Tuningolod-e a géped?

Tuningolod-e a géped?

• Igen, ami a csövön kifér!

Szavazat: 0 0.0%
  • Igen, de csak mértékkel.

• Nem, nekem elég az alapórajel is.

• Összes szavazó
    0
Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Alapórajelen használom. De már egyszer megnéztem hogy mit bír. :D

Abit KX7-333
Barton 2500+ (1833MHz) ---> 2000MHz
R9600XT Turbo (525MHz / 650MHz) ---> 600MHz mag / 740MHz RAM
2x256MB 333MHz DDR ---> 364MHz

Alapfeszen eredeti léghűtéssel és a lényeg grafikai hibamentesen. 8)

Nálam minden alap órajelen megy, kivéve a jó öreg Gf4 mx440-em. Ezt húztam valamennyivel, de mondanom sem kell, semmit nem változozz. Ugyanúgy alacsony az fps-em stb... Ha lenne mondjuk egy 40e-s kártyám, azon azért észre lehetne venni némi gyorsulást.

Alapon megy minden.
Egyzser húztam az X700-as kártíát, de semmivel sem lett jobb. Az 1600-ost még nem tudtam húzni, lusta vagyok megint drivert cserélni, de nem hiszem, hogy annyival jobb lenne, ha húznám.

Ezeket a tuningokat használtam:

Barton 2500+@3200+
6800GT@6800Ultra

SanDiego3700+@FX-57 (vmodon gondolkozom 3Ghz teszt erejéig)

7900GTO@GTX nem jött össze a RAMok eltérő időzítése miatt :(, de nem is nyertem volna vele túl sokat...

Ezek elég jól beváltak stabil, megbízható tuningok. Teljesítményen szépet dobtak és nem került semmibe ^^

Én ezen a héten újítom a gépemet. Mégpedig erről erre:

Erről
Nemtom milyen proci 2.2Gh-es
Radeon 9600pro
512Mb ram

Erre:

Nvidia GeForce 6600 (vagy jobb)
1 vagy másfél gb ram
Intel Core Duo 3.0 Gh-es proci

Ez már remélem viszi a S.T.A.L.K.E.R.-t :D

Doma":cu17fxz2 mondta:
1 vagy másfél gb ram

RAM DDR vagy DDR2? Milyen típusú? (gondolom ha tört, úgysem lesz DualChannelben)
Alaplap? Valami infó?
Videókártya AGP vagy PCI-E? Mennyi rajta a memória?

DualChannel is lényeg. Jó ha van. :wink: PCIe-ről meg azt hallottam, hogy nem igazán használják ki a kártyák a nagy gyorsaságot. Viszont jóval időtállóbb, mint az AGP.
Proci elég lesz a Stalkernek.

hispan1":ipebrekv mondta:
Doma":ipebrekv mondta:
1 vagy másfél gb ram

RAM DDR vagy DDR2? Milyen típusú? (gondolom ha tört, úgysem lesz DualChannelben)
Alaplap? Valami infó?
Videókártya AGP vagy PCI-E? Mennyi rajta a memória?

Core 2 Duo mellé csak DDR II mehet... (leszámítva az AsRock hibrid megoldásait...)

Doma":1930ys3n mondta:
Én ezen a héten újítom a gépemet. Mégpedig erről erre:

Erről
Nemtom milyen proci 2.2Gh-es
Radeon 9600pro
512Mb ram

Erre:

1 vagy másfél gb ram

Ez már remélem viszi a S.T.A.L.K.E.R.-t :D

Ha már gépet fejlesztesz vehetnél bele normális VGA-t... egy sima 6600 nem sokkal gyorsabb ám a régi kártyádnál.... várj még vele egy kicsit és vagyél inkább 7600GT-t (DDR3) már csak azért mert ezzel talán futni is fog a game :shock: Ha meg nem akarsz sokat költeni még mindig jobban jársz, ha A64-et veszel, középkategóriában jobb az ár/teljesítmény mutatójuk. Konkrétan 3700+ Sandiegot tudom ajánlani vagy ha kell a két mag akkor X2 3600+ / 3800+. És lekinkább nézz körül árakban, mert elég nagy ertérések vannak a sarki bolt és más források között :wink:

