Szakadt vagyok, koszos, véres, és kib***ottul fáradt. És még Kuznyecov is zaklat, hogy menjek vissza a Kordonba. Hát K**va jó.
És ha ez még nem lenne elég, akkor még a kis adrenalin koktéltól is kib***ottul szarul érzem magam.
Pedig a tojásfejek azt mondták, hogy ez egy jó cucc. A nagy szart. Na mindegy.
Végre én is kimásztam abból a rohadt lyukból, és végre szemügyre tudom venni a dolgokat. A határvonalunk rendesen meg lett aprítva. Rengeteg a halott katona.
Alig győzzük őket zsákokba rakni. Szerencsére érkezett egy kis segítsék az Agropromból még időben.
Mert utána Agonyoktól hallottam a hírt, miszerint sürgősen ki kellett vonulniuk onnan.
Elmondta hogy a zsoldosok bosszúból vegyi csapást mértek a bázisra. Nekik még sikerült időben eliszkolniuk, Koljanéknak már nem sikerült.
Több mint a fele ott pusztult az Agropromi állománynak. Szörnyű.
Szóval Agonyokék, még időben érkeztek hogy segítsenek, de még ez is kevés. Viszont nem tétlenkedtem én sem.
Yantarból iderendeltem egy orvosi csapatot. Hamar érkeztek és elég hatékonyan segédkeznek az ellátásban. Bámulom csak a tehetségüket. Képesek még a haldoklóknak is segíteni. Pedig itt rengeteg van.
Elindultam körbe nézni hogy mi a helyzet végig a blokád mentén és megakadt a szemem egy katonán.
Két tudós állt fölötte és minden áron próbálták életben tartani, de az fájdalmas ordítások közepette, végül eltávozott.
Ahogy gyalogoltam végig a főépületen keresztül, megláttam a stalkert is, aki minden áron bosszút akart.
Ő is ugyanúgy nézett ki mint a halott tudós. A szeme elüvegesedett, és üresen bámult előre.
Odamentem, lecsuktam a szemeit, majd szóltam két katonának, hogy őt is zsákolják be.
Ennyit megérdemel, hogy megadjuk neki a tisztességet. Nem messze a helytől ahol feküdt, megtaláltam a puskát is, amire a halott barátjának a kitűzőjét rakta. Levettem a kitűzőt róla és a zsebembe raktam.
Első alkalom, hogy egy egyszerű magánzót ennyire tudok tisztelni.
Aztán tovább indultam és bementem az irodába, ahol azzal a zsoldossal verekedtem először. A hullákat már kitakarították innen, de a szag megmaradt.
Elkezdtem kutatni az AK-m után, de nem találtam. Aztán vissza mentem az aluljáró fölé, ahol a sörétesemet hagytam el. Azt rövid keresgélés után meg találtam. Szerencsére semmi baja nem esett.
Még egyszer lenéztem a lyukba ahol a zsoldosnak vége lett.
Ez a hely most már mindig ezt fogja eszembe juttatni. De az a szemét meg is érdemelte. Ha alkalom nyílik rá, megkeresem a többi rohadékot is és mindet kinyírom.
De most addig foglalkoznom kell a rend rakással is. Elnéztem a főtér irányába is, ahol rengeteg teherautó állt és mindegyik dugig pakolva hullazsákokkal.
Még az első transzport se indult útnak, de máris indul a következő. Azt hiszem ezzel a transzporttal én is vissza megyek a Kordonhoz. Úgyis jelentenem kell Kuznyecovnak. Sajna a jelentésem megsemmisült a csatában, de szerintem az is megteszi, ha személyesen mondom el neki mi történt.
Odamentem a teherautókhoz és alig telt el egy pár perc, egy tudós már is szólt nekem, hogy várjak hogy el tudja látni a sebeimet.
Kezdett volna hozzá, de mondtam neki hogy jól vagyok, inkább a súlyosabb esetekkel törődjön.
Aztán fájdalmasan felszálltam az egyik teherautóra.
