Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Miután Volkov hozott nekem egy bögre kávét, Klarissa nevében, elindultunk a laborokhoz.
Útközben a lánya is belefutottunk. Nem is hagytam szó nélkül a kávét.
- Jó ez a kávé! Köszönöm! Emeltem meg elismerően a bögrét Klarissa felé. Aztán tovább mentünk.
Amint odaértünk, beléptünk az ajtón ahol Sakharov professzor máris fogadott minket.
- Igen hadnagy? Miben lehetek a segítségére? Kérdezte.
- Nos.....Inkább MI miben lehetünk a maga segítségére professzor.
- Hogy értsem ezt?
- Hát csak úgy, hogy rádión keresztül most kaptam egy kiadós fejmosást a felettesemtől, miszerint túl lassan haladunk. Épp ezért az őrnagy eredményt akar. Méghozzá gyorsan.
A professzor meglepődve bámult rám, aztán rövid hatásszünet után válaszolt.
- Már elnézést hadnagy, én tiszteletben tartom a felettesét és magát is, de ez nem megy olyan gyorsan.
Az eredményekre sokat kell várni, azonkívül egy tudósunk, csak egy munkán dolgozhat. Hogy ne legyen kavarodás a jelenlegi kísérletek és a beosztottak között. Szóval erre várniuk kell!
- Talán igen, de inkább nem. Az őrnagy az előbb adta parancsba nekünk, hogy az egész szakasznak a bunker védelme mellett, a tudományos csoportnak is be kell segítenie, az eredményesebb és feleannyi időbe kerülő munkáért. Kínosan hangzik ez mindkettőnk számára, de ez van.
- Micsoda? - Kérdezett a professzor ledöbbenve. - Elnézést, de ezeket a kísérleteket csak hivatalos személyek végezhetik! Ha most hozzá nemértő személyek kezdik el a kísérleteket, az katasztrofális eredményt produkálna. Kárba vész megannyi idő és kutatási eredmény.
- Nézze professzor! Magamtól is rájöttem hogy nincs egyikünknek se atomfizikusi diplomája, de csak van valamilyen munka amit ránk bízhat! Mit tudom én...Mondjuk valami fizikai erőt igénylő feladat, vagy bármi, ami hozzásegíti magukat az eredményekhez. Találjon ki valamit! De a munkának haladni kell, különben az őrnagy felrobban mérgében.
A professzor hosszasan elgondolkozik, aztán azt mondja:
- Hmm.....Na jó! Talán találok valami maguknak is megfelelő kísérletet. Amit könnyű elvégezni és maguknak is menne. Addig tájékoztassa az embereit is!
- Rendben! Emiatt nem kell aggódnia. Mondtam, aztán ismét kortyoltam a kávéból.
A professzor el is ment előkészíteni számunkra is valami könnyű munkát. Én meg addig a labor kellős közepén álltam, Mihaillal.
Eszembe jutott hogy Mihail is mondani akart valamit, ezért rá is kérdeztem:
- Tényleg! Mit is akartál mondani?
Mihail csak nyugodtan rám nézett és azt mondta:
- Áh! Még megvárom az eligazítást. Majd utána elmondom.
- Oké. Mondtam, aztán az ajtó felé fordultam, mert eközben az egész osztag megjelent.
Először Vologya jött be az ajtón majd lassan követték a többiek. Először az én csapatom, majd utánuk Reaper és a csapata. Utolsónak meg Kánya és Bodom.
Mindannyian bejöttek és nekitámaszkodtak a falnak, vagy leültek oda ahová tudtak. Úgy látom Reaperéket a legszebb álmukból ébresztettem is fel, mert nagyon álmos képet vágtak.
Az én csapatom meg egyszerűen csak flegma és mindannyian rögtön kinéztek maguknak valami ülőhelyet.
- Nos?.....Miről van szó Nikolai? Kérdezett Grisa.
- Ja!...Halljuk! Vologya az előbb szólt.
- Na mi az már megint?
Mindenki egymás közt sutyorogva, cseverészve türelmetlenül várakozott. De ilyen nagy hangzavarban képtelenség nekik bármit is elmondani.
Rájuk is szóltam ezért:
- URAIM! Csendet!
De ez szinte nem hatott. Csak tovább trécseltek egymás közt. Erre Mihail felemelte két ujját és füttyentett egy jó hosszút és hangosat, majd mikor mindenki elhalkult odakiabált nekik:
- Elnézést! De a hadnagy mondani akarna valamit! Szerintem illendő lenne meghallgatni őt! Nem gondoljátok?!
Erre viszont már mindenki ébren volt, és idefigyelt. Nem is hagytam szó nélkül ezt Mihailnak:
- Köszönöm Mihail!
Ő csak bólintott egyet, majd hátrébb állt. Én meg elkezdtem a szónoklatot:
- Nos! Hölgyek és hölgyek!....Ma kaptam egy nem túl részletes tájékoztatást az őrnagytól, miszerint egy alaposan felszerelt fegyveres csoport megtámadta a bárt védő halálbrigádot. A nem hivatalos hírek alapján a veszteségünk legalább 80 katona.
Erre megállok egy kicsit, hogy feldolgozzák az agyukban az információt, mert még mindig elég álmosak.
De úgy látszik sikerült nekik, mert kissé meglepődve, hol szörnyülködve fogadják a hírt.
Aztán Reaper megkérdezi:
- És mi lesz a dolgunk? Odamegyünk és megmutatjuk nekik, hogy nem jó ha velünk packáznak?
Kicsit sem meglepődve nézek rá és azt mondom:
- Nem szakaszvezető! Nem ez lesz a dolgunk.
- Hát akkor mi? Kérdez Fegyán.
- Az őrnagy azt az utasítást adta, hogy...És itt most kapaszkodjanak meg! - Szólok mindenki felé - Hogy mivel a tudósok nem haladnak elég gyorsan a kísérletek befejezésével és az eredmények elkönyvelésével, ezért mi nekünk a dolgunk az, hogy segítsünk a tudományos csoportnak a munkájában!
Erre mindenki döbbent arcot vág, majd az egyikük végül rákérdez:
- Hogy? Jól értettem?
Unott fejjel bámulok a kérdezőre, majd válaszolok:
- Mi van? Talán valami baj van a hallásával közlegény? Igen! Jól hallotta! Mi is tudósnak állunk és besegítünk a kísérletek elvégzésében, amennyire lehet!
Az emberek részéről reakció semmi, csak döbbent, meglepődött arcok. Erre én tapsolok egy jó nagyot és azt mondom:
- Ne nézzenek rám így! Jól hallották! Ezt a feladatot kaptuk, szóval jobb lesz előkeresniük a
tankönyvekben tanultakat! Itt most kiderül ki mennyire jó volt az iskolában kémiából!
Aztán az egyikük ismét kérdez:
- És mit kell tennünk? Bámuljunk naphosszat kémcsöveket, meg mikroszkópokat?
- Jó lenne ha a poénkodást későbbre hagyná katona! Szólt rá a viccelődőre Mihail.
- Igenis uram! De mit kell akkor tennünk?
- Öhm...Sakharov professzor még épp most keres nekünk valami számunkra is elvégezhető munkát. Addig csak várjanak és legyenek készenlétben, hogy a legkisebb füttyre és parancsszóra ugorni tudjanak! Mondtam nekik határozottan.
- Nos! Remélem elég világos voltam. Reaper! Magának és a csapatának elnapolom a pihenőjét! Ameddig nem születik bármi használható eredmény, addig talpon maradnak. Majd később pihennek!
Fegyán! Ez rád is vonatkozik!
Vologya! Grisa! Kánya és Bodom! Maguk az irányítóban lesznek, és továbbra is felügyelik a bunker védelmét!
Jaszanov! Fegyán! Ti Mihaillal dolgoztok együtt! Lesitek minden parancsát és követitek mindenhová, amíg nem mondja hogy állj! Mihail! Innentől te figyelsz rájuk! Te irányítod az egész meló menetét, és felügyelsz mindent! Lehetőleg pár óránként nézz rájuk az irányítóban mit csinálnak! Aztán majd leváltalak!
- És te? Mit csinálsz?
- Én Sakharov professzor parancsait lesem. Most egyenlőre övé a gyeplő! Jól van! Mindenki megkapta a feladatát. Oszolj! Szóltam rájuk és mindenki elindult a dolgára. Egyedül még Mihail maradt ott velem, aki miután utasította a két alárendeltjét hogy most leléphetnek, odajött hozzám és azt mondta:
- Hű! Te aztán jól elosztottál mindent!
- Tudni kell bánni az emberekkel komám.
- Aha. Mondta.
Aztán ránéztem és megkérdeztem:
- Tényleg! Mit is akartál mondani ez előtt?

