Csernobil

Én se hagyományos égésre gondoltam, de helyén való a helyesbítés :)

képek a vörös erdő defektes növényeiről:

http://www.chernobyl.in.ua/im/red_fores ... st%203.jpg

http://www.chernobyl.in.ua/im/red_fores ... ne%201.jpg

http://www.chernobyl.in.ua/im/red_fores ... st%203.jpg

off
nem tudom, mennyire követitek a nemzetközi híreket, de nagyon úgy néz ki, hogy a héten kitör az amerikai-iraki háború. több katonai szakértő "korlátozott hatású" atomfegyver bevetését prognosztizálja...

iránnak valószínűleg nem sikerült még fissziós atombombát csinálnia, azonban egy piszkos bomba elkészítéséhez minden körülmény adott.
nem hiszem, hogy emberbaráti érzelmek, netán az egész világon híres önmérsékletük visszatartaná őket egy ilyen szemétségtől...

...szóval lehet parázni, meg nostradamus-jóslatokat újraértelmezni. :)

iránit akartam ám írni, nem irakit...

látszik, hogy minden este a zónában mászkálok alváa helyett... :)

ezek a képek a videókban is benne voltak már.

A tolvajos story-t meg nem tudom honann vetted, mivel az összes utat lezárták a zónába és még a telepeket is őrizni szokták néha. Bár a GSC út leírásban egy sztorit megemleítenek amiben két emberke elkötött valami kocsit de pár kilóméter után okádva kiszálltak belőle.

Az irani háború meg :) Érdekes elmélet. Azt azonban csekély hozzáértéssemmel is megállapíthatom, hogy az amerikai haderő nem nyerhet...és 16 katonáért háborúzni atomfegyverekkel....

Annak. Ide pakolták az összes járművet, amivel a munkálatokat és az evakuálást végezték.

Nos az a helyzet, hogy tényelg előfordulnak kisebb nagyobb lopások a roncstemetőből. Némi romantikával még S.T.A.L.K.E.R. -eknek is n evezhetnénk őket. Az ukrán viszonyokat figyelembe véve nem meglepő, hogy nem tudják kielégítően őrizni a területet. Nem akarok unalmas számadatokkal dobálózni, de ha valaki csinált már ilyesmit (őrzés, járőrözés) az tudja, hogy nem lehet "néhány" emberrel hatékonyan őrizni semmit. Rengeteg dolgot kell figyelembe venni.

Egy ismerősöm tu oroszul ,és segítsgével nézelődtünk ukrán fórumokon ,és ha mindent jól értett ,akkor az igaz ,hogy valami kocsit megpattintottak ,és belehaltak természetesen.. meg olyat is olvastunk ,hogy 95 -ben egy kisrepülővel berepültek a terület felé! Nem tudom mennyi igaz belőle de jól esett leírni:D

Kick de az indok az indok :P Ha már ottvannak akkor hat hadosztályos felmentő akciót indítanak :P

Az őrzésről annyit, hogy jah eléggé szopás :) De az utak lezárásával megoldható a probléma.Gondolj bele az úton nem mehet be kocsival, akkor a "szennyezett" út menti részeken ha bejut beszopja :) Vagy tud esetleg egy átjárót ami annyira nem szennyezett ott télleg belóghat de kifelé hogy jön ? :) Átmegy a füves részen és szennyezet kocsival száguldozik jobbra balra ? :)
Amúgy fotók tanulsága szerint a bennt lévő személyzet szokta szétszedegetni a roncsokat még mindig, legalábbis múltkor láttam egy fotót amin a csávó teljesen benne volt az URAL motorterébe. És közbe meg úgy tudom nem igazán lehet ezekbe bemászkálni. A másik meg, hogy pl a Garbage-ba bemászkálni és a többé-kevésbé inkább mentesített eszközöket ellopdosni...benzin sincs bennük és mikor lepakolták őket szétszedték a motorjaikat és egyéb berendezéseiket.....

Valaki tudd gúglin garbage helyet ? mivel ha jól olvastam 700 kissebb nagyobb ilyen hely van azónába. Nosh ? :)

Jah és úgy tudtam Chernobyl 2 is benne lesz a játékba...

A szerelő katona úgy fordulhatott elő, hogy a már bent lévő technikai eszközök ugyebár szennyezettek, újakat nem akarnak ily módon leírni a leltárból, tehát maradnak a már bent lévő eszközök, és ezek működését a roncstemetőben található alkatrészek segítségével biztosítják. Ergo: kannibalizmus szintjén működnek. 5 gépből csinálnak 1 jót.
Az utak lezárása csak egy dolog. Aki "ereklyékért" megy be, nem az úton fog bemenni. A ST.A.L.K.E.R.-ben sem a főúton jutsz be a Zónába. ;-) Ne feltétlenül ilyen extrém esetekre gondolj, hogy autót lopni megy be. Képzelj csak el egy egyszerű esetet. Vaszilij bácsi visszatér a falujába, mert ott hagyta a szép családi képeket, és ikonokat. Azok már potenciálisan szennyezettek.
Vagy képzeld el azokat az eseteket, amikor emberek belógtak a Zónába szedret, epret, gombát szedni, mert azok olyan szép nagyok. Ezek sajnos elő-elő fordultak.

"- Szép az eper. Milyen?
- Nagyon finom. Meglékeljem?"

Ezért írtam, hogy az út mellett lógnak be. De a láthatatlan szennyezet védőfal megfogja őket

Aha a kanibalizmust értem már. Azonban milyen munkálatokat láthatnak ott benn még el ? Több nagyobb Kamaz-t is láttam képeken arrafele. Gondolom a szarkofághoz vissznek plusz elemeket vagy ilyesmi.

A járművek kilépéskor mentesítésen sztem nem esnek át :O Tehát van valami szabály vagy rendelet amely tiltja a közúton való mozgásukat ?

Nos, 2001-ben készítettek egy riportot (Vujity Tvrtko-Tizénkét Pokoli Történet-ben megtekinthető)amiben kiderül, hogy két ember őrzi a több mint 3000 járművet számláló telepet és bizony az egyik őr kerek perec elmondja Tvrtko kérdésére a következőt:
-Miért kell ezeket őrizni?-intek a roncsok felé.
-Mert lopnak-morogja Vaszilij.
-Kik, mit?
-Sokan.Akkumlátort, motort, kerekeket, mindent vittek.

Tényleg én kisebb koromban(15 lehettem) olvastam Tvrtko könyvét, csak akkor még nem igazán esett le miről is van szó, mármint annyira nem fogtam fel a súlyát... de azt hiszem, hogy neki fogok ülni mégegyszer.

Vujity Tvrtko írása szenzációhajhász-hatásvadász baromság. A csernobili helyzet egyáltalán nem olyan szörnyű már, mint leírta. Ezért is mennek be lopkodni... :roll:

Már többször írtam, hogy a Zónán belül a sugárzás már nincs sokkal a határérték fölött, sőt van ahol az alatt. A munkagépek, amiket mozogni látsz soha nem hagyják el a zóna területét. Csak azon belül mozognak. Rendszerint a Zóna határán rakodnak át a tiszta járművekből a szennyezettekbe. Ahhoz, hogy valamit karban tudj tartani (lásd szarkofág) ahhoz valahogy oda kell juttatnod az ehhez szükséges nyersanyagokat. Ezért a ki-be járkálás.

Vissza
Top Alul