Clear Sky Gépigény

összeállt a végleges config, csak a lénegesebb dolgokat sorlom fel:

proci:Intel Core 2 Duo e8500 3,16GHz
videokari: MSI NX8800GTS-T2D512E-OC PCIE 512Mb-os
RAM: 3Gb

alaplap 8 GB-ig bővíthető, szal nem lesz vele gond a táp és a többi kütyü hibátlanul illeszkedik az összképbe.

szóval azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel a configgal max grafon fog-e menni a CS és a SoC?

én szerintem azt a vga-t nagyon hanyagolnám (gondolom ez olyan 40-50 ropi körül van.... nha ezért a pénzért sokkkal jobb vga-t vehetsz mondjuk amd hd 4870... technológiában sokkal többet tud mmint a "kis" 8800gts (jha és gondolom azt is tudod hogy a 8800gt is veri a 8800gts-t )

nem..ha az embernnek vann péze akkor vagy 9800gt-t vesz vagy hd 4870-et

nVidiát el kell idén felejteni, én szeptemberben veszem az új amd karimat, pénz függvényében 4850 vagy 4870 lesz. Ezek bedarálnak minden nv kártyát gtx280 kivételével, az a kártya meg tudod kinek hiányzik :)

mod: válaszolva egyik topiknyitó kérdésemre, asszem megérett bennem a gondolat hogy kb mi kell ahhoz hogy a CS fullszerű grafikán fusson gond nélkül, én ezt fogom alárakni:

Ami az aláírásomban áll, csak +1 giga ram, vga csere (valőszínűleg) hd4850-re, cpu csere amd 5000+Black Edition-ra azt 3GHz-en pörgetve, Vista SP1

a hd 4870-hez másik alaplap kell ami sokkal sz*rabb mint ami nekem lenne, és nem hallottam róla túl sok szép dolgot, szóval nem tudom, miért olan jó kártya...

nemsokára úgyis jön az új nvidia oszt az ati megint megy a sülyesztőbe a 4850 és 4870-el egyetemben. (de hát ti tudjátok most úgy láccik hogy jobb az ati de nem sokáig :) )

NIghtwatch: szerintem az a kari megfelelne (olyan 50-60 környékén ha jól tudom )

nemmtom de mostannában divat lett az nvidia szidása..... ha én vennék akkor biztos nvida-t vennék (mert ugye van ez a physx nevű jóság is.. ami az ati-nál nincs)

szerintetek ilyet érdemes venni ? Asus Radeon HD4870 512MB DDR5

Ati-nál van komplett Havok engine Intel hátszéllel. Ahol pedig Intel hátszél van ott nem sok jó vár a konkurenciára.
Azt meg magyarázd el plz miért kell új alaplap egy hd4870-hez ami szarabb mint a mostani.

mod: nem divat fikázni az nvidiát hanem egyszerűen csak mocskok :) kiadták majdnem 3-4-szer ugyanazt a csipet bazinagy áron csak azért mert nem volt konkurenciájuk, de most befürdöttek mert az ati sokkal jobb.

9800gtx-et meg mondom felejtsétek el, hd4850 lealázza mindenhogy és olcsóbb 15-20 ezer pénzzel, aki most nvidiát vesz az meg is érdemli.

Scorpius: olyan kártyát igencsak érdemes venni ha belefér a költségvetésedbe. alulról befogja a gtx260-at 20ezerrel olcsóbban, technológiai fölény meg már nem is mérhető...

szerk.: még talán ezek segíthetnek:

http://prohardver.hu/teszt/gt200_rv770_felbolydul_vga-piac/konkluzio.html
http://www.madpixelz.net/kepfeltoltes/images/71721214366952fcd21df4ae.jpg

ugyanmán ezzt te semm gondolod komolyan az amérési eredmény valalmi ati honlaprólvann ahol jóhogy az ő kártyájukat hozzák ki győztesen (ez az ati sookkal jobb mondom nem fog sokáig tartani )

Én azt hallottam nagybáttyámtól, aki a Lenovo-ban dolgozik, hogy az AMD kezd csődbe menni, felmondott a VESIRigazgató, én nem vennék AMD procit.. Pedig akartam egy 6400+-ost!! lol2 8) :cry:

Ja az AMD-nél új vezetőség van. De amit eddig tudunk róla jónak ígérkezik a helyzet, év végére lemennek 45nm-re és az intel majd csak pislog.

A prohardveres tesztet pedig nyugodtan el lehet olvasni fent kis leugró menüvel lehet lapozni, semmi fake nincs benne, és nem "amd"-s az oldal.

mod: na még lapozni sem kell, belinkelem :)

Adott tehát a World In Conflict nevű nvidia kártákat nagyon szerető játék, érdemes figyelni a beállításokat is amin teszteltek:
http://prohardver.hu/teszt/gt200_rv770_felbolydul_vga-piac/tesztek_iii.html

Nem azt mondtam hogy 1000 évig jó lesz a kártya, már a mostani nvidia is gyorsabb nála, nade milyen áron?? A 9800GTX pedig amit bealáz átlagosan 15-20ezerrel drágább. Ha ennek sem hisztek akkor nyugodtan vegyetek 9800GTX-et én szóltam előre :)

Akkor aztmondod érdemes AMD X2 6400+-t venni?! Mert ha nem, akkor új gép lesz belőle, mondjuk procinak Intel E8400..

az AMD egy kirakat dolog. Az a teszt amin kb mindennél jobbak a kártyáik, szerintem egy eléggé AMD párti teszt... ha a nVida csinálta volna akkor oké elismerem, de így.... meg az hogy fele annyi és kétszer olyan jók azok a kártyák, akkor miért nem vesz mindenki olyat? :lol:

Én nVidia párti vok, lehet, hogy azért, mert az első komolyabb karim is az volt (MSI 6600GT, most meg BFG 8800GT OC2). Ha most vennék gépet, szerintem Inteles alaplapot vennék, E8400/8500-al, 9800 GX2-vel, és 4GB RAM-mal. JAVÍTSATOK HA HÜLYESÉG LENNE!! :oops:

Vissza
Top Alul