Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
teccik axon írása, de egy baj van vele... ugyan úgy másféle képpen van leírva mint nekünk:cold domotor és nekem :) pl domotornál nem volt benzinrobbanás és nálad se, ellenben coldnál és nálam(én írtam) volt... 2. domotor és társai(tudósok) a tetőről ugrottak le és úgy mentünk el...
3 axon csak épület közelbe volt, de az épületbe nem jutott be... hehe

de tök 8.... poénnak irgalmatlan jó :D

Jah én is említeni akartam hogy van némi eltérés :) az írások között, de a lényeg benne van :D sok zombi, sok lövöldözés. Domotorék meg menekültek, én el menekültem. :D Várjuk a folytatást.

Reggel megyek Szaharovhoz hogy adjon valami munkát.Mondja:
-Szóval, a halott város érdekli?
-Igen.
-Akkor, lesz egy feladatom. El kell hoznia Jurij PDA-jának az MK-ját.
-MK. Mi benne az M?
-Memória.
-Mi benne a K?
-Kártya.
-Várj. Ez gyors volt. Mi megint ez?
-Memóriakártya!
-Ja! Értem!
-Végre!
-Mehetnek!
Elindultunk. Dzsippel mentünk. Eléggé leamortizált állapotban volt. Mikor odaértünk Megkerestük Jurijt. A teste nagyjából ép. Leveszem róla az összes cuccát és mindent átkutatok. Megtalálom a memóriakártyát. Visszamentünk és lementettem a cuccokat a kártyáról majd odaadtam a tudósnak a rejtekhely nélküli kártyát.

Sry az inaktivitásért kevesett tudok irni és ihletem sincs....Szoval ha valami Tudós kell a helyszinre és gondoltok rám akkor PM be kérek 1 írást,perpillanat a karim most a Bárban fog tartózkodni

Mikor a szolgálatos szolt hogy mennyek elinen lementem a 100 Rad Bárba és leültem 1 matracra pihenni,és aludni...

Örömmel konstatálom, hogy összehánytam a kabátom.Hehe, a facsemete meg tripperre gyűjt, amíg én unalmukban maszturbáló elmebetegek között költöm el a früstököt újra meg újra.Éppen valami kezembe akadt ronggyal törölgetem a kabátomra még nem teljesen rászáradt okádékot, amikor asszem Mihail elvtárs jön oda hozzám, hogy valami öreg fószer tévejedett ide, a és van egy jó kis gravírozott alumínium laposüvege.A Lenin kohászati művegkkben gyártották, és ilyesmit csak az ot dolgozók kapnak, vagyis készítenek maguknak, tehát elvileg ott melózhatot anno.
Még lekaparom a kabátomról a késsel a dzsuvát, a szaga nem érződik az átható cigiszag miatt, tehát ha nem látszik, akkor nincs is ott.Megaztán mégis kit zavar itt?Vagy is kit érdekel, hogyha valakit zavar?
Ha valakinek nem tetszik az ember arca, akkor így is-úgyis lelövi, ha meg nem akarja kinyírni, akkor ez már nem fog változtatni a véleményén.De azért lekaparom róla.Talán a megszokás...
A laposüveges fószer kiléte felől három ötletem van.
-Ott melózott a művekben, és itt maradt valamiért a zónában.
-Szintén ott dolgozott, kiment, és valamiért visszajött.
-Vette valami ócskapiacon, vagy pedig találta valahol.
Azért ezek a lehetőségek vannak, mert bizony a zónában működött ez a gyár, egy bizonyos halott város nevű helyen.Azért meglehet a sajátos varázsa annak, hogy a vegyesbolt polcain még ottvannak az olcsóbb árúk, amit nem volt kedvük elvinni az arra járóknak, és annak is, hogy a vaságyon felejtett lepedőn az odafialt macska utódainak csontvázán már a légy sem dobol apró lábaival.Érdekes hely lehet.
Ha az öreg felébred, akkor majd tudakozódunk kiféle miféle.
Csak nézem a sugárzástól gyér ősz haja alatti ráncos fejbőrt, és elképzelem milyen élete lehetett neki.
Hallotte-e a Mc-ből kiszűrődni a pufók hiperaktív gyerkőcök hangját, ahogy a legújabb szlogent kántélják, és vajon látta-e a csíkos bohóc ölébe pólyástul helyezett csecsemőt, akit az egyik alkalmazottnak sem volt hangulata hazavinni.Látta-e a vonaton földön törökülésben ülő magukba roskadt örményeket?Látta-e a neonfényben tündöklő koraesti háztetőkön galambokat stírölő bagjokat?De igazából mindegy is, ha nem látta, akkor sejtelme sincs mit nem lát a világból, és amiről az ember nem szerez tudomást nem is hiányzik neki.Talán holnapra felébred, addig alszok jobb dolgom híján, a cigim megint fogyóban, egy fillérem sincs, a galóca is elfogyott, és állandóan hányingerem van.

