Reaper-ék alig mentek el máris üzenet érkezett tőle. Állítólag az induláskor elhaladtak a vad vidék felett és láttak egy vérszopót beügetni a félkész épületbe.
- Na! F@sza! Mondtam magamban, aztán zsebre vágtam a PDA-t és elindultunk a fiúkkal a vad vidék felé.
Már az odaérkezés is némileg problémákba ütközött, mivel sok volt a felszerelés és rengeteg zombiba ütköztünk. Szerencsére időben végeztünk velük.
De azért nem éppen kényelmes két tonna felszereléssel utazni egy lepukkant járgányban, és még ehhez hozzácsapódik a hatalmas fémládák, amiket utánfutón vonszolunk magunk után. De azért mindenre készek vagyunk.
Viszonylag szerencsés első utunk volt. A zombikkal egyetemben ránk támadt pár koszos snork is, amiket könnyedén kilőttünk, egy példányt pedig elkábítottunk és bedobozoltunk. Aztán irány tovább a vad vidék felé.
Odaérve már komolyabb volt a probléma. Nem tudtunk áthaladni az alagúton a kocsival, mert tele volt tűzcsóvákat fúvó anomáliákkal. Ezeket kénytelenek voltunk gyalog kikerülni.
Így a kocsi itt marad, és itt hagyom mellette Vologyát, Jaszanovot, meg a tudós barátunkat. Indulás előtt persze elvettem a tudóstól a kábító fegyvert, hogy majd én operálok vele.
Aztán nekivágtunk a hosszú útnak.
A nap még magasan járt, de már kezdte azt a narancssárgás fényt árasztani, tehát jobb lesz sietni.
Először kilőttünk egy pár kutyát. Szerencsére elég hülyék voltak hogy falkában rohangásszanak, így gyorsan megvoltunk velük.
Pszeudók, vakkutyák. Nem probléma. Még úgy se hogy elsőre van dolgom ezekkel a dögökkel.
Észrevétlenül kapcsoltuk le őket és egyet-egyet elraboltunk a falkából.
Csak az a baj hogy fantom kutya nem volt köztük. Az még hiányzik a listáról. De majd még alaposabban szét nézünk. Visszavittük az elkábított állatokat a kocsihoz és ott bedobozoltuk őket.
Aztán megint vissza és előre. Ezúttal pár patkány félét kaptunk el. Ezeknél már nem maradtunk észrevétlenek. Túlságosan is lebecsültük őket, azt hittük megfutamodnak majd, erre azok inkább támadtak. De milyen nagy falkában! Kényszeresen felkergettek minket egy beton talapzat kötegre.
Onnan viszont kettőt elkábítottunk. De begyűjteni nem tudtuk, mert ezek a kis kannibálok alig hogy meglátták két társukat eszméletlenül elterülni, rögtön rávetették magukat. Ez milyen kegyetlen már! Még csak meg sem haltak a társaik, ők viszont már rohannak is a friss húsra.
Így hát más választás nincs, hangtompító fel és lelőttük valamennyit. Egyedül még egy párat hagytunk csak, akik inkább már menekülőre fogták, látván ahogy társaik tömegesen pusztulnak.
Egyet megcéloztunk a menekülők közül és elkábítottuk. Persze az egyikük ahogy meglátta elterülni, már vonszolta is volna el a kábult társát, gondolom hogy máshol falja fel a zsákmányát, de még időben elzavartuk a francba.
Azt az egy patkányt szerintem jó időre kiütötte az anyag, így azért már nem fordultunk vissza, hogy ezt is becsomagoljuk a szeretet csomagba.
Bevágtuk egy koszos zsákba és megkötöztük a kezét lábát. Még a pofázmányát is betömtük egy kevés mogyoró vajjal meg egy ronggyal, nehogy elrágjon bármit is. Addig is inkább a mogyoróvajon rágódik. Aztán tovább haladtunk.
Következő célpont a kísértet nevű lény lett volna. De azt se tudtuk hogy néz ki. Mi csak egy fényképet kaptunk egy boncolt, féltestű, hunyorgó szemű dögről, de egy olyat se láttunk. Csak rohadt lebegő gömbvillámok mindenfelé. Viszont tény, hogy valami dobál minket azon a környéken, ha mozgunk.
