The Pacific (2009)

Még nem sasoltam meg, de ma éjszaka letöltődik. :) Putiteng! Csupán trailer alapján nyilatkoztam, de ahogy olvasom tőled mégis megtették. :S Mondjuk az első szériában is ugye az első rész a kiképzésről szólt, nem pedig in medias res módon belecsaptak a partraszállásba. Bár (nem a 100 Rad XD) az is jó volt. Este pótlom a dolgot.

Én is túl vagyok az első részen, amit idáig láttam az nagyrészt tetszett. Szerintem még most felesleges pontozni, mivel még hátra van 9 rész. Akcióból meg nem is igazán volt szükség többre (én még kevesebbel is beéértem volna), az Elit alakulatban se volt az 1. részben, szinte végig a kiképzésről és a szereplők megismeréséről volt szó (ami itt most nagyrészt kiesett). Remélem nem Guadalcanal-ban fog játszódni az egész.

Na kérem szépen. Bepótoltam az első részt HD minőségben és igazán tetszetős volt. Meglepett (én hülye, mintha elvártam volna, hogy ebben is legyen ilyesmi), hogy a kiképzéses részt kihagyták belőle, de aztán jobban belegondolván megértettem, elvégre ez már egy létező fegyvernem volt, nem úgy, mint a légiszállítású hadosztályok amiket csak akkor vezettek be.
A szereplők elsőre nem voltak olyan hatással, mint a Band Of Brothers-ben. Nem mindegyik volt szimpatikus, ott viszont egytől-egyig tökéletes karakterek és színészek voltak. Persze ez még változhat ahogyan haladunk előre. Viszont egyetlen egy színészt ismertem csak. Majd kikeresem, hogy hívják; a lényeg, hogy a Vitathatatlan című filmben is játszott, mint Peter Folk "segítője".

Maga a környezet mindent elárult a rendezésről. Nagyon szépen kidolgozták és reálissá tették, korabeli eseteket is felhasználva. Ilyen volt például az amerikai katonák kegyetlen meggyilkolása (fej és nemiszerv levágása és szájba gyömöszölése) valamint a japánok által alkalmazott taktika, hogy sebesültnek álcázták magukat vagy esetleg tényleg azok voltak és aztán gránáttal felrobbantották magukat amikor az amcsik segíteni akartak rajtuk.

Nagy kár, hogy "csak" egy órás, mert a végére mégis azt éreztem, hogy már nézném a következő részt amire sajnos még várnom kell.

2. rész

2 percel rövidebb volt, de nekem sokkal jobban tetszett. Spoiler A elején amikor fejbelőtték a csávót, tudtam, hogy az lesz, de mégis megijedtem. :) Spoiler off

Látható javulás az előző részhez viszonyítva, de szerintem ettől még lehet jobb is.

9/10

Közben a múlthéten bepótoltam a 2. és 3. részt. Mit is mondjak... a 2. rész az nagyon nice volt. 8) Viszont a 3. már elég langyira sikerült. Értem én, hogy nem akarták az első szériát "majmolni", meg történelmi hitelességet vázolni a filmben szereplő alakulat által, de ezt az érzelgős, csajozós szálat igazán kihagyhatták volna. Most töltöttem le a tegnapi részt, hétvégén pótlás következik. Ez minden bizonnyal jobb lesz. Valamint már a szereplők is egyre szimpatikusabbak. Főleg a kitüntetett srác. Az drurva volt, hogy nem találta azt a kesztyűt amiben a géppuskát vinni kellett volna és puszta kézzel fogta meg a forró csövet. lol2

Véget ért sajnos a sorozat. De nekem nagyoon tetszet az egész sorozat. Én 8.5/10 adnék azért volt hiányosság de nem sok. Érdemes megnézni :D.

Nekem nagyon bejött. Az első pár részben párhuzamot akartam vonni, de aztán rájöttem, hogy nem lehet. Nagyon jól ábrázolták Eugen Sledge semélyiségfejlődését. Voltak durva részek, de ez is megkapja a 10/10-et nálam. Vicces volt, hogy pár jelenetnél deja vu-m volt, mert korábban már láttam egy 5 részes dokumentumfilmet a csendes-óceáni harcokról és abban a film szereplői közül is sokan voltak akik visszaemlékeztek. Pl a fogat a szájból kivágós, baktériumos rész. Meg volt mégegy ilyen.
Must Have kategória.

Nekem megvan TV Rip formájában, csak még az utolsó részt kell letöltenem. Ha gondolod kiírom 2 lemezre aztán el tudom küldeni. :wink:

Vissza
Top Alul