Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Mire elmentek végre ezek az agresszív békák már ott áltunk egy viszonylag száraz földdarabon.Az a baj, hogy rohadt sok a szúnyog, ami ellen társam tud védekezni, de én nem nagyon.
Megindulunk, és kiérünk a nádasból.Tökéletesen kietlen pusztaság terül el előttünk közepén egy vegetációban gazdag, borostyánnal teljesen benőtt gyárcsarnok áll.A traktor mihelyst kiér a nádasból leáll.
Kikászálódunk a gépből, és megindulunk az épület felé.Nedves, kicsit mocsaras a talaj.
Ahogy megyünk, egyre lejjebb süllyedünk benne, és egyre nehezebb a járás.
Már térdig süppedve botladozunk a sárban, és az épület mintha csak messzebb került volna.
Márpedig ha már ideig elszenvedtük magunkat akkor én mostmár biztos nem fogok visszafordulni.
Észreveszem, hogy a pénz nehezedik a zsebemben, de mivel elég tetemes mennyiség van nálam nem szeretnék tőle megválni.Amikor már derékig vagyunk süppedve, és mindketten meglehetősen káromlunk egyet, s mást a felső zsebemből kiszórtam minden pénzem, így tett társam is, így viszonylagos nyugalomban folytathattuk utunkat.
Már vagy a fele távolságnál járhatunk, amikor varjak kezdenek el keringeni fölöttünk örvényszerűen.
Társamat duzzadt, hólyagos májakkal, és májdarabokkal , míg engem kátránytól már szinte elszenesedett tüdőkkel, illetve darabokkal dobálnak.Az egyik tarkóndob eggyel, leesik a szemüvegem.Most kezd ebből elegem lenni.Felveszem a sárból a szemcsit, kicsit megtörlöm, visszaveszem és a hátamról frissen lekapott ak-val elkezdem sorozni a varjakat.Azok csak röhögnek a rekedtes hangjukon.Az egyik még rá is száll a fegyver csövére, és a csőrével lepattintja róla az irányzékot és felviszi magával a többi madár nem kis elégedettségére.
Szólok társamnak, hogy dobja el a nála lávő vodkát,páleszt, de még a likőrt is!
Én is hasonlóan tettem a náéam lévő dohánnyal, de a gyufát azért meghagytam, arra még szükség lehet.
A szárnyasok zaklatása abbamaradt, és eltűntek a lenyugvó nap irányába.
Amikor már csak pár méterre voltunk az épületől valami ritmikus lüktetést kezdtünk hallani.
A vastag gyökerek belelógnak a mocsárba, és kiszipolyoznak belőle minden jót és mindent ami az élethez szükséges.Belépünk az épületbe, és csodálatos látvány tárul elénk.Minden friss, zöld és élettel teli.A geiger-müller számláló alig kattog, és egy kisebb medence terül el az egész csarnok alján.Társam bizonytalanul, de elindul felé...

Nem hittem,hogy elérjük azt a helyet,amiről mindenki csak legendákat,azonban csak bizonytalan legendákat volt képes mesélni.
Érdekes volt,hogy a járó motorú traktorom,mihelyst kiértünk a nádas részéből ennek a területnek,azonnal leáll.
Csak a felettünk kerengő varjak unott károgása hallatszik,amit egy idő után megunva-feláldozva egy dobtárat-közéjük csördítek egy jó hosszú sorozattal,messzire űzve a fekete tollas bandát,akik talán láttak már engem,sok sok évtizeddel ezelőtt is...Társam is rásegít,így a dögök messze,nyugatnak szállnak,magunkra hagyva minket,de a fene bánja.
A mocsár most hirtelen egyszerűen megszűnik,és elénk tornyosul a sokat emlegetett romos betonépület,amely valamikor egy víztisztítóműnek adhatott otthont.
Ijesztő,olyan,mintha élne.
Erei azok a gyökerek,melyek körbefonják,s végeik valóban a mocsárba nyúlnak,jó hosszan,ám rajtuk lépkedve szerencsésen kijutunk ,egészen fel a beomlott betonkupolájának tetejéig.
Amint közelebb érünk,egy pulzáló hang állít meg,de ügyet sem vetek rá.
Már nem rettegek.
Lassan lefelé ereszkedem a meglepő környezetbe.
Mintha egy teljesen másik világba érkeztünk volna,s sandán hátrafelé pillantok,hogy társam is követ e,s nemcsak valami egyéni látomásban van megint részünk. De bizony ott van ,mögöttem,jobban mondva felettem a rozsdamentes acéllétrán,ő is ereszkedik alá...
Ahogy közeledünk a hatalmas henger belsejébe,egyre erősebbnek, biztosabbnak érzem testem, a meglehetős nagy tömegű géppisztolyom súlya is csekélykének tűnik.
Leveszem a csuklyát,és kezem az arcomat tapogatja. Felüvöltök meglepetésemben. Arcbőröm teljesen feszes. Petyhüdt ráncaim eltűntek.
Vitustáncba kezdek,hangosan,hisztérikusan nevetek,olyan mozdulatokat végzek,amire soha nem gondoltam volna,valaha is képes lennék.
Lenn a víz kristálytiszta. Nem habozok,lehajigálom a felszerelésemet,védőruházatomat,és egy szál alsóban belevetem magam,euforikus üvöltéseket produkálva,a hűs vízben lubickolva,köpködve,alá fölé merülve,emelkedve.
Társam eleinte megrettent arccal néz,majd szája széles vigyorba hajlik,lecuccol,és ő is beugrik a mély vizű medencébe...
Úgy fújja a vizet,mint valami bálna,hatalmas levegőket vesz,alámerül,és hatalmas vízpermeteket köp,legalábbis úgy,mintha visszakapta volna egészséges tüdejét.
Én eközben a vodkára gondolok,de már csak az undort érzem. Ugyan,rá sem tudnék nézni többé...