Amikor már elindult, még utoljára vissza szóltam Kerubnak, meg a stalker haverjának, hogy amíg nem vagyok itt, addig ők irányítanak mindent.
Hozzátettem, hogy majd hozok vissza felé ellátmányt. És végül a teherautókkal együtt vissza mentem a határ helyőrséghez.
Az út oda egy napig tartott. A nappal esős volt, az éjjel pedig szeles és hideg. Ülök a teherautóban, közben eszembe jut, hogy miért is utálom az őszt. Mindig arra emlékeztet, hogy jön a tél. Ami pedig nem egy boldog idő a számomra.
Mindig rosszkedvű leszek ha tél van. És szerintem ez most is így lesz. Mindig az eszembe juttatja az időket, amikor még az árvaházban éltem. És nem éppen boldog időket idéz ez.
De a végén addig járt ez az eszemben, amíg el nem aludtam.
Másnap reggel 6-kor ébresztett a sofőr. "Hé! Hé! Ébresztő!" Lassan eszmélek fel és látom hogy semmi sem változott. Még mindig csupa vér és kosz vagyok, ráadásul fáj mindenem.
"Pajtás! Hacsak nem akar velem tartani a határon kívülre akkor szálljon ki! Megérkeztünk. Ez itt a Kordoni határ."
Kinyitottam az ajtót és lassan kiszálltam. "Kösz haver!" Szóltam oda a sofőrnek. Majd elindultam az iroda felé. Útközben szétnéztem a helyőrségen. Minden tiszta volt. Egyedül a parkoló van tele hullaszállító járművekkel.
A gyülekező téren, ahol nagyon régen még én is álltam, újonc katonai stalkerek gyakorlatoztak.
Teljes málhában, fegyverrel a kézben futnak egy kocsi mellett, amiben Petrenkó őrmester ül, közben gúnyolódóan röhög.
Hát igen! Ez ő. Az öreg semmit sem változott azóta. Még mindig ugyanolyan nagy s*ggfej.
"Mi lesz ezekkel ha elkezdik a szolgálatukat?" Gondoltam magamban.
Majd amikor oda értem az iroda ajtajához, bekopogtam.
"Tessék!" Szólt bentről az ismerős hang. Beléptem az ajtón, odaálltam az őrnagy asztala elé, majd ahogy csak tudtam, próbáltam vigyázzba állni. De nem sikerült.
"Ugyan ne szenvedjen itt fiam! Üljön már le!" Szólt az őrnagy. "Köszönöm uram!" Mondtam, majd nagy nehezen le erőlködtem magam a székre.
"Uram! Sulkov tizedes jelentkezik!"
"mármint úgy érti hogy őrmester!" Vágott közbe az őrnagy.
"Uram! Mintha az előbb rosszul hallottam volna! Őrmester?"
"Igen fiam! Jól hallotta."
"De uram! nem jártunk sikerrel! A zsoldosok.....Elvitték a csomagot....Sikerült nekik elindítani a bombáikat."
"Tudom! De ez volt a cél. Most szét ziláltuk a soraikat. Rendezetlenné váltak, káosz van közöttük. És ami a legjobb...Annyira legyengültek, hogy nincs erejük arra hogy kijöjjenek a vackukból. Kifogytak minden tartalékukból. Ami maradt azt egyenlőre erő gyűjtésre használják. Szóval most nem jelentenek különösebb veszélyt."
Mondta majd elmosolyodott. "De uram! Az agropromi bázis? Egy tucat emberünk halt meg ott a vegyi támadás következtében!"
"Ugyan! Ez csak egy apró malőr volt. Az agropromiak nem tudtak időben felkészülni a támadásukra. Ezért buktak el. Szerencsére az ide tartó csomag még időben elpusztult. Most pedig menjen! Pihenjen egyet és szedje rendbe magát! Ha felépült, menjen a beszerzőhöz! Van egy meglepetése a maga számára."
"És a kitüntetés uram? Komolyan gondolta?"
"Rászolgált fiam! Kiérdemelte!"