Sziasztok! Diák vagyok én is, ráadásul vén, így kevés időm van a Zónában kalandozni. Megfogalmazódott bennem egy katonai karakter személye, akinek a jellemét saját képemre formálnám(habár küllemre is oroszosan nézek ki sokak szerint :D), de nem ragozom tovább. Prezentálom és, ha a játékvezetőnek (vagy Scarecrownak) nem tetszik, akkor közöljék velem és eleget teszek a javaslatoknak. :)
Tehát...Név:Jevgenyij Borogyin tizedes
Frakció:Hadsereg
Kor:23
Kinézet:Magas, 192cm, izmos alkat, barnás szőke haj, barna szem, merev, oroszos arcszerkezet.
Nemzetiség:orosz(a Szovjetunió felbomlása után Ukrajnához csatolták szülőfaluját)
Háttér:Kisfiúként Moszkvában lakott szüleivel, majd Kijevbe járt katonai-műszaki szakiskolába, közben, hogy kis lakását fent tartsa(mivel szülei támogatása nem volt elég), dolgozott egy élelmiszeriparban ténykedő cégnél, így jártas az élelemszerzésben és felismerésben. A katonai szolgálatot büszkén vállalta az iskolai tanulmányai után. A kiképzőtáborban jeles lövésznek bizonyult, ámbár a parancs teljesítés némileg habozva sikerült, így vezetői szerepet nem tölt be. Katonatársaival a kiképző táborból egyenesen a Zónába vezényelték, ahol a tisztek suttogásai szerint nagy a baj. A búcsúesten kínálták dohánnyal, de nem dohányzik, azonban(mint minden orosz) imádja a vodkát.
Ellátmány:Szabványos katonai felszerelés,hálózsák, AKS-74U gépkarabély, három tár, makarov PM pisztoly, két doboz katonai kötszer, 6 köteg kötszer, 7 turista konzerv, fél kiló kenyér, 1 kulacs, és további 2 liter víz, szabványos gázmaszk, 5 doboz gyufa(tapasztalatból mondom, hogy Ukrajnában ez nagy érték :D), kisebb tubus fogkrém, 2 zacskó száraz gabonakeksz, 2 konzerv olajos hal, 8 adag sugárzáseltávolító,1 üvegcse jód tabletta, 1 (fém)doboz acélmagos 5,45mm-es lőszer, 2 doboz 9mm-es makarov lőszer. (A többi lőszert a hadtápnál kell kérvényezni, vagy küldetés előtt kapják meg.), nem épp csúcskategória Baigish 3 éjjellátó, 2 RGD-5 támadó, 2 F1 védekező gránát, na és persze a harci kés...
Döcögünk az ellenőrzőpont felé...Lukin, Borov, Kalenszkij eléggé be van sózva. Várnak már a lövöldözésre, hogy állatként pusztíthassanak, most is éppen szétverik a kocsit, mire a kopogásra a jármű megáll, a ponyván felmászik Irnov hadnagy és akkor sallert lead Borovnak, hogy a szája felreped, nem hiába, fegyelem kell... A tőlem már megszokott komorsággal figyelem őket egy szó nélkül, közben inkább a gépkarabélyomat vizsgálom. Ez az igazi szépség. Élvezet szétszedni, beolajozni, összerakni, és végül elégedetten használni. 100-150 méteren belül akármit leszedek vele. A tárat kivéve látom, hogy "katonásan" sorakoznak a lövedékek benne, ami szintén lenyűgöző dolog számomra. Sokkalta jobban szeretem ezt az eszközt, mint sok társamat.
-Borogyin! Tizedes!-szólal Borov vérző szájjal.
-Közlegény?-ránézek.
-Miért nem mentél ki te is partizni a városba, mint a többiek?
-Mert őrszolgálatban voltam és nem akartam felmosni a fogkefémmel a padlót, mint a többi "nagymenő".
-Te tudod, de valószínűleg ez volt az utolsó alkalom használni a "nagyágyút".
-Természetesen meglehet közlegény, de előfordulhat, hogy a Zónában is akad valami neked való.
-Azok közül a büdös haramiák közül, akik "sztalkereknek" nevezik magukat?
-Nem, a mutánsok közül. Láttam az egyik dokumentumon, hogy az itt lévő állatok kevésbé alakultak át, mint azt pár rémhírterjesztő állítja, úgyhogy, amilyen hévvel ábrándoztál a nőkről a táborban, úgy neked megteheti akár egy helyi nőstényszamár is.
A kissé erőltetett poénon a többiek eszeveszettül röhögni kezdtek, Borov viszont kicsit kivörösödött. A többiek valószínűleg csak bosszúból kacagnak, amiért az osztag szájhőse annyi hülyeséggel tömte a fejüket egész kiképzés alatt. Még ellennénk a téma boncolgatásával, de a kocsi hirtelen fékez, Borov szája megdagadt, de már nem vérzik. Egy ember sétál a platóhoz, lenyitja az ajtót és kiabál:
-Mozgás, mozgás emberek! Gyerünk, gyerünk!
Leugrálunk a csomagjainkkal és igen, ez a Zóna határa. A bázison nagy a mozgolódás, sok helyütt helikopterrel szállítanak ellátmányt. Komolyabb felszerelésű szpecnaz osztagok is járkálnak ide-oda. A hadnagyunk pedig megrendez minket:
-Figyelem! Egy soros vonal! Az a barakk az önöké!-mutat az ujjával a háta mögötti barakkra.
-Az utasításaikat mostantól a hadsereg által kifejlesztett PDA-ikra kapják, amiket most osztok ki.-felnyit egy kibélelt fémdobozt és abból egyesével kiosztja őket.UAGOR1-esek.
-Ezt a modellt, ha lemerül mechanikai hatással feltölthetik, tehát kezdjék el rázni.
Borov egyből elröhögi magát, amire a hadnagy odalép és gyomorszájon vágja, amitől összegörnyed. Letérdel féltérdre mellé és halkan mond neki valamit, majd feláll és folytatja.
-Ez itt nem egy üdülőtábor, nem egy gyakorlati hely! Ez a Zóna, ahol éles bevetésen vannak és az ellenségük is rendkívül veszélyes lehet. Legyen akár bűnöző, akár mutáns. Nem akarok a fegyelmezéssel több gondot, különben az egész osztag megnézheti magát! Most pedig indulás kipakolni! 20 perc múlva megkapják az első hivatalos feladatukat! Lelépni!
Futólépésben betoppanok a fából gyorsan összetákolt, egy kályhás barakkba, ahol gyorsan le is foglalok egy ablak melletti priccset. Fegyverrel kell majd jelentkezni, így felszerelek az alapvető eszközökből és ellátmányból. Borov pedig a száját hűti vízzel és gyorsan elszív egy szál cigarettát. Érezhetően csendesebb lett. A többiek meg egyenesen némák. Sokkol ez a hely mindenkit...