Másnap már korán fent voltam, kb fél 5 volt.
felvettem az öltözetem, és kimentem.
Kosztyán is fent volt, éppen zavarta ki az őrjáratosokat a barakkból.
bementem a barakkba én is ahova az én embereim lettek beosztva.
alig hogy beértem már az egyik ismerős oda szól.
Minek hoztál ide minket Tom?
jobbról zsandár rohant felém, és fellökve kilökött az ablakon, mivel bele kapaszkodtam mind a ketten kiestünk rajta.
éppen hogy csak feleszmél ütne, de megelőztem, és egy oltári nagyot bemostam neki.
ö lefordul rólam, kissé bekábult.
felkeltem volna de jötta következő, aki nem más volt mint nikkeles, ő is nekem esett, és bepancsolt egy hatalmasat, amitől, 180 fokon megfordultam, és pofával a földön landoltam.
Nem ezt érdemlem... mondtam kiterülve a földön, miközben megláttam ahogy Tátja is kint áll a szobája ajtajában, és rémüldözve figyeli a fejleményeket.
Éppen fordít meg amikor a bakanccsal pofán rúgtam.
Nikkeles is kiütve, már csak Pusztító volt hátra, viszont vele vigyázni kell, mert testes egy nagy állat.
Közben herceg is kimászott az ablakon, de ő csak nyugisan nekidőlt a falnak összefonta a karjait, és állt.
üt, kitérek és elkapom a karját, hátra csavarom, majd a lábába ütök, amitől össze csuklott a kolosszus.
átkarolom a torkánál, és addig szorítottam, míg azt nem mondta elég.
hehe.... nevetett fel Herceg, és közben lassanként tapsolt is.
Látom még mindig jó erőben vagy.
Oda sétáltam hozz, és rátettem a vállára a bal kezem.
én igen...
majd azzal a lendülettel pofán törültem, amitől a fal adta neki a másik maflást.
De te nem. mondtam. miközben a földön fogta a fejit.
bazzeg... te állat! mondja, miközben felsegítettem a régi bajtársat.
De tényleg amugy minek szedtél minket össze?
feladatom van a számotokra.
Igen? kérdi miközben megtapogatja az állkapcsát.
Gyertek a lőtéren megbeszéljük.
Herceg intett a fiúknak akik nagy nehezen felálltak a földről, majd elindultak Herceg után.
Tatjána te is gyere! Szóltam neki oda hangosan.
egy régebbi kérésemre Kosztyán kivitte a lőtérre a fegyvereket, amiket kértem.
A fiúk kinyissák a nehéz vasládákat, és elakad a lélegzetük.
Honnan kapartad elő ezeket a csodákat? kérdezik sorra.
Nem véletlen csodálkoznak, hiszen Prototípus fegyvereket szereztem nekik.
Zsandárnak egy könnyített változatú, de pontosabb M240es géppuskát, mindenféle extra kiegészítővel.
Nikkelesnek egy XM8as támadó fegyvert elit kiegészítőkkel.
Pusztítónak 1 új fejlesztésű rakéta vetőt sikerült előkaparnom, ez hőképes, és ellenség-barát felismerő rendszerrel van ellátva.
Hercegnek pedig egy HK417es mesterlövészpuskát.
Majd az utolsó ládában volt Tatjánának szerzett fegyver, ezt tegnap szereztettem be, ez egy G36c zónához igazított verziója javított kaliberrel, átütőerővel, és pontossággal, és taktikai markolatta.
A kezébe adva a csodát teljesen elkerekedett a szeme.
Először meglepődik, de fokozatosan komorrá válik a tekintete.
Miért kapok fegyvert? kérdezett végül.
Mert innentől az 5 méteres közelemben leszel.
a fiúk neki álltak kipróbálni a szerzeményeket.
addig Tatjánát beszélgetni hívtam kissé férre a többiektől.
Szóval hogy sikerült kirabolnod a szolgálat pénzszállító konvoját?
és hogyan sülyedtél ilyen szintre az után hogy én elvonultam a zónából?
és figyelj mit mondsz, mert most az igazat akarom tudni, a teljes igazt mondjad!

Este van, a teherautók elindultak. Én az első kocsiban ültem és vezettem őket. El is értünk arra a helyre. Mint gondoltam nem járt itt azóta senki. Miután kipakoltunk és álcáztuk a teherautókat lementünk és berendezkedtünk. Minden rossz dolgot(korhadt székek, asztalok, rozsdás fémdarabok) kihajigáltunk beraktuk a mi cuccainkat. Tévedtem a férőhellyel kapcsolatban mert miután lepucoltuk a falakat még 3 ajtót találtunk így 40 ember is kényelmesen elférhetett ebben a kis odúban. azokat az ajtókat megtartottuk mert jó szolgálatot tehetnek mert kitűnő állapotban vannak. Kineveztünk egy fürdőszobát, egy konyhát és a lakórészeket. Miután berendeztük az összes szobát elkezdtük felrakni az ajtót. Király ajtó volt, 20 centi vastag, pont ráillett a keretre, acél az egész egy C4-es kellett volna a lerobbantásához, számzáras, egy rejtett kamera van a külsején amivel ki lehet nézni és vész esetén karantén módba kapcsol ami annyit tesz hogyha a 10 számjegyből álló kódot nem üti be valaki akkor nem nyílik ki a normál kóddal. Dupla biztonság. Felraktuk és másnap kezdtük a munkát. Az elektronika beszerelése nem olyan könnyű. Mikor ezzel végeztünk beindítottuk az egészet és működött. Ez volt az első öröm. Aztán mivel nem kellett kibővíteni de valami vészkijárat kellett hogy ne ismétlődjön meg a legutóbbi eset ezért a légkalapáccsal feltörtük a betont az egyik hátsószobában. Amikor azt hittük mindent láttunk kiderült tévedtünk. Egy újabb vasajtó. Az van ráírva: Vész esetére. Egyik újonc aki megmaradt megjegyezte:
-A francba! Ez egy egész hálózat lesz!
-Derítsük ki!
Ezzel felemeltem egy kalapácsot és egy hatalmasat belecsaptam az ajtóba. Az ajtó kibírta. Heggesztővel estünk neki. Másnap reggelre sikerült levenni. Ez is 20 centis volt mint amit mi raktunk fel. Bementünk és egy csontvázat találtunk. A csontváz mellett egy ampulla volt. Az ampullára rá volt írva hogy: Arzium.
-Főnök, mi az az arzium?
-Nem tudom. Elviszem Yantarba addig ne jöjjetek be ide.
Fura volt az arziumról sehol nem hallottam még. Bementem Yantarba, a tudósoknak megmutattam a cuccot. Le volt döbbenve, mondta hogy az arzium egy igen erős méreganyag amit 10 éve fejlesztettek ki itt a zónában hogy ha a mutánsok legyőzik a kötelességet vagy valamilyen szekta veszi át az uralmat akkor elengedik. Arzén és egy fura csak a zónában előforduló anyag keveréke és hihetetlenül erős. Egy fiola ki tudná írtani a zónát.
-De egy doboznyi van a rejtekhelyen!
-Akkor azonnal zárja el azt a helyet! Ha az anyag kijut nekünk befellegzett!
Visszasiettem a bázisra és mondtam hogy meg kell semmisítenünk az anyagot. A doki elmondta hogy 3 méter mélyre kell elásni hogy ne fertőzzön meg senkit. A peremvidékre kivitettem az anyagot és ott ásattam el hogy senki ne találja meg. Mikor visszaértek a doki csontvázát bevágtuk a savas tóba hogy nehogy az fertőzzön meg minket a szobát meg kitakarítottuk. Tovább ástunk. Mikor már átlyukasztottuk a felszínt és kialakítottuk a járatot kívülről egy vaslemezt helyeztünk rá és mohával meg földdel betakartuk. Vissza a bázisra, már csak a riasztóberendezést kell beüzemelni. Lézeres riasztó, kamerák, mozgásérzékelők, hőérzékelős kamerák. Másnap reggelre kész lett a dolog, örültünk is neki. Értesítettük a bázist hogy készen vagyunk. Ivoly vajon hogy van? Küldök neki is egy üzenetet hátha válaszol. A szövege:
Ivoly! Kész az új bázis, te is jöhetsz van neked is hely. A kordinátákat megadtam, remélem idetalálsz. Nézz be ha tudsz: Inyokrav. UI: Remélem jól vagy mert rég nem hallottam felőled.