Aztán bamba pofával léptem ki az ajtón. Elindultam a barakkok felé és benéztem. Megkerestem a régi ágyamat, ahol a cuccaimat tároltam. Bepakoltam a málha zsákba a maradék lőszert és néhány cuccot, aztán kimentem a teherautóhoz amelyikkel jöttem.
"Hé! Kifelé tart?" Kérdeztem a sofőrt. "Ja! A hullákat már "elkönyveltük". Megyünk visszük őket a hullaházba."
"A kórház felé tartok. El tudna vinni egy darabon?" "Rendben! Szálljon be! Úgyis útba esik."
"Kösz!" Aztán beszálltam és elindultam a kórház felé.
Pár óra alatt el is értük. A teherautó a hátsó személyzeti behajtón állt meg, ahol a hullákat is lepakolták és vitték a hűtő termekbe.
Kiszálltam a járműből és bementem a kórházba. Odabent minden csendes volt és tiszta. Ezek szerint még nem kezdték el a stabilizáltak szállítását a harcmezőről.
Odamentem a recepcióhoz, csupa szakadtan és koszosan majd szóltam a recepciósnak: "Ivan Sulkov tizedes! Itt van Kátyá Kolina?"
A recepciós először csak bambán néz a katasztrofális ruházatom miatt, majd lassan megszólal: "Igen itt van. Harmadik emelet, sebészet."
"Köszönöm!" Mondtam, majd futólépésben elindultam a harmadik emeletre. De a recepciós utánam szaladt: "Hé! De oda most nem mehet be!"
"Ugyan miért nem?"
"Ilyen állapotban?! Kizárt! Az egy steril környezet!"
"Nincs időm az ilyen marhaságokra! Eresszen!"
Löktem le magamról a recepcióst, majd rohantam a lifthez. Beszálltam, majd megnyomtam a gombot.
A liftben állók mind elképedve nézték mind a ruházatom, mind az ábrázatom.
Majd megfordultam és azt mondtam: "Mi van?! Nem láttak még jó képű katonát?!"
Aztán mikor befejeztem a mondandómat a lift megállt a megfelelő emeleten, én pedig elindultam a sebészetihez.
Ott odamentem a sebész asszisztenshez, majd azt mondtam: "Merre van Kátyá Kolina?"
A sebész is hasonló reakciót produkált mint azok akikkel eddig találkoztam, majd azt mondta: "Még műtéten van az ötösben. De mit keress maga itt?"
"Majd később! Kösz haver!"
Kátyát azóta ismertem amióta volt az a vörös erdei incidens. Ő volt az az ápoló aki segített rajtam, amikor minden csontom össze volt törve.
Aztán ismét futólépésben indultam. A termek között keresgélve, végre nagy nehezen megtaláltam az ötöst. De csak azért tartott ilyen sokáig, mert rossz oldalon jöttem ki a liftből és a 12 terem végétől kezdtem.
Amikor megtaláltam az ötöst, odaálltam és nagy nehezen leültem az ajtó mellé. Eltelt vagy 3 óra, mire végeztek. Először a beteget hozták ki, aztán a sebészek jöttek ki.
Majd végül a végén jöttek a nővérek. A legtöbbje csak furcsán nézett egy földön ülő szakadt katonára, de nem érdekelt a véleményük.
Aztán a végén az utolsó nővér jött.
"Helló Kátyá!" Köszöntem neki oda hangosan.
"Ivan! Mit keresel te itt? És hogy nézel ki?" Kérdezett vissza meglepetten.
"Miért nem tetszik?" Tréfálkoztam.
"Nem! Ez egy steril környezet. Tudod te mit tettél amikor ide bejöttél?! Ezt nem szabad!"
Aztán vállára tettem a kezemet majd mondtam: "Erre most nincs idő! Szükségem van a segítségedre! Most!"
Ő először kibújt a kezem alól, majd mondta: "Áhh! De előtte csináljunk már veled valamit! Elvégre ez egy kórház! nem mutatkozhatsz így!"
Én csak értetlen fejet vágtam aztán rávágtam. "Tőlem!"
Lementünk a belgyógyászati osztályra, ott pedig alaposan lezuhanyoztam, és megmostam az arcomat is. Legalább a vér lejött az arcomról. Aztán átöltöztem egy normálisabb ruhába. A választás egy orvosi ruhára esett.
Aztán vissza mentünk a sebészetire és ott nagyjából ellátta a sebeimet. Közben elmondtam neki mindent ami nemrég történt.
"Szóval....összecsaptatok azokkal a bizonyos zsoldosokkal?"
"Ja. De már így is sokat mondtam neked. A lényeg viszont az, hogy rengeteg embert vesztettünk. De még több sebesültünk van. És készülj fel, ezt a változást hamarosan te is érezni fogod! Ami azt illeti az egész kórház érezni fogja."
"Jézusom! Ez szörnyű! De mit is mondtál? Mire is lenne szükséged?"
"A segítségedre."
"Jó! de mit kellene ezúttal tennem?"
"Na jó! Elmondom. Szeretném ha elővennéd a bájos oldaladat és elintéznéd hogy adjanak nekem ellátmány utánpótlást a harcmezőre! A yantari fejesek nem tudnak utánpótlás nélkül dolgozni. És tudod, hogy mennyire fukarkodnak a saját készleteikkel! Nem akarnak nagyon hozzá nyúlni mert azt mondják be kell osztaniuk."
"Igen tudom! De ez akkor sem megy! Nem állíthatok be a főorvoshoz csak úgy, hogy "Kellenének az ellátmányaink! Ugye elvihetem?" Tudod hogy ez nem megy csak ilyen könnyen!"
"Tudom! Tudom! De ez most fontos! Ha nem tudok minél hamarabb utánpótlást szerezni, akkor vége az embereimnek!"
"Jó! Jól van! Megpróbálom! De számíts rá, hogy nem biztos hogy az lesz amit akarsz!"
"Köszönöm!" Azzal homlokon csókoltam.
"Maradj már nyugton! Így nem tudom ellátni a sebet." Rivallt rám.
"Igenis!" Mondtam katonásan.
Miután végeztünk a sebek ellátásával, elindultunk a főorvos irodája felé. Először Kátya ment be és beszélt vele. Én kint vártam az iroda előtt, egy padon ülve.
Hamarosan kijött az irodából Kátya. Én türelmetlenül pattantam fel a padról és kérdeztem: "Na?"
De ő csak annyit felelt: "Sajnálom!"
Elkeseredetten ültem le a padra, majd a homlokomhoz kaptam. Kátya vigasztalni próbált.
"Sajnálom. Én mindent megtettem. De a főorvos is csak azt mondja mint a yanariak. Nem lehet."
"Ja! De most annyira sajnálja azt a k**va ellátmányt az embereimtől?! Pedig nekik köszönhetné, hogy a fél zóna nem az ő irodájában jár győzelmi táncot! Vagy hogy a zsoldosok nem rá dobták a vegyi szarságukat! Le fogadom hogy annyi ellátmány van abban a rohadt raktárban, hogy még az a zónába is sok lenne!"
"Én elhiszem hogy sokat tettetek az országért és értünk. De a főorvos hajthatatlan. És nem szegülhetek ellen neki, vagy az az állásomba kerülne."
Aztán felcsillant a szemem.
"Tudom! És én sem akarom, hogy miattam veszítsd el az állásod! De talán van még módszer, hogy meggyőzzük azt a kemény fejét!"
"Mire gondolsz?" Kérdezte meglepődötten.
"Ha ő keményen játszik, akkor én még keményebb leszek!"
Azzal bementem az irodába.
Pár perc után, már sokkal elégedettebben jöttem ki az irodából. "Mehetünk!" mondtam, közben zsebre vágtam a kérvényezési papírt.
"Mi az? Sikerült?" Kérdezte Kátya.
"Ja! Megvan amire szükségem van! Most már indulnom kell."
"Hogy csináltad?"
A kérdés hallatán zavarba jöttem egy kicsit, megvakartam a fejem, majd magyarázkodni kezdtem:
"öööö.....Hát....Csak egyszerűen bementem és beszéltem a fejével. Végül csak engedett."
Inkább nem mondtam el neki az igazságot. Ha elmondtam volna neki hogy a főorvost az asztalra rángattam és megfenyegettem hogy ha nem ad ellátmányt, akkor ott helyben megölöm, akkor bizonyára frászt kapott volna. Így még jobb is.
Aztán lerohantam a kórház elé és még gyorsan beszéltem a teherautók vezetőivel, hogy várjanak addig, amíg fel nem pakoljuk az ellátmányt.
Ez eltartott úgy 5 óráig. De végül az összes kellő ellátmányt felpakoltuk. Amikor végeztem, akkor felszálltam az egyik teherautóra és mikor már indultunk, még vissza intettem Kátyának.
"Viszlát és Kösz! Még látjuk egymást!" Köszöntem el boldogan.
Újabb pár óra alatt vissza is értem a határra. Még gyorsan beszéltem a sofőrrel, hogy álljunk meg, mert fel kell kapnom egy csomagot, meg át kell öltöznöm. Elvégre nem indulhatok a zóna mélyére egy orvosi köpenyben, meg ruhában. Már csak a sztetoszkóp hiányozna és máris felcsaphatnék orvosnak.
Bementem a beszerzőhöz és köszöntem: "Tiszteletem!"
A beszerző felnézett a "fontos" olvasmány alól, ami természetesen egy FHM magazin volt.
Aztán letette az újságot és elképedve bámult.
"Sulkov! Mi az cimbora? Felcsaptál orvosnak?"
"Aha... Úgyis mondhatjuk. Te Figyelj! Van itt valami csomag, amit Kuznyecov nekem szánt. Ide tudnád adni? Meg aztán kellene valami ruha is amit magamra vehetnék! Így mégse mehetek."
"Ja igen! Itt van! Használd egészséggel!"
Aztán adott valami nagy nehéz csomagot és vissza ült a székébe, majd újra tanulmányozni kezdte a magazint.
"Hé! Valami ruhát nem adnál? Vagy talán így menjek?"
Erre az újra kikukkantott a magazin mögül és csendben mondta:
"Szerintem már mindened megvan! Nincs szükséged új ruhára!"
Meghökkenve néztem a beszerzőre, majd megvontam a vállamat és elindultam kifelé.
"Hát...Kösz! Na csá!"
Vágtam még utoljára oda, ő pedig csak intett egyet, de azt már nem láttam.
Kaptam egy ládát Kuznyecovtól, ami iszonyú nehéz volt. De amikor kinyitottam megértettem miért volt olyan nehéz. És egyben azt is megértettem, hogy miért mondta azt a beszerző hogy nincs szükségem új ruhára.
A ládában volt egy új, használatlan An-94-es távcső nélkül. Hozzá 5 tár és mellette 3 gránát a vető csőbe.
Azonkívül volt még benne egy ugyanolyan zöld zsák, mint amilyenbe az én páncélom volt, amikor még kezdő katonai stalkerek voltunk.
De a bulat helyett erre a Skat 9m jelzést írták fel. Kinyitom a zsákot és egy teljesen új ruhát látok benne.
Egy vadonatúj zárt légző rendszeres, páncél ruhát.
Teljesen eltért a Bulattól. Sokkal mozgékonyabb, mégis sokkal erősebbnek nézett ki. Az integrált orvosi rendszer benne jóval bonyolultabbnak tűnt, mint a bulaté.
A ládában mellékelték a papírokat is hozzá. Azt írja a skat 9m egy direkt a katonai stalkerekre specializált fejlesztés. A papírokban benne állt, hogy a ruhát a kijevi kutató intézet helyett a Moszkvai Hadi Fejlesztési Intézet dolgozta ki a Spetznaz számára.
