A 3. világháború és alternatív jövőképek

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Ez most a önmoderált ver. lesz:
Haszon? PONTHOGY TERÜLETSZERZÉS a másikat már nem is említem mert egyesek nem értenék meg és nem is annyira valószínű mint az előbi.
"Egymást gyilkolni" ezt kire érted?
Mert én a háborúban az ellenséget gyilkonám, az alávaló, gazembert aki rászolgált... na ez nem az a téma.
Hadkötelezettség: én sem voltam katona, már eltörölték. KÁR! Kell az! (Persze nem a tisztek szemétkedése...) de a fegyelem és a védelem (és a támadás) miatt bizony kell.

lehet nem fog tecceni a modnak, de egy reszre kiternek: egymas gyilkolni oke, akkor max temetni kell semmi penz. nyomorekok, meg gyerekek sok penz. bizonyos orszagok lattak ezekre is megoldast. olcsobb volt mindenkire egy golyo mint az h eltartsak oket. igy gondolkozzatok. az meg h zsenge vagy, esetleg idosebb lennel. szted nem lesz@rnak ugy ahogy van? ecceruen kikepzesre kuldenek, aztan irany a front. vagy tuleled vagy nem. szoval probald megszeretni az erzest h lehet besoroznak, ha teccik hanem. esetleg atszokhetsz mas orszagba, pl a dunan a szlovakokhoz egy furdokadba.

Részemről megint csak a Társam véleményét osztom,vaú!
Az fél,akinek van mit veszítenie. És valójában mindenki fél. Olyan ember nincs,aki nem félne,ha a közelében repkednek a lövedékek,robbannak a gránátok,villan az atom,arat a halál.
Azt hiszem,mi csak megszívnánk,és még abban sem lehet reménykedni,hogy gyorsan eltöröltetnénk.
Ó,nem.
Lenne itt olyan káosz,borzalmakkal teli világ,hogy olyant a legvadabb és legelvetemültebb,gonosz fantáziájú kreátor sem volna képes kiagyalni.
Nem szabad sem akarni a háborút,sem pedig pártolni!
Amúgy pedig,aki karddal támad,kard által vész el!

Nem hinném, hogy az egész világra kiszélesedő konfliktus alakulhatna ki ebből. Ugye a térségben inkább Kína, Japán (USA, Oroszország) érdekelt szóval ők fogják valamilyen módon elrendezni ezt. Talán ma már nem "olyan" hülyék a vezető hatalmak hogy feleslegesen háborúba sodorják az országukat. Főleg, hogy Koreának nem igazán van olyan gazdaságpolitikai jelentősége, mint mondjuk Iraknak vagy Afganisztánnak (a szénhidrogénlelőhelyek miatt).
Arra is gondoltatok, hogy az ott kialakuló konfliktus a gazdasági folyamatokat hogyan befolyásolná? Több üzemanyagra lenne szükség a szállításhoz és az olajár méginkább az egekbe szökne. Aztán ezt követné minden más termék drágulása, a jövedelmek viszont nem emelkednének. Gazdaságilag a legkevésbé se tudnánk ebből a konfliktusból hasznot húzni. Csak még nagyobb sz_rba kerülne ez az ország.
Különben meg Magyarországnak semmi köze ehhez az egészhez szóval csak bízni tudnék benne, hogy a rendkívül idióta honatyáink ne akarjanak ebbe is belefolyni, mint tettük azt Irakba vagy Afganisztánba, ami esetén szintén semmit se nyertünk. Csak ellenszenvet az iszlám világban és plusz kiadásokat (több milliárd forint) a költségvetésben a kontingensük fenntartása érdekében.
Arról nem beszélve, hogy inkább kellene a saját országunk bajaival foglalkozni, mintsem meghalni a koreai nép "ügyéért". Sajnos az ő országukat a hidegháborús esztelen politika szétszakította. Ugyanazon nép fiai akarnák egymást halomra gyilkolni? Nem hiszem. Ez is csak az ő vezetésük hibája és az ott élő emberek (a vezetést leszámítva) minden bizonnyal nem bánnák ha a két ország egyesülne végre.

Területszerzés? Miféle területszerzés? Csupán egy báb a mi országunk a nagyhatalmak irányítása alatt, szóval kár erről álmodni.
Ha meg harcolni kellene, hát azt csak a saját hazám védelme érdekében, bár ebben az ótvar sz_r hadseregben ez inkább lenne "harakiri". Mert bizony jelenleg a román és a szlovák hadsereg is messze előrébb van technikai fejlettségbe, mint a magyar. Azzal a pár Grippennel, 1-2 harckocsi-hadosztállyal meg kitörölhetjük azt amink van.