Én részemről megpróbáltam, hátha a gömbvillám az, de csak átsuhant rajta a kábító lövedék. Így nem próbálkozom többet.
Aztán jöhetett volna az a vérszopó amiről a közlegény is írt. Állítólag a félkész épület felé kullogott. Így arrafelé vettük az irányt.
Lassan közelítettük meg az épületet, nehogy kiszúrjon minket. Közben a nap is jócskán lement. Jó lesz sietni!
Lassan fegyvereket előreszegezve mentünk be, egymás hátát fedezve szorosan. Nem tudtuk mire számítsunk, de hallottam már híreket erről a híres láthatatlan vadászról. Kár hogy nincs nálunk VR szemüveg. Talán a hőjeleit láthatnánk akkor is ha álcázza magát.
Így vakon mentünk be az épületbe, lámpa nélkül, hogy minimális láthatóságot mutassunk.
Lassan, egyenként ellenőriztük a szinteket. Először az elsőt, majd a másodikat, aztán a harmadikat is.
Miután meggyőződtünk róla, hogy az épület tiszta, nyugodtabban felegyenesedtünk és nézelődtünk tanácstalanul.
- Mi a franc!? Ez az újonc már nem csak hülye de már vak is? Kérdezte Fegyán.
- Megnyúzom ezért még ezt a kopaszt! Vérszopó a félkész épületben. Mi?! Hozza itt rám az ideglelést feleslegesen. Mondtam ingerülten.
Aztán az emelet pereméhez sétáltam és előkaptam a távcsövet. Elkezdtem körbe nézelődni, hátha találunk egy másik egyedet valahol a környéken. Közben a társaim elkezdtek szétszóródni az emeleten, unottan nézelődve.
Aztán addig keresgéltem, mígnem végül találtam valamit. Legalábbis azt hiszem. Két élénk fehéren világító pontot láttam a vasúti kocsiknál kissé távolabb tőlünk, amire először azt hittem csak szentjánosbogarak, de ahhoz képest túl egységesen mozogtak. Egyszerre. És a körülöttük lévő levegő is furcsán viselkedett.
Követtem egy darabig szemmel azt a valamit, amíg hirtelen elő nem tűnik a semmiből egy humanoid lény.
- Az anyja p*csáját! Kiáltok fel meglepetten.
- Szóval te vagy az akire vadászunk! Ejha! Nem mondom...Télleg förtelmesen ocsmány vagy! Egyenesen ronda mint a bűn! Mondtam halkan, aztán egy halk morgást hallottam magam mögül. Olyan volt mintha valakinek hangosan korgott volna a gyomra. Vagy mintha egy erős dohányos hörgött volna egy utolsót.
Ettől eléggé megijedtem, aztán rémülten, lassan elkezdek hátra fordulni.
Miután már teljesen megfordultam, megláttam magam előtt egy ugyanolyan levegő szerű jelenséget, ami aztán szintén láthatóvá vált.
Rémületemben kiesett a távcső a kezemből. Tátott szájjal és guvadt szemmel bámultam a dögre, ami egyenesen a pofámba vicsorgott.
Pontosan ugyanaz volt, mint amit lent a vasúton is láttam, csak mintha szürkébb lett volna a bőre.
- Ehehhe! Csövi!...Szóltam rémült, vékony hangon, erre a dög megragadott a nyakamnál és felemelt.
Halálra rémülve bámultam, ahogy egyre jobban közelít a csápjaival, erre hirtelen egy hang ordít mögülem:
- Nikolai! Aztán gépfegyver berregés és a dögöt hátba kapja egy sorozat. A dög felordít és fájdalmában a hátához kap. Persze rólam megfeledkezik és elenged.
Zuhanok lefelé az emeletről, de még időben elkapom a második emelet szélét. Ha nem sikerült volna, palacsintaként végeztem volna a földön. Bár a magasságát elnézve az épületnek, inkább csak megúszom pár csonttöréssel. De azért ahhoz sem lenne kedvem.
Odafent a harmadikon már hallom a gépfegyver zörejeket és a lény fájdalmas és dühödt ordítását, aztán a vasúti sínek felé nézek.
Meglátom ahogy a másik aki ott állt, megijedt egy pillanatra, aztán egyenesen az épület felé tekint. Majd rohamlépésben elindul az épület felé.
- Ez nem jó! Ez nagyon nem jó! Mondtam, aztán elkezdtem felkapaszkodni az emeleten. Nagy nehezen sikerült is felkapaszkodnom, majd felkeltem és rohantam a harmadik emelet felé, ahol még mindig csatazajok hallatszanak. Gépfegyver tűz már nincs, viszont dulakodást még hallani.
- Fogd már le!
- Gyerünk! Elszabadul!
- Voá! Repülök!
Rohannék fel a lépcsőn, amikor hirtelen mintha falnak ütköznék. Beverem jó keményen a fejemet és még seggre is ülök.
Fájdalmasan vakargatom a fejemet, amikor odapillantok, hogy minek ütköztem. A másik lény volt az, ő is rohant felfelé a harmadik emeletre, hogy valószínűleg segítsen a társának.
Ő is láthatóvá válik, majd lassan felém pillant. Aztán elindul felém. Én csak kúszok háttal egyre hátrább és hátrább, de akkor ő megindul erősebben felém és csapni készül.
Gyorsan elgurulok az ütés elől, ami a padlóba megy. Egyetlen csapásával csinált öt karom nyomot az épület emeletének padlójába.
- A k*rva életbe! Ezek élesek! Kiáltottam rá a lényre rémülten.
Aztán gyorsan talpra álltam és már kaptam volna elő a kábító fegyvert, amikor a dög a padlóból kitépet kezével, vissza kézből hasba vág és már repülök is hátra felé az emelet széle felé megint.
A végére a földre érkezek, és csúszok még egy pár métert a hátamon.
Fájdalmasan tapintgatom a gyomromat, aztán hirtelen célra emelem a kábító fegyvert és lövök. De a lény gyorsabb volt és már el is ugrott a lövedék elől.
Aztán pillanatok alatt ott termett mellettem és iszonyatosan hasba rúgott, amitől csúsztam még egy pár métert.
Fel sem bírok már kelni, a földön fekszem, közben a hasamat tapogatom, a kábító fegyver pedig méterekre elcsúszott tőlem. A lény pedig megint elindult felém, de ezúttal már laza tempóban, gyalogolva.
Erőm sincs hogy elkússzak a fegyverig és a lény már itt áll fölöttem.
Aztán lazán megmarkolja a nyakamat és felemel, majd egyre erősebben kezd fojtogatni.
Érzem hogy egyre jobban kifogy belőlem az erő és megfulladok. De aztán egy hirtelen vezérelt ötlettől fogva az övemhez nyúlok és kiveszek egy kábító lövedéket a kis táskából.
Majd amennyi erőm még van, azt felhasználom és beledöföm a tűt a lény hasába. Az meglepődötten dob el magától, majd rögtön a tűhöz kap és kitépi magából. Én ezalatt a nyakamhoz nyúlva nézem az eseményeket.
Földhöz vágja a tűt, majd elindul felém. De a szernek hála a mozgás koordinációja és az izmai is kezdik cserbenhagyni.
Egyre erőtlenebbül, egyre bénultabban kezd össze vissza kóvályogni, közben kapálódzik felém.
Végül aztán térdre esik és pihenni kezd. Én felállok és a kábító fegyverhez indulok.
Felkapom a földről és a lény felé fordulok, aki még mindig talpon van.
Aztán nagy nehezen talpra áll és elindul felém.
Nem habozok, rögtön leadok egy lövést rá. Bele áll a kis tű ismét, de ezúttal nem állítja meg. Csak jön tovább.
Erre még egy lövést adok le ez is telibe kapja a lényt, de még mindig kevés. Csak jön.
Aztán már inkább leadok egy jó pár lövést. Egyre jobban lassítja és egyre jobban szuszog. De végül mégis elér hozzám és csapni készül.
De a csapása erőtlen volt és csak előttem egy pár cm-nyire megy el a keze. Végül össze esik. Higgadtan állok a földön heverő lény előtt, az meg mintha beledöglött volna, csak fekszik a földön, mint egy hulla.
Fellélegzem és pár rúgással megállapítom, hogy a lény tényleg ki van ütve.
Aztán egy újabb ordítást hallok fentről a harmadik emeletről. Futólépésben felrohanok a harmadik emeletre és azt látom hogy a lény még mindig talpon és épp súlyzózik a társaimmal.
Fegyánt egy kézzel tartja a magasba, közben Grisát meg a hátzsákjánál fogva tartja a karjában. Mintha csak gyerekek volnának, úgy bánik velük.
Itt sem tétlenkedem, rögtön célra tartom a kábító fegyvert és rögtön 4-5 lövéssel indítok. A lény ettől megtántorodik és a földre ejti a társaimat. Majd a hátához kap és elkezdi kihúzogatni a tűket.
De nem várom meg míg végez, hanem újabb 5 lövéssel tarkítom a hátát, amitől már csak kapkod a hátához, de képtelen megfogni a tűket. Végül lassan a térdére zuhan aztán elterül.
Fegyánnék nagy nehezen, nyögdécselve tápászkodnak fel a földről.
- Kösz Nikolai! Ha nem jöttél volna, ez már rég fasírtot csinál belőlünk.
- Aha. El tudom képzelni. De most már jobb lesz indulnunk!
- Mi van a másik döggel?
- Ne aggódj miatta!
Aztán felkaptam az emelet szélén hagyott távcsövet és szintén zsebre vágtam. Aztán megfogtuk a kábult vérszívót és elkezdtük lefelé ráncigálni a lépcsőn.
- Dög nehéz ez a disznó!
- Csak húzzad! Szólok rájuk. Közben épp már a második emeleten vagyunk, ahol a másik lény alussza hosszú, édes álmát.
Grisa rá néz a dögre és azt mondja:
- ÚÚh! Akár egy tűpárna! Látom nem spóroltál a lőszerrel!
- Nem én! Vágtam rá büszkén.
Pár óra múlva már gyönyörű éjjelünk volt. A hold magasan jár, halvány fénnyel borítva a tájat. Mind ott állunk a kocsinál és csomagolunk.
Az elfogott lényeket bedobozoltuk, mindnek megvan a maga kis cellája, egy hatalmas, lyukacsos fémláda képében.
A vérszívó doboza elég nagy ahhoz, hogy egy kifejlett példány tökéletesen elférjen benne, de ugyanakkor kellően szűk ahhoz, hogy ne tudjon tökéletesen mozogni benne. Így nem tudja szét feszíteni a ládát. Ha egyáltalán képes rá.
De mivel csak egy lényre számítottunk, ezért nem tudtuk hova rakni a másikat. Neki nem hoztunk külön ládát.
Jobb ötlet híján bepasszíroztuk a társa mellé egy ládába. Kissé szűkösen voltak meg ott, a ládát is alig bírtuk bezárni anélkül hogy a dög ki nem dőlt volna belőle a helyszűke miatt, de megoldottuk.
Azért egy hosszú lánccal, (Amit máskor a kocsi vontatására használunk.) alaposan áttekertük a ládát, hogy biztosan ne nyíljon ki. Aztán egy nagy darab lakattal lezártuk.
Hamarosan indulhattunk vissza felé a bunkerhez. Az út oda már jobban telt. Leszámítva a leharcolt jármű sebességét és a ládák folyamatos koccanásának zajos hangját.
De ez sem tudott felhúzni senkit igazán, inkább azzal törődtünk, hogy végre mehetünk vissza.
Másnap reggel már oda is értünk. Megkönnyebbülve, de fáradtan néztük a bunker falait, aztán lassan behajtottunk a bunkerhez.
Az ajtóhoz támolyogtam a maradék erőmmel és beszóltam a kapurádión:
- Itt Druszajev hadnagy! Végeztünk a feladattal! Meghoztuk amit kértek!
Hamarosan egy narancssárga szkafandert lehetett a monitoron látni.
- Értettem hadnagy! Szép munka! Azonnal elhelyezzük a mutánsokat, csak legyen türelemmel!
- Pff!...Kösz! Jókor mondod te is! Gondoltam magamban, aztán kimerülten a kapurádiónak támasztottam a fejem.
Hamarosan nyílt az ajtó és kilépett két narancssárga és egy zöld szkafanderes tudós. Elkezdték a rakományt ellenőrizni.
Az egyik narancssárga ruhás odaszólt nekem:
- Üdv hadnagy!
Fáradtan fordítom a fejemet oda és kábultan szólok:
- Hmm?....Ismerjük egymást?
- Én vagyok az. Klarissa.