Megtudtam hol a rejtekhely. Az Agropromban. Vár a puskaaaaa-váááááár a puskaaaaa. Elindulok. Átérek Vad Vidéken és a kötelességieken. Mostmár sínen vagyok. Elindulok az Agroprom felé. Út közben találok egy állomásra hajazó helyet. Ott lepihentem. Lemegyek, a matracra rálépek, valami roppan. Felemelem, nyílvesszők. Szóval Jurij itt táborozott le. Értem. Akkor az Íja is itt van a közelben. Átkutatok mindent de sehol sincsen az épületen belül. Megnézem a tetőt. Körbepillantok, minden oké. Sehol senki. Körbejárom de nem találom. Ekkor az egyik fán megtalálom az íj húrját. Ráugrok a fára és felmászok érte. Egy üzenet is van mellette:
-Jurij! Drága barátom! Mivel sok fejfájást okoztál nekem, úgy döntöttem elrejtem az íjadat. Itt a húr, a többi része ott van, ahol a barát tanult meg egy speciális tudományt este, és kimentette a bárányt a farkasok karmai közül.
Mi a franc ez? Rejtvény? Ez meg mit jelenthet? Na mindegy. Irány tovább az Agropromba. Beérek, akkor aszondja, a bázis mellett, egy kis domb a bejárat. A kis dombra felmegyek. Sehol semmi. Éppen indulok kifelé mikor valami roppan a talpam alatt. Egy álcaháló és egy bedeszkázott csapóajtó. Kinyitom és lemegyek. Lent, körbenézek. Megvan a fegyverraktár és pince. Körbenézek, iszonyú bűz van itt lent. Benézek az első szobába, jópár hulla van itt. Az egyiknek vagy 15 kés van a testére rakva. Ez biztos Iván, hallottam róla hogy jó kés dobó volt. Legalább van késem. Felveszem az egyiket és mondom:
-Nem lehet nehéz!
Eldobom. Az egyik hulla felé dobtam de nem állt bele.
-Szóval nem a nyelét kell fogni. Értem.
A pengéjénél fogva dobom de úgy sem talál és még a kezemet is elvágja.
-Rohadt dobókés! Iván! Meghagyom neked. Jóéjt.
Kimegyek, a fegyverraktárat körbeszimatolom. Megvan a puska! Van benne 5 töltény is. Kipróbálom. Kiviszem, és csak a csapóajtó mellől, lövök egyet. Becélzom mondjuk azt a faágat ami tőlem úgy 50 méterre van. Becélzom és lövök. A visszarúgás pofán vág, amitől elejtem a puskát és mikor hátrébb lépek bele is esek a föld alatti rejtekhelyre. Feltápászkodok. Az orrom vérzik, és egy fogamat kiköptem. Felmegyek a puskáért, megnézem. Minden rendben vele. A távcső is oké.Megnézem a fát, nem találtam el. Franc. Mindegy, ezt hanyagoljuk. Megnézem Iván PDA-ját. Akkor, azt mondja..............Itt van!
"Megmentettem ezt a Jurijt. A szeméttelepen a banditák elkapták......."
Valahonnan ismerős ez a helyzet de nem tudom honnan. Majd kiderül. A lényeg, hogy most van két új fegyverem amiből egyiket sem tudom használni. Király. Akkor most, irány az íjért! Addigis lefekszem egy picit mert fáradt vagyok.

Domotor: Nem akarok pofátlan lenni, de ezt nem bírtam kihagyni. :) Ha nem gond, akkor most egy másik személy szemszögéből írok egy futó történetet. :D

Agroprom kutató Intézet, 03-as előretolt bázis
Utolsó bejegyzés:
Ilja Vezlov őrmester jelentése:
A ma reggel egyenlőre nyugodt volt. Kóbor mutánsok, elszórtan néhány bandita, anomália kevés.
Semmi szokatlant nem tapasztaltunk egészen 9:45-ig.
A szektor nyugati részéből lövés hallatszott. A hangjából ítélve egy komoly fegyverzettel rendelkező egyén, mert arra a területre még soha nem küldtünk ki járőrt.
Ezek szerint egy fegyveres behatoló van a szektorban. Azonnal megtettem az előírt, szükséges óvintézkedéseket.
9:56-kor kiküldtem három járőrt a nyugati szektorba, az esetleges veszélyes egyén felkutatására, a nemrég érkezett Katonai stalker csapatokból.
Nem sokáig állomásoznak itt, hamarosan a saját küldetésükre indulnak a zóna mélyebb területeire, hogy felkutassanak valamiféle szökevényt. Azt hiszem. Egy csapatuk már dolgozik az ügyön, és hamarosan ez a másik három csapat is utánuk megy, hogy segítsék az első csapat dolgát.
De amíg itt vannak, addig igénybe veszem a szolgálatukat.
Ha végeztek az őrszolgálattal, akkor holnap útnak indítom őket a saját dolgukra, ahogy a parancs előírta.
Ilja Vezlov őrmester
10:21

Majd még folytatom az eredeti történetet, de ez most kapóra jött.

Seeeeeemmmmmmmi baj Axon. A karimmal lehet írni, de ha meg akarod ölni/kopasztani/verni/dugni akkor előbb írj PM-et.

