Egyéb hardware téma

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Megvan a plusz 15 százalék 3DMark-ban :D A végleges 480/390 lett. Nem mertem tovább húzni mert NVidia Monitor-ban már a GPU frekvenciánál tűréshatáron kívüli üzemelést mutatott.
Azt hogy lehetne megcsinálni hogy ne kelljen minden újraindításnál loadolni az ATITool-ból a húzott profilt?

1. Elindítod az Atitool-t
2. Katt jobb alul a settingsre
3. A menüből kiválasztod a startup-ot
4. Kipipálod az every time atitool is launched load a profile-t és kiválasztod a sajátodat
5. Kipipálod a load on Startup via-t és a Registy key-t választod.

így mindig a tuningolt profil indul majd el ;)

Az lehetséges, hogy egy alaplapon (a BIOS-ban) nem lehet megtalálni a Hiper-Threading kapcsolót? Előző alaplapnál volt ilyen, a proci is támogatja, de mióta új alaplapon van, egyszerűen nem találom, pedig most le kéne kapcsolni (ha megy egyáltalán).

Ami azt illeti az enyémen sem találom... De miért akarod kikapcsolni? Én úgy tudom gyorsulást okoz vagy tévedek?

Gyorsulást okoz biztos (nekem sosem sikerült számottevő különbséget észrevenni az előző alaplapon), de most a BOIS update miatt kell kikapcsolni (erősen javasolják). A para az, hogy nem is tudom, megy-e egyáltalán.

Hali!
Van egy gondom amiben remélem tud valaki segíteni! Az a szitu, hogy bármit csinálok a grafikával, akár maxra akár minimumra állítom, játszhatatlanul akadozik a stalker! Először arra gondoltam,hogy a vidikártya adta föl a harcot, így hát vettem egy HD2600XT 256os kártyát. Előzőleg 9600XT 128as volt benne. A gépem adatai: AMD 2600+, 768 MB DDR400as memória, na meg a HD2600as kártya! ATI Catalyst Control Centerben ha leveszek minden beállítást minimumra úgy megy a játék, de iszonyat ocsmány (érdekes,hogy 9600al szebb volt). Mindez azóta történik amióta alaplapot cseréltem mert a régi bedöglött. Drivereket frissítettem (alaplap, vidikártya) és semmi változás! Tehát az a kérdésem,hogy mit tegyek? Mielőtt még azt javasolná valaki,hogy cseréljek gépet: Nem!! Első és egyben utolsó válasza mindenkinek ez! Nem akarok költeni rá többet, ezért nem cserélek, főleg úgy,hogy előző alappal viszonylag normálisan ment!

Mivel 768 mega ramod van, és 2x ennyi kéne, valószínű a vinyo írás-olvasás lassú

nos nem akarlak elkeseríteni de a masinád "kicsit" elavult.... (a vga-d az agp-s vagy pci-e -s ? )memóriából javaslom hogy minimum 1.5 gb legyen de inkább 2.... a processzor az sem valami izmos
esetleg 1 kis tuning segíthet(ne) rajta. régen én is 9600xt-vel jácottam medium beállítások és 1280*1024 mellett 1 kis szaggatással . szal én memória bővítést és procituningot ajánlok (ha jól tudom a proci socket A és abba nem nagyon lehet újjonan procit venni ). a vga-t inkább nvidia-t vettem volna mondjuk a 7-es sorozatból igaz az nem dx 10 (mint a mostani ).... de nem fogod kihasználni .

Tudom, hogy nem mai gép, de az idegesít az egészben, hogy amíg régi alapom volt (asus a7v8-x) addig ettől jobban ment! Ja, meg 512 memóval... És most hogy kicseréltem az alaplapot, nem úgy megy mint kéne! Vagyis még úgysem megy mint azelőtt! Pedig 256al több ram van, meg azért a kártya is sokkal jobb... Na meg azt elfelejtettem írni,hogy amikor a "padlót" nézem akkor simán megy... meg ha olyan helyen vagyok mint pl a legelején a kereskedőnél, és dumálok vele simán megy... semmi gáz nincs vele! Aztán elvállalom a legelső küldetést, mennék föl és amint kiérek nyílt terepre úgy 2-3másodpercenként jön egy kép... Azért ettől sokkal jobban kéne menni! Főleg úgy, hogy 800x600 ban, meg minimumon nyomom! Ja! Ha meg leveszem az Ati ccc-ben a mipmapet akkor ocsmány, de nem szaggat, ha csak egyel is feltolom már meg is fogja gépet! Tehát ha úgy menne mint rég, a régi gépen akkor már boldog ember lennék(azon már majdnem végignyomtam amikor feladta az alaplap...) Azért köszi!

