Szóval pár megjegyzéssel ezelőtt utaltam rá, hogy se szó, se beszéd, a S.T.A.L.K.E.R. kivágta a biztosítékot, és kilépett a játékból, s kaptam egy üzenetet a S.T.A.L.K.E.R. "X-Ray"-tol. Volt tanács rá, h uinstalláljam a progit, aztán reinstall, de egyszerűen nem csináltam végül semmit, azóta a játék biztosan és rendben fut.
Nos, úgy gondolom, ez tényleg csak valamelyik Patc-el beépítésre kerülő bug-figyelő modul, ami bug észlelésekor kivágja a S.T.A.L.K.E.R. biztosítékait, kilép, és kéri hogy dobd át a fejlesztőknek a hibát, hogy kijavítság. Jó ha megteszed, mert a következő Patch-ba talán ez a bug-mentesítő modul is bekerül, tehát csak küld el nekik a hibát, és indítsd újra a S.T.A.L.K.E.R. -alkalmazást, simán fog tovább gördülni, elvileg nem kell se un-, se reinstall, de jó tanácsot kaptam azzal, hogy WW-patch-eket használjak hozzá.
(mondjuk azzal csak annyi a gáz, hogy az eredeti orosz nyelv angol lesz némely helyen).
Tehát ha valaki szeretné megőrizni az erdeti orosz nyelvet (már ha tud oroszul, hogy érdemes legyen megőriznie) akkor érdemes "RU" patch-eket feltennie. Kiadási kompatibilitási problémákról nem hallotam még...de ha van elvileg, javítson ki valaki nyugodtan.