Az orosz-ukrán kultúra háza / Greetings from Russia

Jó az írás :D (lol)
Nagy kedvencem volt ez a rajzfilm :R Tom&Jerryhez vagy a Gyalogkakukkhoz tudnám hasonlítani, de még jobb azoknál :R
taps1

Vannak új részek videói a Youtube-on, majd belinkelem a címeket szép sorban :roll: meg lesz II. része is az írásnak akkor :)

fú akkor ez mehetne a sorozatos topicba is, legalább lenne saját topicja, és nem felejtődne el. ezt én is szerettem régen..

ok! :wink: akkor ott folytatom, ha szerintetek inkább oda illik! Estére (ha majd itthon leszek megint) majd linkelek be videókat is, meg elkészül a II. rész :wink:

hát igen..nem is állítottam hogy igazi, de lagalább 1-2 pillanatig várakozássalteli hangulatban van aki látja :oops:

Gondolatok egy "rommá tört" S.T.A.L.K.E.R.hez.

Ugyebár ez itt egy rajongói oldal. Az eredetiségről történt szavazás során látam, hogy túlnyomó többségéban (!) feltört játékokkal játszanak az emberek. Mert ugyebár drága megvenni az eredetit.

Egy "normális" bulira a belépőjegy olyan 1000 Ft körül van. Az ember iszogat-iszogat...átlagárakon kb 2-3 ezer forint úgy elmegy, hogy nem is drága italokat iszol, hanem csak kommersz rövidet, meg sört. Ha dohányzol, a buli alat elmegy egy doboz cigi, amolyan 5-600 ft-ért. De legyen csak 500. Eddig, a belépő, az ital és a cigaretta 3500-4500 Ft-ba került. Ha van barátnőd, illik meghívni, ha nincs, és találsz egy "nőt" (?) akkor azt is illik meghívni, ha "akarsz valamit".Az este végösszege nem lesz kevesebb 5000Ft-nál. Ha mondjuk nincs nő, és nem költesz sokat, akkor mondjuk csak 3-4 ezerből megúszod.

Két hétvége és eliszol, elszívsz, elcsajozl egy S.T.A.L.K.E.R.-t.

Aki nem jár bulizni: Ha dohányzik, akkor napi 1 doboz cigivel számolva 1 hónap alatt elszív 15000 Ft-ot.

Nem dohányzol, nem iszol, nincs pénzed, s mert te egy szegény diák vagy?

Hajjjjj......szegény, nyomorlut egyetemisták....(én is az vagyok, de mellette dolgozom is)..a diákmunka büdös, a diákhitel (joggal!) drága....

Nem nagyon szoktam játszani. Mióta a S.T.A.L.K.E.R. megvan, (2007-aug.) azóta csak ezzel játszom, meg a GTA-val. Hát, rájuk szántam 2-3 buli árát.

Mellesleg, mikor szakközépbe jártam, akkor meg suli mellett, éjjel, meg kora hajnalban jártam diákmunkázni. Nme volt büdös. Nekem se adtak otthonról, hát segítettem az ügybne jómagamnak.

Ukrajna a S.T.A.L.K.E.R.-rel sok elkényeztetett európai "kisgyerek" számára látható lett (legalább már így, ha másképp le se szarják). De a S.T.A.L.K.E.R. programozói "büdös ukrán parasztok" vagy jobb esetben csak "ruszkik" ("egyremeg...") jó úgy nekik ahogy van, meg "nehogy már rajtam keressenek ezek a nyomorultak!"

Úgyhogy a "menők" CSAKIS törött S.T.A.L.K.E.R.-rel játszanak, mert "menők" is, divatosak is, csórók is, és amúgy is..... lusták, önsajnálók, elkényeztetettek, és 2 szalamszálat sem tennének keresztbe a saját érdekükben sem!

Jó rommátört S.T.A.L.K.E.R.ezést kívánok nekik. De jó ha tudják, nem a S.T.A.L.K.E.R. csapatot húzták meg a lépésükkel, hanem csak saját magukat.

(elméledés vége lol2 )

Mindenkinek a saját dolga, hogy megvesz-e eredetiben egy programot vagy sem. Ettől nem lesz valaki se több, se kevesebb. Törvényes értelemben lopás a warez, morális értelemben kevésbé, mivel az emberek többsége rendelkezik másolt anyaggal. Éppen ezért flame off.

"Az dobjon meg előszőr, aki soha nem vétkezett."

Valahol mindkettőtökkel egyetértek, de annyiban vitatkoznék Wotansonal, hogy itt a probléma nem a szoftver ára, nem efelől kell megközelíteni a dolgot. Az árat többnyire a kiadó szabja, nem tükrözi a játékba fektetett munka valódi mennyiségét. Mint ahogy nem az ár a meghatározó abban sem, hogy valaki megveszi-e, vagy sem. Egyszerűen hozzáállás kérdése. Ha valai csak kíváncsi vagy épp sok játékkal játszik, nyílván nem fogja megvenni. Az optimális az lenne, ha az emberek legalább arra adnának pénzt, ami warezként tetszett nekik. De sajnos arra sem hajlandóak költeni, ami lenyűgözi őket. Azt kell mondjam, mint ahogy Te is levezetted, hogy általában mindenki ki tudna gazdálkodni egy-egy ilyen terméket.