Poénra veszem a figurát.
Kiültem amíg eláll a vérzés, közben nézegetem a puskát. Megérkezik egy csapat katona. Mondják:
-Fel a kezekkel!
-Dem dudom feldenni dert dérdik ad oddom!
-Mi van?
-DEM DUDOM FELDENNI DERT DÉRDIK AD ODDOM!
-Szerintem azt mondja nem tudja feltenni mert vérzik az orra és a vattát éppen ráfogja.
-Ahod modja a fidura!
-Akkor csak az egyiket. Ki maga?
-Deters.
-Mi?
-DETERS!
-Vegye már el onnan azt a vattát!
-DE DÉRDIK AD ODDOM!
-VEGYE LE!
Leveszem a vattát és mondom:
-Na mi az?
-Mi-a-neve??
-Peters.
-És honnan van ez a fegyver?
-Ezt itt találtam. Egy ismerősömé volt ez a hely és halála után idejöttem.
-Értem. És maga lőtt?
-Igen, attól vérzik az orrom, pofán rúgott ez a szar! Még a fogam is kiesett!
-Értem. Tudja lelőhetnénk magát.
-Miért?
-Mert ez a feladatunk. Mondja, mit mondjunk erről odahaza?
-Hát, nem tudom. Írják le hogy én itt voltam és ezzel a puskával lőttem egy gyakorlást.
A figura kezembe nyom egy papírt és tollat:
-Írja le az adatait. Most nem de később lelőjük magát.
-Értem.
Lekörmöltem a dolgokat addig ők megvizsgálták a fegyvert. Mikor kész a katona is kitölt valamit majd mondja:
-Uram! Van lent mosdó?
-Van. Csak a hullákkal vigyázzanak.
-Milyen hullák?
-A fegyverraktárral szemben.
-Fegyverraktár?
-Igen ott van a folyosó végén.
-Kibírom!
-Rendben.
-Várjon üzenek a bázisnak.
Amíg üzen megnézem a papírt amit ő töltött ki. Azt mondja:
Név: Peters.
Született: Ismeretlen.
Tartózkodás: Agroprom
Besorolás: Magánzó
Veszélyesség: Minimális
Értelmi szint: Súlyosan fogyatékos, gyenge észjárás.
Hümm-hümm.......Ilyet sem láttam még. Na mindegy. A katona jelentést tett a bázisnak és továbbálltak. Elköszöntünk és én visszamentem a csapóajtóhoz, az orromba nyomtam a vattát és vártam hogy elálljon a vérzés.

Hát én valami akciót vártam, hogy meglátod a katonákat, és vagy csendben eliszkolsz onnan, vagy cselezel és lelövöd őket, de ez se rossz. :D

Csak az a gond hogy a katonai stalkerek inkább felszólítás nélkül tüzet nyitnak, vagy hogyha bázis közelben vannak, akkor bevisznek és sittre vágnak, mint mondjuk Blackacehun-t. Ő is úgy került a csapatba, hogy előtte börtönben volt, és lehetőséget kapott, hogy beálljon. Amúgy ez se rossz de ez az elköszönés dolog kicsit furcsa.

nézzük a jelen helyzetet és a reális helyzetet
ami van: katonai stalker csapat megtalálja és nem lövi le - katonai stalkerek felszólítás nélkül tüzet nyitnak az egyszerű stalkerekre, ah kirendelt küldetésen vannak.
2 felveszi az adatukat és szóba esett a fegyverraktár - a katona nem azt mondja hogy kibírom klotyó nélkül hanem lemegy valamint a rádióban jelenti a fegyverek helyzetét a kipucolás miatt. (határsértők fegyverkezésének lassítása)
3 ha már tudnak a fegyverraktárról nem lőttek le és van szívük elköszönnek ott hagynak - van szívük nem lőttek le feljegyzik az adatokat és elküldenek onnan a büdös picsába legalább addig amíg kitakarítják a helyről a fegyvereket...

ez nem szőrszálhasogatás csak gondoljatok bele, éljétek bele magatokat a helyzetbe, a katonai stalkerek és domotor szempontjából, valamint a nyers stalker leírások(történet zóna háttér stb...) szempontjából is

Ez egy személyes tapasztalat volt csak rendőrökkel. Azt akartam érzékeltetni hogy látszik a karakteremen hogy szerencsétlen és nem potenciális veszélyforrás.A katonák meg úgy vannak vele hogy: Hülye ez ahhoz hogy elkövessen valamit.

