Társalgó

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Murder3":2ori0n2n mondta:
Na de az USA döntötte el a háborút úgy mond mert azért az oroszok nem lettek vvolna képesek egymagukba legyőzni a németeket.
at usaának meg virágzott a gazdasága és hozzá képest a németeké gyengébb volt én arra értettem.

Hát igen... Én meg erre értettem, hogy "mindenki" összefogott a németek ellen... EZ persze részben szükségszerű is volt...

en inkabb a nemetek partjat fogom amikor Hitlert megvalasztottak akkor a nemet emberek munkat kaptak ezert szinte megszunt a munknelkuliseg. ja es gyujtsetek ti is alairast h ujra kiadhassak a Mein Kampf-ot! :D mert sztem eleg erdekes h minden dolgot kilehet ujra adni 50evvel a szerzo halala utan erre mivan par evvel ezelott ezt felemeltek a mein kampfnal 60ra megint nehany evvel ezelott meg 75re emeltek. ez mien dolog mar? lol2

Hitlert akkoriba ha lett volna rá lehetőségem kivégeztem volna és a hulláján reggeliztem volna lol2 .

Kizárólag csakis és azért volt akkor olyan hatalmas a német gazdaság felfutása, mert:

1) Akkoriban futott le a gazdasági világválság és a harmadik ipari forradalom akkoriban érte el Európát (így érthető a felfutás).
2) Igen jó gazdaságpolitikát folytattak, állami beruházásokkal kötötték le az embereket, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy tömegeket mozgósítottak a...
3) Fegyverkezési versenyben. Minden állam fegyverkezett és ez rend szerint mindig óriási gazdasági felfutást eredményez. Ez volt talán a legfontosabb.

Hitler tehát nem csinált csodát, bármelyik féleszű politikus akkoriban hasonló eredményeket érhetett volna el. De még ha az ő érdeme is lenne, ez nem igazolhatja a későbbi tetteit.

volt 1 film v talan konyv mar nem tudom mi amiben arrol volt szo h ha megis olik Hitlert akkor is a helyebe lepett volna vki es megtette volna helyette es akk csak annyiban tert volna el a tortenet h nem Hitlert utalnak annyian.

De azért az mégis elég mindent mondó európára nézve hogyha az usa nem jön segíteni a németek bekebelezik egész európát.
Mer hogy a briteket is a tenger mentette meg ahogy az oroszokat a tél amit sokban az olaszoknak köszönhetnek.

Akkoriba is amikor volt a v-háború csatlósok voltunk elfoglaltuk Erdélyt csak azért mert trianonba elvették tőlünk még is a béka segge alá kerültünk.(valamilyen szinten)

Azzal egyetértek, hogy ha Hitler meg is hal, lett volna világháború, mert ezt nem csak ő akarta, egész egyszerűen a fegyverkezés miatt afféle ment a világ.

Ezzel az amerikai részvétellel vitatkoznék. Kétségtelen, hogy nélkülük nem lehetett volna második frontot nyitni és az is biztos, hogy az oroszokat is ők támogatták a háttérből és egyes frontszakaszokon csak ennek volt köszönhető, hogy kitartottak, de abban is biztos vagyok, hogy ha nincs kétfrontos háború és nincs amerikai támogatás, egy egész Európára kiterjedő birodalmi rendszert stabilan nem tudtak volna megteremteni. Ez nem csak azért igaz, mert számos országban nem voltak katonáik (mert azok önként működtek együtt), hanem azért is, mert a Német állam a hódításra volt berendezkedve és nehezen tudom elképzelni, hogy miután elérték a kitűzött célokat, zökkenőmentesen átálltak volna egy béke-fenntartó politikára... De mint tudjuk, a történelemben nincs olyan, hogy ha...

Németország addig tudott garázdálkodni mig felkeltette az alvó oroszlánt és a Llion King (szövetségesekkel 1-ütt) hazavágta.
Amúgy a hábórú kedvezett a hadiiparnak mert nagyon sokat fejlődtek radarok repülőgépek irányitot bombák stb. ha jól emlékszem volt 1-kis hideg háború is .
Amúgy az oroszokat nem kell félteni mert elég veszélyes nemzet tud lenni. lövés1 lövés1 taps1

Egyébként az első ww lezárása után biztos volt hogy lesz következő.
Tök mindegy ha az elsőben a németek nyernek akkor az antant egyik országában jött volna létre fasizta vagy komunista mozgalom és ők lettek volna a második vh gonoszai.
Különben ha megnézzük a rómaiak is feltudtak egy egységes birodalmat elég sokáig tartani és ők is hódításra voltak berendezkedve.

Amerika nem hiába szállt be mert ha nem akkor hitler európa leigázása után nem állt volna meg a világ leigázásáig.
Akik támogatták a németeket azért tették mert nyilvánvalóan gyengébbek voltak tőlük.
Ők abban bíztak hogy a németek győznek őnekik meg majd a zsákmányból is jut 1 kevés.
A többiek akik nem a tengelyhatalamk oldalán voltak azok meg 1 győztes háború után volt.
És a németek sikerei a villámháborúnak tudható be.
Az oroszok se tudták volna visszaszorítani őket ha az olaszok nem játszanak közbe.

Lehet hivatkozni mindenre hogy mi miért volt, hitler 1- szifilsz-esz barom volt akit a hülye orvosa jól bepalizott nem kevés pénzért , egy nemzetet hűjére vett (az 1-len zseniális dolog) aztán bekrepált. Németek szegények a hidegbe megfagytak sőt befagytak mint a viz a tókában.

Hát a maga nevébenzseniális volt.
Most ez be is lehet meg nem is lehet beismerni.
Bár akkoriban nem volt nehéz hatalomra jutnia németosrzságban.

Persze attól még egy fa.......................................................... nyomorult volt.
De iylen emberek vannak és voltak is még rajta kívül pár millióan csak nem mindenki jut hatalomra.
Bár sajnos ő meg Sztálin hatalomra jutott.

Egyezzünk ki abba hogy 1- zseniális örült volt. :wink:

A szélsőségek iránti igény kitermeli az ilyeneket... ha egy országban a politikai hangulat olyan, hogy az emberek el vannak keseredve és mindenféle megoldásban érdekeltek, akkor bukkannak fel a szélsőségesek és idióták is hatalomra jutnak... A helyzet meg sokszor olyan például tartós belpolitikai instabilitás vagy gazdasági recesszió miatt... Utólag persze könnyű belátni, hogy miért volt minden, de amikor az ember megél egy korszakot vagy egy eseményt, részese annak, nem csak tanúja...

Igen ez a zseni barom átkurta a nemzetét mert válságban voltak meg minden. De vannak azért elég para dolgok az orvostudomány pszihologia gyogyszerészet stb. Szerintetek segitett a fejlödésbe :?:

Sajnos vagy nem sajnos 1-et értek láttam pár para dok-filmet a germán kisérletezésekről . Valamennyire tényleg hozzájárultak pár dologhoz ahhoz meg mégjobban hogy a népet hogyan vágják haza a gyógyszerekkel :D

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul