A 3. világháború és alternatív jövőképek

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Ebben például igazad van... a másik... nekünk magyaroknak mi a puncusé kell kimenni oda harcolni? és miért kell segíteni az amcsiknak? mikor ők szarnak miránk. és az arabok leszarták hogy mi mit csinálunk mert nem voltak ellenségek... erről is elmondhatnánk hogy érdekes dolog... de ne mondjuk

hát ja az igaz , hogy minek mengyünk ki , de biztos pénz van a dolgo mögött... a tisztelt miniszterelnök urak biztos több "fizetést" kaptak :D

Addig örülgessen mindenki,amíg nem vált élesbe a fegyveres konfliktus. Ugyanis túl azon,hogy bevonul,kap egy rövid kiképzést-talán-kiviszik a frontra és kb. az első összecsapás harmadik percében meghal,hátrahagyva szeretteit,akik először nélkülöznek,éheznek,majd pár napon belől ők is halottak lesznek,otthonaikat szétbombázzák,megatomozzák,bevetik a skaláris fegyvert,mit tudom én.
A háború borzalmas, iszonyú véres és iszamós emberhús-daráló, és semmiféle elv,vagy eszme nevében sem lehet igazságos semmiképpen.
Reménykedjünk és imádkozzunk-aki hisz Istenben-hogy soha,de soha ne kelljen egyikőnknek sem megtapasztalni a borzalmak borzalmát!

Nem tudom. A skaláris fegyver csak egy az "ultimated weapons"-ok közül, a valós veszély nagysága, az életben maradás esélye azonban reálisan letesztelhető mondjuk,ha valaki megveszi a Dragon Rising-ot,vagy az Arma 2-őt,és játszadozik kicsinység azokkal,meg a gondolattal,hogy a háborúban nem szuperhős képességekkel felruházva kényszerítik borzalmas küzdelemre az embereket,hanem beletaszítják őket a brutális ember-ember elleni öldöklésbe,úgyhogy azért mondtam,hogy a mi túlélési esélyünk köbgyök mínusz zéró lenne, kb. a harmadik perc után meghalnánk.
(Ilyen módon a háború sem tekinthető holmi videójátéknak,s a fent említett két program is csak a halvány árnyéka az ijesztő realitásnak,de azért több köze van hozzá,mint a játszótéren harcosat játszódáshoz,vagy éppeg bármiféle melldöngető harcias kijelentésekhez,powerkodásokhoz....)
Na, a lényeg,hogy én biztos lennék benne, mi itt mindannyian szó szerint és képletesen össze vissza h-ugy-oznánk és ezzel paralell sz-a-rn-ánk magunkat ,amikor először felénk lőnének,és lehet nem is érnénk a végire,mikor már szétroncsolt és felismerhetetlen testtel feküdnénk holtan a porban!
És ez még csak a jobbik verzió,mert lehet, "csak" megsebesülnénk,,aztán vagy gyorsan elvéreznénk,vagy szép lassan felfalna bennünket valami harctéri kórság,húsevő baktérium, szuper tetánia stb.
Kérek mindenkit,gondolja át,mennyire hiányzik nekünk,s saját magának a küzdelem, a véres,fegyveres harc,és mekkora esélye van neki élve-lehet emberi lelki testi roncsként-azt túlélnie!

en csak egy dolgot tennek hozza, 2 napja egyfolytaba gyakorlatoznak nalunk. a teli atallas mar megvolt szoval ez mas.

Azért szerintem a 2. világháború óta nem volt olyan nemzetközi konfliktus amely szándékosan a civil lakosság gyilkolását tette volna fő szemponttá (leszámítva persze a délszláv háborút, hiszen az etnikai jelleget öltött). /Azért írtam nemzetközi konfliktust, mert Afrikában sokszor volt példa aországon belüli törzsi villongásokra, mészárlásokra./ Úgyhogy ilyen szempontból ez az észak-koreai támadás kirívó esetet jelent.

Mindenesetre érdekes szinezetet adnak a konfliktusnak a WikiLeaks által Kínával kapcsolatosan leközölt dokumentumok is. :roll:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20101130-wikileaks-kina-kihatrakhat-eszakkorea-mogul.html

Hűűű... ez most gáz. Mert megfeledkeztem róla, hogy innen szedtem a linket és nem akartam volna még egyszer berakni, csak a mondatomat hozzáfűzni. :D

Egyre jobban érvényesül a híres szállóige: "A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"
Én úgy veszem észre, manapság egyre inkább kiélesednek az ellentétek, főleg az olaj és Észak-Korea, valamint az izraeli-iráni konfliktus kapcsán. Ezek két részre osztják a világ országait, ami előbb-utóbb - valószínűleg, a történelem példái alapján - kisebb vagy nagyobb konfliktusba torkollik majd.

Vissza
Top Alul