A 3. világháború és alternatív jövőképek

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
A 3. vhb menete (amennyiben atomháborúként zajlik, márpedig az eszközök adottak, így azokat valaki használni is fogja...) elég egyszerű: az hamvad el másodikként aki elsőként lő, és fordítva. Aztán ennyi, csapó, konyec, nincs tovább. Az a pár túlélő aki "megaszuperhiperfrankótuti" bunkerben megmarad, az meg csak addig húzza amíg el nem fogy a levegője/vize/kajája (hol melyiket számolták legszűkebben...). Kijönni ugyanis még hosszú évekkel az atomcsapások után is egyenlő lesz az öngyilkossággal. Azért remény mindig van, hiszen...:

Az atomháborúnak is megvannak a maga doktrínái. OK, elég fegyver van ahhoz, hogy elpusztuljon a Föld, még ha a levegőben is lövik szét a rakétákat, azonban az esélyét mindenképp meg kell ragadni a túlélésnek. A bunkeres ötlet azrét rossz mert sok és nagy populációt tartalmazó bunkerre lenne szükség, teljes infrastruktúrával (iskola, energiatermelő-egységek, iszonyatos méretű hangárok a növények számára), ami szinte megvalósíthatatlan.
Szóval a reális cél a felszínen való túlélés, vagy legalábbis növénytermesztés. A résztvevő felek cléja, hogy minnél nagyobb termőterületet megóvjanak a csapástól.
A fő hatalmi gócpontok USA, Oroszország, Európa, Kína, Észak-Korea, India, Pakisztán. Ezeknek az országoknak a határán nagy senkiföldje (óceán, sivatag, gyéren lakott terület) található, vagyis a rakétákat ezek fölött a területek fölött lőnék le. Európa-Oroszország, illetve Irán-India háború esetében termőterületek is elpusztulnának, szép számban. A radioaktív por elsősorban az Északi sarkot, a belső-ázsiai hegységeket és a Csendes-óceánt érintené, a jelenlegi politikai csoportosulások szerint.

Az, hogy a lelőtt rakéták után annyi sugárzó részecske szabadul el, hogy az aztán az egész földet beborítja idővel, az más kérdés... de akkor is tovább éltünk 1 héttel.

Az már nem volna élet,csak szörnyű agónia. A nyolcvanas évek közepe felé olvastam egy svéd tanulmányt,amiben azt boncolgatták,az atomháború után a Föld gyakorlatilag kihűlne,csak a tengerparti sávban volna relatíve elviselhető hőmérséklet.
A növényzet elpusztulna,a fotoszintézis megszünne,a légkörben annyi por keringene,ami totálisan visszaverne minden napsugarat,ezzel indokolták a lehűlést is. Gyakorlatilag félhomály uralkodna mindenütt,persze ez attól is függne,mennyi por került a levegőbe.
Hasonló volt az eset a Krakatau vulkán kitörése után is,amikor több évtizeden át az égbolt vöröses árnyalatúvá változott.
Nem tudom,mennyire állná meg a kritikát ez az elgondolás,mivel ugye húsz éves.

Hova kell atom? ha már vannak ugynevezett idézek: "környezet kímélő" fegyverek is?
pl vannak olyan fegyverek is amik csak az embert ölik meg de az épületekben max anyi kárt tesz hogy megtörik az üveg. másrészt gondolom nem lennének anyira hülyék hogy egy amugyis döglődö bolygot tovább lőjenek... vagy igen?

igen , mert biztos egy gombnyomással fog eldülni a következő háború , habár lehet előtte mindenki megvillantja a technikai tudását , de utána akármi lehet , olyan fegyvereket is eltudok képzelni , ami sokkal dúrvább az atomnál de monsjuk nem robbann akkorát és gáz halamzállapotú :S

Az oroszok és a jenkik is teszteltek-ez utóbbiak állítólag ki is próbálták Irakban -az általad említett tömegpusztító eszközt. Sajnos nagyon effektív...

igaz a két vlág háborunak rangeteg áldozata volt, de volt ugynevezett "haszna" is.
például a 19-20 században nagyobbat ugrott a technológiánk mint az elötte lévő 18 évszázadban együttvéve
a 3 ik ha megvalósulna a "jóslatok" szerint minden eddiginél pusztitobb lenne, de erősebbé is tenné a többit valamenyire. Félre ne értsetek nem vagyok a hábórú mellet. mégcsak nem is kedvelem az öldöklést sem.
de ahogyan fogalmaztak néhányan: "A haladás áldozatokkal jár" bár megg kell valjam érdekes a megközelitése ennek a mondatnak, pontosan kifejezve magam: több féle képpen érthető az "áldozat"

Ha nincsenek áldozatok, nincsenek hősök.
Egyébként szerintem a 3.-at már nem emberek fogják megvívni. Ugyan ők fognak irányítani de teljesen robotizált lesz. Nem a tipikus fantasy dolgokra gondoltam hanem a pilóta nélküli vadászbombázókra és az egyéb gombnyomásra kilövődő nukleáris rakétákra. Az emberek nem fognak közvetlenül egymással harcolni csak közvetetten de annál több halálos áldozata lesz...

Nem a 3. kb anniy lesz hogy kilövik egymásra a rakétákat:S De am egy jóslat szerint 2 év "sima háború" aztán pedig vegyi fegyverek. Rosszab mint az atom. Iraknál ti fúziós bombára gondoltok? Én erről lemaradtam:P

Ez a fegyver egyfajta szénhidrogén származékot robbant be,ami iszonyatos hőt,és lángtenger kelt,pontosan olyan gombafelhőt eredményezve,mint a termonukleáris harctéri fegyver,csak annak minden másodlagos hatását nélkülözve.

