Bloody Fox":vgfbbsdg mondta:
wood:
1, amit írtál azokat inkább a médiából lehet hallani...
2, a greenpeace-eseknek ettől eltérő és fontosabb dolgaik vannak. szerintem más magát "természetvédő"-nek nevezett őrültekre gondolsz akik nem a greenpeace-hez tartoznak.
1. wohh, vannak aktivista barátaim, olyan arcok mozokgnak a köreikben...
többek között ott hallottam ilyen sztorikat.
2.
http://www.greenpeace.org/international ... ns/nuclear
"End the nuclear age" ...beszédes.
ne érts félre, nem akarom én savazni a grínpíszt, nagyon tisztelem azokat az embereket, akiknek elveik vannak, és tenni is akarnak valamit.
csak ebben nem értek velük egyet. ...és túl sok köztük a radikális.
ha bezárjuk az atomerőműveket, valahogy máshogy kell pótolni a kiesett energiatermelést és csak kettőt tudok, ami nem jár valamiféle környezetkárosítással. a szélenergia nem áll folyamatosan rendelkezésre, a bioüzemanyagoknak meg elég sok földterület kellene szerintem, ha a fogyó kőolaj mellett még az atomerőműveket is azzal akarjuk kiváltani.
szerintem lehet egy atomerőművet biztonságosan üzemeltetni, és kell az az energia, amit termelnek.
az üzemanyag-előűllítási, a reprocesszálási és a tárolási folyamatokat is lehet biztonságosabbá, tisztábbá tenni.
ott van példul a kanadai CANDU reaktortípus, ami alapesetben dúsítatlan (!) uránnal üzemel, de szinte mindent "eltüzel", akár fegyverekből származó plutóniumot is - amiből nem kevés felesleg van szerte a világon.
phoenikshun
örülök, hogy tetszik. elkezdtem én is újra, tényleg nehéz letenni. pohl elég jól ír, érdemes mást is elolvasni tőle. nemrég jelent meg például az átjáró trilógia magyarul, az amolyan kultuszkönyv-szint...