most láttam nemrég videokazin régi 96os nyilván nemtom mikorii "inside the chernobyl npp sarcophagus" filmet, elég faszás, vicces ahogy nyomják ... pl:
"na akkor itt most van 30percünk, a sugárzás 40röntgen"
"a következő szobába 10percünk lesz, ott kb 120röntgen a sugárzás"
"ja a folyosón ahogy befordulunk, ott futni kell mer hirtelen 500 röntgen lesz"

azé durván nyomták, és a vicces hogy nincs meg a fűtőanyag, vagyis megvan csak a homokkal reakcióba lépett és ilyen sziárd üveges akármivé alakult át... (kb ennyit értettem belőle mer orosz nyelven van meg a film

) és mállik majd 1 idő után, ha a szarkofág rázuhan lesz faszanagy provihar kb, és a jo kis 1000röntgenes cuccot fújja szét megint a szél... ettől féltek akkoriban..
iu: istendurva amikor a reaktor alatt a széttört grafitrudak közt másznak, és igy: hoppá de hovalett a cucc...
dobok pár képet, bár szntem akit érdekel a téma annak van rakattal... nekem is van 2dvdnyi régi archiv felvétel meg doksifilmek meg rengeteg kép, térkép dokumentum stb stb... pár képet dobok már fel, főleg a likvidátorokról és 1-2 npps kép meg pripjatos... csak ízelítőnek, akiket érdekli:
http://href.hu/x/2j8d (1hónapig él a link)
(tudom nemsok kép, de lassu az upom, nemszeretek feltölteni

... próbáltam azér olyan képeket keresni amik láthatóak a játékban is, kivéve a npp belülről... pl kontrol panel)