- Jaa! Bocsánat, de nem ismertem meg ebben a tojásfej jelmezben.
- Meg tudom érteni.....Nézze! Most biztos fáradt, meg minden, de Szakharov professzor hívatja.
- Na! Szuper! Ez is mit akar még?
- Nem tudom. De szerintem az új vendégekről akar szólni.
- Új vendégek?
- Igen. Újabb katonák.
- Nem rendeltem erősítést.
- Biztos? Pedig a professzor azt mondta, hogy maga tudott róla hogy ők jönnek.
- Jaa! Akkor biztos megérkezett az az ügynök, akiről annyi szó van. Bocsánat, de a fáradtság már az eszemet is elveszi. Erősen koncentrálva tudok csak ébren maradni is.
- Értem. Ez esetben szólok a professzornak és a vendégeknek, hogy most nem alkalmas.
- Ne! Ne! Nem kell! Ezt még fogadom.
- Rendben. Akkor kellemes napot!
- Szintúgy hasonló jókat! Aztán indultam volna befelé, amikor a másik narancssárga ruhás tudós szól oda nekem:
- Ez minden hadnagy?
Fáradtan fordulok meg, aztán kis tétovázás és bamba bámulás után válaszolok:
- Ige...Igen. Ez mind!
- Mit találtak? Jött az újabb kérdés.
- Tessék? Válaszoltam hullafáradtan.
- Mit hoztak?
- Öhm....Néhány kutyát, egy snorkot, egy patkányt és két olyan csápos izét.
- Vérszopót.
- Azt. Azt.
- Rendben! Segítenének ezeket bevinni?
- Ne már! Még ezt is?! Moziba ne vigyem? Gondoltam magamban.
- Rendben! Ezt még megcsináljuk. Válaszoltam aztán rá.
Hamarosan elkezdtük befelé tolni a ládákat, kis taligákon a bunker laborjába. Ott is átvittük őket a tanulmányi szobába.
Ott aztán volt minden ami szem szájnak és tudós szikéjének ingere. Kutyák, macskák, patkányok, és egy jó nagy, termetes mocsári vérszívó a műtőasztalon, aminek az arcán golyó vájta sebhelyek vannak és egy nagy szúrt seb a mellkasán.
Bevittük az összes konténert a laborba, aztán szépen sorba rendezgettük őket a falnál. az egyik vérszívó úgy látszik felébredt, mert elkezdett üvöltözni és zörögni a ládában.
A tudósok nagyon megijedtek ettől, úgyhogy odamentem a ládához és benyomtam az egyik résen a kábító puska csövét, majd újabb 5 lövést engedtem el a ládán belül. Hamarosan csend lett a konténerben.
Aztán az egyik tudós persze hogy a legkönnyebb ládát hozza, azt amelyikben a patkány van.
Gyanakvóan tapogatja a ládát és azt veszi észre, hogy szokatlanul könnyű.
Aztán belevilágít egy lámpával és bepillant.
- Hé! De hisz ez a láda üres! Kiállt fel meglepetten.
- Mi van? Az meg hogy lehet? Kérdezem én is ledöbbenten.
- Így van! Nézze meg! Üres.
Belepillantok a ládába, aztán én is látom hogy üres. Én is meglepődök.
- Heh! Hát ez meg hogy a rossebbe lehetséges?! Hogy szökhetett meg?
Aztán Grisa elkezdi tapogatni a hátizsákját és aztán odaszól nekem:
- ööö...Nikolai!
- Mi az?
- Asszem tudom a megoldást.
- Na! Akkor bökd ki, ne halogasd!
Azzal előhúzza a táskájából, a megkötözött, döglött patkányt.
- Valszeg elfelejtettük berakni a ládába, amikor elfelejtettük. Te mondtad, hogy "ezért nem fordulunk vissza!" Aztán meg, szerintem véletlenül nekidőltem amikor beültünk a kocsiba.
- Na! Szép!
A tudós odamegy a döglött állathoz és alaposabban szemügyre veszi.
- Igen! Lehetséges a tizedes állítása! Az állat halálát valóban lefulladás okozta. Nem jutott levegőhöz, amikor a tizedes nekidőlt.
Kissé mérgesen nézek Grisára, aztán lehiggadok és azt mondom:
- Na jól van! Én már nem megyek vissza még egy ilyen dögért!
Aztán én tovább folytattam a munkát, Grisáék meg közben a döglött patkánnyal szórakoztak.
- Hé Fegyán! Ezt kapd el!
- Viszed innen a közelemből! Te félkegyelmű!
Aztán amint végeztünk, kiléptünk a szobából és átmentem az irányítóba.
Beléptem az ajtón erre mindenki felém fordul.
Bent volt Reaper is a csapatával, meg egy pár új katona. Meg Szakharov professzor és egy új katonai stalker. Reaper, meg az összes katona vigyázzba vágja magát.
- Pihenj! Válaszolom fáradtan.
- Áh! Hadnagy! Örömmel látom hogy vissza jött épségben. És gazdag szállítmánnyal.
- Ja! Már ami megmaradt belőle. Válaszoltam.
Aztán előlépett a katonai stalker és azt mondta:
- Nahát hadnagy! Tépettnek látszol. Most pont ugyanolyan vagy mint ezek a közlegények. Nem gondolod hogy őket is gatyába kellene ráznod?! Kérdezett viccelődve.
- Igen?! Mégis ki a bánatos nyavalyának képzeli magát hadnagy, hogy csak úgy letegez és sérteget?!
Válaszoltam neki ingerülten.
- Enyje! Enyje! Druszajev! Hát illik így bánni, egy rég nem látott baráttal? Kérdezett továbbra is viccelődve, majd elkezdte lehámozni magáról a sisakot.
- Mi a rosseb van? Ki vagy te? Kérdezek felé.
Aztán végre levette a sisakot. És aztán mosolyogva szólt oda nekem:
- Meg sem ismersz? Te csirkefogó!
Elsőre azt hittem hogy a fáradságtól hallucinálok. de aztán mégsem. Megismertem ezt a vörös hajú, kobakot. De nem tudtam elhinni.
- Most csak káprázik a szemem! Ugye? Csak hallucinálok! Ez nem lehetséges! Mondtam teljesen ledöbbenve és lefagyva a sokktól.
Fáradt voltam ugyan, de őt bárhonnan megismerem. Csak ez az egy arc kísértett éveken át.
- Te vagy az Mihail?!
Felemelte a kezeit és azt mondta:
- Az igazi és egyetlen! Teljes élethűségben.
Ujjaimmal megdörzsöltem a szemeimet, majd ismét rápillantottam, de úgy néz ki nem hallucinálok.
- Mi a baj Nikolai? Még mindig nem hiszed el hogy én vagyok az? Mondta, aztán odajött és megmarkolta a kezem és jó erősen megszorította.
- Na? Elhiszed most már?
Csak tovább bámultam tátott szájjal és azt mondtam:
- De....Hisz....Te!.......Hogyan?
- Ez hosszú történet. De hála a GRU-nak megmenekültem. És most nekik dolgozom. Én vagyok az új segítő társad.
- Azt ne mondd, hogy te vagy az az ügynök, akit beígértek!
- De bizony!
- Hát ezt nem hiszem el! EZT NEM HISZEM EL! Kiáltottam fel és megöleltem rég nem látott, halottnak hitt barátomat.
- Keblemre cimbora! Azt hittem kinyiffantál!
- Hát...Nem sok híja volt, de megúsztam.
- A k*rva életbe! Hát ez hihetetlen! Kib*szott nagy mázli kellett ahhoz, hogy ezt túléld!
- Annyira talán nem is.
- Dehogynem!
Szinte új erőt adott az hogy mégis életben, egészségesen láthatom az egyik legjobb barátomat. A vállára tettem a kezem és szinte izgatottan, megállás nélkül magyarázni kezdtem:
- A rohadt életbe! El kell mondanod mindent! Az utolsó betűig hallani akarom hogy úsztad meg azt a nyakig sz@rt! Na gyerünk! Mondjad! Várj! Tudod mit? Inkább menjünk el kajálni! Te ettél már? Áh! Nem érdekes!
Majd később eszem.
Mihail csak mosolygott ezen, hogy mennyire izgatottan várom a történetet a megmeneküléséről, a tudósok meg a katonák akik meg az irányítóban tartózkodtak, azok meg csodálkozva néztek rám a hangulatom miatt.
Szerintem egyszerűen nem hitték el, hogy ilyen hangulatot is tudok kimutatni.