Biztonságtechnika

ja sajnos olyan helyen dolgozom suli mellett, ahol macromedia programokat használunk, így kicsit rohadt nehéz linuxot használni.
más nyákot is probáltam tervezni linux alatt egy kalap szar volt. win alá van rendes ennyi.

Nem vagy egyedül Hannibal :D Van ez a flash-es linuxom, azzal jól szórakozom nagyon :) Megszámolni sem tudom hány gépen ment már és mindig nálam van... Csak betolom és előttem a rendszerem, ami bármilyen környezethez alkalmazkodik, ami csak tud bootolni USB-ről...

Ebbe a progi dologban widrának igaza van, de ez olyan, hogy a gyártókon múlik, fejlesztenek-e linuxra, vagy sem. Mivel eléggé terjedőben van, sokan már elkezdték felfedezni ezt (példaképp a grafikus meghajtókat mondom: nVidia, ATI, Intel mind-mind csinált zárt meghajtót a kártyáihoz linuxra - máshoz meg nem kell driver, sőt ezekhez se muszáj).

live cd-s verzió is jó nem kell telepítve legyen ubi elég felhasználóbarát, vine alatt müködnének a makromédia programok is én igy használom a vines mayát linux alatt, end vork properly ami azt illeti lehet hogy egyszerűbb MS alatt de nem feltétlen az az egyetlen megoldás :D minden attól függ hogy ki mennyi időt hajlandó rászánni. Nem a céges gépekről beszélek hanem az otthoni gepekről amit te a privát szükségleteiker használtok :D

namost nálunk az egyetemen az egyik tanár , progger nagy linux fan. Ő azt mondta, hogy tényleg linux sok mindenre jau, httpd servernek meg egyébnek linux a nyerő nem is kérdés, de én otthon nem szopatom magamat. A hülye szöveg, hogy átállni meg megszokás, leszarom. Mutass nekem egy olyan nyáktervező programot meg olyan áramkörszimulátor progit ami megy linux alatt. Emu kizárva. Megjegyzem tudom, hogy vannak de mind szar...és a fejlesztők is arra fejlesztenek, amelyik platformból pénzük van , de ezt már elírtam sokszor. Van aki ebből él s támogatom őket. Írok egy PLC programot nem akarom azt, hogy mindneki azt használja, vízjelezem a képeimet, hogy nehogy mások felhasználják vágod már? Ha minden inegyen lenne egy kalap szar lenne...bár sok helyen hibás a gondolat menetem, betudható annak, hogy megint sikeresen felbasztam az agyamat a hülyeségen.

nem kibaszás meg minden, de ez olyan, hogy a cigányok nem értik meg a magyarokat a magyarok meg a cigányokat, bocs a mai asszociatív kedvemért :lol:

Egyébként nem járhatatlan út, hogy linux alapon kihozzanak egy nem ingyenes oprendszert. Tudom-tudom a kernelért nem lehet pénzt kérni, de az egyéb, az adott cég által ráfejlesztett cuccokért, az adathordozóért, a technikai támogatásért igen, és persze akkor garancia is lenne arra, hogy a rendszer működni fog.

Én úgy látom, hogyha végre az Ubuntu eléri az első stabil verziót (mert valljuk be van egy csomó gyermekbetegsége most még), azt lehetne pénzért terjeszteni. ha fel merik vállalni majd, hogy "igen, van egy stabil rendszerünk, ami alternatíva mással szemben", akkor bár mocskolódni fog a linuxos közösség nagy része, ezt nem kétlem, de talán az lökést ad az átállásnak.

miért kellene fizetni a munkásoknak olyan dolgokért amit a linuxuser nép ingyen is elvégez, épp az a lényeg hogy free és open source. nem lenne az linux ha nem lenne free,és open source.

ha már hatrmadszor írod, és még nem reagáltam rá, akkor most azt mondom hogy aki ebből él menjen ms-hez, nem kötelező az open source cuccokat fejleszteni.