Az anonim karakterem:
Nem találom sehol a lányt, ráadásul bezárta a tetőteret is. Nyugtalan vagyok és ideges. Számon kérem, amint visszatér.

Na elolvastam a történeted Pumpkin. Nem rossz! Tényleg nem rossz, de egy két bakit te is vétettél!
- Maszkot nem húztatok! Ez lényeges mivel az egész zónában a sereg most 3as szintű karantén eljárást tart fent!
- Kihagytad a kordoni helyőrség előtt jóval messzebb felállított biztonsági, karantén határt. Ezt már szinte a külvilágba építették fel, hogy a kordoni határhelyőrséget még jobban megerősítsék.
Ezektől eltekintve, tényleg jó.

Viszont hozzátenném: Ugye tudod hogy 2 karaktert vezetni, már komoly felelősség. Egyszer legyél ezzel, aztán azzal és jegyezd meg mindkettőnek, hogy hol is tart.
Ez azért már kissé megerőltető. (Számomra. Mások számára, ha kiváló a memóriája, akkor nyugodtan.)
Egyébként Ladynirvana érdeklődött felőled.

Már nem azért, hogy beleszóljak, de tényleg valamit írhattál volna....hogy akkor azzal a karakterrel most mi van...?!

Ma reggel újra részt kellett vennünk valami egészségügyi hülyeségen, hogy "ne vegyétek le a maszkot, mert baj lesz a vége" meg tömték a propagandájukat, ha már ott voltunk...
Ma újra felmentem a tetőre. Ezúttal nem vittem a puskát csak egy távcsövet, amit tegnap nyertem, amikor kártyáztam három fiatal stalkerrel. Figyeltem a határt, és az erdőt, de fél óra után három katonát láttam, elég komoly felszereléssel. Az egyiknél G36, a másik kettőnél AK-103. Kézigránát, távcső, rádió mindháromnál. Hmm, meg kell várnom, míg ezeket a kemény legények eltűnnek a Zónából, addig nem lőhetek a hadsereg embereire. Akkor maradnak a zsoldosok, stalkerek, meg a banditák. Legalább felkészülhetek a komolyabb ellenségekre.
- Te meg mi a francot csinálsz ott fent!? - ordítja lentről valaki.
Lenézek, egy szolgálatos bámul rám.
- Csak nézem a tájat! - szólok vissza.
Ekkor hirtelen olyan arcot vág, mintha egy idiótával beszélne.
- Jól van, csak le ne ess nekem, már így is elég lyukat kell ásnunk naponta - szól vissza, majd megfordul és elmegy.
Visszafordulok, belenézek újra a távcsőbe, de már nem látom őket.

Lassan haladtunk az éjszaka így volt már vagy dél mire megérkeztünk a mocsárba. Elsőnek is lekapartuk a kutya maradványt a kocsi vadárácsáról és bedobtuk a nádasba, majd csak aztán haladtunk tovább a bunker felé.
Bementünk a bunkerbe és én jelentettem a történteket Kaszásnak.
- Te aztán jó kis bajkeverő vagy! Mondja miközben felbontott egy doboz sört.
- Van hozzá egy kis tehetségem! Mondtam szolidan.
- Kicsi? Kérdezett, majd nevetni kezdett.
- Ahjjj... Nem kicsi! No de, így az is kiderült, hogy jól tudsz osonni!
- Hát ha nem derült ki abból, hogy már kétszer megszöktem a helyőrségről... Feleltem.
- Szép... Nos figyelj, mert új munkám volna a számodra!
- Hallgatlak!
- Emlékszel ugye, hogy említettem neked Gabriellt?
- Igen. Feleltem összehúzva a szemöldököm.
- Nos, ő nem régen tért vissza. És Leshy csapatait látta a Halott völgy térségében. Úgy tűnt betegek vannak köztük...
- Ez jó hír! Feleltem.
- Annyira nem... Mondta Kaszás.
- Miért? Kérdeztem.
- Mert éppen azokat a szemeteket nem viszi a vírus el akik igazán megérdemelnék!
- Tudom... Ki ne mond! Szólaltam meg.
- Leshy! Szólalt meg Kaszás.
- Mondtam, hogy ne mond ki! Szólaltam meg, majd lehajtottam a fejem. Miért érdekes ez? Kérdeztem végül.
- Mert ez gyengíti Leshy-t kivégzi azokat akik a betegségnek akár a legapróbb jelét is mutatják.
- Ez jó hír... Legalább fogynak!
- Nem, mert csak a saját sorait tizedeli! Információim szerint Leshy egyik emberének azt a feladatot adta, hogy támadja meg a kordonban lévő stalkereket és mészárolja le őket!
- De úgy tudjuk, illetve úgy tudja mindenki, hogy a vírus északról terjed lefelé! Mondtam.
- De már sok ember a Kordonban is beteg. A katonák is hullanak a helyőrségen mint a legyek...
- Azt nem kockáztatná meg Leshy, hogy megtámadja a helyőrséget! Mondtam.
- A helyőrséget nem is, de a Stalkerek tábort és a Kopasz falu kiirtásában, a hadsereg, nem gátolná meg őket! Jószerivel, még szívességet is tesznek nekik ezzel. Mondta Kaszás.
- Basszus!
- Szeretném, ha még ma elmennétek a Kordonba, és segítenétek a stalkereknek! Ha másban nem, legalább a védelmet megszervezni.
- Mi? Kérdeztem.
- Igen, te Cross, Sweet, Frost!
- Mik a támadóerők? Kérdeztem.
- Pontosan nem tudjuk, de van ott pár emberünk a stalkerekközt akik talán tudhatnak ezt azt a róluk.
- De mégis egy tipp? Kérdeztem.
- 20-30 talán 40 ember! Veteránok és talán elitek is!
- Kevesen leszünk négyen!
- Plusz a stalkerek!
- Kezdők!
- Nem mind! Sok veterán és szakértő stalkerek is visszahúzódásak mióta beütött a vírus.
- Ettől még simán hazavághatnak minket! Feleltem.
- Nem azt kérem, hogy halljatok meg velük, nem küldenék senkit se a halálba! Csak segítsetek nekik!
- Miért? Tartozunk a stalkereknek? Kérdeztem.
- Nem, de az nem baj ha ők nekünk!
- Hogy érted ezt? Kérdeztem.
- A stalkerek szinte mindenütt ott vannak! Többet látnak és hallanak mint akármelyik frakció! És nekünk hamarosan pont erre lesz szükségünk! Információra!
- A vírus! Igaz?
- Igen! Mert sokan hallnak bele és most mindenki azt keresi, hogy lehetne megszüntetni, vagy legalább ellenanyagot találni! Mondta Kaszás. Bíz bennem! Megéri! Tette hozzá.
- Ha ők is benne vannak, legyen! Feleltem.

Egy óra múlva már az eligazításon is túl voltunk. Gyalog megyünk és igen jól megrakodva.
Sweet hozza az M4esét hozzá 20 tárat és még 40 doboz ömlesztett 5.56os lőszert. 20 darab M203as gránátot is magához vett.
Cross a Trsét G36osra cserélte. Ő maga is kb húsz tárral de ő vett még magához robbanóanyagot és 3 ládányi M67es kézigránátot is eltett.
Jómagam hozom mind a két fegyveremet Az SR-25öshöz magammal vittem még 2 tár páncéltörőt és 2 tár sima 7.62es NATO- lőszert. Az XM8hoz én 10 tárat tettem el és 5 gránátot a vetőcsőbe. A biztonság kedvéért én is magammal vittem 5 darab M67es gránátot és a Ghile öltözetet is eltettem.
Az útolsó pillanatban akadt meg a szemem egy doboznyi Claymore aknán. Gyorsan el is raktam ki tudja jól jöhet még...
Frost egy PKMet vett magához és a hátitáskáját roskadásig pakolta géppuskalőszerrel.
Gyalog indultunk a kordon felé, ugyanis ennyi cucc mellet nem igazán férnénk el a nívában.
A jó hír az volt, hogy Kaszás beszerezte a zárt ruhákat.
Hogy a hadsereg raktáraiból, vagy esetleg máshonnan, de a Katonai stalkerek ruháira nagyon emlékeztető öltözetek voltak. Mindazonáltal nem volt rajtuk se katonai, se semmilyen jelzés...
De a kinézete nagyon hasonlított arra amit Druszajeven láttam.
Kényelmes cucc azt meg kell hagyni, de az öltözet felvétele nem volt olyan egyszerű...
Ennek ellenére végül is elkészültünk mindennel délután 3 órára. Ekkor elindultunk a Kordon felé, hogy a Stalker táborban találkozzunk az ottani összekötőnkkel: Fejszével.

