Bug-vadászat

Nekem az Arénában nem jönnek ellenfelek. Már a kutyák sem jöttek előszőr. Másnak is hibás?

Hali.
Van egy kis baj. Amikor játék közben módosítom a beállításokat és utána visszatérek a játékba, nem jelenik meg semmi, csak a beállítás ablak, de alatta megy a hang, meg minden. Nem tudok semmit tenni, csak kilépek az egészből, meg vissza. Csinált már valakinek ilyet? Win 8.1 64 bites rendszeren fut.

Nekem is csinál ilyent. Megoldás: nyomj egy esc-gombot, bejön a menü, nyomj még egyszer és utána rendesen fog futni a játék.

Csak nálam harmadolódik az FPS ha kelet felé nézek???
(Videókártya driver meg DX frissítés segített, de a gond még fennáll.)
A minimap (HUD), nálatok is NAGYON alacsony felbontású?

Az a helyzet, hogy a "patkánytámadás" probléma a patch után is fennáll. Hogy ne legyen gond, rávettem a patikat és a tushkanokat (a kétlábon rikácsoló szörnyikék, őskori nevükön ratwolf-ok), hogy ne támadjanak rám.

Meg kell keresni a config\creatures\game-relations.ltx-et. A végén van egy táblázat. Meg kell keresni benne azt a két sort, ami úgy kezdődik, hogy rat és tushkano, majd az egyenlőségjel utáni -2-t át kell írni 0-ra, így nem támadnak, hanem semlegesek.

Mondjuk én kicsit mélyebben bele szoktam ebbe a fájlba túrni, mert szerintem a kutyák vadásszanak disznóra, vaddisznóra, macskára, patkányra, a patkányok is zargassák a röfiket, és a macsekok is a patikat meg a kutyákat, ha már az életben is ellenfelek.

Így pl a Cordon pálya földalatti részére bejött egy vadröfi és besegített a lent hemzsegő tushik kiegyelésében, majd megfordult és elégedett röfögéssel kikocogott vissza a helyére.

Úgy tűnik csak nálam harmadolódik az FPS, ha kelet felé nézek (Cordon)...
(Videókártya driver meg DX frissítés segített, de a gond még fennáll.) HELYESBÍTEK: NEM SEGÍTETT.
Igazam lett, túl szép ez ahhoz, hogy igaz legyen (az én gépemen). Sokáig vártam túl magasak lettek az elvárások. Max grafikán nem megy, anélkül meg nem tudok gyönyörködni benne, így nincs értelme...
Nemtudom mennyire hiba, de levettem a mósön blőrt (motion blur) és úgy tűnik mégis bekapcsolva maradt. Az user.ltx-ben ezt találtam:
r2_mblur 0.2
r2_mblur_enable off
SaGa ezek a tweak-jeid elérhetők valahol, valamilyen formában? Esetleg ezek egyszerű kis .ltx átírások? Van a fórumnak más része ahol az ilyet megtárgyalhatjuk?

Elvittem Szaharovnak a drótokat, utánna megjelenik, hogy keressem meg a doktort.
Átmegyek, megtalálom elkezdődik a vörösködös animáció, elkezdi tölteni a következő pályát, és :
XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "F:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\bins\xrCore.dll" at 001B:00694168, xrDebug::backend()+168 byte(s)

User Message:
----------------------------------------
Expression : fatal error
Function : CTexture::Load
File : ..\xrRender\SH_Texture.cpp
Line : 216
Description : <no>
Arguments : Can't open video stream

Telepítéskor illett volna feltenni mindent amit felajánlott. Tedd fel a letöltött telepítős mappa 3rd parties mappájából az Xvid-et. :)

