Nem tudom. A skaláris fegyver csak egy az "ultimated weapons"-ok közül, a valós veszély nagysága, az életben maradás esélye azonban reálisan letesztelhető mondjuk,ha valaki megveszi a Dragon Rising-ot,vagy az Arma 2-őt,és játszadozik kicsinység azokkal,meg a gondolattal,hogy a háborúban nem szuperhős képességekkel felruházva kényszerítik borzalmas küzdelemre az embereket,hanem beletaszítják őket a brutális ember-ember elleni öldöklésbe,úgyhogy azért mondtam,hogy a mi túlélési esélyünk köbgyök mínusz zéró lenne, kb. a harmadik perc után meghalnánk.
(Ilyen módon a háború sem tekinthető holmi videójátéknak,s a fent említett két program is csak a halvány árnyéka az ijesztő realitásnak,de azért több köze van hozzá,mint a játszótéren harcosat játszódáshoz,vagy éppeg bármiféle melldöngető harcias kijelentésekhez,powerkodásokhoz....)
Na, a lényeg,hogy én biztos lennék benne, mi itt mindannyian szó szerint és képletesen össze vissza h-ugy-oznánk és ezzel paralell sz-a-rn-ánk magunkat ,amikor először felénk lőnének,és lehet nem is érnénk a végire,mikor már szétroncsolt és felismerhetetlen testtel feküdnénk holtan a porban!
És ez még csak a jobbik verzió,mert lehet, "csak" megsebesülnénk,,aztán vagy gyorsan elvéreznénk,vagy szép lassan felfalna bennünket valami harctéri kórság,húsevő baktérium, szuper tetánia stb.
Kérek mindenkit,gondolja át,mennyire hiányzik nekünk,s saját magának a küzdelem, a véres,fegyveres harc,és mekkora esélye van neki élve-lehet emberi lelki testi roncsként-azt túlélnie!