No, a parancsnok összehívott minket és elmondta hogy a tojásfejeknek kell segítenünk. Akciót vártam. Erre mit kapok? Bah! Kimenő megvonása és addig dolgozunk amíg nem sikerül valamit alkotni. Valami fizikai munkát osztanak ránk és valami könnyűt. Remek. Akkor, várjunk. 15 perc múlva Szaharov beszól nekünk hogy mehetünk is. Én, Híéna, Sakál és Grim. Beállunk Szaharov elé ő meg kiosztja az utasításokat.
-Remek! Most hogy mind itt vannak! Kezdődhet a munka!
Egymásra nézünk.
-Mi lesz a dolgunk?
-A legegyszerűbb munka a világon! Itt vannak ezek a kísérleti állatok, na ezeket kell kategorizálni faj, osztály, és mennyiség szerint. És ha sikerült, akkor szólnak. Értik?
-Igen.
-Akkor, dologra.
Akkor, nézzük. Itt van 3 nagy, 5 közepes és KB 9-10 kicsi doboz. Akkor, a kicsikkel kezdjük.
-Faj?
-Rágcsa.
-Osztály?
-Patkány-félék.
-Mennyiség?
-10. Minden dobozban ez van.
-Akkor jó.
Átpakoljuk a dobozokat. A közepeseket is átnézzük.
-Kutyák, farkasok és híúzok.
-Remek. A két nagy?
Az egyikbe belepillant Grim. Majd egy koppanás a dobozon, Grim meg hanyatt esik.
-Bazmeg! BAZMEG!
-Mi az?
-Vérszopó! VÉRSZOPÓ!
-Remek.....Akkor Vérszopó. Osztály?
-Nem érted bazmeg! Egy kibaszott vérszopó!
-Jólvan na, osztály?
-Bazmeg! Nem érted? Ezek behoztak egy kibaszott vérszopót ide!
-És?
-Mi van ha elszabadul?
-Nyugodj már meg és mondd azt a kurva osztályt!
-Nem nyugszom!
-Jólvan akkor Sakál. Diktáld már be.
-Rejtőző.
-Remek. Mennyiség?
-3.
-Remek. Akkor készen is vagyunk. Szólnunk kell a profnak.
Kimegyünk és szólunk a profnak. Majd hátha kapunk valami egyszerűbb munkát.

Rendesen fel voltunk málházva, így viszonylagosan lassan haladtunk, de legalább harcra nem került sor. Úgy este nyolc körül érkeztünk meg a stalkerek táborába. Először nem volt valami boldog fogadtatás miután a hacukánk nagyon hasonlított a katonákéra, de szerencsére az összekötőnk Fejsze még idejében közbe lépett.
- Üdv nektek és bocs az előbbiekért! Szólalt meg fejsze.
- Semmi gond, megszoktam már az efféle fogadtatást! Mondtam.
- Nos, mi a helyzet? Kérdezett Cross.
- Elég szar! A zsoldosok a kordontól 12 kilométerre lévő sziklás erőd völgyben ütöttek tábort!
- Hogy érted, hogy tábor ütöttek? Kérdezett vissza Cross.
- Ahogy mondtam! Válaszolt Fejsze.
- Akkor gondolom azt is tudjátok, hányan vannak! Feleltem.
- Igen! A két felderítő csapatunk összesen 70-80 embert számolt.
- 70-80??? Kérdezett vissza Sweet.
- Igen!
- Mi hányan vagyunk? Kérdezett Frost.
- Itt a táborban huszonhárman! A kopaszfaluban is kb ennyien, de azok főként újoncok!
- Esélyünk sincs! Mondta Cross, majd elfordult tőlünk és odébb ment.
- Feltehetem, hogy a táborban nem tudnak róluk? Kérdeztem.
- De! Akik itt maradtak tisztában vannak a részletekkel és az esélyekkel! Válaszolta Fejsze
- Miért maradtak? Kérdezett Sweet.
- Mert tudják, hogy ha most elveszítjük a Kordont, akkor örökre elveszítjük! Válaszolta. Gyertek, Itt van Valerján Atya! Ő is szeretne veletek beszélni!
Bevezetett minket a főépületbe ahol egy Bajszos 40es évei közepén járó fickó állt egy asztal mögött, amin térképek voltak.
- Valerján! Szólt oda neki Fejsze, mire felpillantott a térképek bújásából a másik.
- Köszönöm Fejsze! Ti gyertek be! Szólalt meg. A hangján érezhető volt a fáradtság és a gondterheltség. Beléptünk a szobába, majd behajtottuk az ajtót, ami inkább egy tenyészfarm kiskapuja volt…
- Üdv! Rideg vagyok! Ő Sweet és Frost! Mutattam be magamat és a csapatom tagjait.
- Csak hárman jöttetek? Kérdezett.
- Még van egy ember, csak ő kint van!
- Négyen? Kérdezett meglepődve.
- Igen!
- Én azt hittem… Kezdett bele Valerján, majd lehajtotta a fejét.
- Higgyen nekem, én se hittem, hogy 70-80 ember ellen kéne küzdenünk! Jegyeztem meg.
- Ezek nem emberek! Ezek Zsoldosok! Lelketlen férgek! De úgy harcolnak, mint a legprofibb katona! Mondta Valerján.
- Hé! Mi sem kiscserkészek vagyunk! Rivált rá Sweet.
- De csak négyen vannak! Jegyezte meg.
- Nézze! Lehet, négyen vagyunk! Lehet, kevesebben vagyunk! De jók vagyunk! És amit tudunk, azt megtesszük! Mondtam.
- Mi is! Válaszolt vissza keményen!
- Ez jó hír! Válaszoltam. De lenne pár kérdésem!
- Mondja! Szólalt meg Valerján.
- Hogy néz ki a terep? Mik a stratégia pozíciók? Hol és hogy áll a védelem? Kérdeztem sorban.
- Nos, a terep itt van! Szólalt meg Valerján, majd az asztalon lévő térképre mutatott.
Mi itt vagyunk! Fontosabb pozíció ez és ez a hely! Mutatott az ujjával a stalker táborral majdnem szemben az út másik oldalán lévő romos épületekre majd a mellette lévő dombra a térképen.
- A vasúti töltés? Kérdeztem miközben a térképre mutattam.
- Igen, itt baj! A vasúti töltés a hadsereg kezén van, és nem tágítanak! És amíg ők ott vannak és a dombra se küldök fel embert addig, amíg ők ott vannak. Szólalt meg Valerján.
- Miért? Kérdezett Sweet.
- Mert amikor utoljára felküldtem, hogy figyeljék meg az északkeleti régiót akkor a Katonák rájuk lőttek, mert úgy hitték őket akarjuk megfigyelni!
- Nem baj az, ha ők tartják a vasúti hidat! Szólalt meg Sweet!
- De baj! Mondtam. Valerján bólogatni kezdett.
- Miért? Kérdezett Sweet.
- Mert leehet, hogy ha a zsoldosok támadnak, rájuk két perc alatt végük lehet és onnantól tiszta cél vagyunk a zsoldosoknak! Mondtam a térképen mutatva.
- Hát igen! Előfordulhat… Mondta Sweet a száját húzva.
- Pedig kell nekünk a vasúti töltés! Mondtam a térképre jobban rámeredve.
- Nem fogom az amúgy is kevés emberem életét kockáztatni! Szólalt meg Valerján. És mellesleg nem akarom, hogy a hadsereg idevezényelje a takarítóbrigádot, hogy netán még segítsen a zsoldosoknak!
- Igen… Azt nem kéne! Jegyezte meg Sweet.
- Pedig a töltés a legjobb védelmi pozíció! Elegendő fedezéket nyújt és a lövészeknek is kivalló pozíció! Mondtam.
- Valerján! Valerján! Rontott be hátunk mögött az ajtón egy stalker.
Valerján felkapta a fejét én és a többiek pedig rögtön megfordultunk.
A stalker kicsit megijed a katonaihoz hasonló öltözet miatt.
- Nyugalom Tobias! Ők nem Katonák! Szólalt meg mögöttünk Valerján.
A fickó kissé megnyugodott, majd megszólalt.
- Medve Válaszolt! Holnap dél elött valamikor idejön a csapatával!
- Hányan? Kérdezett Valerján.
- Hét ember! Felelte Tobias.
- Ez is valami! Szólaltam meg.
- Az Argropromi stalkerek még mindig nem válaszoltak? Kérdezet mögöttünk Valerján.
- De igen! Szólalt meg Tobias, de itt már nem volt olyan öröm a hangjában.
- Nem küldenek segítséget! Mondta ki a valószínűt Valerján.
- Négy ember jön! Mondta szinte már szomorúan a Tobias nevű.
- Kik? Kérdezett Valerján.
- Tomin és a csapata! Szólalt meg Tobias.
- Köszönöm Tobias! Szólalt meg Valerján egy kis idő után Valerján talán még gondterheltebben.
- Nos, ez Plusz 11 ember! Szólaltam meg, miután kiment a Tobias nevű stalker.
- Igen! Válaszolta Valerján.
- Hogy áll a Kopaszfalu védelme? Kérdeztem.
- Nem túl jól! Nekik nincs sok védelmük, se fedezékük, csak a faluban!
- Az nem túl jó… Jegyezte meg Sweet.
- Ma megpróbáltak mindenféle szemetet összehordani és afféle sáncot felállítani vele Wolf vezetésével, de őszintén szólva nem sok esélyük van, még ha el is készülnének a sánccal. Mondta Valerján.
- Talán segíthetünk nekik! Szólalt meg Frost.
- Igen! Valóban tudunk nekik segítséget nyújtani! Mondtam.
- Nos, azt kell mondanom, hogy igazatok van! Többet segíthettek ott, mint itt! Mondta Valerján.
- Nos, legjobb lenne kora reggel átmenni és segédkezni a védelem kiépítésében! Mondta Frost.
- Egyet értek! De most jobb lenne, ha lepihennénk, Hosszú utat tettünk meg, és holnap kemény nap áll elöttünk, jómagam pedig egy napja nem aludtam! Mondtam.
- Rendben van! Menjetek aludni! Szólalt meg végül Valerján.
Kimentünk a többiekkel a főépületből és átmentünk a másik épületbe ott olyan 5-6 ember volt bent. Fele aludt a másik fele kártyázgatott.
Mi magunk is csak letettük a zsákjainkat és már dőltünk is le, aludni főleg, hogy Cross már aludt is.

Irnov:-Jól van hölgyeim! Először is az ágyon található szkafandereket fel, mostantól ez a bőrük, még a hugyozást is háromszor gondolják meg! 3-as szintű karantén van érvényben, ami azonnali likvidálást tesz lehetővé minden illetéktelen személy és egyéb élőlény likvidálására! Miután felhúzták a szkafandereket, elmennek a hadtáphoz és leadják a fegyvereiket. Az elért teljesítményüknek megfelelő beosztást kapnak. Olvasom! Borogyin precíziós és támogató lövész, őrszolgálati hely az őrtoronyban. Ki kell lőnie pár vadkant, amik megszaporodtak errefelé, továbbá valószínűleg fertőzött állatok. Jobb elintézni őket tisztes távból. Mázlija van, mert hamarosan Agropomba megy egy újonnan alakult csapathoz. Innentől a teljesítményétől függ a jövője a hadseregen belül. Borov...maga fogja cipelni a hosszabb küldetéseken a speciális eszközöket, addig is tartsa meg a gépkarabélyát és húzzon őrszolgálatba. Lukin! Maga kap egy RPK-74-est, a nehezebb helyzetekben magán múlik, hogy mennyi bajtársa fog élve hazakerülni, szóval csak precízen azokkal a sorozatokkal.Kalenszkij kap egy AKS-74-est, azután azonnal Agropomba megy és csatlakozik a szakaszához. Végrehajtani!
Magamra veszem a szkafandert, a gázmaszkkal együtt. Egy cseppet szorosnak érzem néhol, de nem vészes. Most inkább az érdekel, hogy miképp fogom használni azt a Dragunovot.
-Jók legyetek srácok!-az AK-val a kezemben kilépek az épületből. A bázison nagy a nyüzsgés. Néhány helikopter azonnali csomagleadást hajt végre, le sem szálnak, csak ledobják a rakományt és visszarepülnek a legközelebbi légibázisra. A hadtáp egy téglából épült barakkban van. Az őrségen átjutva, egy folyosó végén kell keresni az ellátó tisztet, aki egy gyűrött papírdarabot szorongat, közben idegesen állítgatja a szkafandere állását, az itt lévő ágyakon sebesült katonák fekszenek, néhány szanitéc pedig, mint a tojó galambok, totyognak körülöttük.
-Borogyin tizedes a felszereléséért jelentkezik uram!-vágom vigyázba magam.
Rámnéz:
-Pihenj! SVD Dragunov, eredeti + 4 tár,PSO-1 távcső, beépített éjjellátó üzemmóddal, szurony, két doboz 7,62 × 54 mm R lőszer. Menjen a toronyba, ott kiképzik rá. Kihúzva a listáról. Krinkovot a tárakkal együtt ide.
Leteszem az AK-t, a tárakkal. Kicsit fáj itt hagyni, de azonnal beleszeretek az új üdvöskémbe, amit fel is kapok, a vállamra akasztok, a most nem szükséges holmit pedig a zsákomba pakolom, ezt követően irány a torony. Oda már sietek, mert tényleg szükség lehet rám. Két másik katona távcsővel kémleli a tájat.
-Üdv srácok! Mi a helyzet?
Végigmérnek és így szólnak:
-Te lennél a lövészünk?
-Igen, Borogyin tizedes.
-Csapajev közlegény és Szudajev tizedes.-bólintanak.
-Ki kell lőni azokat a vadkanokat, szóval ne húzzuk az időt. Add a tárakat a tártáskából, meg a "konzerveket".
-Miket?
-A lőszert papa!
Leteszem eléjük a két "konzervet", a tárakkal együtt,a puskából is kiveszem a benne lévőt, azok hozzá is látnak a lövedékek kibontásához és betöltéséhez.Addig én szemügyre veszem a célt. Kitámasztom a deszkára a puskát, belenézek a célzóba, szépen ki van jelölve a célzón minden, azt hiszem épp tökéletesre van állítva. A vadkanok 250m-re lehetnek, óriási dögök. Rökönyödök meg egy pillanatra, de folytatom a kémlelést. A bal combjuk mögé fogok célozni.
-A tárak megvannak!-szólnak ide nekem.
-Még szűz a dragunovod. Jól célozz!-odanyújt Szudajev egy tárat.
Beillesztem a helyére, a tűzváltót lenyomom, a tömegzárral élesítem a fegyvert, aztán célba veszem a legközelebbi vadkant, ami éppen pihen. Kb. szívtájékon a szálkereszt, mikor meghúzom az elsütőbillentyűt, a coci pedig hamarosan össze is borul, szétrobbantottam a szívét. A többit felhergeli társuk halála, így rohanásba kezdenek, eszeveszettül. A másodikat először a veséje tájékán találom el, amitől kissé jobbra borul, aztán a második lövés tüdőt ér, egy véreset prüszköl, majd kiborul. Az utolsót egy pillanatra nem látom, de végül a szemem elé kerül. Felénk közelít, ami a nézelődő két katonát is meglepi. Farkasszemet nézünk a távcsövön keresztül, de én nyerek, mert a koponyáját beszakítja a golyó, aztán kiborul, mint a krumplis zsák.
-Hát azt hiszem ennyi volt!-mondom nekik nevetve.
Csodálkozva néznek rám.
-Jól van Borogyin. Amint van rá lehetőség vendégünk vagy egy vodkára, meg egy turista konzervre. A tűzváltót pedig állítsd biztonságosra. Nem szeretnénk a disznók sorsára jutni!
Kacagunk pár percig ezen, aztán folytatjuk az őrséggel járó éber figyelgetését ennek a haldokló földnek.