Szóval minden ugyan úgy porrá lesz viszont nem marad veszélyes sugárzás és egyéb "járulékos" anyagok a légtérbe ami megnehezíteni a kárfelmérés, pontosabban a végeredményt és a sikerességet. Szép... ügyesek vagyunk :D

Pontosan. A másik ilyen "nyalánkság" a vákuum-bomba! Az emberi testek valósággal felrobbannak,senki nem éli ,ha bekerül a hatáskeresztmetszetébe. Annyit láttam egy videón belőle,hogy a töltet közvetlenül egy járműoszlop felett durrant,keletkezett egy portölcsér(?),és mire eloszlott,az összes jármű megállt,félreborult. hogy a katonákkal mi lett,azt képzeld hozzá!

Egy, a célt követő kamera vette fel,gondolom egy A-10 hasára volt felfüggesztve a cucc,és szépen lecsekkolta a bomba repülését. Hogy valójában éles volt e ,azt "nem lehessen tunni",de minden esetre ez is tömegpusztító eszköz. És mit mondjak,eléggé barbár...

2008 Augusztusában volt durva az az eurázsiai kultúra.Grúziát jól meg pussyzták oroszok.Vagy ez már lerágott csont ?

Leheljünk életet...
Idézem (csak h mások is bekapcsolódhassanak){a teljesség igénye nékű, a lényeg}:
"[14] zombimorzsi: Srácok! Baj van! Nagyon! http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/esza ... orea_ellen
[14] Bl/lKTOP: már úgyis unalmas volt a se béke se háború taktika 50 akárhány éven át

[14] zombimorzsi: Komolyan félek. És nagyon szeretném,ha nem történne semmi,és alaptalan volna rettegésem,de ez most nagyon durva provokáció!
[14] Domesz: A jól kiképzett és felszerelt honvédségünk két perc alatt............. :D
[14] Domesz: Meg ha támadnának is akkor amerikával kezdenék nem Európával,legalábbis a számításaim szerint :D

[15] Dutch: Az fix, hogy oda fognak verni Észak-Koreának. Nem véletlen, hogy abból a térségből választották meg az IAEA illetve azt hiszem az ENSZ valamelyik szervének (talán BT de ez nem biztos) főtitkárát.
[15] Dutch: Az egyik japán a másik dél-koreai és furcsa mód az iraki invázió előtt pl. egyiptomi és egy másik arab ország delegáltja volt főtitkár ezekben a posztokban."

Objektív: Szóval aszondom h nincs mitől félni, volt már háború 1945. óta és egyik se terjedt szét globálisan, pl délszláv (pedig az aztán közel vót).
A másik télleg semmi közünk nincs a távolkelethez mire ideér (nemfog!) akár fel is készülhetünk.
Bár az igaz h a Magyar Honvédség szinte csak jobb lehetne, de amíg nem avatkozunk bele sztem addig nem veszélyeztet minket.

Szubjektív: Személy szerint háborúpárti vok, és talán még hasznot is húzhatunk a 3vhból és ezuttal --TALÁN-- JÓ OLDALRA ÁLLUNK. Nézzük csak meg a sok hülyét (és nemhüét) akik jó oldalon voltak jókor, pedig sz**-t se érnek hadászati szempontból és hogy lehagyták Kishazánkat. Ami engem illet nem bújnék el a háború idején (most lehet nagynak tűnik a pofám de így tennék, nem mondom sokszor, de így van). {Nehogymá mi - magyar, harcias, airsoftos, stalkerek - rezeljünk be a sárgáktól...
Ja, hogy akinek sok a vesztenivalója... hát az legalább eddig jól élt} Kezdek belejönni!
Elsőre enyi majd jön még, és/vagy editelek.

Szerk: Thoma linkelte: http://lmv.hu/node/4999 (jóslat, de a HSZ ek még érdekesebbek, legyen türelmed végig olvasni!)
"Kibernetika.noosféra,problemü mira cimmel." HOPPÁCSKA! "noosphere"? honnan is ismerős(?)

Hát szerintem sem nagyon fog terjedni, nem olyan világban élünk, ahol ilyenek még előfordulhatnak.
És ha mégis eldurvul a helyzet, akkor meg minek szólnánk bele?
Semmi érdekünk nem fűződik hozzá, oszt így sem vagyunk valami sokan.Az anyagi, meg a haditeknikai dolgokról már ne is beszéljünk.

Én ellenzem a háborút, Bl/lKTOP hogyan lehetne belőle hasznot húzni?
-Nem gyártunk semmit.
-A gabonára, meg nem hiszem, hogy vevők lennének. :)
-Területszerzés?Még viccnek is rossz.

Megaztán minek egymást gyilkolni?Azért érdemes belegondolni, hogy mondjuk egy-két hónapos háború alatt mennyi ember életét tehetik tönkre(már ha megmarad neki!), mennyit nyomoríthatnak meg, mennyi árva "keletkezik", meg mennyi pénz rámegy.Egyszerűen felesleges.

A magam részéről meg nem kell aggódnom, zsenge koromnak köszönhetően nem kötelezhetnek a hadba, de ha idősebb lennék, akkor meg biztos nem mennék.
Hogy miért?
Pusztán azért, mert én sz.pnék miatta.Nem akarom a kezemmel visszatömködni a beleimet a hasamba, biztos nem lehet kellemes, meg úgy egyáltalán az élet nem valami jó, de meghalni még rosszabb lehet.

Vissza
Top Alul