Elnézést kérek a kimaradásért, de netszolgáltatót váltottam, és tudjátok, milyen szeszélyes népség ez :D
Úgy félúton járhattunk szeméttelep és agroprom között, amikor társam megállt, én pedig nekiütköztem.
-Mi az? - kérdeztem, de ő nem válaszolt.
-Fuss. - mondta fél percnyi hallgatás után. - Azt mondtam, fuss! Indulj már!
Elkezdtem szaladni a közeli fák felé. Párszor hátratekintettem, és csak azt láttam, hogy 10-15 banditának kinéző alak veszi körül SH-t.
Leguggoltam egy kiszáradt, deformált fatörzs mögé, és onnan néztem az eseményeket. Az útonállók vezére hosszasan beszélt SH-val, majd leütötte őt.
Oda akartam rohanni, de nem tehettem. Végignéztem hát, ahogy elvonszolják, majd lassan elkezdtem visszafelé haladni az úton.
Jobb ötletem ugyanis nem volt. Egyszer csak suhogást hallottam, és valami hatalmasat csattant a tarkómon, amitől összeestem.
-Felébredt! - röghögte a képembe egy piagőzös alak, amikor kinyitottam a szemem.
Ijedten próbáltam felugrani, de ekkor vettem észre, hogy meg vagyok kötözve, és a szám is be van ragasztva.
Ezt a próbálkozásomat általános nevetés követte.
-Rángatózz még egy kicsit -mondta az egyik bandita, és hatalmasat rúgott belém, amitől felnyögtem, és magzatpózba húztam össze magam.
-Ki vagy te? -szólt a másik, majd letépte a számról a ragasztót.
-Tudós vagyok... Yantarból...
-Mondtam hogy tojásfej, Igor! Bár, elég mutatós tojásfeje van...
-Rendesen fizetnének érte, az egyszer biztos!
-Jó ötlet. -lépett be a vezérük az ajtón. - Horgas, szólj a dokiknak hogy van egy foglyunk. Addig mi majd elszórakozunk a kicsikével...
-Ne! Hagyjatok békén! - kiabáltam könnyes szemmel.
Ekkor kintről lövöldözés hallatszott, és egy bandita szállt be az ajtón. Őt SH követte, aki egy vascsővel le is ütötte a hozzá legközelebb álló embert.
Bal kezével megfogott, egy késsel elvágta a köteleimet, és kihajított az ajtón. Futásnak eredtem, de
még láttam, ahogy öten rávetik magukat, és össze-vissza rugdossák.
Lövés dördült, és hasra estem. Forró vér spriccelt a bokámból, de nem érdekelt, felkeltem és futottam, futottam, egyenesen szeméttelep felé.
Addig futottam, míg pár tíz méterre a sötétben fel nem sejlett pár sztalker sziluettje.
-Hé! -kiáltottam, majd összeestem...

Mikor elállt a vérzés úgy gondoltam körbenézek. Felkaptam az AK-t és elindultam. Már a szemétdombnál járok mikor lövést hallok. Két Stalker áll kint egy alagútnál. Bemennek. Odamegyek, benézek. Egy lány fekszik ott. Körbeállják és röhögnek rajta. Van egy ötletem. Beordítom:
-Hé! Köcsögök! Velem kezdjetek!
Ekkor elkezdenek felém lőni. Kirohanok a közeli fásabb részre. Utánam jönnek. Fellendülök egy fára onnen egy ágra. Kijönnek mind a ketten. Körbenéznek majd találkoznak a fa alatt amin én állok. Mikor elfordulnak leugrok és mind a kettőjüknek a fejére sózok. Elájulnak. Lemegyek az alagútba. Lent, hallom amint egy bandita üti a lányt és még valakit. Kibiztosítom a fegyveremet és várok a megfelelő pillanatra. Ekkor a figura a csaj elé áll és mondja:
-Téged elengedlek de cserébe. Hehehe!
Ekkor telt be a pohár. Benyitok, odaosonok a fickó mögé és egy jó nagyot rásózok. Elájul. A csaj mondja:
-Ki vagy?
-Ssssssh! Ne beszélj!
-Mit akarsz?
-Erre jártam.
Felkapom és mondja:
-A társam. SH.....
-Jólvan.
Felkeltem a hapit és felállítom:
-Tudsz menni?
-Tudok.
-Kövess.
Elindulunk. A csajt és a srácot kivittem. Visszavittem őket a rejtekhelyemre. Ott a lánynak bekötöztem a sebeit és a hapit is elláttam. Mondja:
-Hogyan hálálhatnám meg?
-Nem kell. A csaj eléggé megviselt.Hagyd pihenni.
-Értem.
Beszélgettünk majd felébred a lány:
-Ki? Hol?
-Ne beszélj! Igyál!
Adtam neki egy kis vizet. Megitta és mondja:
-Köszönöm. Hogyan hálálhatnám meg?
-Sehogy. Nem kell. Kik maguk?
-Claudia. Claudia Watson. Maga ki?
-Peters. Peters Johnson. Kik maguk?
-A Yantari laborban dolgozunk. Tudja hol van?
-Hogy tudom-e? Onnan jövök!Elviszem magácskát oda. Ha kéri. De mielőtt bármit is mondana, most nem mehet sehová. Sebzett lábbal semmit nem ér. Majd később, úgyis azt terveztem hogy itt maradok.
-Hát........

a kereső csapat a sötét völgy déli részén kutatott veréb után, úgy 7 fickó állig fegyverben sörétesekkel és ak74esekkel felszerelkezve...
beszéltem a vezérükkel, ő annak a fickónak a társa volt akit veréb lelőtt. ingerült hangon beszélt hozzám, de részeg is volt mellé, és időnként teljesen értelmét vesztett múltjukat kezdte el el mondani...
körülbelül 20 perc után tudtam használható infót kiszedni a keresőcsapattól...
és néhány kósza hírt is miszerint 12 fős zsoldoscsoport járkál errefelé, ám azt nem tudják miért... de elővigyázatosságból lő távval kerülik őket...
miután megtudtam hogy verébbel fél napja volt egy kis találkozásuk, bekergették a legdélebbi csücsökbe, a sötét völgyben...
Figyelmeztettek hogy ne menjek arra mert pszeudó kutyák vannak arra, de nem érdekeltek...
szépen lassan nyugisan elindultam, mikor elértem az erdőt mintha kissé besötétedett volna, és mintha természetellenesen nagy köd lenne az erdőn belül... felvettem a sisakot, és csőre töltve előre szegezve a fegyvert elindultam beljebb...

Domotor: Ezt jobban érzékeltethetted volna, ha csak a sima közkatonákkal találkoztál volna, de ezek katonai stalkerek és ők sajna nem ilyen elnézőek. Inkább mivel közel vannak a bázisukhoz bevisznek és rács mögé tesznek, de nem engednének el csak úgy.
Na de inkább folytatom is a sztorimat, mert van még mit bepótolnom.

Reggelre kiértünk a lezárt városból. Letettük a gépet az erdő mellett egy tisztásra, majd mind kiszálltunk, hogy kifújjuk egy kicsit magunkat.
"Heh! Nem semmi bunyó volt ez! Öregem, az a sok zombi!" Mondta Chekov.
"Ja! Kishíjján fűbe haraptunk." Szólt Vlagyimirov. "Jaj ember! Miért kell minden jó pillanatot elrontanod?!"
"Ez volt neked jó pill..." "Fejezte volna be amikor a stalker közbeszólt: "Állítsátok már le magatokat! Inkább örüljetek hogy még mindig egyben vagytok!" Mondta, majd nekitámaszkodott a gép szárnyának.
Míg a többiek pihentek, addig én még mindig megszállottan dolgoztam a hadnagy kézre kerítésén.
Ismét elővettem a PDA-m, bekapcsoltam a helyzetjelzőt és figyeltem a térképet.
De az csak alig látható, folyamatosan interferáló képet adva nem mutatott semmit. Még a vörös pontot sem jelölte. Mintha eltűnt volna a térképről.
"B****ameg!" Ordítottam fel idegesen. Aztán odajött Zsukov és megkérdezte: "Mi az? Mi a baj?"
"Ez a szar még mindig nem mutat semmit! Kezdem azt hinni, hogy megtalálta a nyomkövetőt."
"Akkor szólj az őrnagynak! Nekik is biztosan van egy ilyen berendezésük. Ha ők még látják a térképen, akkor még tudjuk követni."
"Milyen igaz!...Kösz Zsukov! Megyek is, és rádiózok a.... Óh! Ez így nem lesz jó!"
"Már megint mi?" "Ha a nyomkövető nem működik itt, akkor hogy a jó büdös francba akarok én rádiózni a helyőrségnek?! Itt valami állandóan zavarja a frekvenciát. Szóval el kell..."
Folytattam volna, de Zsukov közbe vágott: "...tűnnünk innen a viharba!"
"Pontosan!" Mondtam.
Aztán mentem vissza a helikopterhez, és szóltam a többieknek: "Rajta tápászkodjatok fel! Indulunk!"
"Hova?" Kérdezte Chekov. "Kimegyünk a veszély zónából. Valószínű hogy ami az itt lévőket zombivá változtatta, az a rádiókat és más berendezéseket is zavarja. És azt hiszem nekünk sem kellene huzamosabb ideig itt tartózkodnunk."
"Azt mondod ha itt maradunk akkor mi is megzombulunk?" "Pontosan azt! Na! Ne kelljen ismételnem magam! Pakoljatok! Pilóta! Indítsa a gépet!"
"Értettem! De majd meg kellene állnunk valahol ahol átnézhetjük a gépet, mert valami nagyon betett neki." Mondta. "Rendben! Akkor irány a...... Az agroprom! Az a legközelebbi bázis. Jobbat nem tudok."
Aztán beszálltunk a gépbe, a rotorok felzúgtak, és már indultunk is az Agropromi helyőrség felé.