- Nem tudom, milyen konvonjról van szó, én semmit sem raboltam ki!
- A sofőr felismert, ne is próbáld tagadni! De kezd fogyni a türelmem, úgyhogy csiperegj...
- Rendben, volt egy érdekes dolog az előző este. Miután pofonvágtál, és én félve a további fejleményektől elszaladtam, egy érdekes külsejű sztalkerbe futottam. Megkért, hogy segítseki neki valamiben, de nem árulta el, miért tegyem ezt... Meg kellett állítanom egy konvojt, és fel kellett kéredzkednem egy teherautóra, aztán kinyitnom az ajtót annak a férfinak... Utána leszálltam, ennyi az egész!
- Legyen, hiszek neked. Miért nem mondtad ezt ezelőtt?! Akkor a dolog nem fajult volna idáig, és most is Steinerrel lehetnél!
- Az a fickó a lelkemre kötötte, hogy - összeszorult a torkom, mert belegondoltam, hogy szebben is alakulhatott volna minden-, hogy ne áruljam ezt el senkinek. És az adott szó nálam sokat számít.
- Láttad az arcát?
- Nem, fekete csuklyát viselt. Ha visszagondolok... Fekete, lábig érő orosz szövetkabátot viselt. A gallérja fel volt hajtva. Többre nem emlékszem. Mély, kissé öreges hangja volt.
- Nem mindennapi öltözet, még a sztalkerek között sem. - jegyezte meg Thunder - Remélem, megtaláljuk. Köszönöm Tatjána, sokat segítettél... Még valami. Hogy ismerted meg Steinert?
- Ez nem rád tartozik!
- De, én felelek érted, jogom van ezt hallani.
- Jó... Egy csapat szolgálatos... bántani... akart, és ő mentett meg tőlük. Aztán bevitt bárba hogy pihenjek, innentől már ismered a történetet...
- És mi a helyzet velem? Hogy szerettél belém?
- Ez nehéz...
- Van időnk.
- Nagyon elkeseredett voltam, és te támasz voltál mellettem...
- Jó, ne folytasd. Értelek.
- Mikor mehetek majd el?
- Önszántadból már soha...
- Tessék?!
- Azt mondtam, figyelni fogok rád. Ráadásul van is némi tehetséged a harchoz, ezért úgy határoztam, hogy katonai sztalker lesz belőled.
- Mi van?! És Steiner?
- Ő nem lenne rád jó hatással.
- Ismerem őt, a legjószívűbb ember, akivel találkoztam!
- Igen, el akart csábítani. Hosszútávon akármilyen szörnyűséget művelhetett volna veled.
- Nem! Biztos nem! Én ismerem őt! Én szeretem őt!
- Nyugi Tatjána, halkabban... Elmenekülni nem tudsz, nézz szembe a sorsoddal. Javaslom, inkább próbáld ki a fegyvered.
- Nem leszek katonai sztalker. Majd meglátod te is! - szóltam, majd levezetésképp lövészkedni mentem.
Thunder nem jött utánam, hagyott lenyugodni. Ez alkalommal egész jól lőttem, a végefelé már a tízből tíz is megvolt...

Mi ? Már reggel is van ? Egy csapat sztalker vesz körbe. Kereszteket vetnek, és imádkoznak körülöttem.Felkelek a földről hát és a csörömpölő üvegek között botladozva elsántikálok a következő üveg vodkáért. Az arcom tiszta borosta. Már-már szakállas. De nem érdekel. Ekkor érzek valamit a kabátom jobb felső zsebében. Ez nagyapa vaskeresztje, és mikor megdörzsölöm eszembe jutott az amit mondott. Légy hűséges önmagadhoz, de legfőbbképp szeretteidhez.
Felnyílt a szemem. A vodkás üveget iszonyatos erővel vágtam földhöz.
A körülöttem lévő emberek ekkor ilyedten állnak körbe.Mikor beleegyeztem abba, hogy Tatjánát elvigye Thunder elárultam őt és önmagamat is. Tűzzel,vassal harcolnom kellett volna érte, de most lehet, hogy ismét egy sötét pincében dekkol, várva, hogy segítsek rajta.
Yurij szemébe nézek. Belelátok a lelkébe. Tele van kétejjel,meglepettséggel,és gyanúval.
Immáron törzsvásárlóként megyek a szabadsághoz.
-Tele van a tökünk veled! Tudod ?
Fakadt ki Lukash mikor előálltam azzal az ötlettel, hogy hadianyagot adjon el nekem.
-Nem érdekelnek az aggájaid ! Én egy tisztes összeggel jöttem ide.
Lukash:
-Tegnap még halott voltál, és most máris egyszemélyes tankként akarsz visszatérni.
Sascha:
-Nem. Én a legerősebbként akarok visszatérni.Cserébe megteszek nektek bármit.
Lukash:
-Meglep. Ám legyen. Kapsz tőlem némi infót,felszerelést, és egy nevet. De ezt nem adhatod tovább.
-De ! Mindennek ára van. A kocsmád teljes területének a birtoklása, ezen felül a szabadsághoz való hűséged, és adott szavad, hogy nem keversz ilyen helyzetbe többet. A részesedés 40%-a a tiéd maradhat.
Egyetértően nyújtottam a kezemet. Magam sem tudom mit csinálok, de úgy érzem mindez helyes.
Tarts ki ! Jövök érted szépségem. Mégegyszer nem hagyom becsapni magam.
Kaptam egy szabadság őre ruhát,és egy G36K-t,meg egy táskára való ellátmányt mindenből.A ruhámat átalakítottam a fekete köpenyemmel és ötvöztem ismét a két stílust sztalkernek megfelelően.
Lukash:
-Nos öröm volt üzletelni. A fiúk este átveszik az ellenőrzést a bár felett. Minden más így marad. A részedet tiszteletben tartom.
Kezet ráztunk, és kiderült a feljegyzések alapján, hogy egy rejtélyes új sztalkert kell megtalálnom.
Bombaszakértő és soha sem hibázott életében. Hasznos lehet. Egy megadott koordinátán van a találkozási pont. Itt odaadom a maradék pénzemet a segítségéért.
Remélem nem ejtett át Lukash. Nem tudom honnan szedte ezt az ürgét, de remélem érti a dolgát, és ami fontosabb, hogy ott legyen. Akkor már holnap este a karjaimban tarthatom Tatjánát, és végre véget ér élete nyomora a hadseregben egyszer és mindenkorra...