Vannak persze kivételek. Hiába jó a windows és hiába használom évek óta, olyan drága, hogy a boltban megvenni nem tudom és hogy őszinte legyek, kétlem hogy lesz valaha olyan jó, hogy több-tízezer forintot megérjen.

Természetesen a Windows-os dologgal egyetértek, de az alsó fejtegetésem tulajdonképpen csak a S.T.A.L.K.E.R.re vonatkozott. A Windows árkalkulációja egyáltalán nem veszi figyelembe a realitásokat! És visszaél a helyzetével a piacon.

Érdekes :DDD Windows nélkül semmi nem futna a gépeteken. És az ideális pedig az lenne ha a software-ek árait az adott ország GDP-jéhez igazítanák. Dehát az élet nem habostorta :wink:

Ugye pYura, ezt már "Virág-elvtárs" is megmondta a Tanúban :D

MÁS:

Mi tetszik az ukrán lányoknak, BMW vagy tank ?

Az ukrán hadsereg szerződéses katonákat toborzó reklámja szerint sikeres ember tankkal jár udvarolni.---> VIDEÓ!! :D :D

http://www.youtube.com/v/cH_E6YSQqTo

Orosz film sikere a Baltikumban!

Elkészült az 1974-ben forgatott nagysikerű szovjet film, a „Sors iróniája” - amely hagyományos újévi filmmé vált a Szovjetunióban / Oroszországban –folytatása, amelyet máris bemutattak a posztszovjet térség filmszínházaiban.

A film Oroszországon kívül nagy sikerrel megy a baltikumi posztszovjet köztársaságokban.

Litvániában ez az első orosz film a Szovjetunió széthullása óta, amely millió litos bevételt hozott a litván moziknak. A várakozások szerint a „Sors iróniája 2” jegyárbevételben megelőzi az eddig legnagyobb sikernek bizonyuló „Boratot” és „Da Vinci kódot" is(!).

Lettországban a nézők túlnyomó többségének tetszett az orosz film.

Észtország mozijaiban december 28-30 között a legtöbb jegyet erre a filmre adták el.

Forrás: interfax.ru

Jah :D
Van igazság a videoban :D És cukik a lánykák taps1
Amúgy ez ukrán.

Persze hogy ukrán :oops: írtam a címében is :roll:

itt egy számodra bizonyosan nagyon érdekes cikk a Pravdából:

Az első ítélet Észtországban 'államellenes hackelés'ért

Egy 20 éves orosz nemzetiségű fiatalember az első, akit Észtország elleni internetes támadásban bűnösnek találtak.

Dmitrij Galuskevicset 17.500 koronára (kb. 1.110 EUR, 285.000 Ft) bírságolták meg egy hackertámadásért, amely megbénította Andrus Ansip miniszterelnök Reform Pártjának (az ország vezető pártjának) honlapját.

A támadás 2007. április 25-e és május 4-e között zajlott, és egy volt a sorozatos - észt intézmények és vállalkozások elleni - támadás közül. Észtország akkor a támadások megszervezésével az orosz kormányt vádolta. Moszkva cáfolta, hogy érintett lenne az ügyben.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője 2007. májusában a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy az állítások teljesen valótlanok. A támadások hátterében az állt, hogy az észt hatóságok korábban egy szovjet háborús emlékmű (a Bronzkatona) Tallinn belvárosából való eltávolításáról döntöttek, és ezt követően az országban etnikai jellegű zavargások törtek ki. Ennek során egy személyt megöltek, a sebesültek száma pedig meghaladta a 150-et. A Bronzkatona eltávolítását az orosz nemzetiségűek a II. világháborúban meghalt szovjet katonák emlékének megsértéseként értékelték. Az ügyészség szerint Galuskevics megfogalmazásában "a [hacker-]támadás az orosz kisebbség által gyűlölt Ansip elleni tiltakozás egy formája volt".

A megosztott szolgáltatás-megtagadással járó támadás (Distributed Denial of Service, DDoS), amely a megcélzott kiszolgáló szervert kvázi egyidejűleg küldött kérések millióival bénítja le, a konkrét esetben több további internetes állami, kormányzati, párt- és vezető újság-portált is érintett. Más weblapokat szimplán "eltérítettek", és azok helyett a felhasználók szovjet katonák képeit vagy Martin Luther Kingnek "az ellenálló gonoszság"-ról szóló idézeteit nézegethették.

Akkor az észt kormány úgy nyilatkozott, hogy a hackerek többsége Oroszországból, kormányzati számítógépeket használva hajtotta végre a támadást. A kis balti állam a NATO segítségét kérte számítógépes hálózatainak megvédésére az általuk "net-háború"ként aposztrofált helyzetben.

Ezzel szemben David Emm, a moszkvai központú, nemzetközi hírű Kaspersky Lab antivírus-szoftvercég vezető műszaki tanácsadója a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy szerinte a legvalószínűbb bűnösök olyan fiatalok, akikkel legközelebb mint vírusírókkal és -terjesztőkkel találkozhatunk.
Galuskevics bevallotta bűnösségét, közölte az AFP szerint Gerrit Maesalu, az északkelet-észtországi területi ügyészségi hivatal szóvivője. Az ítélethozatal során a bíróság figyelembe vette Galuskevics büntetlen előéletét. Az eseményeket illetően több más vizsgálat is folyik, de mást még nem állítottak bíróság elé.

forrás: http://pravda.ru

Vissza
Top Alul