Egy óra alatt meg is érkeztünk a helyőrségre. Még le sem szálltunk, de én már nyitottam az ajtókat és kilestem rajta.
Odalent már látni lehetett a fogadó bizottságot. Kint állt a gép leszállását várva a helyőrség parancsnoka, és még pár hozzánk hasonló katona.
Amint leszálltunk, én már álltam is az őrmester elé és vigyázzba vágtam magam.
"Pihenj!" Szólt az őrmester. "Nos!....Mi járatban errefelé Tizedes?" "Uram! Még mindig a szökevény után kutatunk. Most jöttünk nemrég az elhagyott városból, ahol kisebb problémákba ütközött a feladat teljesítése."
"Mi lenne az a probléma Tizedes?" "Zombik uram! Rengeteg zombi! Az utcákon alig lehetett mozogni tőlük."
"Hát igen. Azt a várost tényleg jól tettük hogy veszély zónává nyilvánítottuk. Ismeretlen okokból a lakosság rég eltűnt onnan és rengeteg zombi jár oda hogy prédára vadásszon."
"Nem hiszem uram! Azt hiszem itt más a probléma." "Mégis mi lenne az?" "Az hiszem a zombik valójában a lakosok."
"Ezt fejtse ki bővebben!" "Amíg ott jártunk, a nyomkövető, és a rádió egy darabig normálisan üzemelt, aztán hirtelen teljesen megzavarodott minden.
A nyomkövetővel nem tudtuk követni a hadnagyot és még csak rádiózni sem tudtunk. Amikor leszálltunk, a pilóta is panaszkodott hogy képtelen irányban tartani a gépet, mert mintha teljesen megbolondult volna, össze vissza imbolygott."
"Ez érdekes. Szóval maga szerint van valami a városban ami zombit csinál mindenkiből és zavarja az összes berendezést?"
"Igen uram! Pontosan ezt akartam mondani." "Akkor maguk miért vannak még itt?" "Na ez az amit nem tudok uram. Igaz egy kicsit én is furán éreztem magam, de amint kiértünk a városból, megszűnt az érzés.
Mintha valaki belenyúlt volna az agyamba."
"Hmm... Ezek szerint a városban van amit keresünk. Ezt azonnal jelentem a tudományos csoportoknak."
"Na azt jól teszi uram! Hátha ezúttal óvatosabbak lesznek." "Hogy érti ezt?"
"Amikor a városban voltunk, egy pár tudós átlépte a lezárt város határát és a felhívást figyelmen kívül hagyva kezdett a városban kutatni, méghozzá engedély és megfelelő kíséret nélkül. Aztán meg csodálkoztak hogy a zombik felkergették őket az egyik épület tetejére."
"De ha ezt látta, akkor miért nem segített nekik?" "Sajnálom uram, de megvannak a saját feladataim. Nem fogom kockáztatni az embereimet és a küldetést, néhány okoskodó, szabálysértő miatt."
"Megértem. Nos...Akkor továbbítom a maguk által gyűjtött információt a Yantari labornak. Hátha ők ki találnak valamit ezzel kapcsolatban."
"Az lesz a legjobb szerintem is uram." "Hm...Esetleg szüksége van valamire Tizedes?" "Igen uram! Most hogy mondja...Használni szeretném a bázis rádióját, hogy üzenhessek vele a kordoni helyőrségnek, és azonkívül ki kellene javítani a gépet ért károkat, meg ha lehet feltöltenénk a készleteinket is."
"Rendben Tizedes! Ott megtalálják a műszakiakat, hogy kijavítsák a gépét, ott meg vehet ellátmányt. És a harmadik emeleten megtalálja a rádiót is." "Köszönöm uram!"
"Ja és tizedes!" "Őrmester!" "Bővül a csapat is mostantól!" "Nem egészen értem uram!"
"Ezek a katonák (Majd a többi katonai stalkerre mutat) azért jöttek hogy csatlakozzanak a hadnagy felkutatásában részt vevő csapathoz."
"Sajnálom őrmester, de ez kizárt! A hadnagyot én magam akarom kézre keríteni!"
"Ez nem a maga döntése fiam! A parancs egyenesen Kuznyecov őrnagytól érkezett. Tudta hogy ellenkezni fog, ezért világosan megmondta, hogy ha kell akár fegyverrel is kényszerítsem rá magát az együtt működésre a többi csapattal. És azt meg az semmi esetre sem szeretném hogy bekövetkezzen."
"Mondtam hogy én és a csapatom egyedül dolgozunk. Ha kell akár fegyverrel is kényszeríthet, de akkor sem változtatok a nézetemen. Nem tudna esetleg mégis eleget tenni ennek a kérésnek? Mint tiszt a tisztnek."
"Ajh!...Na jó! Világ életemben jó tiszt hírnevében álltam mindenki közt és most is szeretném, hogy ez így legyen. Megpróbálom. De mi legyen ha Kuznyecov rákérdez?"
"Mondja azt neki, hogy külön váltunk és mindenki a maga által kijelölt területén dolgozik az ügyön. Addig ezek a fiúk meg jó szolgálatot tesznek itt a bázison."
"Magának mindenre van egy jó magyarázata Tizedes?!"
"Nem uram! Tulajdonképpen ez volt az első jó ötletnek tűnő gondolatom." Azzal hatalmas röhögésben törtem ki. De ugyanakkor a őrmester is elmosolyodott.
"Nos...Mivel több rendeletet is megszegett, úgymint a Parancsmegtagadás, felettesnek való engedetlenség, és a tiszteletlenség, ezért egyszerűen börtönbe csukatnám, vagy itt helyben agyonlövetném, de... most az egyszer szerintem kivételt tehetek én is."
"Köszönöm uram!" Mondtam majd elégedetten vigyázzba vágtam magam.
"Szóval... Akkor én mennék is a rádióhoz." "Tegye azt tizedes!"
Aztán odaszóltam a többieknek: "Chekov!" "Mi az mit akarsz tizedes?"
"Te, a stalker haverod, és a pilóta elmentek a műszakiakhoz és rendbe hozzátok a gépet. Zsukov, és Vlagyimirov addig elmegy újra tölteni a készleteket. Én pedig azt hiszem "telefonálok" egyet. Érthető?"
"Persze! Semmi gond!" "Remek! Ezt akartam hallani!"
Majd berohantam az intézmény épületébe és felmentem a harmadik emeletre.
Ott volt egy elkerített szoba amit rádió szobának alakítottak ki. Bementem és rögtön az első szabad rádióhoz mentem. Bekapcsoltam, majd a frekvenciát keresve szóltam a mikrofonba:
"Kordon!....Kordon! Itt A 01-es csapat! Jelentkezz! Hallasz Kordon?"
Végül nagy nehezen megtaláltam a helyőrség csatornáját.
"Itt Kordon! Alig hallani bármit is! Azonosítsa magát!"
"Ismétlem itt a 01-es kereső csapat! Azonnal beszélnem kell a parancsnokkal!"
"Sajnálom! Amíg nem azonosítja magát, addig nem áll jogomban kapcsolatot teremteni maga és a parancsnok között!"
"Alexei?" Kérdeztem vissza megdöbbent hangon. "Kivel beszélek?"
"Alexei! Én vagyok az Sulkov! Meg sem ismersz!" "Sulkov? Tényleg te vagy az?" "Hát ki lenne más?!"
"Nézd már! Ez a zöldfülű! Na mi van? Mesélj!" "Á! Semmi csak járok itt az Agropromban közben a hadnagy után kutatok mint katonai stalker."
"Ez igen! A taknyos újoncból, tökös zónajáró lett! Grat öregem!"
"Ja! Kösz! De most már tényleg adhatnád az őrnagyot!" "Tényleg! Várj! Mindjárt adom!"
Aztán néma csönd a vonal másik végén, majd olyan 5 perc után ismét megszólal a rádió:
"Itt Kuznyecov! Na beszéljen kismadár! Mi a fene lehet olyan fontos, amiért muszáj volt félbeszakítanom a fontos teendőimet?!"
"Csak a jelentés uram! Fejlemény van!" "Mi az? Sikerült elfognia a hadnagyot?!"
"ööö....Nos....Azt nem, de a nyomkövető jelzése szerint a megadott helyen volt."
"Akkor meg mi a fenét akar tőlem katona?! Takarodjon és keresse tovább a hadnagyot! Megmondtam! Addig vissza ne merjen jönni ide, amíg el nem kapja azt a szemetet!"
"Nos épp ezért kerestem uram! Az elhagyott városban töltött idő alatt teljesen kikészült minden felszerelésünk. A gépünk, a rádiónk, és még a nyomkövetőnk is."
"Hogy lehetnek ilyen marhák?! Jézusom! Már kezdem megbánni, hogy ilyen ökröket egyáltalán beengedtem a hadseregbe!.... Na! Mondja! Mit kell tennem, hogy maguk végre rendesen végezzék a feladatukat?"
"Csak annyit uram, hogy mivel a mi nyomkövetőnk teljesen kész van, ezért megmondhatná az ottani nyomkövető jelzését. Csak egy koordinátát kérnék és már itt se vagyok!"
"Na jó! Legyen! Várjon!" "Én már várok!"
Ismét eltelik egy kis idő majd az őrnagy megint megszólal: "Na! A nyomkövető szerint a hadnagy nem tartózkodik máshol mint............ Ez hihetetlen!....Hogy az a....."
"Mi a gond uram? Csak nem baj van?" "Nem! Egyáltalán nem! Sőt! Ez remek! Most vagy én bolondultam meg, vagy a nyomkövető tényleg azt jelzi, hogy a hadnagy itt van a Kordonban!"
"MI?" "Nem hallotta amit mondtam?! Akkor mossa ki a fülét! Mondom A HADNAGY ITT VAN A KÖZELÜNKBEN LÉVŐ FALUBAN!"
"De hát ez tényleg remek! Akkor ott ütünk rajta! Várjon uram! Azonnal indulunk!"
"Hogy is ne! Amíg maguk ideérnek addig akár gyalog is kijut a zónából, méghozzá közöttünk elszambázva. Azonnal kiküldöm a roham csapatokat!"
"Ne uram! Esküszöm hogy ott leszünk! Csak adjon egy esélyt! Addig küldje ki a csapatokat, hogy zárják le a környéket!"
"Hmm... Na jó! De ez az utolsó esélye! Adok magának 3 órát, hogy ideérjen és bilincset pattintson annak a szemétnek a karjára. Ha addig nem ér ide, akkor ezt fújhatja!"
"Értettem! Azonnal ott leszek uram!" "Remélem is!"
Azzal eldobtam a mikrofont, majd rohantam le a műszaki műhelyhez. Berontottam az ajtón, majd elkiabáltam magam: "Fiúk! Fejezzétek be, és indítsátok a koptert! Azonnal indulunk!" "Megbolondultál?!
A gép még kész sincs! Ha most indulunk, ki tudja, hogy milyen rázós lesz az út, ezzel a halom ócskavassal!" Mondta Chekov.
"Felejtsd már el Chekov! Nemrég tudtam meg hogy a célszemély a kordon közelében van. Ha az őrnagy hamarabb ér oda mint mi, akkor cseszhetjük az egészet!"
"Oszt akkor mi van? Mennyivel lesz jobb, ha mi érünk oda elsőnek? Ember! Az csak egy dezertőr! Semmi különleges jutalom nem üti a markodat ha hamarabb csukod le!"
"Hát jól van! Maradj csak itt! De őszintén remélem, hogy jól fog telni a szolgálati időd, amíg én a kijevi szórakozó helyeken múlatom el a pénzemet!"
"Hogy hogy? Ha hamarabb lecsukjuk akkor kimenőt kapunk?" "Bizony! És nem is akármilyet! Rendkívüli szabadságot!"
Egy ideig meglepett arccal gondolkozott majd azt mondta: "Hát akkor még mire várunk emberek?! Mozgás!"
És elkezdett folyamatosan magyarázni a műszakiaknak, hogy mit hogyan csináljanak, mintha ő értene hozzá. Pedig csak egyszerűen kamuztam neki. :D
Majd átrohantam az ellátóhoz, és odaszóltam Zsukovéknak hogy indulunk.
Zsukovtól se vártam más reakciót mint Chekovtól: "Mi? Most?" "Igen! Most azonnal!"
"De hát még fel se pakoltuk az ellátmányt!" "Hagyd a fenébe! Majd később vissza jövünk érte!"
Azzal már rohantam is vissza az előkészített, fél kész géphez. "Minden kész az indulásra?" Kérdeztem a pilótát. "Hát nem is tudom! A gép elektromos rendszerei tropák, csak úgy mint az anomália figyelő rendszer. Tehát akármikor belefuthatunk egy égi áldásba. Üzemanyagunk is csak félig van, és a gép.... Szóval jellemezhetnénk úgy, hogy ez egy nagy rakás sza...Akarom mondani egy egy bontó töltelék. De ha a tizedes úrnak ez is megteszi, akkor felőlem indulhatunk."
"Remek! Más nem is kell! Indulhatunk!" Mondtam. "Felőlem." Mondta a pilóta.
Aztán mind felpattantunk a gépre, majd beindítottuk a motort, és elindultunk a nyomkövető által jelzett pozíció felé.