Reggel felkelünk és felkészülünk a mai napra mert ma sok dolgot kell tennünk. Előszöris, kell szereznünk egy jólfizető melót. Lőszerünk van, de nincs kajánk, vodkánk meg hangszerünk a többiek meg mondták hogy kellene pár. Elvállalt mindenki egy egyszerű munkát amivel tudunk venni mindent. Estére készen is voltunk. Összejött a unkákkal 40 000 rúbel. Ebből 10 00 vodkára, 10 000 kajára, 10 000-ből kifutotta 2 gitárra, újabb 10 000-ből meg kifutotta mindenkinek egy szájharmónikára. Ettünk, ittunk,meg minden. Aztán valaki kiengedte a szellemet a palackból. Rágyujtott. Erre jött mindenki hogy a cigi kimaradt meg minden. Szerencsére a saját pénzemen vettem mindenkinek így hamar lecsitultak. Én is rágyujtottam majd reggel összeszedtük a romokat, kidobtuk és elkezdtünk toborozni. Minden bázisról jöttek Stalkerek hogy beálljanak közénk. A Déliek idevezényeltek 3 embert az elitcsapatból, A keletiek úgyszintén, a nyugatiak 5-öt, Az északiak meg 3-at. Berendezkedtek és folytattuk a munkákat.

- Lukash, ne feszítse túl a húrt! Mi az, hogy kihantolták és elszállították őket, most meg látták ezt a Steinert élve sétafikálni?! Maga szórakozik velem?
- Nem, csaknem egy tucat szemtanút szedtünk össze a környékről...
- Sztalkereket! Részeg, ostoba fajankók meséi semmit sem bizonyítanak!
- Nézd, tudom, hogy utálod a sztalkereket, de ebben lehet valami.
- Tegyük fel, hogy elhiszem. Ha Steiner él, Tatjána is élhet. Őt nem látta senki?
- Senki.
- Jól van. Fordítson minél több erőt a lány megkeresésére. Hogy honoráljam az erőfeszítéseit, átutalok magának újabb ötszázezer rubelt, egyenesen a szolgálat központi bankszámlájáról... Remélem, nem veszik észre, hogy a hackereim belekontárkodtak a rendszerükbe.
- Örömmel hallom. Viszhall!
Kinyomtam a PDA-m, majd azonnal tárcsáztam Hanst, aki a hackereimet vezette. Sok pénz megy el a házam táján. A cégemnek pillanatnyilag
nincs szponzora, és a befektetőink is elszeleltek. Egy ilyen titkos céghez nehéz megfelelő támogatást találni. Úgyhogy, kisebb összegeket emeltünk le néha a szolgálat számlájáról, ebből tartottuk szinten a tőkét.
- Hans, küldjön át újabb ötszázezret Lukashéknak.
- Igenis főnök, sietek!
Unalmamban kitakaríthattam a fegyvereim, és felfrissítettem a krav-maga tudásomat a gyakorlóbábukon.
Hamarosan csörrent a PDA-m, Steinerrel van találkám. A helyszín vad vidék, a be nem fejezett panelház alatt.
A biztonság kedvéért bekészítettem pár adag robbanószert a kocsimba. A helyszín közelében elrejtettem az autót, és bukódrótos
gránátokkal raktam teli a környéket. A claymore drága mulatság. Átlépkedtem rajtuk, majd aláaknáztam az épületet C4-gyel,
ha elfajulna a helyzet. Szükséges óvintézkedések.
Hamarosan megjelent Steiner is. Kezet fogtunk.
- Sacha Steiner vagyok.
- A nevem Viktor Schellenberg, örvendek a találkozásnak.
- Hallottam, hogy kiválóan bánik a bombákkal, és hogy nem hibázik. Szükségem lenne a maga segítségére egy ügyben.
- Jól hallotta. Miféle ügy?
- Az előzményeket nem ismertetném, mert úgysem hinné el. Elég annyi, hogy a kedvesem a katonáknál van, kordonban. Ki kellene szabadítani.
- A kedvese? Hogy hívják? - kérdeztem.
- Tatjána Filatova.
- Tehát él?! - vesztettem el a türelmem.
- Igen, él... ismeri talán?
- Ő az unokahúgom. A családom egy törvényen kívüli gyerek által került rokonságba Filatováékkal. Mára ő a családja egyetlen élő tagja, engem nem ismerhet. Hét éves korában láttam őt utoljára.
- Akkor van személyes vonatkozása is.
- Igen, várjon pár órát, míg megtervezem az akciót. Hol találkozzunk ismét?
- Kopaszfaluban jó lesz, a tábortűznél.
- Akkor én megyek is. Hamarosan látjuk egymást!
- Viszlát!
Felszedtem az értékes robbanószereket, és visszatértem a menedékembe. Nekiálltam tervezni...

Reggel elindultam körülnézni a szeméttelepen. Katonák sehol, semmilyen veszély nem fenyeget. Mikor már megbizonyosodtam róla hogy nem keres minket senki visszamentem a bázisra. Éppen jókor mert jött egy kitörés. Bementem a bázisra és bezártam az ajtót. Ekkor kintről dörömbölés hallatszott. Kinézek, egy kötelességi.
-Engedjetek be! ENGEDJETEK BE!
-Mit tegyünk főnök? Ez egy kötelességi, ha megtudják a bázisunk helyét akkor a katonaság is tudomást szerezhet rólunk.
-Mit tegyünk? Engedjük be maga marha!
Beengedtük. Elbeszélgettünk vele a kötelességről. Végül a katonaságról.
-Miről beszélnek? A kötelesség tényleg barátja a katonáknak de nem osztanak meg velük információt csak különleges helyzetben!
-Értem, volt már erre példa?
-Egyszer, mikor egy bűnözőt kerestünk.
-Értem. Mindenesetre, ha megtudja a katonaság hol vagyunk akkor magát kivégezzük!
-Nem fogja.
-Ajánlom is!
Elment a kitörés után. A kibővítésen dolgoztunk, mert kell még hely mert nagyobb és több fegyvert akarunk itt tartani. Egyszercsak egy titkos üreget találunk a falban. Egy PDA és egy térkép volt benne. A PDA-t átvizsgáltam. Egy régebbi model volt, még gombok voltak rajta nem érintőképernyős. Érdekes volt, rég nem használtam ilyet. Valami oázisról beszélt. A térképen be volt jelölve a helye, és egy feljegyzés is volt mellette:
Dr.Kulikov feljegyzései:
1992-08-12
"Megtaláltuk a helyet. Nem tudjuk mit csinál de azt mondják hogy aki látta a hatását nem hitt a szemének. Odaküldök egy kutatócsoportot hogy kiderítsék mit csinál."

1992-08-13
"Még mindig nem értek vissza. Különös. Életjeleket még mindig észlelek de nem válaszolnak a hívásra. Remélem nincs bajuk. Ez a kutatás a zóna történelmének nagy fordulópontja lehet. Remélem sikerül az expedíció."

1992-08-20
"Rég nem írtam mert dolgom volt. Visszaértek. Azt mondták hogy ahhoz hasonló dolgot még nem láttak ami ott történt. Oda kell mennem."

1992-09-01
"Elseje! Valami elkezdődik! Ma tényleg elkezdődött valami! Valami hatalmas! Ez a hely olyan mint egy oázis! Így is fogom hívni! Oázis!"

1992-09-05
"Kimentem az Oázisba megvizsgálni. Hihetetlen! Egy olyan anyag van az ottani leletben ami a sejteket megsokszorozza, sőt a halálból visszahozza a sejteket, az alvadt vért újra rendessé alakítja, az immunrendszert arra a pillanatra 300%-ra erősíti így szinte minden bajt kiöl az emberből, egy feltevés szerint képes a hullákat visszahozni az életbe. Ez az orvostudomány új felfedezése!"

1993-01-01
"Mintát vettünk az anyagból ami a leletben van. Egy különleges anyag ami nemcsak az ember teljesítményét javítja hanem minden szerves anyagnak a teljesítményét! Mondjuk a hangyasavhoz hozzáadtuk és olyan erős savat csinált ami átmarta a tartót is. Hozzáadtuk kígyóméreghez és egy erősebb mérget alkotott. Ezt elneveztem Arziumnak mivel az anyagot amiből készítettem elneveztem Arzumnak."

1993-02-01
"Megint elseje, megint új kutatás. Azért írok ilyen ritkán mert sok dolgom van. Most elkezdtük vizsgálni a hatását amit azokon fejt ki akiknek közvetlen az agyába vagy az idegeibe adjuk. Még kell idő hogy kiderüljön a dolog."

1993-03-01
"Az alanyok másként reagálnak. Akinek az agyába injekcióztuk az hihetetlenül megnőtt, hatalmas intelligenciája lett és jobb problémamegoldó képessége. Ellenben akinek az idegeibe adtuk az hihetetlenül érzékeny lett a fájdalomra. Letépte magáról a ruhát, az ágyon nem maradt meg és egy kis tűszúrástól rántgatózott. Hihetetlen."

1993-04-01
"Hatalmas dologba kezdtünk! Szuperkatonákat kezdtünk el előállítani! A katonaságnak kellenek. Bár érdekes, vannak ilyen fura dühkitöréseik az alanyoknak. Megfigyeléseket végzünk."

1993-05-01
"Szent isten! Megvadultak az alanyok! Bezártuk őket a laborba a bejáratot meg bebetonoztattuk. Megmarad ez a hely egy elhagyatott kereskedőhelynek. Ezt a PDA-t és a térképet itthagyjuk ebben a rejtett részben hogy az utókor tanuljon hibáinkból. Aki ezt olvassa annak azt ajánlom hogy na nyúljanak a padlóhoz mert ha feltörik a betont és lejutnak a laborba akkor nem maradnak életben! Figyelem! NE NYISSÁK KI A LABOR AJTAJÁT! Dr.Kulikov voltam."

Ahogy ezt elolvastam, tudtam hogy az Oázist fel kell térképezni, viszont ha kísérletezni kezdenek vele akkor megint ez jöhet ki belőle. Nem értem miért van az hogy a tudósok egy jó dologból ami képes embereket gyógyítani csinálnak egy rémes dolgot. Utána fogok nézni hogy járt-e valaki az Oázisnál. Remélem belőlük nem lettek olyan izék mint amiről Kulikov beszélt a naplójában. Mivel a kötelességiek nem tudhatnak róla, a szabadságiakat kérdezem majd meg. Ők már biztos elfelejtettek. Remélem igen. Holnap megyek de mindenekelőtt lemásolom a PDA adatait az enyémre a térképemen bejelölöm a helyet majd elrejtem az eredetit. Remélem nem késtem el.

Borisz

Na, elegem van én, leszerelek. A sztalkertámadások mindennaposak. Egy helikopterrel el lehetne tenni lábalól őket. Végülis amiért jöttem elvégeztem, megtaláltam Grisát de holtan, és segítettem a tudományt, és a katonaságot. Összeszedem a cuccomat és bemegyek Kosztyánhoz.
-Igen Borisz?
-Leszerelek!
Ekkor benyit Thunder.

Nyomós érvekkel még lebeszélheted ha gondolod

Dmitrij

A kitörések végeztével azt mondták hogy nézzem meg a mutálódott vérszopót de inkább elmegyek felderíteni. A vasúti híd alatt perzselő anomáliák voltak. Benne mindenféle tűzalapú relikvia. Ezeket összeszedtem, több mint 8 darab volt. A parkolóból eltűnt az anomáliamező. Fönt az épület amiben a banditák voltak, mi hát lehetetlen. Az egész épület úgy eltűnt hogy már a fű is nőt a helyén. Jupiter gyár azon részén ahol a betonkád anomália van kiöntött és még a középen áthaladó utat is beborítja. De a
szellőző épület körül minden ugyanolyan. Furán érzem magam, jobb minnél hamarabb befejezni a felderítést. A konténerraktárnál szellemek őrködnek. Továbbmenve a bunker felé A rakétatelep mellet Több mint tíz zombi támadott meg, elkezdtem szaladni amikor valaki eléjük állt és elkezdte lőni őket egy vadászsörétessel. Mindet lelőtte. Megköszöntem majd megmértem a sugárzást. Rakétatelepen nagyon erős pszi sugárzás van. Aki nincs védve 5 perc alatt zombiként végzi. Visszaindultam a bunkerbe. Szóltam segítőmnek hogy jöjjön ő is. Adok neki valami jutalmat csak van raktáron valami.

Jürgen
Valami szörnyű kitörések következtek, a házak is beleremegtek. Mindenki lement a pincébe. Ezután senki se mert kimenni. Az egyik mondta: 5000 Rubelt adok annak aki megnézi él e még a barátom a rakétatelepnél. Hát én elvállaltam. Elindultam felé. A híd alatt tűzanomáliák égtek. Tovább érve érdekes dolgot látok. Egy tudóst zombik üldöznek. Odamegyek szépen nyugisan és elkezdem lőni őket, Már csak pár darab volt ezeket leütöttem. Az egyik még felkelt volna de fejbe lőttem. A tudós megköszönte és kérte hogy menjek el a bunkerba.

Délután egy érdekes üzenetet kaptam egy stalkertől a pda név Holló, aggasztó információkat kaptam tőle.
megmutattam Kosztyánnak aki harci rendbe szedte az embereket.
Kosztyán te tudsz valamit ki ez a holló?
Igen ismerem Hollót, ő a legjobb informátor a zónában mindent tud, az általa küldött infó pedig baromi érdekes.
példa képpen hogy ki lopta el a pénzt, van egy nevünk is: Viktor Schellenberg, van egy kisebb cége, de szellemcég, nincs hivatalos pénz forrása, a kormánynak is üzentünk akik majd gondoskodnak a cégről, nekünk a jelenlegi helyzetről kell.
Az hogy steiner életben van és erre tart nem kellet volna őt is feltámasztanod!
Nem tudhatja meg hogy erre közeledik adj egy helikoptert én és az osztagom elviszem Pripyatba oda neki se ér el a keze!
rendben! de vidd Boriszt is, ő az egyik legjobb stalker, nem akarom hogy leszereljen!
Rendben!
siettem Tatjána szobájához, éppen a fegyvereit tisztítja, gíorsan össze rakattam vele, majd Boriszt, és a csapatomat is össze szedtem, ezután mentünk a beszerző tiszthez, adott neki egy katonai Bulat páncélt, és a többi 5 emberre emberre is hasonló páncél került.
majd az addig beizzított helikopterre pattantunk, és elindultunk Pripyat felé.
Tatjána kérdezget hogy mi ez a zűrzavara helyőrségen és mi minek megyünk el.
Én csak annyit feleltem hogy Hadművelet kezdődik, és mi derítsük fel Prípyatot.
nem ellenkezett tovább láttam rajta hogy mit sem sejt az eredeti indokból, bár láttam rajta hogy kicsit fél a küldetés kimenetele miatt.
...

Kosztyán:
Thunder elvitte a lányt innen, steiner nem találja meg soha, és én meg végre törleszthetek a vállamba állított késért!
fiúk maradjatok a helyeteken ne mozduljatok had jöjjenek beljebb!
Bekapták a csalit, Steiner, és a bombás az udvar közepére sétált be, bár a fegyverüket szegezték minden felé, de mi megbújtunk az épületekben, így nem láthattak minket.
Én lövök először!
Mondtam, majd a dragunovval rácéloztam a bombásra éppen sétált volna el az előbb elhelyezett Clymore aknától, amikor belelőttem az aknába, aminek a robbanása kiütötte a csávót.
Steiner felém szegezte a G36osát, de késő volt neki, 2 katona megsorozta, és össze esett.
Lemásztunk a helyünkről, körbe álltunk a támadók körül.
Uram még élnek mi legyen velük?
Steinert vigyék innen nem érdekel ha meghal, de ne a bázison tegye azt!
letérdeltem mellé, és a fülébe sugtam: Hát ezzel illik megköszönni hogy megmentették? megtámad minket?
Hova vigyük?
Vigyék a szemétdombra, ott szinte halálos a sugárzás, nem húzza majd sokáig!
Értem.
És a másikkal mi legyen?
Őt öljék meg!
A baka mellettem, kivette a pisztolyt a tokjából, majd fejbe lőtte a földön ájultan fekvőt.
Steinet, egy gépre tették, és elvitték a szeméttelepre, ahol kidobták a helikopterből, majd vissza jöttek.

Terrorral felelek a Terrorra! nem basztathatja senki a sereget!

A helikopterrel felszálltunk és már el is hagytuk kordont. Pripyat külső részén tesznek majd le. Meg is érkeztünk. A pripyatba vezető úton szálltunk le. Egy ládát is vinni kellet. Ebben pár műszaki cuccot hoztunk esetleges bázis kiépítésére. Ezeket én hoztam.
A helikopter már rég elment amikor vörösleni kezdett az ég. KITÖRÉS!!! ordítja valaki. Én a ládát mivel elég nehéz volt leraktam az árokba. Remélem nem lesz baja. Szaladtunk a hangár felé amikor a többiek kezdenek gyengülni, velük én is.
Ekkor valami elragad. A föld alatt vagyok. Mi ez? egy kis 3X2 méteres üreg vasajtóval 1,5 méter mélyen. Rajtam kívül senki. Pedig éreztem ahogy valaki mintha a lábamnál fogva berántott volna. A kitörés végeztével visszasétáltam a ládáért és elindultam a hangárba. Thunder odajön.
-Hogy a francba élted túl? -szerintem nem mondom el hogy valami odahúzott. Még bolondnak nézne.

PFFFFFFFFFFFFFFFFF lol2
Azért megtehetted volna, hogy nem nézel ennyire amatőrnek egy mesterbűnözőt... Na mindegy. A gond az, hogy eddig messze ez volt a számomra
leg(un?)szimpatikusabb karakterem. Azért kitalálok valami aranyosat:

Majd fogom én cafatokra lövetni magam a katonaságnál. Legutóbbi látogatásom óta megerősíthették a védelmet, nem
akarom hullazsákban végezni. Remek ötlet jutott eszembe.
Kordon felé autóztam, és az úton szembetalálkoztam egy sztalkerrel. Satufék, hátratolatás:
- Sztalker, akarsz egy szép adag pénzt keresni?
- Persze, haver!
- Haver... - dünnyögtem az orrom alatt, hogy ne hallja - Akkor szállj be ide! Meló előtt fizetek.
- Jobbnál jobb! - ujjongott, majd beszállt. Itt ráadtam egy szürke viharkabátot, és egy kapucnis bőrdzsekit.
- A feladatod az hogy segíteni kell egy sztalkernek kiszabadítani egy másikat a katonaságtól. A zsebeidben találsz távirányítós, bukódrótos bombákat, claymore aknákat, és tolvajkulcsokat. Ha van eszed, ezeket fel tudod használni. Még valami. A kiszabandítandó sztalker nő, és a te unokahúgod.
- Micsoda?! Milyen lehetetlen feladat ez?! Betörni a katonasághoz? Ráadásul nincs is unokahúgom!
- Elhiszem hogy nehéz ügy, de hetvenezer rubelt megér? - és kivillantottam egy hamis pénzköteget a zsebemből.
- Azta, persze hogy megér! A csaj meg az unokahugom!
- Okos vagy. Na, meg is érkeztünk - szóltam, majd leállítottam az autót -. Ott az a sztalker, neki segíts... Legyél mindig lényegretörő a beszédben. Az akció után szívódj fel, a felszerelés a tiéd.
- Köszönöm, sokat segítettél!
- Viszlát, sztalker.
Remélem, Steinert nem lövik le. Én ültem a kocsiban és vártam... vártam... egyszer csak lövöldözéseket hallottam a
helyőrség irányából. Felszaladtam a dombtetőre, láttam, ahogy fejbelőnek engem, az ájult Steinert pedig elviszik helikopterrel.
Na bumm. Bumm, bumm, bumm lesz itt... Először arra gondoltam, hogy aláaknázom, és lerobbantom az egész helyőrséget.
De aztánn rájöttem, hogy eszelősebb terv kell ide...
A kerítsen újabb lyukat vágtam, és beosontam. Megszólalt a riasztó, biztos valami új biztonsági rendszer. A kaszárnya mögé szaladtam, ahol egy petróleumot tartalmazó kannát kötöttem a vízvezetékcsövekre. Elég alacsony arányban
lesz jelen a vízben, remélem, nem veszik észre zuhanyzáskor. Kilopakodtam.
Megkerestem az imposztorom hulláját a fák között, és a mellkasára raktam egy C4-et. Ezt az egészet pedig rákötöztem egy
moszkvics motorháztetejére. Tankoltam egy kis benzint a járgányba, majd beindítottam, és egyenesen a helyőrségbe irányítottam,
de mielőtt odaért volna, kiugrottam belőle. Egy fa mögül néztem az eseményeket. Egy pár katona odament vizsgálódni, én pedig
megnyomtam a detonátort. A hulla az összes robbanószerével felrobbant, kitisztítva a helyőrség udvarát. Remek. A sziréna megszólalt,
a katonák kiviharzottak a barakkokból, és elfoglalták állásaikat. Én ekkor már bent voltam.
Egy gyújtógránátot hajítottam egy csapat katona közé, akik tüzet fogtak, és fáklyaként szaladoztak, a közelükben mindenkit
felgyújtva. Ez eléggé összezavarta a népséget. Addig körbejártam a laktanyát, minden zugát átnéztem, de Tatjána nem volt sehol.
Jó nagy kerülővel az út másik oldalára mentem, és a parancsnok irodája felé vettem utam. Bedobtam a már szokásos EMP gránátot, hogy ne működjön a vészjelző, és bezártam az ajtót.
- Micsoda?! - nézett Kosztyán. - Az előbb lőttek fejbe te barom!
- Nem zavar. Most pedig: Hol van Tatjána?
- Tehát őt keresed.
- Igen. - mosolyogtam - Nem mondod el?
- Nem - mosolygott vissza.
- Akkor kiderítem. Téged viszont lefoglallak egy fejtörővel. - egy fénygránátot dobtam az asztalára, amitől egy pillanatra elvesztette a látását, és a
tájékozódóképességét. Addig fogtam egy bukódrótos gránátot, az egyik végét a csillárra, másik végét pedig Kosztyán általam felemelt
karjára rögzítettem.
- Kész vagyok. Addig fogod így tartani a kezed, amíg rá nem jössz, hogy szabadulj, vagy meg nem mondod Tatjána hollétét!
- Meg foglak ölni...
- Mint az előbb? Úgy nehéz lesz. - átnéztem az iratokat. Semmi utalás Tatjánára, de Kosztyán PDA-jában van egy érdekes bejegyzés a cégemről. Meg kell tennem majd a szükséges ellenlépéseket.
- Nem találod, mi?! Már a robbanáskor kitöröltem...
- Akkor viszont reméljük, hogy elég erős a jobb kezed. - szóltam, majd kisétáltam.
A küszöbről visszanéztem:
- Harmadjára megöllek.
- Mocsok!
- A viszontlátásra!
Bezártam kívülről az ajtót, és magammal vittem a kulcsot. Így senki sem zavarja majd. Az udvar már kiürült, akadálytalanul kisétáltam,
és visszahajtottam a kocsimmal a menedékhelyemre.

Sok sikert, Scarecrow!
De csak hogy tudd, nem csak neked van jogod alakítani a történetet, és megölni a többi játékost.

Ba*zki már megint vérben ázva fekszem egy szeméttelepen. Lassan több rajtam a lövésnyom, mint a bőr.
Pedig ez egy profibb kommandós akció akart volna lenni, na de mindegy már.

Nem igaz. Megint eltaláltak.A gyolyóálló mellény felfogta a lövéseket, de azt hiszem eltört egy bordám, és vérzek. Utállom ezt a katonaságot. Feltettek egy helikopterre, kivittek a szemétdombra, és kirugtak a heliből. Fegyverem az megint nincs. Csak a késem,meg a PDAm. Érzek valamit a kabát alatt..
A vaskereszt megfogta a szivemet célba vevő golyót. Elegem van, hogy állandóan ezek a mocskok győznek. Németül adtam le az adást:
-Schellenberg jelentkezzen !
Schellennerg:
-Megvan a lány pozíciója. A katonák miatt ne aggódjon ! Szóval helikopterrel Pripyatba tartanak.
Teljes erőmből belerugtam egy faágba az uton előttem.
-Akkor mégis mi a fenét tudunk mi csinálni ?!
Schellenberg:
-Egyszerű. Mi is elmegyünk Pripyatba.
Sascha:
-Ne szórakozzon. Hogy a fenében akar maga odamenni ?
Ekkor rotorzúgás támadt és egy Mi közeledett.
-A katonaság itt van Viktor !
Schellenberg:
-Ne gondolja.
Leszált és intett, hogy ugorjak fel.
A fedélzeti rádióban mondtam, hogy nincs fegyverem. Intett, hogy egy dobozban találok Abakanokat, és két katonai ruhát. A központi épületből van. Magas sugárzás, alomáliák és tűzharc ellen is véd.
Félelmetes ez a pali.
-Hamarosan Pripyatba érünk. A ruhát feltétlenül vegye fel, és nem sokkal az ő körzetük mellett szállunk le. Onnan gyalog indulunk tovább, és addig keressük őket, míg meg nem lesznek. Ekkor majd ő "varázsol" egyet.
Ha a pokolba kell alászállnom érte, hát odamegyek. Pripyat a közelben van már.

