Élménybeszámolók

Nah 3 óra játék után egy kellemes meglepetés ért! A játék tökéletesen fut a gépemen, semmi crash! :D A gameplay nagyon jól lett kitalálva, nekem nagyon tetszik ez a radaros megoldás az artifactekhez ( már találtam 3-at 8) ). Még nagyon a játék elején tartok, most lépek át cordonba, de még swamp-ot se jártam teljesen körbe! Egyetlen dolog zavart eddig az az, hogy néhol a társaim blokkolnak, de ezt leszámítva a játék: élvezhető! Jó játékot mindenkinek, majd ha valami izgalmas történik mesélek! :lol:

OFF
jótanács
cordonnál bal felé rohanj ahogy csak tudsz miután átvitt a guide.mert amugy 5 mp alatt kiszurnak a katonák és leszednek mielött észbekapsz.
ON
gameplay sztem is totál rendben van bár én még csak 2 artifact-ot találtam(ill találtam volna többet is csak nem mertem odamenni érte mert bekakiltam az anomáliáktol meg a sugárzástól-hmmm jétékélmény ebből a szempontból zsír)
viszont iszonyat nehéz,ráadásul a SHOC-al ellentétben nem csak ez elején hanem késöbb is.

OFF: Lehet úgy is igen sprintelni mint a nyúl, de én elbújtam egy fa mögött vártam erre jött 2 katona, aztán sprint a szikla mögé ismért 2 katona és a végén meg lekaptam a fránya gépfegyóst a tornyon, akkor kicsit megvoltak zavarodva amíg egy másik felfutott, na én ekkor rohantam! :lol:

ON: Igen ezt én is észrevettem, hogy sokkal nehezebb mint a SHOC, de ez nekem nagyon bejön! Főleg az északai vadászat! Belehet kaksizni ha sötétbe játszol! 8)

GAdam":24r79uvp mondta:
OFF: Lehet úgy is igen sprintelni mint a nyúl, de én elbújtam egy fa mögött vártam erre jött 2 katona, aztán sprint a szikla mögé ismért 2 katona és a végén meg lekaptam a fránya gépfegyóst a tornyon, akkor kicsit megvoltak zavarodva amíg egy másik felfutott, na én ekkor rohantam! :lol:

ON: Igen ezt én is észrevettem, hogy sokkal nehezebb mint a SHOC, de ez nekem nagyon bejön! Főleg az északai vadászat! Belehet kaksizni ha sötétbe játszol! 8)

na én akkor kaksiztam be igazán mikor éjjel kaptam egy autoquestet h az alagutnál védjem meg a stalker haverokat(ugyanis beléptem a loner frakcioba).na mondom okés biztos csak pár rosszarcu banditot kell legyakni.mentem nagy elánnal totál vaksötétben erre mit látok mikor megérkezek.pár világító szemet némi hörgéssel füszerezve ahogy közelednek felém.
persze persze SHOC-ban is legyaktam kismillio bloodsuckert és egy ujjabb láttán rezignáltam kaptam ujra elő a shotit mély ásítások közepette,de itt valahogy a plafonig ugrott a szívem és utána is tartós félelem lett urrá rajtam tekintve h a ruhám állapota a béka segge alatt volt,medkitem alig és ráadásul csak akkor találod el ezeket a dögöket ha már olyan közel vannak hogy az orrodat surolják.ja és ezek az anyaszomorítók simán lezuzták az exo suitos kollégákat is a szemem láttára szoval igy pislogtam rendesen:D

más
megfigyeltem azt az érdekes jelenséget,hogy miota először elhagytam a cordont,akármikor visszatérek mindig egyből egy pöpec kis blowout fogad,ami eltart vagy 2-3 percig is és megkapom new task-nek,hogy meneküljek egy biztos helyre(amit meg is teszek-általában a bázisra futok ilyenkor).

Én nem találkoztam blowouttal.

A cordonnál én egyből mint a SoCban is, legyapom a katonaságot, és végig ak-74-essel megyek.
Amit egy lelőtt baráttól szereztem a Swampon.

a pénteken vettem meg a játékot de még nem játszottam vele sokat mert a hétfön kapok egy laptopot.
Azon végre full dinamic light on tudnék játszani :D

Eddig nagyon tetszett, fôleg az hogy a mutánsok csapatban támadnak (volt mikor 5 flesh jött ellenem egyszerre), és az is hogy az npc-k sokkal okosabbak mint a shoc ban. A fegyver tuningolás is nagyon tetszik.

Csak egy picit az zavar hogy ha kimegyünk a clear sky territoriumról valaki elvisz minket bekötött szemmel valamerre. Ez úgy tünik mintha pályaváltás lenne. És csak bizonyos körülmények közt térhettem (eddig!) vissza a bázisra. Pl. egy Blowout után. Ez késöbb is így lessz vagy a swamp ilyen feldarabolt pálya lessz?

Sztem ez ötletes, hogy a clear sky bázis el van rejtve, és csak guide vihet oda.

Máshol nem lesz ilyen.

nos kicsit jácottam még vele (1 orosz hapi mentésével ) széttnéztem limansk-ban elg jól meg lett csinálva..... kár hogy az antennákra nem lehet felmászni...... aztán jött a korházas pálya nha az valami állat mindenkinek meg kell néznie..... aztán ha jól sejtem azután a pálya után jött volna pripyat underground.... az 1-ik faxi emítést is tett róla hogy biztosítják az utat a katakombákba. utána az npp jön.... hát az nekem nem jött be bujkálsz lősz tárazol......