Figyeljétek a holnapi hsz-t. Az nagyot fog ütni. :D

A Szolgálat elleni akció után megkezdtük a Sötétvölgy határainak az ellenőrzését. Összesen négyet, kettőt a Szemétdombra vezetőt, és másik kettőt a Kordonba. Egy nagyobb robbanást is láttunk a Katonai Raktárak felől, de nem tudtuk meg, hogy mi is történt.
Engem az egyik kordoni határhoz vezényeltek. Mindegyik helyőrségre felállítottunk egy géppuskát, homokzsákokat, meg még egy rakás baromságot, ami a védekezésünket elősegíti.
Három napig fogok itt dögleni, szóval felszerelkeztem piával rendesen.
Délután két "husi" támadott meg minket a Kordon felől. Az egyik felnyársalódott éles vasrúdra, a másiknak pedig Igor a fejébe állította a kését. Boriszt visszaküldtük a bázisra, hogy hozzon egy nagy bográcsot, sót, meg vizet. Két óra múlva visszajött, részeg volt, de legalább amit kértünk elhozta.
Az egyik mutánsdisznót elvonszoltuk a táborunktól nagyjából kétszáz méterre, hogy azt egyék a közeli állatok, ne a mi készülő "disznópaprikásunkat".
Raktunk bele kolbászt, disznóhúst, sót meg egy kis vodkát. :)
Rég ettem már meleg ételt. A bázison is csak száraz kenyeret, meg félig rohadt almát kapunk...
Estére ittunk, ettünk, mulattunk. Nem emlékszek második üveg vodka után semmire, de abban biztos vagyok, hogy s**g részegek voltunk. :wink:

Felkelek,még mindig hányingerem van, baromi jó.Megyek, ki a fényre, a nap hidegen égeti a szememet,az árnyéknak pedig súlya van, ami rám is nehezedik, ha alámegyek.Sőt még egy ideig rám is van ragadva.
Mihail odajön, mondja, hogy felébredt az öreg, és motyog valamit.Oda is megyek, ott áll még pár elvtárs körülötte, az öregnek meg hoztak vizet.Megissza a pohárból, aztán elkezd beszélni:-Elv és embertársaim!
Én megpróbáltam!Tényleg megpróbáltam, de nem ment!Egy ideig még működött az üzem, de aztán mindenki meghülyült.Az üzemhez senki se mer nyúlni,hajnalonként,a világosodás előtti tíz percben mindig körbesüvít egy betegszállítóra szíjazott porcelánmacska.De én tudom, hogy nektek ez nem lehet kihívás!
Elvtársak!Iljics lámpácskája fénylik majd néktek örökké, hogyha nem hátráltok meg előle.
Miután elhalgagat az arca szabájosan kezd összeaszódni, és az immár üres szemgodreivel kiszippantja a fényt a szobából pár másodpercre, és aztán egy fél pillanatra egy képet vetít a levegőbe, tiszta három d mozi.A gyár van rajta, ahogy füstölögnek a kéményei, és a porcelénmacska kikacsint a száguldás közben az egyik félig olvadt üvegű ablakon.

Vissza
Top Alul