Megvan Tatjána. Az akció után nem sokkal hírt kaptam, miszerint többen láttak egy helikoptert repülni kordonból, vöröserdő felé.
Lekértem egy műholdképet, miszerint egy kisebb csapat katonát tett ki Pripyatban. Szóltam ezeknek a helikopteres gyerekeknek,
hogy kellene egy fuvar. "Szereztem" fegyvereket is, felvettük Steinert szeméttelepen, és Pripyatba repültünk. Egy kis gyaloglás
után megláttunk egy csapatot. Öt-hat kiválóan felfegyverzett katonai sztalkerből állt, köztük volt Tatjána is. Őrültség lett volna
nekik rontani.
- Ha lesből támadunk, könnyen ledaráljuk őket! - lelkendezett Steiner.
- Nem tehetjük. Többen vannak, és a felszerelésük is sokkal jobb a miénknél.
- Muszály! Ott van Tatjána az orrunk előtt! Nem hagyhatjuk elsétálni őket!
- Egy kósza lövedék is megölheti a lányt.
- Talán igazad van... de mit csinálunk akkor?
- Követjük őket. Egy idő után legyengülhetnek, Pripyat kemény terep.
Elővettem egy hosszúkás, idétlenül kinéző puskát, amit meglátva Steiner idétlenül nézett rám.
- Ez micsoda?
- Nyomkövető... Vegyi anyagot lő ki, ami átüti az áldozat bőrét, és felszívódik a vérében. Könnyen lenyomozható a megfelelő eszközökkel.
Céloztam, majd Tatjána nyakára lőttem. A lány ugrott egyet, majd megsimította a nyakát, és továbbment.
- Most pedig tanyát verünk itt. Időnként rájuk nézünk, és várjuk a mi időnket... - szóltam.

nagyon érdekelne honnan vannak neked az szbu-t és a CIA-t megszégyenítő informátoraid, és mi a kurva életért nem tudtok engem béikben hagyni?????
és honnan van ez a végtelen raktárad?

esetleg 1 ország támogat téged vagy mi a fasz?

meg megölni a másik karijai egyáltalán meghalt valaki általam végleg?

csak pár hsz erejéig lett volna mellete reni karija utána külön váltunk volna, bazzeg enyit nem lehetne kivárni???

meg amugy is mondtam neked nabu hogy várjá erre offline xfire és jól bemutattál hogy majd a francokat várok ugye? de akkor minek mondod hogy kíváncsi avgy a véleményemre mert nem akarsz belegázolni az írásomba???
tudjátok mi figyelmen kívül hagyom!

ha meg kötekedtek jön a zónás offenz a perzselő határáig az ezt nektek!

Nos, mivel van egy komplett csapatom, ami veterán hackerekből és egyéb megkérdőjelzhető előéletű egyénekből áll, ezért egy kis fantáziával nem nehéz huncutságokat elkövetni.
Mellesleg azért nem hagyunk békén, mert veled van Tatjána, akit Steiner igencsak szeretne szabadon látni.

Na várjatok írok, figyelembe véve az írásotokat:

Kimentünk felderíteni a terepet, a kisugárzás végeztével. egy s más megváltozott.
az osztaggal kimentem a B28 as kimenekítési pontra.
egy kisebb monolitos osztaggal össze találkoztunk, gyorsan levadásztuk őket.
Tatjának is tetszett az új fegyvere, és a ruhája is felfogott pár lövést.
Jól van tátja szép volt!
Kösz!
Hirtelen elsül egy puska a közelben, a golyó egyenesen átfúródott a páncélon a mellkasomnál.
Térdre rogytam.
Honnan lőttek? kérdezi Borisz fel ordítva?
Épület jobb szél 2ik emelet, Pusztító!
A hátamra fordultam mert már nem bírtam térdelni, Tátja és Borisz húzni kezdett, még láttam ahogy Pusztító elindítja a rakétát a ház felé, és azt is ahogy becsapódik, de elötte egy lövész ugrik ki az ablakon.
közben oldalról újabb monolitos csapat jön akik rögtön tüzet nyitnak, Tátját eltalálták a lábán 2 helyen, és a karját is.
Borisz pedig fedezékbe Húzódott a lövedékek elől.
A csapat is fedezékbe vonszolta a seggit, és onnan lőtték a monolitosokat.
az egyik monolitos ide dobott egy gránátot.
Tátját átrántottam a másik oldalamra, és rá feküdtem, a robbanás és a repeszek így engem értek.
néhány perc múlva a monolitosok kifeküdtek, de még 2 ember jött akik ellenségesen viselkedtek velünk szembe.
néhány perc múlva kirohant értem herceg, és elkezdett befele húzni a fedezékbe, behúzott, de tátja kint maradt, és mintha most még jobban tüzeltek volna.
egyszer csak megjelenik az egyik, nem látom az arcát, de szinte biztos vagyok hogy Steiner az.
Oldalba vágtam Zsandárt mire ő megszórta steinert, aki félúton tátja felé elesett.
Kúszni kezdett felé, mire én is elindultam ki a fedezékből.
Tom! megállj! Ordítja az egyik.
Én minden erőmet össze szedtem felálltam, és elfutottam Tátja felé, de steiner is felállt és elindult Tátja felé.
Mind a ketten megálltunk tátja felett, és a pisztolyainkat egymásnak szegeztük, pár perc után vettük észre hogy már régen nem is lövöldözik senki, csak mi ketten Steiner és én állunk Tátja felett, aki rémülten néz mind a kettőnkre.
Mit akartok csinálni? kérdi rémülten.
Csak így lehet vége Tátja, ha ő maghal csak akkor lehetünk mi együtt! mondja steiner neki.
Tátja rám néz...
Gondolj bele, gondolj apádra Kareneszkijre, milyen életet szántak neked?
de ez nem az ő életük ez a tied Tátja vagy ő vagy mi! Ordítja steiner elkeseredetten.
Ekkor hasított a tudatomba az amit a zóna mondott nekem:
"De ennek a segítségnek ára lesz."
behunytam a szemem, végig pergett elöttem minden olyan dolog amit Tátjával az oldalamon tettem, hányszor megóvtam, és általa fogok meghalni mert ő szereti ezt az embert.
Kinyitottam a szemem majd így szóltam:
Tátja ez a te életed, a te döntésed, bárhogy is döntesz nekem már nem lesz se jobb se rosszabb!
Még utoljára eszembe jutott Layra, és az is hogy várandós volt amikor eljöttem újra a zónába...

Vissza
Top Alul