Jürgen
Janovban elég fura alakok is voltak. Van egy vadász nevű ember őtőle megtudtam a mutánsokrol hogy könnyű megölni mi veszélyes bennük. Szerintem az elmondások alapján a vérszopó és a kontroller a legveszélyesebb. Az anomáliákról egy navigátor nevű ember beszélt. Meg van itt a helyi kereskedő, orvos és a gépész. Utána még beszélgettem a sztalkerekkel. Mi újdonság van? Hol lehet relikviákat találni?
Ekkor meglátom amint egy sztalker tiszta véres fejjel jön fel a lépcsőn. De hiszen.. Közbe még hörgéseket hallok lentről. Reflexből elővettem a gumibotot és akkorát ütöttem a fejére hogy szerintem meg is halt. Lent egy össze vissza szabdalt nő volt. Szerencsétlennek a nyaka és a csuklója is tiszta vér volt. Ekkor megjelenik mögöttem egy kötelességi.
-Hé, mit csinálsz?
-Ez az idióta rátámadott a hölgyre. Nehogy már engem hibáztass.
-Hmm... a tudósbunkerbe vidd. Ott jobb orvosi cuccok vannak. Sőt tudod mit? Ha valami megtámadna lelövöm.
-Rendben, induljunk azonnal.
Útközben pár snorkot látunk de elmenekültek.
A tudósbunkerbe leraktam a nőt egy ágyra. Az orvos méregette egy darabig. Szerintem ismeri. Odamentem az orvoshoz.
-Gyógyítsák meg és a lábadozása alatt kapjon meg mindent amit kér. És átadtam 6500 Rubelt.
-És ha esetleg fel akarná keresni milyen néven és hol keresse a hölgy?
-Jürgen, de mondja meg azt is hogy rendőrségi golyóálló páncélban vagyok. Szerintem nincs másik ilyen félnótás a zónában.

-Rendben.
Ezután visszamentem janovba. Amikor meglátott a gépész azonnal odahívott.
-Hé sztalker akarsz pénzt?
-Miről lenne szó?
-Hát kiküldtem az egyik sztalkert tesztelni egy új fegyvert de nem jött vissza. Vagy lelőtték ezesetben hozd vissza a fegyvert. De ami valószínű hogy meglógott vele.
-Megpróbálom.
-A teszt helye egy jupiter üzem területén lenne ahol pár bandita van. A lövedék 7,62 x54 mm. Sok szerencsét!
-Viszlát.
Ezzel elindultam a jelzett hely felé. Vadász mondta hogy biztonságos az úton menni. Oda nem nagyon merészkednek ki a mutánsok. Először föl kell menni egy épületig de ott banditák vannak így inkább Más irányba megyek. Ott levágom az utat. Utána 90° balra és már rálátok a helyre.
A helyszínen halott banditákat találok. A helyet körülvevő lebetonozott utakról lőhettek. Szépen körbesétáltam, és a hídon friss töltényhüvelyeket találtam. Na igen innen lőhetett a fegyverrel 7,62 x54 mm-es lövedék.
Ezután átkutattam a banditákat. Hárman voltak, az egyiknél találtam 16 lőszert a pisztolyba. A másiknál volt egy vodka egy elsősegélycsomag és 5 sörétpatron. A harmadiknál 20 lőszer AKba. Illetve egy lefűrészelt duplacsövű és egy PMM pisztoly. Mindent magamhoz vettem majd követtem a sztalkert.
Csak arra mehetett amerről jöttem, talán egy kicsivel északabbra, mert a mérgező mocsárba biztos nem ment a másik irányba meg több snork is van. Azért megvizsgálom nem e ők ölték meg de egy tetem se volt ott. Viszont ellentétes irányba volt egy nemrég döglött husi és megtaláltam a 7,62 x54 mm-lőszer 2 hüvelyét. Tovább szaladtam amikor a banditákat is elhagytam amikor egy sztalkert látok a puskával. Épp valami kenyeret evett. Lassan elindultam felé. Ő ekkor nyugisan felállt és elment az egyik fához. Felnyitotta a fa kérgét és odarakta a fegyvert. De én eddigre már ott voltam mögötte és rátartottam a sörétesemet. A sztalker ugrott egyet és elütötte a cső végét de és lőttem kettőt a lábába mire az összeesett én meg betörtem a fejét a puskatussal. Egyedül egy konzerv volt nála nameg a fegyver amit elrejtett. Visszaindultam janovba. Rögtön mentem is nitróhoz. Nagyon örült amikor láttam a fegyvert.
-Végülis mi volt?
-A sztalker lelőtte a banditákat Azután pedig elakarta rakni a rejtekhelyére de én már ott voltam.
-Rendben. Kapsz 8000 Rubelt -20% a fejlesztésekből és a javításokból és kapsz egy bilincset is.

Ezután megkérdeztem hogy a banditáknál talált 3 fegyver használható-e? Azt mondta hogy igen. Ezeket eladtam egy sztalkernak féláron ahogy a kereskedő adná. Ezen 2600 Rubelt kerestem.
Közbe elterjed ez a kis akció a sztalkerek között és azt a becenevet adták nekem hogy nyomozó.