Hannibal King nem érted, mit mondok: jelenleg senki sem vállal felelősséget például azért, hogy a feltett Ubuntu menni fog vagy kompatibilis lesz X követelményeknek megfelelő programokkal. Én azt mondom, hogy ha valaki (akár az ubuntu fejlesztői - ha jól tudom, amögött például professzionális háttér áll) vállalja, hogy "itt egy stabil release, egy komplett rendszer, fizess és garantálom, hogy jó", akkor azt lehet pénzért adni.
Sokra megyek én azzal, hogy a sok linux-user fejleszt a nagyvilágba, de ha valami nem jó, mehetek a netre bányászni és ha szerencsém van, találok megoldást. Ez így nem profi dolog, erre nem lehet építeni egy átállást, így nem lehet a piacból kihasítani egy jelentős részt.
widrának abban igaza van, és ezzel végtelenül egyetértek, hogy ha jó cuccot akarsz kapni, akkor azért fizetni kell. Jó vicc így ez az ubuntu, lehet vele villogni, de alapozni nem tudsz rá érdemben...

egyébként meg ha mindenki ezt az elvet vallaná hogy nem veszek semmit mert letöltöm , vagy az inygenes 1000 jobb mint az a fos windows , akkor egy pár éven belül nem jönne ki semmi, lehet olyan nagy emberek vagyunk hogy megvan megjelenéskor a cucc és ? nem kapsz hozzá támogatást , semmit .

ok abbahagyom nem akarok offolni sem tovább és bannolva sem akarok lenni. sajnálom ha megbántottam valakit, NEM AKARTAM, nálam ez már olyan vallás szintü a dolog. de nem alarok megváltani senkit. még1x bocsi hogy járattam a pofám, föleg widrától kéreknék elnézést...

dehgy nem kell! Jó ez az egész dumálás, csak azt kell megérteni ha vallás is, hogy sokaknak ugyan olyan munka, mint lapátolni a szenet, s pénzt akarnak érte.

Nem a programot kell minden eseteben megfizteni, hanem a szolgáltatást. Másrészről én is használok opensource programokat s jók, de sok olyan van amit hozzáértők, de nem profik fejlesztenek, lehet , hogy használni lehet, de elmarad attól a szinttől, amire sokan várnak. Pölö használom az Eagle Layout progit, linux alatt van valami sajnos nem tudom a nevét, elindul ott vannak a villamos szimbólumok meg egyebek, de használhatatlan. Így már ok a dolog? s még 1 szer engem nem zavar a téma csak ne mindig a begyöpösödött dolgokat mondja az ember kell az elvonatkoztatás valamilyen szinten. Szerintem.

persze az addig ok hogy munka, és pénzt is akar érte az ember, mint a fizikai munkáért, csak azt nem értem hogy: pl anyámnak mint privát személy, miért kell fizetnie olyan szoftverért, amit teljessen ingyen is megkaphat, szinte ugyanolyan minőségben(gondolok itt a 135e-s xp-re annó),s nem feltétlenül MS-röl beszelek, ott van még Apple is aki szintén horibilis árakat kér a termékeiért. igaz rengeteg lehetőséget adnak de az ára az szinte megfizethetetlen egy nettó 90.000forinból gazdálkodó 4 személyes családnak.

sajna az ár egyrészt a fejelsztést probálja kompenzálni mer' ugye amíg nincs kész addig is kell a béreket perkálni. Másrészt sajnos a kurva állam meg a jogtisztaságért felelős szervek ráteszik a lettát lásd most a pendrive-ok.
A balfaszok nem hogy az árat vinnék le, inkább beépítenek sok szart az összegbe, így lesz ilyen rohadt sok. Olvastam kb. a fele az amit a fejlesztők elkérnek a cuccért a többi mondjuk úgy ilyen sallang.

Vissza
Top Alul