Szerintem az a a gond hogy egyes játékok nem igazán szeretik ha külső progival nyúlnak bele a grafikájukba. A problémádra szerintem az lenne a megoldás hogy mindent vegyél vissza defaultre ill applicaton settingsre. Egy próbát megér!
UI.: Nekem HL1 akadozott amikor a ccc-ben átállítottam vmit!

Már azt is próbáltam! Egy fél napot azzal időztem, hogy szerintem már az összes variácót kipróbáljam, de semmi... Biosfrissítésre is gondoltam,mert egyedül azt nem frissítettem még, de azt meg nem tudom milyen módon lehetséges... :? Lehet kérek valakitől memóriát és kipróbálom, hogy azzal mit csinál. Ha úgy sem megy akkor nem tudom mi tévő legyek?!

BIOS frissítéshez kell először is egy friss BIOS verzió, aztán egy progi, ami windows alól kicseréli a régit az újra. Gyártó weboldala >>>

Felmerült egy qva idegesítő problémám: betettem a gépbe az új E8500-ast, BIOS update előtte megvolt, alaplap fel is ismerte a procit, mindex faxa, Windows elindul aztán befagy. Többször is. No mondom van ez így, elvégre kicseréltem a procit, újratelepítés. Leformázok neki egy partíciót, elindul a telepítő de hol itt, hol ott az is lefagy. Van, hogy az első újraindítás előtt, van hogy utána, de végig sose megy. Belépek BIOS-ba, betöltöm az optimális beállításokat, hátha az a gond, de van, hogy a BIOS-ban is lefagy. A proci kb 40 fokos tehát nem melegedik túl, mégis ezt csinálja. Mikor fagy a gép, akkor CD, HDD, minden leáll, csak a ventik mennek tovább, abból tudom, hogy megy (képernyő NEM sötétül el, az is csak befagy). Több windows verzióval is próbálkoztam, de mivel a BIOS-ban is fagy a dolog, nem meglepő módon az sem segített. Valakinek ötlete? (alaplap támogatja ezt a procit)

hispan1":gntq01vh mondta:
Felmerült egy qva idegesítő problémám: betettem a gépbe az új E8500-ast, BIOS update előtte megvolt, alaplap fel is ismerte a procit, mindex faxa, Windows elindul aztán befagy. Többször is. No mondom van ez így, elvégre kicseréltem a procit, újratelepítés. Leformázok neki egy partíciót, elindul a telepítő de hol itt, hol ott az is lefagy. Van, hogy az első újraindítás előtt, van hogy utána, de végig sose megy. Belépek BIOS-ba, betöltöm az optimális beállításokat, hátha az a gond, de van, hogy a BIOS-ban is lefagy. A proci kb 40 fokos tehát nem melegedik túl, mégis ezt csinálja. Mikor fagy a gép, akkor CD, HDD, minden leáll, csak a ventik mennek tovább, abból tudom, hogy megy (képernyő NEM sötétül el, az is csak befagy). Több windows verzióval is próbálkoztam, de mivel a BIOS-ban is fagy a dolog, nem meglepő módon az sem segített. Valakinek ötlete? (alaplap támogatja ezt a procit)

nekem a régi gépen mikor új vga-t raktam bele akkor pont ezt csinálta...... és nem volt rá megoldás

@kailniris: Mi lett a megoldás? pYura mondta reseteljek CMOS-t, megtörtént, visszatette a Default beállításokat de gond továbbra is fennáll...

Úgy látom mindenki tele van proplémákkal! :? Sikerült összehozni a dolgokat! A Biosban ki kellett kapcsolnom az Agp fast write meg az agp write/read kapcsolókat és így megy, 1024ben, maxon, elég tűrhetően. Mostmár az a gond, hogy egy idő után (úgy 20-30 mp) lefagy az egész, kék hibaképernyő, egy rakás írással... :S Úgy néz ki hogy mindvégig az alaplap nem volt jó... (miután vettem 1giga ramot, gondolván, hogy még az lehet rossz, de nem).

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul