Tisztelt Hölgyek és Urak!
Pripyat Underground beszámoló következik!

Nem hiszem, hogy eget rengetően nagy
SPOLIER-ek lennének benne, de azért én szóltam...
1. felvonás
Jupiterben amit lehetett küldit, azt megcsináltam, majd visszamentem Zatonba ott is lerendezni a félbemaradt ügyleteket (Svarog detektor, Garry-nek Kolobok artifact, stb.). Nagy nehezen összekurv@'lkodtam 100.000 rubelt, hogy meglegyen a vonatkozó öcsi, aztán Owl-tól vettem exo-t meg SEVA-t, és Cardan-nal amennyire csak lehetett kimaxoltattam. Tunkoltattam továbbá egy SVD-t, egy Vintorezt, egy Eliminatort meg egy Obokant, mert hát Pripyat Underground-ra piszkosul fel kell ám készülni, gondoltam én. :roll: Irány Jupiter, Garry-nek megy a Kolobok, aztán Svaroggal a hűtőtorony földerítés, végül stash-ek kipucolása. Vissza a Yanov állomásra cuccot eladni. Kipakoltam az artifact-jeimet a ládámba, és csak egy Bubble-t, egy Goldfish-t és egy Crystal-t tartottam meg. Fölpakoltam az előbb említett fegyókhoz munícióval, vittem jó sok kötszert és medkit-et, meg rengeteg gyógyszert. Irány Zulu tornya, ahol a teljes bagázs már csak énrám vár. No, akkor induljunk! Alighogy befejezem a diskurzust Zuluval, már szólnak is be PDA-n, hogy blowout közeleg... A következő átvezető képsorokon kis csapatunk megérkezik a Jupiter gyárba. Megnyílik az út, és megyünk le... Aztán tölt a gép, és amikor végre átvehetném az irányítást, mindenki holtan rogy össze az emission miatt! Hát nagyon köszi! fogatlan
2. felvonás
RELOAD! A blowout rendes kivárása után indultunk. Betegesen ragaszkodtam az exoskeleton-hoz, a SEVA-t csak bevágtam a batyumba. Rossz döntés volt. Sajnos a Chemical Protection-t adó artifact-et otthon hagytam. Próbálkozásaim, hogy hátha túlélem a lenti levegőt, kudarcba fulladtak. Hiába vedlettem át SEVA-ba, akkor meg annyi súlyfölösleg volt nálam, hogy moccanni sem bírtam, márpedig a motyóm nagy részét sajnáltam volna otthagyni.
3. felvonás
RELOAD! Yanov-nál felcuccoltam Chemical Protection-t adó artifakkal, és hasonló védelmet adó gyógyszereket helyeztem quickslot-ba, gondolván hogy az exo használata mellett majd szépen bekapogatok egyet-egyet, és akkor meglesz az a Pripyat Underground. Hát nem! Előbb-utóbb be kellett látnom, hogy reménytelen a dolog és fel kellett adnom elveimet: az exoskeleton NEM alkalmas a Pripyat Underground pálya teljesítésére!
4. felvonás
RELOAD! A Yanov állomáson hagytam az exo-t, és pont annyival lettem könnyebb, hogy a SEVA-ban kis túlterhelés mellett még tudtam mocorogni. Na de most már menjünk tényleg! Belevetettem magam a sötétség bugyraiba. Hallottam már róla, hogy nem egy leányálom ez a pálya, és hamarosan megtapasztaltam miért. Az egyik gázos rész ugyebár a snorkok támadása. Itt mindig megmurdelt valaki a csapatból (rendszerint Sokolov). A gondot nem is annyira az okozta, hogy a snorkok szétszedték, hanem inkább a csapattársak voltak a hunyók. Amint kiszúrják a célpontot, egyből húzzák a ravaszt! A gond csak az, hogy ezt akkor is megteszik, amikor egyik társuk az ellenfél és közéjük áll! Gyakorlatilag szitává lőtték egymást, ahogy a snorkok beugráltak a bagázsunk sorai közé! ááá Engem is többször agyonlőttek! Még ilyen ökörséget! fal1
5. felvonás
