Egyéb hardware téma

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Ha az ember mostanában venne procit, érdemes-e kiadni 65e-t quad-core-ra, vagy 45-ért jobben megéri egy síma dual-core? 20e-el gyorsabb egy quad vagy lehetnek olyan előnyei a jövőben, ami miatt megér ennyit?

50k egy komplet XboX360... Core2-vel pedig lassan két éve helyben toporgunk. Lement a csíkszélesség, felmentek a gyári órajelek, de a tuninggal elérhető órajel nem nőtt túl sokat :(

Egy E2140-et 10k-ért vesztegetnek. Kicsit meg kell húzni és már több mint jó.
Ha meg kell a számolási teljesítmény photoshop vagy bármi miatt Q6600-at érdemes nézni, ami 40k :|

40e? Bluefish-ben 63.688 Ft! Máshol meg tényleg 40 körül van! LOL!

Én 60 felett számoltam, erre vonatkozott a kérdésem, de akkor holnap sürgősen kérek egy ajánlatot egy 6600-asra. Elvileg alaplap is szereti, szóval meglássuk, mire megyünk.

Amúgy természetesen kell a kapacitás többek között pont PhotoShop miatt is. Meg amúgy is, ha veszek, legyen gyors...

update: öcsém szólt, hogy a bluefish egy ideje tönkrement és több hónapos árak vannak kint a weblapjukon... szóval képben vagyok kegyetlenül... :)

Ilyen lehetetlen helyzettel még nem találkoztam: technikai lehetetlenség, hogy megtudjam a 8800-asom hőmérsékletét.

Sem az NVidia monitor, sem az NForce driver, sem a rivatuner, sem az ATITools, nem a GUP-Z, sem az Everest Ultimate, egyszerűen semmi sem képes megmondani, mennyi a hőmérséklet, pontosabban van, amelyik egyszerűen nullát ír ki... Fel nem foghatom, miért... :S

vegyél ilyen hőmérésklet kijelző lcd képernyőt és az megmutatja a legjobb az egyészben az hogy nem több mint 1700 péz és gombaksi-ról is üzemeltethető.... szal lehet használni másra is

d_16949.jpg

http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 403&page=1

Ez biztosan csodálatos, de azért, hogy 1-2szer felmérjem, mekkor a hőmérséklete, nem akarok ilyet venn, arról nem is beszélve, hogy ez attól függően fog nekem adatokat szolgáltatni, hova teszem a mérő részét. Márpedig a GPU és a hűtés közé nyílván nem nyomhatom be, szóval reális eredményt nem fog adni...

kérlek szépen én arra a környékre kötöttem be és pont azt a hőmérsékletet mutatja mint amit a driverben... de te tudod (egyébként használható sima hőmérőként is :wink: )

Hmm... Még meggondolom.
Amúgy csináltam most külön a videókártyának egy kürtőt (mert van mellette rács, de nem onnan szívott, ott eddig kb semmi levegő nem ment be). Ez annyira jól sikerült, hogy a VGA most csak külső (hideg) levegőt kap, viszont ezzel (meg a procihűtő körtőjével és ventijável együtt) ugye annyi levegőt szív be, hogy a 12 cm-es házhűtő venti meg a táp kifelé tolását abszolút kiegyenlítik, vagyis a gépben nem sok huzat van (legalábbis el elejében), ezzel együtt a három wincseszter hőmérséklete egyből +5 fokot ugrott (mert ugye azokat a házhűtő által keltett légáram hűtené...). Így most van, hogy 45-50 fokosak (eddig a Maxtorok voltak kb 41 fokosak, a samsung 35, igaz a két maxtor egymás mellett van). Nem tudom, mennyi lenne az optimális, de szerintem 50 fok kicsit sok egy HDD-nek, mikor a proci folyamatosan 30 alatt van...

Hmm... Érdekes. Mondjuk józan paraszti ésszel én is azt mondanám, hogy a konstrukciókba bele van tervezve az a minimális hűtágulás, ami üzeimdő alatt megy végbe, ezen felül meg nem sokat árthat neki, de jó, hogy ezt valaki ki is mérte :D

Mindenesetre akkor ezt hagyom... Bár amúgy sem tudnék gyorsítani a házhűtőn...

haver úgy oldotta meg a melegedési problémát a wincsin hogy házilag szeret az aljára 1 hűtőbordát a tetejére meg ventit.... és műkdött is (nyáron 40 fok ban )

Én úgy oldottam meg a melegedési próblémát, hogy mindent levettem alapfeszre és így elég 1 azaz 1 venti az egész gépre :)

Én az egyszerű megoldások híve vagyok. Amiről az AMD beszél, évek kérdése és persze ki tudja, mi lesz mindebből... Én nagyon örülök, ha van verseny a két gyártó között, de itt van most a Q6600, kipróbált, nagy gond nem lehet vele és ott vannak az AMD ígéretei, amiket nehéz boltban árura váltani... De azért köszi, hogy mutattad, majd 2011-ben előveszem és megnézzük, mi valósult meg :D

Már megvan a proc? :D Grat taps1 tuning lesz? Teljesítmény milyen? :wink:

Ja neeeem lehet hogy rosszul fogalmaztam, nincs még meg, úgy értettem, hogy mások által már kipróbált :D Bárcsak már meglenne :D

De ha meglesz se lesz tuning...

nos tegyük fel hogy van 1 régi működö táp és erre rákötve 3-4 ventillátor (asszem 8cm ) hogy lehetne elindítani ezt a tápot...... mert ha simán árammba rakjuk akkor nem müxik

Ugye nem FSP Zen-ről van szó? :( Egyik rendszerem nekem sem akarta vinni.
Proci tuningot ki lehetne próbálni (fesz emeléssel :D)

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul