Most hogy újra játszom a game-et, előtört néhány régi emlék egy-egy misszió megoldásakor... Az X18 labor kipucolása után Sidorovich ugyebár azt a küldit adja, hogy a Cordon déli részén lévő military outpost-ból nyúljuk le a doksikat. Nomármost, én éjjel vágtam neki a mókának. Próbáltam odalopózni, és már egész közel jártam, amikor egy őr kiszúrt, és tüzet nyitott rám, majd egyre többen jöttek. Gondoltam elkezdek futni. Rohantam mint az őrült, és elfutottam egy kis tábla mellett, amiről - a cirill betűk ismeretének hiányában - nem tudtam elolvasni a szöveget. Furcsa világos karók lógtak ki a földből, és a következő lépés után már realizálódótt bennem, hogy mi lehetett a táblán a felirat: aknamező... fogatlan
Később mikor már be tudtam menni az outpost területére, bizony megszólalt a hangosbemondó - lebuktam. Elkezdtem menekülni, majd hirtelen indíttatásból fölmásztam az egyik őrtoronyba. A katonák körbevettek, és tüzet nyitottak rám. Egyesével próbáltam leszedegetni őket, aztán egyszercsak megjelent a kés-villa ikon a képernyő jobb alsó sarkában... Na, akkor elő a "kóbászt"! Azt hittem elsírom magam a röhögéstől, ahogy magam elé képzeltem ezt a kis jelenetet a valóságban is: 10-12 katona épp a teljes tűzerejét egy stalkerra koncentrálja, aki egy őrtoronyba húzta meg magát a doksik ellopása után, majd haláli nyugalommal elkezd egy kolbászt rágcsálni, miközben szitává lövik az őrbódét! lövés1 pattog1