RELOAD! Még mindig a snorkok! Nos, nem tudom miképpen, de egyszercsak azt vettem észre, hogy állunk a snork támadás helyszínének bejáratánál, és még senki nem lő. Hűha! Egyből quicksave, mert ez ritka pillanat! Itt jöttem rá arra a taktikára, ami az egész Pripyat Underground részt gyerekjátékká varázsolja! Lényeg a lényeg: NEM SZABAD a legelöl lévő csapattagot megelőzni vagy egy vonalba kerülni vele, mert akkor egyszerre mindenki megindul! Ott álltunk tehát lélegzet visszafojtva. Ideje volt megújítani a barátságot az egyik legkiválóbb eszközzel: a távcsővel! Mielőtt még csapatban támadtak volna a snorkok, körbekémleltem a kukkerral, kipuhatolva, hogy éppen merre rejtőznek. Gondosan ügyelve arra, hogy egy lépést se tegyek előre, az éjjelátó optikával szerelt Obokan-ommal szépen elkezdtem kikapkodni a rejtőzködő snorkokat. Csak egyet vagy kettőt tudtam így leszedni, de ez pont arra volt elég, hogy mind az öten túléljük a támadást! Most már ennek a taktikának az ismeretében lőttem ki a távolabb meglapuló maszkos dögöket is, aztán megindult a csapat, és kitakarítottuk a maradék szemetet. A következő kihívás a nagy csarnok volt. Én itt valami brutálnagy ambush-ra számítottam, így gyakorlatilag centiről centire átfésülve a terepet haladtunk előre, túlzott elővigyázatossággal. Amikor kiderült, hogy be kell kapcsolni a generátort, akkor már tudtam, hogy nagy disznóság van készülőben. Meghúztam a kart, és először úgy próbálkoztam, hogy lejöttem az emelvényről, majd aztán lőttem, de mint kiderült, ez túl nagy időveszteség volt. A későbbiekben már az emelvényről próbálkoztam. Na ez volt az a sokat emlegetett pont, ahol Zulu rendszerint megmurdel. Hát, nincs mese, gyorsabbnak kell lenni a Monolith-nál! Néhány próbálkozás után sikerült őket kipucolni. Az emelvényen maradva a kapcsoló mellé lapulva sikerült a dolog, nem szabad nagyon a szélére kiállni, mert könnyen kikapkodnak onnan, viszont egy ponton muszáj előrébb kúszni, különben az oldalról támadók kiiktatják Zulut. A későbbi Monolith támadások semmi nehézséget nem okoztak, Strider kolléga szépen kiiktatta a sniper-eket. Ezután az a meglepetés ért bennünket, hogy még néhány sz@ros mutáns patkány kilövése után Pripyat-ban találtuk magunkat!

B@sszus, tök rövid volt ez a pályarész, én sokkal hosszabbra és százszor szivatósabbra számítottam! lol2
A tanulságok:
- nem olyan nagyon vészes teljesíteni, nem kell egy hadsereg ellen elegendő arzenált vinni
- kell a SEVA, bár exo-val is végig lehet vinni valszeg, de annyi eü. pakkot kell felhasználni, hogy az óriási pazarlás, gyakorlatilag nem éri meg
- fegyvernek bőven elég egy shoti (a snorkoknak) és egy assault kifli (a patkányoknak) éjjelátó optikával szerelve (a Monolith ellen), viszont az éjjellátó vitálisnak bizonyult!
- ne rohanjunk előre, ha a társaink megálltak, akkor ne előzzük meg őket, és a legelöl álló emberkét se előzzük meg, csak ha meggyőződtünk róla, hogy tiszta a terep
- sűrűn használjuk a távcsövet a terep felderítésére és az ellenség korai kiszúrására
- amit lehet, azt már messziről iktassuk ki
A felderítő taktikával nagyon egyszerűvé válik az átjutás. Most Pripyat-ban vagyok, és baromira unom a katonák által kiosztott feladatokat, hogy menjek és nyírjam ki a Monolith vezért, hozzam el a fegyóját (de most komolyan, mért kell egy Gauss-ra így rácsodálkozni a CS és a ShoC eseményei után???), derítsem fel egy rajtaütés helyszínét, pucoljam ki a könyvtárat, stb.. Ezeket baromira unom! Itt ezen a ponton eléggé ellaposodik a játék... Gondolom közel a végjáték, úgyhogy jó lenne mellékküldikre utazni, de már szinte mindent megcsináltam. A Free Play esetén meg mi fog maradni? Folyton csak Beard-nek vigyek artikat? Elég uncsi lesz! Kár, hogy nem úgy csinálták meg a játékot, hogy néhány küldi csak Free Play módban válik elérhetővé, máskülönben túl sok értelme nem lesz a Zónában való kujtorgásnak...
Pillanatnyilag pedig a legnagyobb világfájdalmat az okozza nekem, hogy még mindig nem sikerült megszerezni a Friend of Stalkers achievement-et!