Airsoft

Akkor vegyük szépen sorban:

1. Csuklya, igen fontos ezzel különböztetjük meg a STALKER-nem-stalkereket. A csuklya alap STALKER tartozék és nem kerül horribilis összegbe hogy legyen kis munka van vele egyszer megcsinálod és mindíg jó lesz. Aki nem hajlandó ennyit befektetni az lehet katona vagy zombi.
2. Fejlámpa. Igen szétlőhetik vannak 1-2 ezer forintos fejlámpák nem kell a hiper szuper fejlámpát a fejre tenni, illetve lehet a búra elé plexit tenni. Szintén Stalker alaptartozék.
3. Egységes raj ruházat. Ha a helyi játékos állománnyal ez nem megvalósítható akkor a szervező módosít a dresscode-on. Akkor szerepek szerint lehet szeparálás katonák/stalkerek és rajon belül vegyesebb.
4. Lőszer korlátozás. A stalker pozíció a legnépszerűbb ezért őket meg lehet válogatni. Aki stalker szerepre vállalkozik az nem fog darálni hanem igyekszik lövés nélkül megoldani a feladatait.
5. Tár korlátozás. u.a. mint a 4. pont. Ha van 2 db midcap tárad az már bőségesen elég. Az legalább 200 de akár 300 BB a játékok többségén ez elég is lesz de legrosszabb esetben úra töltesz 1X szökőévenként 2X egy játékon. Ha 5 perc alatt kilövöd akkor igen valószínű hogy egy katona szerepében sokkal jobban fogod magad érezni mint egy stalkeréban. Lásd ajánlott játékosokat a különböző frakcióknál.
6. Egy relikvia /team v. raj. Egy stalker team 2 max 3 fő. Azzal hogy csak 1 relikviát vihet egy ilyen csapat kiegyensúlyozottabbá válik a játék, nincs az, hogy aki 1 perccel hamarabb érkezik learatja a fél pályát, tessék megdolgozni (megsunnyogni :) ) azokért a relikviákért. Ez a szabály a gyakorlatban is bevált (hatvani játék).
7. Zombi játékosok szükségessége. A Zóna nem zóna szörnyek/mutánsok nélkül. Vak kutyákat, vaddisznókat nem tudunk megvalósítani csak humanoid szörnyeket illetve zombikat. ráadásul a zombi nem a lehnépszerűbb feladat ezért őket különböző dolgokkal motiválni kell illetve az ő játékukat, sikerélményüket is meg kell teremteni.
8. Szörny/zombi mást is zombivá tehet. Két okból vezettem be.
-motiválni a zombikat/szörnyeket ha ügyesek akkor komoly sikerük lehet mások bezombításában
-emelni a tétet a többi játékosnál, ha nincsenek résen akkor a jutalom fél óra zombulás, ergo adrenalin az egekben :)

[mod]A szerkeszt gombot nem dísz ! -Domesz[/mod]

ami kimaradt

8+1 STALKER teamek mérete. 2 ember az ideálisnem győzöm hangsúlyozni hogy nekik osonkodni relikviát elcsenni majd eladni kell a lövöldözés a leges legvégső megoldás amikor már nem tudnak észrevétlenek maradni és egy gyors megelőző tűzcsapást mérnek majd annál gyorsabban __megpattannak__ a helyszínről.
8+2 zombik ne viseljenek mellényt. rájuk inkább civil ruházatot gondoltam hogy még jobban megkülönböztethetők legyenek, de végülis a véres póló is megteszi az önmagában elég megkülönböztetés ergo ha nagyon kell lehet mellény zombinak..

Na, átrágtam magam rajta. Kifejezetten tetszik, főleg, hogy játékon alapuló tanácsokat ad (zombik ne csoportosuljanak). A táblázat is nagyon szemléletes. Továbbá megnyugtatott, hogy nem egy elképzelésemet olvashattam vissza. Ez azt jelenti, hogy jó úton járok. :D

Tapasztalatom alapján, a rajszintű egységes ruházat simán megvalósítható. Eddig, ha arra kértük a játékosokat, hogy raj szinten egységesen jelenjenek meg, mindig sikerült összehozni, illetve egy esetben túlteljesíteni (3 tök ugyanolyan woodland gúnyás rajunk volt).
Nyilván a nem reguláris alakulatoknál (stalkerek, banditák) ez nem várható el, de azok nem is rendelkeznek központi raktárakkal, ahonnan minden évben kiutalják nekik a kétféle (túl nagy vagy túl kicsi) méretben elérhető surranót és ruhát. :D Továbbá a mellényre általában nem vonatkozik.