StotheG":62pcxrnr mondta:
Sztem ez ötletes, hogy a clear sky bázis el van rejtve, és csak guide vihet oda.

Máshol nem lesz ilyen.

Nekem is bejön a megoldás és ha belegondolunk élőben is okos dolog! :D

Ugye az 1.5.04 a legújabb peccs?

Mellesleg a magyar verzó peccselhető lesz????
Helyrerakják a játékot teljesen mire megjelenik a magyar, mellesleg az angolt mindig jobban szerettem, most is azzal játszom, nem olyan rossz, sztem a SHOC hangulatát mégis örökölte.

Korrektebb a szöveg az angolban, így inká azt kell kijátszani.
Vajon megcsinálják-e a DX8at, úgy, hogy kaxx gépeken is játszható legyen, mert bnálam megy dx9en, de 15fps az nem biztató.

P4 2.6ghz, 1gb ddr2 dual-channel 667mhz, kutyagumi 7300gt(nvidia-256mb, de ddr2es vramos), 300 gb sata vinyó, hát ennyi, elég régi, de eddig mindennel tudtam vele lowon vagy mediumn gémelni, kivéve a cs-vel

Nálam a fő probléma vidikari, na meg a memória is lehetne több, és a proci is erősebb.....

Na de egy játékért minek, ha úgyis film és zeneletöltésre használom a gépet.......
Egyébként nem rossz a játék, nálam nincsenek nagy bugok, csak az elején a toronynál a levegőben áll egy manus, pedig peccselt(1.5.04).

A kismillió bugot kivéve nagyon jó a játék! Van 1-2 idegesítő rész de az a legkevesebb!A SoC-t is kipörgettem akkor ezt is simán végignyomom (persze majd akkor hogy ha kijön egy normális verzió amibe nincs ennyi bug) :lol: Részemről ennyi...

(verzióm: STALKER-CS-MULTILINGUAL 1.5.0.4-ig patchelve)
eddigi játéktapasztalat:
iNTEL Core2 E8400, 4gig ram, nVidia GeF8800GTS 512mb akadásmentesn viszi highon.

2 apró hibát találtam eddig:
- A render engine néha birkózik a vízbelógó tárgyakkal (fehér szélek jelennek meg)
- NPC-NPC harcban néha elszáll az AI és kidob az asztalra.
egyéb tapasztalat:
- Az NPC-k át akarnak verni ha kereskedsz (ha behúzol valamit a trade ablakba egyből drágább lesz)
- A Pmm pisztolyhoz szinte korlátlan AMMO-t lehet begyűjteni
- A mellékküldetéseket a PDA néha hibásan jelzi (nem ott van az NPC akivel beszélni kell stb.)
javaslatok:
- nézz körül kivel állsz szóba
- vigyél magaddal sok bandage-t (amint eltalálnak bleeding effekt)
- FIGYELD A SUGÁRZÁSMÉRŐT! :D

(bocs ha valami már elhangzott, de nem olvastam végig az összes oldalt)

Lenne egy kérdésem, ha mondjuk csatlakozok a stalker frakcióhoz, utána már nem tudok a többihez csatlakozni? Vagy ellenség lesz akkor a többi?

Én úgy vettem észre hogy ha csatlakozol valahova akkor ott kell maradnod! Nem mindenki lesz ellenség csak azok akik amugy is ellenségek voltak vagy nem szeretik azt a frakciót ahol vagy! A Szabadság és a Szolgálat rühelli egymást szóval amelyikhez csatlakozol a másik tuti ellenség lesz!

Játéktapasztalatok/tanácsok:
(az előző poszt folytatásaként)
- Amíg nem jön szembe senki akinek van NightVisionje az éjszakai hentelés kacsavadászat: Te világítás nélkül kúszva közelítesz és lősz midnenre ami fénylik. Tuti módszer
- A fentihez tartozik, hogy a gázmaszk upgrade jobban megéri mint a NightVision
- Amint lehet szerezz egy gépfegyvert. Upgradekkel sokkal durvább mint az összes eddigi csúzlid
- STALKER fokozaton a "kutyák" hajlamosak egyedül is nekedmenni.
-Azt, hogy kihez csatlakozol nagyon jól meg kell gondolni, mert elég bonyolult kapcsolati viszonyban vannak egymással a frakciók. (Na jó azért annyira nem: lőlek v. szeretlek kb.)
- Vannak halálosan leküzdhetetlennek tűnő helyek, de elegendő vodka és p i r u l a +20% sugárzásvédelem mellett át lehet gyalogolni brutális sugárzáson is.

A játék ezen verziója a betöltéseknél, guide-al való utazásokkor eddig 5 kékhalál ablakot produkált Vista alatt (súlyos memóriahozzáférési kivétel)

(eddig felületesen) körülnéztem a resource-okban és a moddereknek jó hír, hogy nem változtattak adattárolási struktúrát :)

betolom ameddig jutok ma és mégegy beszámolót írok (ha teccik :))
esetleg van igény ingame screenshotokra is vagy láttatok már eleget/túl spoileres?

Vissza
Top Alul