lassan végigtolom magam az úttest felületén. ha lenne itt bárki közületek,annyit látna,hogy egy irgalmatlan nagy ,sötét víztömeg a talaj szintjén enyhén fodrozódva közeledik, túlvégről pedig ismét aszfalttá válik,miközben éles,tűhegyes fogú,nagyon gonosz tekintetű halak ugrálnak ki jó magosra belőle.
Még jó,hogy senki nem jár erre. Még szép,hogy pontosan ezért nyomulok a szűkülő,magos szakadékfallal összezáródó peremvidék irányába,dél felé, a Vörös-erdő és a katonai raktárak határához.
Tényleg,honnan is tudom,hogy amihez most közeledem,az egykor katonai terület volt? Igaz,most hajítottam vissza egyet az ott az imént-néhány órája-elesettek közül,akinek kosza kísértete ide érkezett,nem túl távol,és tanácstalanul lézengett,amíg magamhoz nem csaltam,de igazából már nem is tartom fontosnak. Tőle szereztem meg az információt.
Ez a határ tehát. Megállok. Rozzant betonfal,kikezdte a rengeteg savas csapadék, a szélsőséges klíma, a rengeteg kitörés,amely minden valószínűség szerint az én létem okozója is egyben.
Bizarr dolog,hogy a más pusztulása az számomra maga a születés....nem zavar,nem is érdekel,elmegyek mellette,miképpen nektek természetes,hogy felkel a Nap,aztán lenyugszik.
Szóval itt ez a betonfal,félretolható,beakadt és rozsdamarta,néhány helyen barbár módon kifeszegetett acélkapujával.
Én most fal leszek,egy darabig. Nagyobb és erősebb,és csak azoknak nyitok utat,akiknek akarok. Itt csak az én kényem kedvem szerint juthattok át,vagy meg fogtok tanulni sziklát mászni,másképp ugyanis nem megy.
Ha megunom az egy helyben álldogálást,még délebbre megyek,mivel abból az irányból rengeteg érdekes psi-rezdülést és információt kaptam el,igaz nem rendszeresen és eléggé nagy összevisszaságban.
Eltelik egy kis idő,még összerendezgetem a kirakós játék darabjait. Annyi már bizonyos,hogy egyfajta palaszürke szorongás pulzál egy bizonyos-szerintetek legalábbis gyógyíthatatlannak vélt- betegség miatt köztetek,és eléggé nagy a bizalmatlanság egymás iránt,régi ,jól kiépült kapcsolatok szűntek meg és fordultak halálos gyűlöletbe a kórokozók okán,mivel senki nem tudja,ki is a felelős,inkább-könnyebb megoldást keresve-egymásban látjátok a főkolompost.
Tetszik nekem ez a káosz. Jókat fogok még mulatozni dőreségeiteken,szegény emberek....
:D

Már itt vagyok egy ideje a kordonnál, nem tudok kimenni, bár nem is kerestem még meg a lakásra valót, de egy ideje a dolgok nagyon eldurvultak.Mióta van a vírus alig keresem meg a talált tárgyakból a gázmaszk szűrőjére valót.Mindenki irt mindenkit, a relikviák meg majd elfogytak.Még jó, hogy Szidorovics viszonylag jutányos áron kiad a külvilágtól légmentesen elzárt pincerészeket, mióta beszerezte az ipari légtisztító berendezését.Így még mindig jobban kijövök anyagilag, mintha éjjel-nappal gázmaszkban lennék.Amúgy sem lehet valami jó maszkban aludni.Nincs túl sok cuccom, úgy tíz konzervem, négy liter víz, egy liter tej, egy lefűrészelt csövű, meg egy egész új fort12 rendőrségi pisztoly.Ahhoz van két táram, meg a benne lévőa kétcsövűhöz meg van húsz nagyszemű sörétú töltényem plusz tíz aprószemű.Amúgy Pjotr Ivanovics vagyok.Kint munkanélküli, félig meddig hajléktalan( valamikor az utcán, valamikor ismerősöknél aludtam) , enyhén alkoholista, 23 éves.Zömök, nem túl magas, de erőteljes testalkatú emberszerűség lennék.Rövid naggyából egyben lévő bőrkabátom van, jó meleg, de tele van mindenféle matricákkal.Hajam csak közuépütt van, a kapucniban lem látszik, de oldalra fésülöm.Na mindegy, elmegyek innét a francba beljebb, vagy nem tudom, de most, hogy sötét van biztonságosabban tudok menni, mert a hadsereg helikopterekkel vadászik a népekre errefelé.Elindulok a roncstelep felé.

Visszamentünk Szaharovhoz aki új feladatot adott nekünk.
-Na! Ez az! Ambíciózus fiatalok! Akkor, a következő feladat egyszerű lesz. Felszerelés kipróbálása!
-Felszerelés?
-Igen. Újonnan kifejlesztett cuccok.
-Például?
Elővesz egy ampullát.
-Ez egy új fajta nyugtató.
Amint ezt kimondja Sakál nyel egy nagyot.
-Ne féljen. Nem maga lesz az első. Az első maga lesz-és rámutat Híénára.
Ő odatartja a karját. Beadja az injekciót. Várunk. Híéna csak áll és néz. Fél perc eltelik de semmi. Majd megfordulunk. A prof már szentségel:
-A franc essen bele ebbe a-puff.
Megfordulunk, Híéna elterült mint egy zsák bab. Ami furcsa, hogy egyenesen fekszik. Ahogy állt. Próbáljuk megmozdítani de nem tudjuk. Görcsbe rándult az egész teste.
-Értem, szóval ez nem megfelelő.
Elővesz egy újabb ampullát és beadja. Görcsoldó. Egy perc múlva már hat. Híéna felkel és kimozgatja a testrészeit.
-Remek. Maga már eleget tett. Most maga jön Sakál.
Sakál lassan, de odament a profhoz. A prof most megint elővett egy ampullát.
-Ez az ampulla stimuláns. Mint az adrenalin. Kipróbáljuk mi a hatása magára.
-Hát ebből baj nem lehet.
Beadja neki. Eddig még semmi. Két percig csak áll. Megszólalok:
-Sakál? Itt vagy?
-Perszehogyittvagyokmiaz?
-Lassabban. Ne hadarj!
-Nemhadarokcsakolyanfurcsaérzésemvantudod.
-Jó. Doki, kezdje a taszteket.
-Oké. Akkor kérem jöjjön ide, és álljon rá erre a futópadra.
Rááll.
-Maga állítja be milyen gyorsan akar futni.
Beállítja azonnal a sprintet. Elkezd rohanni. És csak fut-fut-fut-fut és fut. Már legalább egy órája csak fut. Leállítjuk.
-Eznagyonjóvoltfuthatokmégigenigenigen?
-Most jön a vezetési teszt. Üljön be a szimulátorba.
Beleül egy kis doboz szerűsége. Megfogja a kormányt és indul a szimuláció. Sötét Völgyből Kordonig kell eljutnia. Vezet. Majd megszólal:
-Jobbra, balra, jobbra, balra........szarok rá csak jöjjön a full gáz húhuhuhúúúúúúúúúú!
És teljes erővel nekicsapódik egy épületnek. Kijön és leültetik. Most jön Grim.
-Jólvan Grim, ne aggódjon. Magának egy fájdalomcsillapítót adunk be.
Beadja neki, és jön a próba.
-A dolog lényege annyi hogy most megszúrjuk önt egy tűvel. És ha nem fáj jön a nagyobb, és a nagyobb és a nagyobb.
Nem válaszol.
-Grim?
Grim csak bámul előre üveges szemeivel.
-Meghalt?
-Nem halt meg. Csak nem tud mozogni. Elgémberedett. Lezsibbadt a teste.
-Akkor ez hatott?
-Túlzottan is. Meg kell várnunk amíg kiürül a szervezetéből a cuccos.
Beviszik a többiekkel együtt a gyengélkedőre. Most jövök én.
-Ez egy egyszerű anyag lesz. Nincsenek mellékhatásai. Csak annyi lesz hogy lenyugszik. Teljesen.
Beadja. Pár perc múlva kapok egy levelet a parancsnokságról. Leszereltek. Megyek haza. Hosszú időn át utazok vissza Moszkvába. Pár órán belül ott is vagyok. Elindulok, vissza a házamba. Ahol már vár rám a szerelmem. Ott ül az asztalnál. Rám pillant, elmosolyodik. Odamegyek mellé és az ölébe ülök. Rám néz folyamatosan és mosolyog. Én közelebb hajolok, hogy megcsókoljam. Ő még mindig mosolyog. Ekkor egy erős pofon tulajdonosa leszek amitől átrepülök az asztalon. Elájulok. Mikor felkelek a betegszobán fekszek. Mi történhetett? A hadnagy belép:
-Mi a kénköves mennykő történt?
-Hát....Azt én sem tudom.
Belép a prof:
-Egyszerű. Az történt hogy a gyógyszer eléggé erős hallucinációt váltott ki magából. És hát....Aminek az eredménye ez lett.
-Még egyszer ne forduljon elő. Megértette?
-Igen uram.
A hadnagy kimegy. Én meg csak a fejemet fogom hogy a franc egye meg az egész tesztet.

A sikeres feladat végrehajtás után elindultunk az étkezősátor irányába. A bejáratnál egy őr ácsorgott egy AK-47-est szorongatva.
-Üdv! Belépnénk!
-Papírokat! -Gyorsan előkotortuk a papírjainkat, azután átnézte őket és a mellette lévő kannát elénk tette, hogy a benne úszkáló szivaccsal fertőtlenítsük magunkat.
Nagy nehezen végül sikerült mindhármunknak átdörgölni a testünket, de a fegyvereket kint kell hagynunk. Belül padok vannak kitéve, a katonák dohányoznak, isznak, esznek, beszélgetnek. Mi is kinézünk egy padot és egy asztalt, aztán, kitesszük amire csak szükség van, némi kenyeret, turista konzervet, de van itt rejtett vodka is. Elbeszélik az eddigi tapasztalataikat, amelyek nem egyszer elég vérfagyasztóak. A mutánsok képesek emberfejeket lecsapkodni egy suhintással, a katakombákban a katonák hajlamosak teljesen elveszteni az önuralmukat, így gyakran vérszopók eledeleként végzik. Sikerült annyit ennem, hogy most rosszul vagyok, habár ez az idilli pillanat kevés ideig tart, mert Irnov hihetetlen vörös fejjel közeledik felém az egyik pillanatban.
-Mit képzel katona?!-vág rá az asztalra.
-Teljesen elment az esze? Maga Agropomba indult volna a következő géppel, de most mivel a bevetési egysége immár elindult, maga szépen megy szintén Agropomban a katakombákba, felderítőnek, így lesz ideje gondolkodni a parancs végrehajtáson. A dragunovját bevonjuk, jelentkezik a hadtápnál. Megkapja a kotorászók felszerelését és megy a következő géppel a kutatóintézethez. Orlov hadnagynál jelentkezik, majd indul a következő föld alá készülő csapattal.Mozgás!!-üvölt rám még utoljára. Felkapom gyorsan a holmimat, a dragunovot a bejáratnál, két új barátom képe megfagyva.
A hadtápnál már várnak és kiadják a felszerelést.
-Nos… Kötél, fejlámpa,plasztik, 30 méter kábel, detonátor, fegyverlámpa, kobra célzó, ja és az újonnan hadrendbe állított szudajev PPS-43-as.
-Micsoda?!-förmedek rá szinte a tisztre.
-Világháborús fegyvereket osztanak 70 évvel később?
-Katona, ez kitünő fegyver, magának odalent meg fogja menteni az életét. A fegyver kalibere kiváló átütőképességet produkál, géppisztolyoknál kiemelkedik, tűzgyorsasága kápráztat, attól hogy régi, még nem kell lenézni. Ráadásul az alkatrészek teljes vizsgálaton és karbantartáson mentek keresztül. Kap hozzá 5 tárat, 10 doboz lőszert. Sikeres lesz… Óh igen, meg még van itt magának a makarovja helyett egy gsh-18-as. Egyszerű, orosz pisztoly, szeretni fogja. 18-as tár, ebből két darab. 4 doboz lőszer hozzá. A makarov skulót vigye, kelleni fog a földalatti társainak. Egyelőre ennyi. Sok sikert.
Még mindig nem hiszem el, ami történt. Már majdnem sikerült azt a beosztást kapnom, amit szerettem volna, erre mehetek lyukakat fúrni. Csodás… A helikopter a bázis mögött vár ránk. Néhányan már felültek rá, én is erre készülök, de hirtelen megjelenik Csapajev.
-Szudajev küldi, sok sikert.-odanyom valamit és elfut.
Nézem, ez egy APS, meg két tár.
-Kösz srácok.-sóhajtok és gyorsan elrejtem.
A rotor pörög, az emberek itt vannak, tehát elemelkedünk a földtől és irány Agropom. A bázis kicsivé válik, a helikopter mozgása kissé émelyít, de gázmaszkban rossz dolog lenne rókázni… Miután átsuhantunk a fertőzött föld fölött, Agropomban egy magas épület tetején landolunk. Az intézet minden ki és bejárata le van zárva a földön, barikádok és géppuskafészkek szegélyezik a terepet. Ez egy melléképület, ahonnan lépcsőn le tudunk menni, a főépület magasabb. Az itteni katonák mindenfelé rohangálnak, nagy a káosz. A halálbrigádok a főépület előtt ücsörögnek, szorongatva modern felszerelésüket. AN-94-esek, látni pár AS VAL-t, bizonokat, nem látni, de biztosan megmosolyogják a kis tizedest egy PPS-43-assal, amit talán sokan csak múzeumban láttak életükben. Megalázó… Csak én tehetek róla. A sikeres lövések mentettek meg szerintem a még ennél is rosszabb helyektől. Mire feleszmélek a gondolataimból, addigra egész kis csapat gyűlt körém, csupa közlegény, ugyanilyen eszközökkel.
-Maga a vezetőnk uram?
-Tizedes vagyok, én itt nem vezetek. Orlov hadnagy majd felvilágosít minket. Gyertek.
Bevonulunk az épületbe, miután ismételten sterilizáltuk magunkat, ahol már vár minket Orlov, aki mint a halálraítéltekre néz ránk.
-Nos emberek, tudják miért vannak itt. A föld alatt a feladatuk a folyamatos tisztogatás lesz, ami a fertőzött embereket és mutánsokat illeti, valamint további feltárása a még ismeretlen járatoknak. Ennyi. Wittmann őrmester várja magukat a bázison lévő aknafedélnél, sok sikert…-elfordul, majd mutatva itteni luxust, szivarra gyújt.
Csupa kölyök ez a csapat. A legtöbb arcáról úgy lehet leolvasni a félelmet, mintha rá lenne írva nagy betűkkel. Én is félek, de úgy látszik nekem kell majd vigyázni rájuk. Az épületen kívül felszerelem a fegyveremre a tartozékokat, tesztelem a lámpát és a célzót, azután még sebtében megtöltöm a tárakat, amelyeket szépen a tartóba teszek, felmálházok, tárazom a pisztolyokat is, így indulásra kész vagyok ebbe pöcegödörbe. Az egyik társam reszket a félelemtől. Így odaszólok:
-Mi a bajod?
Rámnéz:
-Kausztrofóbia!
-Ugye most csak viccelsz?
-Nem…
-Csodás…-gondolom magamban.
Wittmann már vár minket a fedélnél.
-Maguk az új osztagom?
-Igen uram!-válaszolunk.
-Jöjjenek!-felnyitja a csatornafedelet és lemászik.
Mi is így teszünk…

A tönkrement betonfalat magam mögött hagyom,és továbbra is kapu formájában,azonban zsilipelő rendszer képében továbbmegyek,egy vérszopót foglyul ejtve. Kietlen út,minden letarolva,kiégett és barna színű gaztenger,szörnyen eldeformálódott,gigantizmusban szenvedő és haldokló faóriások,megannyi jele a pusztulásnak, ám sehol egy teremtett lélek,a vérszívót kivéve,aki őrjöngve szeretne kiszabadulni gyorsan létrehozott börtönéből,és ezért mindent meg is tesz. Hörögve támadja a falakat,amikről azonban gumilabdaként pattan vissza,nem értve ,mi is történik vele. Vigyázok rá,meg ne üsse magát.
Képzelem,mi lesz majd,ha így az éj leple alatt megérkezve a katonai terület északi határához "csak úgy megjelenek",és szabadon eresztem.......

Járjon már erre is valaki!

Reggel még a napkelte elött fent voltunk már. Felvettük súlyos hátitáskáinkat, majd kimentünk az épületből.
Kint egy jó tucat stalker ült a tűz körül és éppen kajáztak. Ilyenkor le kellet vetniük a gázmaszkot, de hát enni azt kell! Az egyik stalker felállt, amikor meglátta, hogy kijöttünk az ajtón.
- Reggelt! Köszöntem neki.
Ő csak visszabólintott, majd megszólalt.
- A híd elfoglalható! Szólalt meg.
- Mi? Kérdezett Sweet.
- A katonák is értesülhettek a zsoldosokról és visszavonták az egységeiket!
- Ez változtat a dolgon! Mondtam.
- Mit? Kérdezett Sweet.
- Nekem, mint lövésznek a legideálisabb hely a vasúti hídon van! Onnan nagyon messzire ellehet látni és kiváló lő pozíció is egyben.
- Honnan... Kezdett bele a stalker, de félbeszakítottam.
- Tudom, mert egyszer már használtam a vasúti hidat orvlövészetre.
- Értem. Felelte a stalker.
- Őszintén, szerintem még Frostnak is ott lenne a legnagyobb hatása. Tettem hozzá.
- Egyet értek! Felelte Frost.
- Ezért is szeretném, ha ti oda mennétek! Szólalt meg mögöttünk Valerján. Már kiküldtem 5 stalkert, hogy foglalják el! Tette hozzá.
- Mi lenne, ha megosztanánk a csapatot? Fordultam a társaim felé.
- Hogy érted? Kérdezett Cross.
- Én meg Frost megyünk a hídra! Lesz velünk 5 stalker ti ketten pedig mennétek a faluba. Nálad Cross vannak alapanyagok egy két csapdához is! Mondtam.
- Nem rossz ötlet... Mivel a falunál nagyrészt nyílt terepen kéne harcolniuk, jó ötlet az "elaknásítás"! Mondta Frost.
- Felőlem rendben! Mondta Sweet.
- Biztos, hogy ezt akarod? Kérdezett Cross.
- Ez lehet a legjobb esélye a falunak! Mondtam.
- Rendben! Felelte Cross.
- Valerján! Én meg Frost megyünk a hídra! Sweet és Cross pedig a falu védelmének erősítésében fog segédkezni! Megfelel? Kérdeztem.
- Rendben! Felelte.
Elindultunk a csapattal, de visszafordultam pár lépés után.
- Valerján! Lehet tudni mikor, támadnak a zsoldosok? Kérdeztem.
- Nem! Felelte.
Na, az fasza... Gondoltam. Majd újra célirányba fordultam és elindultunk a vasúti töltés felé.
Mikor megérkeztünk Én és Frost összehívtuk a stalkereket, Sweeték pedig tovább indultak a falu felé.
Az 5ből két fickót felküldtem a hídra, hogy szóljanak, ha látnak ellenséges egységeket vagy akármit, ami erre jön.
Addig a másik három stalkerrel átrendeztük a töltés védelmét.
A hadsereg által idevonszolt homokzsákokat áttelepítettük a vasúti híd keleti végébe egy kisiklott vagon keleti oldal felé néző végébe.
Itt lesz Frost lőállása. Be is tette a vagonba a PKM et és a lőszer-t.
Nekem a félbeszakadt vasúti híd másik oldalán lesz a leshelyem.
Ami érdekessé tette a dolgot, hogy a katonák most úgy hagytak el az őrposztjukat mintha csak a reggeli szél kapta volna fel őket. Hátra is hagytak egy kis lőszert és Eü csomagokat.
Úgy 9 órára elkészültünk a védelem átrendezésével és kiépítésével. Időközben megérkezett az a pár stalker is, mert láttunk pár embert, akik a dombra felballagva letelepedtek.
Háromnegyed 11 környékén szóltak át Crossék, hogy amit tudtak azt megtettek a kopaszfalu védelmének érdekében. Készült egy lim-lom és farönkökből összeállított barikád, továbbá azon túl Sweet és Cross elhelyeztek vagy egy tucat távirányítású robbanóanyagot. Nekem is eszembe jutott a Claymore, de nem akartam ellőni az első hullámnál minden „petárdát”.
Jelenleg várunk a támadásra…

Morzsi: Nyugalom. Idővel ugyan, de valaki járni is fog ott. Sőt! Még sokan is leszünk! :D

Scare: A katonák ha egyszer elhagynak egy posztot, akkor nem hagynak ott semmit! Mindent kipucolnak, hogy ezzel is megnehezítsék a stalkerek dolgát! Főleg ha Eü csomagokról van szó.

Morzsi én arra mentem, ha a kordon és a szeméttelep közti átjárónál voltál, de te mentél arrább.

Nem,Kiscsillag! Én most jövök dél felé és jelenleg a katonai raktárterületek északi részénél vagyok.No,ott sehol senki,de remélem-ha Captain Axonnak hinni lehet,és miért ne hinnénk neki ugye-akkor hamarosan....

Morzsi! az én karakterem, illetve a feedmom frakció tanyázik a raktáraknál, és igen Axon jól mondja, mihelyst oda jutok írok :) meg-hajol meg-hajol

Vissza
Top Alul