A lőszerkorlátozás nekem sosem okozott gondot. 3db midcap tárral simán elboldogulok egy nagyobb játékon is. Meg kell tanulni célozni, akkor 10-15 bb bőven elég egy emberre, még akkor is ha fut.

@Berkut pontosan erre gondoltam dresscode meg löszer vonatkozásban.

olyan helyen dolgozok ahol mindenféle aprócikkel kereskedünk.fejlámpát is árusítunk(közepes minőség)395 ft-ért.hamarosan szintén tesztelem.A foncsor védelmét védőszemüveg lencséjéből készítem el.

ruhát összerakni van még idő

lőszer korlátozás:ez larp..itt nincs locsolás..nincs értelme.én 2 db 98 bb kapacitású vietnam tipusú tárat fogok használni 2 napon át..

szörnyek zombivá változásának tényleg nincs értelme.

aki igazán meg akarja élni ezt a játékot annak semmilyen problémát nem jelent akár egész nap 1 szerepet játszani..

Azér lövöm ki 5 perc alatt mer nem tok csúcsminőséget venni és 30-40 BB után nem "megy a tárba" hanem "jön ki" a lőszer (töltéskor) (2 midkap ezér 60-80 bogyó)... de gondolom rohadjak meg az egyéni szociális problémámmal 1ütt. Bocs.

Az airsoftos közösség 1-ik nagy ismérve az önzetlen segítség. ha tárgondod van segítenek.. a belépőben benne van a jó minőségű bb is.Mondjuk a 0,2-es umarex-en és a 0,12-es sárga piaci szeméten kívül kirívóan rossz bb nincs.(kapcsolj 1-es lövésre)sajnálom hogy ezt véled rólunk..

Átolvastam: szörnyek ne zombuljanak
Zombulási idõ ne legyen túl hosszú, ne vegyük el a kedvüket a jtáktól, kb 15-20 perc elég lenne. Zombik ne lõjenek, legyen sima érintéses játék. ha kilövik õket megállnak kicsit és újraélednek. Véres póló sztem nem kellene, fegyver szíjra megy és hörgés, botladozás.

350-es fps limit nem kell -> félreértés elõtt, ha minden játékos meghívott vagy tudjuk mennyit teljesít a fegyvere és normálisan játszik, felesleges. Aeg max 400 és kész.

Clear Sky felvétele a listába.

frakciók ruházatán javítanék:Stalkers (Stalkerek):
Vegyes ruházat: OD, Woodland, Marpat, Multicam, Rába, Magyar bociminta

Bandits (Banditák):
Civil ruházat, esetleg nagykabát stb

Scientists (Tudósok):
Fehér festõoverál

Military (Hadsereg):
Woodland, Marpat, Multicam stb.

Freedom (Szabadságiak):
DPM és egyéb keleti csodák a Florától a KLMK-ig

Monolith (Monolitosok):
ACU, Urban woodland

Dolg / Duty (Szolgálat):
Fekete ruházat vagy flecktarn

Mercenaries (Zsoldosok):
OD

Clear Sky (Tiszta égbolt):
Bármilyen terepszínû, OD nadrág, kék felsõvel! (Ami lehetne bármilyen kék felsõ, vagy kék BDU)

Monolit ne legyen barátja a szörnyeknek.

Lõszerlimit támogatva, viszont ne szabjuk meg, hogy low-mid-cap kötelezõ. Hicapben is elfér 200 BB aztán kész. Azért feleslegesen nem vetetnék mindenkivel X tárat. Ha akar úgyis vesz.

Csuklya viselése ne legyen megszabott: Akinek van, használja, akinek nincs, annak nincs. Mindenki úgy készti el a jelmezét, ahogy akarja és tudja.

