzel és monjuk 1000 pont után fejlődsz valamiben(ha nem is írja ki a játék de ilyen általában az összes...x lövés leadása után fejlődsz: pontosabban lősz...mint az SA-ban)...bár annyira nem vagyok otthon az RPG-k meg egyéb retek játékok világában...

Vissza
Top Alul