Weblapszerkesztés - HTML

widrának teljesen igaza van. Viszont sajnos az a statisztika, hogy rengetegen használnak IE-t annak ellenére amilyen... szóval azért ha lehet tartsd magad ahhoz, hogy mindenben normálisan jelenjen meg, (próbáld meg a kész lapot minél több böngészővel kipróbálni). Előbb utóbb rá fogsz jönni mi az amit máshogy esznek meg a brózerek :wink:

widra":k0m9ag65 mondta:
én Dreamweavert használok meg frontpaget mer a php-s kódokat kiszinezik a dream csak arra kell meg egyég tag-ek miatt átláthatóbb, de szerintem ha 995px.re hagyod a lapod akkor minden bele fg férni azért mert a többit a böngészőablak foglalja el a másik meg ha furán jeleníti meg az IE vagy a foxi az azrt van mert máshogyan kezeli a css stíluslapkat a két cucc magyarul szarabb a sexplórer, mint a foxi, és ezt azért merem kijelenteni, mert még a 7ben is egy borzalom ahogyan a css t használja meg az activeX a rootkitek legjobb lelőhelye ez egy kalap májkorszoft hülyeség...nade mind1

Hasonlóan dolgozok én is. Dreamweaver 8 + Frontpage (+jegyzettömb ha kell) ... Ja és JASC Paintshop Pro 9

Nos azért a kezdőket el kell kicsit keserítsem: a FrontPage, mint önmagába álló grafikus HTML editor, nem elég. Nem lehet egy weblapot csak a grafikus részén át megtervezni (arról nem is beszélve, hogy az ember nem sokra megy a HTML-el vagy bármilyen grafikus szerkesztővel, ha nem tudja a weboldala képvilágát összerakni minimum PhotoShop-al).

Az IE - FF vitáról: sokféle véleményt hallottam már, nem egyszer próbáltam ki a FF-t, de vannak okok, amiért az IE mégis jobb, és ezek nem is olyan nagyon ördöngős dolgok: először is, az IE összemérhetetlenül biztosnágosabb, mint az FF (sokkal jobban integrálódik a Windows rendsezrbe - Vista alatt meg pláne -, jobban együttműködik a tűzfalak többségével, stb...), másrészről összemérhetetenül gyorsabb is tapasztalataim szerint: FF-nál soha nem sikerült még elárnem azt, ami az IE6-nál és 7-nél általános: gyakorlatileg késleltetés nélkül nyitja meg a böngészőt. Az FF meg elgondolkodik egy pár másodpercet, vagy többet is.

Persze, ízlések és pofonok, én csak a saját tapasztalataimból indulok ki: biztonság és sebesség: IE:FF - 1:0.

Ha van a továbbiakban igény erre a vitára, tessék neki nyitni topicot az OS-ek/Egyéb szoftverek témában.

Nem vitaképp , de én pont a forditottját látom , meglehet nem használok , csak alap tűzfalat , avast! vírusírtót, meg 1-2x ADAware-t ha valami becsusszan. Blokkolás és jelszó mentés terén FF:IE = 1:0 ... Viszont ha a weblapok kezelését nézzük .. Akkor biza ott vagyok , mint te , hispan1 bá' !

hispan1":2g7dkcom mondta:
Nem lehet egy weblapot csak a grafikus részén át megtervezni (arról nem is beszélve, hogy az ember nem sokra megy a HTML-el vagy bármilyen grafikus szerkesztővel, ha nem tudja a weboldala képvilágát összerakni minimum PhotoShop-al).

A PhotoShop-ot a dizájnra/külsőre érted? Nekem erre jó a Photo Filtre Studio 8 is :) .

Tibi":2uzbzmb1 mondta:
hispan1":2uzbzmb1 mondta:
Nem lehet egy weblapot csak a grafikus részén át megtervezni (arról nem is beszélve, hogy az ember nem sokra megy a HTML-el vagy bármilyen grafikus szerkesztővel, ha nem tudja a weboldala képvilágát összerakni minimum PhotoShop-al).

A PhotoShop-ot a dizájnra/külsőre érted? Nekem erre jó a Photo Filtre Studio 8 is :) .

a dizájnt ha nagyon pró vagy akkor még a paint.ben is meg csinálhatod :P

widra: na ezzel azért vitatkoznék :) Bár a kezdet kezdetén Én is paint-ben dolgoztam, de az tényleg nagyon a kezdet kezdetén volt...

PrintScreen-t ha paintben mentesz, akkor (ha minőségromlás nélkül akarsz dolgozni), több mega is lesz a bmp fájlod. PhotoCanvas-ban meg lehet 100%-os jpg-t csinálni minimális mérettel a bmp-hez képest...

hispan1":2lwdkpb4 mondta:
PrintScreen-t ha paintben mentesz, akkor (ha minőségromlás nélkül akarsz dolgozni), több mega is lesz a bmp fájlod. PhotoCanvas-ban meg lehet 100%-os jpg-t csinálni minimális mérettel a bmp-hez képest...
lehet jpg-ben is menteni paintben :D

Vissza
Top Alul