Biztonságtechnika

kedves hannibal King akkor szerencsés vagy hogy 2 vírusírtó is fent volt és egyik sem reklemált a másik miatt és műkködött rendesen :wink: , atmotámadásra nem számítok de be kell biztosítani az oprendszert (nemtudom azt tudtad e egy sp2 xp semmi védelem nélkül kb 2 percig bírta... utána jött minden )

hispan":3klvglf8 mondta:
A tűzfalas dologhoz csak annyit tennék hozzá, hogy öcsimnek 2009-es KIS van (Kaspersky Internet Security), ami KAV+tűzfallal egyenlő. Szerintem halálosan felesleges, mert állandóan mindenféle netes forgalomba beleszól. Más vírusirtó tűzfalát nem próbáltam, de sztem a windows firewall, ha megy, pláne Vista alatt elég jól működik.

A nodé nem szólt bele semmibe de vírust nem kaptam alatta igaz csak akkor mikor nem kapcsoltam ki a windowsét akkor de anélkül fasza volt minden.

hat voltam mar vele ugy hogy virusirto nelkul kapcsolodtam netre nem latogatattam meg egy oldalat sem, kb 10 perc mult el s leesett hogy nincs virusirto. telefutott a gep virussa.l

Nekem 2-hete nincs virusirtó a gépemen . Attól lehet hogy van rajt virus mert én nem veszem észre de hétvégéig orvosolom az ügyet. Amúgy nem nagyon szörfözgetek a neten van egy kialakult honlapkör oda nézegetek fel .

fuggetlenül a szörfözestől, tök mind1 telemegy a virus geppel, de az meg nem baj ha telemegy de ne legyen baja, nem tudom mirert irok most de3 jolesik.

Most toltam fel a orosz cuccot 454-és magyar. 17-káros progit talált és állitólag 1546 adathalász oldalt talált. Én persze ebből semmit nem vettem észre . Fogja a game-t rendesen . Álitólag ki kell kapcsolni game-lés közbe. Halottam az avst-ról is kiprószálom csak most beregiztem a karspersky 2009.07-haviig és nem akarom elkurni a licen-cet.

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RKwQvkXpjZ0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/RKwQvkXpjZ0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

érdekes

Látványos, csak nem fed semmit.

Kölcsönadtam az egyik flash-em egy szaktársnak, aki rátett valami könyvelős programot (Lybra), ami kellett neki. Ez így terjedt az emberek között, mindenki másolgatta a másiknak. Szóval megkapta a progit, hazavitte, aztán visszaadta a flash-t. Bedugom nagy gépbe, Kaspersky azonnal szól, hogy van egy autorun féreg rajta meg egy win32 vírus és két win32 trojan. Le is írtotta őket azonnal. Kérdem az embert mit használ, mondja nodot, semmit észre se vett... Úgy terjedt ez a program, hogy eleve vírus volt benne és senki észre sem vette...

hispan":204prnoo mondta:
Látványos, csak nem fed semmit.

Kölcsönadtam az egyik flash-em egy szaktársnak, aki rátett valami könyvelős programot (Lybra), ami kellett neki. Ez így terjedt az emberek között, mindenki másolgatta a másiknak. Szóval megkapta a progit, hazavitte, aztán visszaadta a flash-t. Bedugom nagy gépbe, Kaspersky azonnal szól, hogy van egy autorun féreg rajta meg egy win32 vírus és két win32 trojan. Le is írtotta őket azonnal. Kérdem az embert mit használ, mondja nodot, semmit észre se vett... Úgy terjedt ez a program, hogy eleve vírus volt benne és senki észre sem vette...

ezek a pendrive-os vírusok az utóbbi időben megszaporodtak , szerencsére nekem még nem volt dolgom velük .

Ha nodot használsz, lehet, hogy volt, csak nem vetted észre :D Előbbiek alapján én már semmin sem csodálkozom...

hispan":19bgpg6a mondta:
Ha nodot használsz, lehet, hogy volt, csak nem vetted észre :D Előbbiek alapján én már semmin sem csodálkozom...

nos elárulom hogy feltettem a csodálatos kaspersky-t is , de szerintem nem ér az olyan sokat , a nod sem talált semmit , a kaspersky sem . Lehet neked nem jön be a nod mert szerinted fos , én sem vagyok tőle elragadtatva de jobb mint a semmi , viszont a aspersky az elég érdekes egs szoftver , feltettem és nem tudtam böngészni a neten , a windwos temp mappájába 5gb szemetet rakott a telejs rendszerelleőrzés alatt , lassította is valamenyivel a gépet , de ez van kinek ez kinek az jön be

Tempbe tényleg pakolászik, ezt most vettem észre, de szerintem ettől aligha lesznek helygondjaid :) arról nem is beszélve, hogy dolga végeztével töröl is... A géplassuláshoz meg: kinek lassítja, kinek nem. Erre nem tudok mit mondani. Az biztos, hogy van 3 olyan dolog, amit egyik észrevesz, másik nem.

Juhhú lehet sártdobálni a másik progira :D

viszont haver gépére is feltettük a próbaverziót és ott kb 35 vírust és egyébként kártékony progit fogott meg. Viszont ami igazi xar azt úgy hívják hogy avg 8 nha sajnos ettől megszabadulni sem lehet nagyon , letörlöd , ccleaner , más antivírust raknál fel , reklamál hogy az awg még mindig fentvan , lehet belépni a registery-ba aztán lehet kézzel kipucolni :S , mellesleg az avast is hasonló .

nekem nem pattogot a nod mikor egyidőben volt vele fenn az avast (avast se pattogott nod miatt), de mikor törlésre került az avast nod rögtön pattogott hogy ott volt valami és most nincs ott... meg tiszta virus ami maradt utánna mondam neki, hehe ne beszéljé itt marhaságot, aztán igaza lett. kaspersky jó, nállam bevált, de mondjuk amennyit én winbe vagyok és netezek is konvergál a nullához. öcsémnek bőven jó.

egyébként meg ez a vírusírtó téma is olyan mint hogy mercedes vagy bmw , kinek ez kinek az

nos igen merci vagy bömös. A mercédes már akkor KOCSIKAT gyártott mikor sehol sem volt a bmw s most sincs a mercihez képest akár ki mit mondt, szépt amit csinálnak, de a mercédes egy preztizsgép a bmw meg a gyúrósok kocsija...ezt végiggondolva lehet asszociálni a vírusírtókra is.

én akkor is a Nissanra szavazok ha balták esnek is :D használjon mindenki unix-like OS és minden gond megoldva :D (mint már lentebb említettem a linux trollnak lenni itt egyedül nehéz dolog). :D :D

Vissza
Top Alul