A banditák bázisán a páncélszekrényhez tartozó három számjegyű kód megvan,még sikerült is beállítani a zárszerkezetet,azonban ,amikor ki akarom nyitni,akkor hoppá,játék asztalra kidob,szevasz.
Mivel azt hiszem,ott van az az info,amiért majd később vissza kell menni.(A helikopteres-üldözős,rohanós és végül alagútban végződő-amúgy a szeméttelepet és a kordont összekötő pályán a tunellben a banditavezér gondolatom szerint ezt a feladatot adja...)
Mivel ezen a pályán meg nem akartam visszamenni-elfogyott az energiaital-készletem,és tapasztalatom szerint a mákdarálók lelőhetetlenek,kerültem a kordon felé. Eljutok megint a szeméttelepre,hogy majd ott átmegyek ,de onnan is kivág a francba,nem tudok visszamenni a Sötét-völgy területére. Patch fent van...
Valamelyikőtöknek ötlete?

zombimorzs, azt hiszem neked kimaradt 1 patch :D anélkül biza nem fog menni. viszont ha felrakod a patchet, akkor vissza kell töltened egy olyan mentést, amikor még nem nyúltál a páncélszekrényhez

Köszönöm,Dezo!
A mentéseket hová pakolja a játék? Ugyanis az újratelepítés után nem találta sehol,és harmadjára kellene akkor újrakezdenem. Vagy a patch feltelepítése automatikus módon ezt nem befolyásolja? Elnézést,nem vagyok túl jártas ezekben a dolgokban.

Nos,akkor még egy "bug-report"-már ha ez annak számít. Helyszín: Kordon; lerombolt híd északi lejtő.
A karakterem szabályosan driftel,sodródik a töltés jobb oldala felé,s ha ugrom egyet,akkor felfelé kalimpálva halad,kicsit megemelkedve.

Másik észlelés; helyszín :Agroprom föld alatti kutatólaboratórium,Strelok szobája.
A nagy csőíven haladva egy falban kialakított búvóhelyre akadván-először úgy gondolva,ez jó lesz-aludtam,majd ott hagytam a felszerelésem egy tetemes hányadát,hogy majd visszajövök érte alkalomadtán,most azonban nem hurcolnám,mert lelassít. Később visszatérve felvenném a holmimat,és megint bug-trap van,esek ki az asztalra.
Újból kezdem,hátha,és nem menvén le a henger alakú akna aljára, a létráról felszedegettem a hátrahagyott dolgaim.
Úgy sikerült. :D

Amúgy ,Dezo! A Sin-banditák-ugye ők a sötét banditák talán?- milyen nyelven beszélnek? Hutt,vagy rodian? Nem tudom eldönteni :D :D :D
Elsőre nagyon "Jabbás-nak" hallatszott,főleg,ahogy harákolnak és hörögnek hozzá....

Azt hiszem nem tudok tovább játszani. Az X7 felé tartok de ha jobbról megyek, ha balról kilép a játék ezzel:

Expression : !((E->get_killer_id() != ALife::_OBJECT_ID(-1)) && g_Alive())
Function : CEntity::net_Spawn
File : Entity.cpp
Line : 173
Description : server entity [out_pool_room_sniper][29331] has an killer [29331] and not dead

Valakinek valami ötlet?

Ha hosszú ideje játszom, egyre lassabban menti el a játékot és egyre lassabban hozza elő a pda-t.
8Gb memóriám van, lehet, telerakja?

help, "nem értek a lovakhoz" hiába olvasok vissza nem találok megoldást, állandó jelleggel kilép a játék... már megvan jó pár pálya, agro, szemétdomb, kordon, és egyszerűen kidobál:cry: :cry: .... azt írja, hogy az "....exe" működése leállt

PDA_crash_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezzel a PDA Crashel igazán csinálhatnátok valamit a következő Patchre... minden tetves pályán előjön ha ellenség vagy bizonyos helyeket elérek akkor kikressel ha PDA-t kívánnék nézni. És mint tudjuk a stalker legjobb barátja a PDA

Nálam is kilépeget néha PDA-nál de hát így van,menteni kell ezerrel,én is így próbálom orvosolni.

Vissza
Top Alul