Bocs télleg elég hülyeséget írtam itt az eredeti újítás (mert ma kaptam meg az ajánlatot árral 1ütt)

Erről:

Intel Celeron 2200 Mhz
Radeon 9600pro
512 Mb DDR Ram
Abit Bh7 (ez az alaplap)

Erre:

MSI sAM K9N NEO F (alaplap)
AMD Athlon 3500 Mhz AM2
DDR2 1024MB Kingmax
MSI PCIe NX7300GT TD256EH Silent :D

Doma":2sgc9o9m mondta:
Bocs télleg elég hülyeséget írtam itt az eredeti újítás (mert ma kaptam meg az ajánlatot árral 1ütt)

Erről:

Intel Celeron 2200 Mhz
Radeon 9600pro
512 Mb DDR Ram
Abit Bh7 (ez az alaplap)

Erre:

MSI sAM K9N NEO F (alaplap)
AMD Athlon 3500 Mhz AM2
DDR2 1024MB Kingmax
MSI PCIe NX7300GT TD256EH Silent :D

Nem 3500Mhz, hanem 3500+ ami igazából 2000Mhz, amit persze feljebb lehet tornászni :wink: Ha újonna veszed ebben Venice mag van, ha 3700+ Sandigot vennél abban már dupla méretű cache lenne és jobban lehetne húzni.
RAM-ból mondjuk tényleg nem kell a legjobb egy AM2 renszerbe a kis fsb miatt, de ha váltani akarsz majd C2D-ra, akkor érdemes már most 800-asat beszerezni és nem Kingmaxot... A-Data Vitesta vagy Geil Value nagyon jó RAMok bírják a huzigálást és csak pár ezressel kerül többe.
VGA-t szintén megtoldanám legalább egy 7600GS-el (kb 30k) (Galaxy-t érdemes venni, mert azon DDR3 van) Alaplapról nem tudok nyilatkozni, mert sosem volt/lesz AM2-es rendszerem :)

Mondj már árakat mennyiért szerzed...

hispan1":3jnhejpu mondta:
Ezzel már lehet, hogy fog pötyögni.

VGA picit necces, mert ugye 6800 szintű kártyát mondtak (kérdés, hogy GT vagy sima :P ) de DX8-ra szerintem elég lesz.

MSI NEO alaplapoknak elég jó az ár/teljesítmény arányuk. A NEO-n kívül van valami újabb tuningosabb változat, csak annak nem tudom a nevét.
Legelterjedtebb RAM gyártók a Infineon, Geil, Corsair, Kingston, Mushkin, Hyundai, Twinmos, Samsung és a manapság jeleskedő Kingmax. Erről a A-Data Vitesta és a Geil Value-ről még nem hallottam semmit.

Nem 3500Mhz, hanem 3500+ ami igazából 2000Mhz, amit persze feljebb lehet tornászni :wink: Ha újonna veszed ebben Venice mag van, ha 3700+ Sandigot vennél abban már dupla méretű cache lenne és jobban lehetne húzni.
RAM-ból mondjuk tényleg nem kell a legjobb egy AM2 renszerbe a kis fsb miatt, de ha váltani akarsz majd C2D-ra, akkor érdemes már most 800-asat beszerezni és nem Kingmaxot... A-Data Vitesta vagy Geil Value nagyon jó RAMok bírják a huzigálást és csak pár ezressel kerül többe.
VGA-t szintén megtoldanám legalább egy 7600GS-el (kb 30k) (Galaxy-t érdemes venni, mert azon DDR3 van) Alaplapról nem tudok nyilatkozni, mert sosem volt/lesz AM2-es rendszerem :)

Mondj már árakat mennyiért szerzed...

Ezt nem értem mér 2000Mhz :shock: Ez a legdrágabb drágább mint a 3Ghz már hogy-hogy nem lehetne annyi?[/quote]

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul