Élménybeszámolók

Nem igazán élmény, de régota töröm a fejem fal1 , h mi lehet az erőmű udvarában az a 6 golyó, amik az ég felé villámlanak? :?:

Azt nem tudom, hogy mire jó de azokat még a Generators nevű pályáról (amit sajnos a végleges verzióból kihagytak) pakolták át az erőmű területére. A Lost Alpha modban már nem Stancián, hanem az újra elkészített Generators pályán lesznek megtalálhatóak, mint ahogy azt eredetileg is tervezték a fejlesztők.
Kép:
http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/images/lost-alpha-generators2#imagebox

Ma végre fölrakhattam a gépre és kipróbálhattam.
Szerintem marha jó, bár néha sajnos kicsit olyan érzése van az embernek hogy valami lebutított CS-vel játszik az ember, gondolok itt arra hogy hiányzik az a sok npc. Meg az nem tetszik annyira hogy a küldetések ugyanolyanok kb mint a CS-ben, de hát ez is annak a bűne.
A relikviák kifejezetten tetszenek, bár lehetne még több féle meg az is furcsa, hogy kb5 méterenként találni egyet.
Tetszik ahogyan a csavart dobálja unalmában, meg az AK-t is valahogy jobban fogja a stalkerünk.
Ami még tetszett, hogy sűrűbben vannak anomáliák, csomó helyen ahol megszoktam a csben hogy keresztül futhatok elő kellett venni a csavarokat és figyelni. Az mondjuk fura, hogy anomáliához közeledve minden világosabb lesz, túl nagy könnyítés + az se mindig egyértelmű hogy van-e sugárzás valahol, vagy nincs, mert látni nem lehet, de a jelzés akkor is fönnt van, ha már csak az elnyelt dózissal küszködünk, vagyis pontosabban csak azt mutatja.

De hát még a játék eleje felé vagyok és ott van az a sok mod is :)

hát ja , mivel előbb a shoc volt , valahogy butább mint a cs , de szerintem nem , ha kéne egy ranglistát állítani akkor shoc lenne az első majd a cop s végül a cs.

A CoP-pal még nem játszottam de eddig a SoC nekem is jobban tetszik, mint a CS. Olyannyira, hogy Karácsony óta nem is toltam a CS-t, de a SoC-t újrakezdtem. :)

Sztrugackij: Lehet, hogy több anomália van a SoC-ban, de szerintem mindegyik észrevehető. Legalábbis én sohase dobáltam csavarokat, hogy felderítsem őket. Mondjuk nekem az is előnyösebb a SoC-ban, hogy nem kell annyit foglalkozni a fegyverek fejlesztésével és javításával. CS-ben kicsit dominánsabb az RPG stílus szvsz.

Tényleg nem butább, csak más. Nem is tudom mit gondoljak, így jobban elméjülve benne azért elég más a két játék. Nekem még itt is túl sok a lövöldözés, sose fogom felfogni ezt a monolit frakciót. A freedom vs duty még elképzelhető, de hogy egy frakció azért éljen hogy TÉGED megöljön ahelyett, hogy a hatalmával élne, övék a zóna, azzal kívánsággömbbel már bármit elérhettek volna, te meg lőheted őket százszámra...

Egyszer elrejtettem bő 30 artifaktot egy hullában, amikor meg mentem volna értük nem voltak ott, csak amolyan standard hulla felszerelés. Sebaj, úgy vettem, hogy valami stalker elvitte ;)
De nem is baj igazából, mert így hogy annyira nem koncentráltam a sok pénzre, így is van bő 150.000. El lehet valamire költeni? Először azthittem majd az asztronauta szakafander szerűség drága lesz, de találtam belőle hármat + még egyet a tudósok is ígértek mert segítettem nekik...

A legtöbb mellékküldetést nem csináltam végig, bár azért néha el-el fogadtam egyet, most pripjatyba vagyok.
A vörös erdő a csben sokkal jobban tetszett. Itt viszont a föld alatti részek jobbak voltak.

hát igen csak itt mellék küldik időre vannak vagyis 24 óra alatt kell őket teljesíteni ez viszont rossz benne

Újrakezdtem a játékot és most vagyok a Dark Valley-ben. De miért van az kérdem én, hogy a kiszabadított Duty-s, Bullett-tel együtt szőrán-szálán eltűnt mire kijöttem az X18 feletti épület átkutatása után. Ha jól emlékszek, korábban ott sertepertéltek még egy darabig. Aztán kiszabadítottam a banditáktól a raboskodó Duty katonát is, az is elszaladt (egyszer láttam merre fut és aztán eltűnt), meg aki két banditával szemben áll az is. Sikerült megmentenem, aztán a ház falánál futkározott egy darabig, mint egy mérgezett egér amíg én banditákat gyilkoltam majd eltűnt. A banditák meg 3-asával özönlenek be a völgybe egyfolytába. :S

---

Még nem vállaltam el mellékküldetéseket a Clear Sky-ban, mert még a kezdetek kezdetén vagyok, de ha ott nincs ilyen 24 órás limit (még a jutalom megszerzésére se), mint a SoC-ban akkor annak nagyon fogok örülni. Utálatos egy dolog volt, hogy nem tudtam karicstolni mert időhöz voltam kötve, vagy ha nem figyeltem oda akkor meg lejárt az időm és buktam a pénzeket, cuccokat. :S

Annak érdekében, hogy megszerezzem a "Tunder" fegyvert ami 5.45-ös skulókat köpköd, kinyírtam Barint a Bár területén. Senkisem látta, azon a területen pirickált ahol ki kell írtani a kutyákat. Lehetséges, hogy fog ez még negatívan hatni később? Értsd: amikor a Duty-sok tábornokához akarok menni például, mert egyrészt nem engedett tovább az ottani check-point parancsnoka furcsa mód és egyszer a bejáratánál lévő két ürge tüzet nyitott rám, amikor a tetőn keresztül bementem ahhoz "kereskedő féleséghez" aki jobbra található egy melléképületben. Ugye a háztetőkön keresztül jutottam be, de kifele már a földön mentem és amint megláttak odapörköltek. Szóval hiba volt vagy nem?

Amúgy így, hogy másodjára tolom is egyre jobb. Végre gyüjtögetek is már, de még így se találtam meg sokmindent ami le van írva rejtett cuccként. Illetve volt egy kérdőjeles dolog, hogy miután feljöttem az X18-as laborból és mentem vissza a Szeméttelepre (ezt a küldetést elcsesztem, mert mikor átmentem a Bárba a Szeméttelepről, elbuktam azt a küldetést, hogy a Sötét Völgyet a Kordon felé hagyjam el... na mindegy) akkor egy Vérszívó meg jópár katona hullája volt ott ahol át lehet jutni a Szeméttelepre. Az első alkalommal mondjuk nem arra mentem, de most csodálkoztam rajta. Így eltéblábolnak ezek a mutánsok már most is? Első alkalommal akkor találkoztam a szabad ég alatt Vérszívókkal amikor az Agyperzselő kikapcsolása után vissza kellett mennem a Kordonra találkozni Guide-dal és akkor a Katonai raktáraknál rámtámadt egy a nyílt terepen.

Az Oblivion Lost mod kiküszöböli ezt a problémát is. Majd ha végignyomtam megint akkor felrakom aztán adok neki mégegy kört. :)

Nálam pont rátámadtak a csávóra a kutyák és ki is nyírták úgyhogy nem volt nehéz elszedni a fegyverét :D .
A Duty bázisra nem volt jó ötlet belopakodni, ha beszélsz a check point-nál a parancsnokkal akkor az mondja is hogy csak dutysok mehetnek be mert háborúban állnak a freedom-mal, azért lőttek rád amikor megláttak odabenn. Amúgy ha segítesz a katonai raktároknál lerohanni a freedom bázist akkor a báros beajánl téged a duty parancsnokánál és utána már beengednek.

Tibi":1ps2ju05 mondta:
Nálam pont rátámadtak a csávóra a kutyák és ki is nyírták úgyhogy nem volt nehéz elszedni a fegyverét. :D

Nálam is ez volt, pont ott voltak a dögök is, de én hülye csak utána jöttem rá, hogy hagyni kellett volna meghalni aztán elszedhettem volna tőle. :?

Tibi":1ps2ju05 mondta:
A Duty bázisra nem volt jó ötlet belopakodni, ha beszélsz a check point-nál a parancsnokkal akkor az mondja is hogy csak dutysok mehetnek be mert háborúban állnak a freedom-mal, azért lőttek rád amikor megláttak odabenn. Amúgy ha segítesz a katonai raktároknál lerohanni a freedom bázist akkor a báros beajánl téged a duty parancsnokánál és utána már beengednek.

Igen, mondta is, hogy harcban állnak szóval akkor ez lehetett a probléma. Furcsa mód amikor először játszottam végig a játékot, nem rohantam le a Freedom bázisát és ennek ellenére amikor visszatértem a Bárba akkor beengedtek a fejeshez. :)

Dutch":15vrzgny mondta:
Értsd: amikor a Duty-sok tábornokához akarok menni például, mert egyrészt nem engedett tovább az ottani check-point parancsnoka furcsa mód és egyszer a bejáratánál lévő két ürge tüzet nyitott rám, amikor a tetőn keresztül bementem ahhoz "kereskedő féleséghez" aki jobbra található egy melléképületben. Ugye a háztetőkön keresztül jutottam be, de kifele már a földön mentem és amint megláttak odapörköltek. Szóval hiba volt vagy nem?

Belehet észrevétlenül is jutni: az arénával szemben van egy kis tűz rakó hely attól balra azokon a kis csöveken belehet ugrálni és onnantól meg már simán tudsz az ablakon keresztül is beszélni az árussal, kifele ugyan arra kicsit érdekesebb de ki lehet jönni, és a kutya se vesz észre. :)

No, az OL-ről egy élménybeszámoló:
Először raktam fel az OL modot, és 1 óra játék után a véleményem: Király!
Elsőnek az tűnt fel hogy drágábbak a cuccok, ami nem is baj mert mindig 30-40000 rúbelem volt már a szeméttelepnél. Itt végre rendes a kereskedés. Ami elsőnek feltűnt hogy már az elején vehettem volna egy speckó Thundert meg egy AK-t. Mondom mi a fene? Nem baj, megvettem és elindultam az úton az első küldetés felé. Amikor elkap egy anomália és ott pusztulok. Mondom mi a fene? Igen, ott szembesültem vele hogy az anomáliák nem a megszokott helyen vannak hanem át lettek rakva. De nem hogy át lettek rakva, szaporodtak! Most már tényleg úgy éreztem hogy egy radioaktív anomáliákkal telerakott Zónában vagyok nem csak egy nagy pusztaságban ahol el van dobva 1-2. Aztán, újratöltés, és irány egyenesen a feladat.Mikor elintéztük a dolgokat felvettem a plusz küldetést hogy hozzam el a ruhát. Ekkor, gondoltam ha már ott vagyok, akkor a plusz rejtekhelyet megnézem. Amikor készülök az ugrásra hátulról valami megüt de úgy hogy az életem fele lemegy. Hátranézek, egy zombi. És szívós volt mert amíg az alapjátékban 1fejlövés 1 halál addig itt 1 tár 1 halál. Mikor elintéztem és felkaptam a cuccokat, elbeszélgettem egy stalkerral hogy hátha van nála elsősegély vagy valami és észreveszem hogy átveszi tőlem a fegyókat is meg mindent. Amikor éppen adtam el neki a dolgokat elkezdett lőni valamire. Megfordulok és egy új lény ami úgy nézett ki mintha adtak volna a kezébe +4 csontot. Ez is osztogatta a sallerokat meg minden, de nekem bejött a beteg külső. De voltak benne rossz dolgok is például nem lehet 5 órát aludni, legalábbis én nem tudok. Lefeküdtem aludni hogy átalszom az éjszakát mert nem szeretek este akciózni meg minden erre mit ad isten? Éhenhaltam. Aludtam 3 órát, akkor is. Egy óránál többet nem tudok aludni. Van még valami, lehet GPS-t lerakni, aminek nem sok értelmét látom mert mit kezdhetnék vele? Én mondjuk nem biztos hogy hasznát veszem majd de 1-et mindig magamnál tartok. De ha már most 3 új szörnnyel találkoztam(a hosszúkezű, az új kutyafajta, és a zombi új skinje) akkor mi várhat még rám a Zóna közepefelé? Utánanézek!

én pokol szinten játszok most az OL Ultimate-el, de anomália gondom nincs, nem engedek magamhoz semmit és senkit közel és az a mutáns amire gondolsz azaz Izlom :)

No felraktam az OL2.2 hát nem sok újat nyújt, bár lehet hogy ez csak azon dolognak köszönhető hogy rengeteg módot, és variációt kipróbáltam.
a legjobb a módban talán az hogy amikor felveszed a nivát, és elütöd a controllert :D
a rossz az hogy beszorul a kerekek alá...

Vissza
Top Alul