A papírokban alaposan mindent leírt a ruha használatáról. Egy jóval erősebb, rugalmasabb páncél réteg van a ruhába építve, ami sokkal jobban véd az eddigi modelleknél. Azonkívül a maszk vízorjába, beépített taktikai információ kivetítő van, ami bármikor tájékoztathatja a csapat parancsnokokat a jelenlegi küldetésről, helyzetről, és még az élet funkciókat is figyeli.
Rögtön az életfunkciók figyeléséről szóló részben azt is írja, hogy a ruha orvosi rendszere egy tovább fejlesztett Mark IV-es integrált rendszer, ami a mellett hogy figyeli az életműködést, és sérülés esetén a megfelelő gyógyszert adja, mellette még alapvető ellátásokat is tud nyújtani.
Beépített Atropin adagolóval rendelkezik, idegmérgek érzékelése esetén
Egy szintén beépített adrenalin befecskendező is van benne. És sajátos ellátó rendszere van a fertőzések és sérülések ellátására.
Ez a ruha szinte lassan mindent tud. Amikor végig olvastam a ruha képességeiről szóló könyvet, akkor azt mondtam: "Heh! Kávét főzni nem tud?"

Aztán hirtelen egy hang szólalt meg mögöttem: "Látom ismerkedik az új csapattársával!"
Az ijedségtől hirtelen sarkon fordulok és a hang felé nézek. Kuznyecov az.
Elégedetten vigyorog, miközben a ruhát nézi.
"Ez a legújabb fejlesztés. A különbség csak az, hogy ezt orosz kéz alkotta."
Én csak csodálkozva néztem, aztán azt mondtam: "Uram.... Én... csak ismerkedtem vele."
Erre ő nyugodtan mondja: "Hát ismerkedjen jól meg vele! Mert a csapatán kívül, ez a ruha lesz a másik barátja! Jobban inkább a testvére!"
"És a csapatom?"
"Ők ezután kapják meg a ruhákat! Csak pakolja fel az ellátmány mellé!"
"Értettem uram!" Mondtam elégedetten.
"Pihenj őrmester!" Szólt vissza rám.
Gyorsan beügettem vissza a beszerzőhöz, majd elkértem még három ruhát. Mint akkor, most is tiltakozott, de hamarosan jött az erősítés.
Az őrnagy szólt a rádión, hogy a beszerző minden parancsnak tegyen eleget. Így megint alul maradt.
Mikor mentem kifelé, akkor odaszólt a beszerző nekem: "Tönkre teszed a boltomat!"
"A te boltod?!" Gondoltam magamban.
Aztán kimentem a teherautókhoz, és az első járműre feldobáltam a ruhákat.
Majd kivettem még a ládából az AN-94-est, meg a lőszert hozzá és felültem a platóra.
És végül most már egyenes irány volt a harcmező felé.
Ezúttal nem aludtam el. Csak ültem a plató és néztem a tájat. Közben a használati utasításnak megfelelően öltöztem át.
Ezt a cuccot, még nehezebb volt kezelni, mint a bulatot. De végül csak sikerült.
Mivel nem mindent olvastam el, ezért nem tudtam még egy két funkcióról. De majd időközben rájövök.
Majd a fegyvert néztem. Kerubnak, meg a stalkernek volt már ilyen a kezében. De nekem még nem igazán.
Egy kevés ideig még vizsgálgattam, majd letettem és azt gondoltam, hogy majd Kerubék megmutatják.
Hamarosan meg is érkeztünk a harcmezőre. Már nagyjából össze volt takarítva, de még mindig ugyanolyan lerobbant volt a hangulat.
Csak akkor javult egy kicsit, amikor felkiáltottam hogy itt az ellátmány. A szóra a tudósok máris pakolni kezdték kifelé és bontották ki őket.
Majd össze hívtam a csapatot és odaadtam nekik az új ruhákat. Mikor kérdezték hogy hogy tudtam ezt mind elintézni, csak annyit feleltem: "Csak a fellépés kérdése volt."
Aztán vissza tértünk a munkához.
sulyid: Üdv a zónában.