Sorkatonai szolgálat és hadkötelezettség nem teljesen ugyanaz. :) Bár azt tényleg vissza lehetne hozni, mert ott legalább szájba verhetnék a sok kis takonyt akik olyan nagy mellénnyel járnak az utcán, mint ha ők lennének az Atyaisten. Megtanulhatnák, mi a rend és fegyelem. Egészséges hatása lenne a társadalomra.

Én viszont részben egyben értek Bl/lKTOP-ikkal mert a háború igen is szükséges, és sajnos vagy nem sajnos lét eleme az embernek, mert ha azt nézzük az emberek az ősember kora óta a mai korig minden okon ölték egymást, vallás, nem teccés vagy terület szerzés... és mindig voltak kisebb nagyobb háborúk...
Kiscsillag láttad Hitler utolsó napjai C. filmet?
ha a háború, drága jó szülőhazánkra menne, nem érdekel senkit a kor, de az tény, hogy én magam mennék önként harcba leszarva a kort, nem támadok, de a rezisztencia Kutya kötelességünk lenne!
ami pedig ez a Koreát illeti... nem érdekel öljék egymást halomra ahogy csak kedvük tartja... az ő dolguk, egészen addig míg mi semlegesek vagyunk

Amúgy is ennek semmi értelme mindenki Dél Koreát pártolja (legalábbis a nagyobb országok) ennek is vége lessz 2 hónap alatt,talán még annyi se...

Hát Königs, folyással felfelé nehéz lehet a fürdőkádban. :)
Zsenge kor:Hát nézd, az egy dolog, hogy az ember 15 évesen már elbírja a fegyvert, meg tán a menetfelszerelést, és már van a méretében bakancs, de attól még nem lesz belőle katona.
A kiképzés semmit sem jelent.Max annyi, hogy az ember megtanulja, hogy milyen helyzetben mi kell csinálnia, de attól még nem biztos, hogy azt is fogja csinálni, esetleg nem lesz rá lélekjelenléte, lehetősége rá.Megaztán a 2. vh után Afrikán kívül merre láttál te gyerekkatonákat?

Bl/lKTOP
Hát igen, a területszerzést hogyan akarod kivitelezni az EU kellős közepén?
Sorkatonaság?Szerintem fakultatív sorkatonaságnak kéne lennie.Persze az már nem lenne sorkatonaság, de ugyanúgy három évre bevonulhatna, aki szeretne.
Kire értem az egymást gyilkolnit?
Hát kérlek szépen bárkire, miért ölnéd meg egy embertársadat, vagy ha esetleg vallásos vagy akkor felebarátodat?
Ha meg szerinted kiveszett a fegyelem a mai fiatalságból, akkor csak úgy natúre mutass nekik példát, járj vasalt ingben, és húzd ki magad.

Gyerekkatonák a harmadik világban mindenhol megtalálhatók, nem csak Afrikában.

Scarecrow
A Bukást?Azt igen, csak már jó régen.
Amúgy te tényleg felkapnád az első utadba kerülő lőfegyvert és rohannál neki a gaz ellennek?
Dutch
A sok kis taknyos atyaúristen pedig a közoktatás színvonalának köszönhető.Szerintem.
Pr0D1G7
Ok, akkor tájékozatlan voltam, köszönöm a felvilágosítást.

Na ez viszont érdekes. :D
Honan veszed, hogy szabad akaratukból ölették le magukat?
Vagy azokra gondolsz, akik önként ragadtak fegyvert?Igazán nem szeretnék belegázolni senkinek a lelkébe, esetleg beszólni neki, de szerintem az ilyen felkelésszerűségek, vagy ha úgy tetszik szabadságharcok, mind úgy kezdődtek, hogy pár ember elég sokszor, és elég hangosan mondta a saját véleményét, aztán egyre többen átvették, innét pedig már tömegpszihózis.

Kell egy kis anarchia :D a zsenge testet nem ertetted meg latom. arra gondoltam vele h lesz@arjak hany eves vagy ha haboru van. kell a friss hus a daraloba es kesz :D erted ezt?

Inkább te nem értetted azt, hogy a nagyon kicsit húsdarabot hiába nyomod át a darálón, nincs miért. :)

Ez sajnos nem így van. Már említették a Fegyverneppert, ott mondja a feka hadúr hogy egy 14 éves golyója ugyanúgy öl mint egy negyven éves által kilőtt golyó. És ez szentigaz.
Most ott vagy te, Csillag, ha jól tudom 14 körül, itt vagyok én 21 évesen 195 centivel meg 130 kilóval (ez itt a reklám helye, újfent :D:D ), de lőfegyverekkel sokkal egyenrangúbb harcosok vagyunk mint anélkül.

Egy részről, amit fegyverrel a kezében belép egy idegen az országba szó nélkül ellenállnék, akár fegyverrel akár nélküle. Addig közöm nincs hozzá, nem is érdekel. Másik meg, a mai háborúk gyorsabbak mint mi azt feltudnánk fogni. Az ellenség mindig messzebbről tud lőni mint mi, az ellenségnek mindig jobb a felszerelés mint a mienk Bár ez nem oszt nem szoroz az én meg látásomban. Mert hát aki tud harcolni az egy bögrével is megöli akit kell (egyenlőre nem ezek táborát erősítem, de dolgozok rajta :D), főleg ha meg van hozzá a motiváció. Mert nem hiszem hogy a jelen lévő fórumozok, nem tennének mindent a a házukban kolbászolna pár sárga fegyveres és a családját fenyegetné. De itt ki is kell térni egy fontos részletre, mindent csak okosan és ép ésszel.
De nem ez a lényeg. Hanem az hogy nem fog ide érni, és én nem adok nagy utat ennek az egész ügynek, hamar le fog ez csengeni. Lepel alatt talán már meg is beszélték, hogy lövöldözünk kicsit és utána várjuk a fejleményeket. Azt hogy kell-e háború vagy nem kell. Nem érzem magam olyan embernek hogy eldöntsem. Erre meg vannak a meg felelő emberek ( akik mellesleg általában igen buták, de ez is saját vélemény).

Én igazából Dutch off-ja mellet állok a sorkatonaságot vissza lehetne hozni, és igen Csillag, össze lehetne rántani az oktatást is, meg úgy egyébként mindent.

kiscsillag":3eep1gze mondta:
Na ez viszont érdekes. :D
Honan veszed, hogy szabad akaratukból ölették le magukat?
Vagy azokra gondolsz, akik önként ragadtak fegyvert?Igazán nem szeretnék belegázolni senkinek a lelkébe, esetleg beszólni neki, de szerintem az ilyen felkelésszerűségek, vagy ha úgy tetszik szabadságharcok, mind úgy kezdődtek, hogy pár ember elég sokszor, és elég hangosan mondta a saját véleményét, aztán egyre többen átvették, innét pedig már tömegpszihózis.

ezt mellre szívtam... ez fájt, a szabadság harcoknak jelentősége volt, hiszen ha nem lettek volna, akkor ki tudja hogy meddig uralkodik élősködik az országunkon egy-egy birodalom, és hatalom!
és már elnézést, lehet hogy az alapján támadt hogy hangosan fejezte ki együtt nem érzését, de ha hülyeség lett volna amit mond, akkor senki se követi. tudod akkor abban az időkben meg volt 1 képesség amit mára elvesztettünk!
Nemes ügyért ha kell az életünket is feláldozzuk!
és ha ellenség támadna hazánkra, nem ártana így gondolkozni!
de mint mondtam amíg, a mi "okos" vezetőink nem csatlakoznak, és nem akarnak háborúzni addig rohadtul nem érdekel, öljék egymást halomra csak a sárgák!
ami pedig a fiatal korú hadviselést érinti, egyet kell értsek Pr0D1G7-vel és königsel: vagyis ha a fegyvert elbírod már mehetsz a dalárdába, ha akarod ha nem! feltéve ha lenen sorkatonaság...

nos emberek! szoval, irom a lenyeget. amcsik odamentek koreaba. ez ugymond nyilt fenyegetes a masik koreanak. szoval mindenki takarodjon a boltba es vegyen vorosbort, vodkat es konzerv kajat :D az jobban tuleli a dolgokat :D tessek keszulgetni mert kezdodik a finale.

Ha a Hidegháború sem torkollt harmadik világháborúba, ez a pár rizszabáló sem fog olyan nagy vizet zavarni...

"Kinyilvánítjuk támogatásunkat mind az áldozatoknak, mind pedig a dél-koreai államnak, amely ebben a küzdelemben áldozatként érintett"

Ezek voltak Németh Zsolt szavai.

Magyarország elítéli a Dél-Koreával szemben elkövetett észak-koreai agressziót - közölte kedden a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Együttérzésünket fejezzük ki Dél-Korea iránt, és támogatásunkról biztosítjuk a viszály rendezését célzó diplomáciai erőfeszítéseit - mondta Németh Zsolt az MTI-nek az Országgyűlésben, a külügyi bizottság ülésének szünetében.

Az államtitkár a bizottság ülésén - ahol a kormány prioritásként kezelt Ázsia-politikájának elemeiről számolt be, és Észak-Koreát a térség egyik jelentős feszültséggócának nevezte - egy képviselői kérdésre válaszolva kifejtette: egyelőre nem lehet megítélni, milyen súlyosságú konfliktus bontakozott ki Észak- és Dél-Korea között.

Idézet az inforadio.hu-ről. Itt a teljes cikk: http://www.inforadio.hu/hir/kulfold/hir-395095

Vissza
Top Alul