Lehet h nem ez a legmegfelelőb hely a kérdésemnek, de mégiscsak AS.
Elsősorban a veterán airsoftozóktól várok választ.
A MASZban benne van (meg gondolom a törvényekben is), h ha AS játékot szervez az ember értesíteni kell a terület tulaját, rendőrséget miegymás... Van egy bizonyos terület ahol többek között AirSoftozni szeretnénk ismerőseimmel, tehát: Hogy kell a rendőrséget értesíteni, ti hogyan szoktátok?
Előre kösz!

notehát.
megkeresed a terület telekkönyvben is szereplő tulaját(földhivatal),vagy annak bérlőjét.18 életévét betöltött csapattársad,lehetőleg a csapat vezetője, kérjen ÍRÁSOS!!!! területhasználati engdélyt.

Nálunk nem kellett értesíteni a rendõrséget, jöttek maguktól :D és többször fordult elõ, hogy a fél örs kint volt velünk játszani :D

Rendõrséget sztem nem kell értesítened, ha elkerített magánterületrõl van szó, amire van bértelti szerzõdésed/engedélyed. Egyéb esetben, ha nagyon muszáj, kinyomtatott MASZ-szal és 18. életévét betöltött személlyel besétálsz az örsre és elmagyarázod nekik, hogy ne tessék megijedni, ha AK-nak látszó tárggyal sétálnak fel s alá a Kovácsék kiskertjében...

Nincs meg a tulaj, mert szemeteeeeeeeeek!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
(köszi még, várom a tippeket, bonyesz ügy)

na jah, de aztán ha illegális a megoldás, és rádhívják a rendőröket, akkor nagy mák kell, hogy egy kinyomtatott "MASZ"-al és a fegyók táraiban lévő pici műanyag golyókkal kidumálhasd magad... nekünk mákunk volt egyszer... egy igazoltatással megúsztuk. De utána mindig úgy játszottunk, hogy rendőrségre be, megtettük a bejelentést, aztán mentünk játszani...

megjegyzés: a vén mamókáknak hihetetlenül éles szeme van, mert kb 400 méterre volt ahhoz a félkész panelházhoz a legközelebbi ház... és a környéken nem volt senki, és semmi, amíg ott voltunk... de betelefonált a rendőrségre, hogy "valami terroristák bankrablásra gyakorolnak"... ezután jött 2 rendőr, alapból már úgy mentünk kifele, hogy mindenki szerelt szét mindent, tár, akksi ki, stb... azok mondták, hogy még mákunk volt, mert ilyenkor kiküldhetik a terrorelhárítókat is, akik viszont nem biztos, hogy kérdeznek...

még akad egy kérdésem, van valakinek tapasztalata A&K féle SVD-vel?:D

Gerg, azért ez erőőősen ... hát igen, erősen...

Emgem eddig legfeljebb jobbos gárdistának néztek, főleg júdapesten.
Elragadó személységemnek hála sose volt problémám rendőrrel. Emberek, teszik a dolgukat - vagy nem.
Minek csinálja a galibát és a hisztit, egyszerűen azt végzi el, amit kiadnak neki.
Ha valaki rádküldi őket, akkor rosszabb esetben azért birságol meg, mert a feljelentő féltől tart.
Egyébként ha a nem túl sok előírást betartod, gondolok itt szállításra főképp, semmi gond nem lehet.

A legnagyobb probléma a "műveleti terület". Annak kell még rendben lennie.
Egyébként érdekes mód, ha kicsi pacikkal sorban magánterületsértenek a lovasok, abból sosincs probléma. Elmennek, oszt'jóvan.

Lehet, h kicsit bíráskodóan írtam, de nem állt szándékomban.

Engem is szoktak volt szeretni, mikor busszal jártam ki játékra. :D De aztán igen hamar beszereztem egy nagyobb hátizsákot, amibe elfért a mellény és a zubbony is, így csak a nadrág, volt az egyetlen terepruha rajtam. A replika pedig kezdetektől fogva az előírásoknak megfelelően szállítva.

Vissza
Top Alul