Csernobil

wood":15nmo4kh mondta:
én bírom a vegetáriánus hippiket, csak néha hülyeségeket beszélnek... :)
váh, ha ezzel rám céloztál: nem vagyok se vegetáriánus, se hippi, és nem mondtam semmi hülyeséget.

az atomerőművek is csak fél-megoldás lenne, mivel urán sincs örökké.

wood":74xslmll mondta:
ja, én voltam, nem rossz értelemben.
MASSZÍV OFF: Nekem volt egyszer egy vegetáriánus hippi barátnőm. :-) És nagyon kedveltem.
END OFF
Ha figyelembe vesszük, mire használják azt a pénzt, még talán nem is gond. :-)

Bloody Fox":1ad03q8s mondta:
wood":1ad03q8s mondta:
váh, ha ezzel rám céloztál: nem vagyok se vegetáriánus, se hippi, és nem mondtam semmi hülyeséget.

az atomerőművek is csak fél-megoldás lenne, mivel urán sincs örökké.

nem rád gondoltam, pont elég hippi barátom van, hogy legyen kin mosolyogni írás közben. :)

az uránnak meg nagyobb jövőt jósolok a földön, mint az embereknek, meg úgy általában az életnek... :/

olaj-gáz: kevesebb, mint 100 évig elég
szén- urán: pár száz év évig elegendő
gondolod addigra vége?

Egyszerű. Kezdjünk kutatásokba, hogy az emberi hülyeséget átalakítsuk forgómozgássá, csatoljunk rá egy áramfejlesztőt és évmilliókig lesz energiánk.

Bloody Fox":2vv0n2fr mondta:
olaj-gáz: kevesebb, mint 100 évig elég
szén- urán: pár száz év évig elegendő
gondolod addigra vége?

az urán azért tovább tart. a 'millió éves állattetemekkel szemben urán mindenhol van a földkéregben és ahogy a finomítási eljárások fejlődnek, egyre több forrás válik kiaknázhatóvá.
de valószínűleg erre nem lesz szükség, biztosan sikeres lesz az ITER-projekt, és lesz fúziós erőmű belátható időn belül.
hidrogén az bőven van.

Óvatosan a hidrogénnel! Csernobilban is azzal volt a gond. :-) :?

Hát Wood!
Köszönöm a könyvet. Alapjában is kedvelem a történelmi regény műfaját, de ez az elsők között szerepel. Érdekes volt.

Nem idézünk előzőt. Légyszíves figyelj oda! - Crayon

Rakjál már ki lécci linket az erőműről eredeti állapotában, a robbanás előtt

wood":1qqcjhbn mondta:
[...] az urán azért tovább tart. a 'millió éves állattetemekkel szemben urán mindenhol van a földkéregben és ahogy a finomítási eljárások fejlődnek, egyre több forrás válik kiaknázhatóvá.
de valószínűleg erre nem lesz szükség, biztosan sikeres lesz az ITER-projekt, és lesz fúziós erőmű belátható időn belül.
hidrogén az bőven van.
ha jól tudom hélium is kell :)

most láttam nemrég videokazin régi 96os nyilván nemtom mikorii "inside the chernobyl npp sarcophagus" filmet, elég faszás, vicces ahogy nyomják ... pl:

"na akkor itt most van 30percünk, a sugárzás 40röntgen"
"a következő szobába 10percünk lesz, ott kb 120röntgen a sugárzás"
"ja a folyosón ahogy befordulunk, ott futni kell mer hirtelen 500 röntgen lesz" :D azé durván nyomták, és a vicces hogy nincs meg a fűtőanyag, vagyis megvan csak a homokkal reakcióba lépett és ilyen sziárd üveges akármivé alakult át... (kb ennyit értettem belőle mer orosz nyelven van meg a film :D) és mállik majd 1 idő után, ha a szarkofág rázuhan lesz faszanagy provihar kb, és a jo kis 1000röntgenes cuccot fújja szét megint a szél... ettől féltek akkoriban..

iu: istendurva amikor a reaktor alatt a széttört grafitrudak közt másznak, és igy: hoppá de hovalett a cucc...

dobok pár képet, bár szntem akit érdekel a téma annak van rakattal... nekem is van 2dvdnyi régi archiv felvétel meg doksifilmek meg rengeteg kép, térkép dokumentum stb stb... pár képet dobok már fel, főleg a likvidátorokról és 1-2 npps kép meg pripjatos... csak ízelítőnek, akiket érdekli:

http://href.hu/x/2j8d (1hónapig él a link)

(tudom nemsok kép, de lassu az upom, nemszeretek feltölteni :D ... próbáltam azér olyan képeket keresni amik láthatóak a játékban is, kivéve a npp belülről... pl kontrol panel)

Kutattam a gyűjteményemben, és a neten is, de sajnnos nem találok képet az erőműről a robbanás előtti állapotában.
Dezodor: esetleg a Te gyűjteményedben nincs?

hm van 1-2 ami lehetséges... de most nézem a whereisitbe van 1 kis videom ami hirado és az erőmű avatási ünnepsége... akkor még tuti eredeti volt :D csakhát 50mega asf ... amint megtalálom szólok

amugy van 1 kép amin szintén látszódnak oldalról ilyen állvány akármik, de az tuti a robbanás előtt van mer ha utána lenne akkor ott nemlenne ilyen nyugodt a terep, és a másik hogy a szarkofág se láccik pedig kéne, szal szntem az még blowout előtti :D

Azt az állványt akkor építették oda, amikor a szarkofágot, mert a tető azon a részen is megsérült. Nézz meg képeket, ahol már lerobbant a tető, de még nem kezdték meg az építkezést. Én nyomát sem láttam annak a hat oszlopnak. De cáfolj meg, ha tudsz. Mondjuk egy baleset előtti képpel. :-)

képet még nemtaláltam de van vagy 6000 sajna végig kell néznem újra :D nemsajna csak sok idő :F

viszont a film meglesz.. lehet kiteszem jutubra ha jo a minősége

Vissza
Top Alul