Társalgó

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
A PSP-n talán a leggyorsabban cserélődnek a szoftverek.

Kezdetben volt az 1.05-ös, a törhetetlen, feltörték. Minden upgrade alapja az 1.05 lett, mert csak azt lehetett később tört szoftverre frissíteni. Erre kijött a sony a 2-es sorozattal, sokáig nem lehetett azon tört szoftvert futtani vagy lecserénli a gyári szoftvert (mert bemondta az unalmast az alaplap). Aztán ezt is feltörték, manapság már a 3.02-es a leg elterjedtebb, ebben az a legjobb, hogy egy 1.05-ös és egy gyári 3.02-es hidridje, azoknak minden előnyével (a 3-02 előtt a memókártyáról való iso [másolt játék] futtatásához emulátor kellett, ebben mér az sem kell külön). Manapság (pont 5 napja, ha jól tudom) jött ki a 3.03-as tört (a tört verziók megelőzték a gyáriakat), amiben már lehet húzni a procit (majdnem másfélszerezni lehet a teljesítményt).
Közben beépítettek egy internet-böngészőt, jobb wifi, mp3, jpg kodekeket, részletesebb beállításokat, stb.
Szóval eszméletlen, hogy mennyi minden került bele a PSP-be, mióta kitalálták. És úgy tűnik, nincs megállás. Most épp az integrált, hitelesíthető pop3-at és stmp-t kezelő levelezőszoftveren dolgoznak.

Ha a programok a PSP alapteljesítményére vannak optimalizálva miért jó tuningolni?

... merült fel bennem is ugyanez a kérdés.
De ha jobban belegondolunk, akkor az egy dolog, hogy a játékok elvileg adott igényekkel futnak, ellenben az utólag rátett dolgok, pl fájlkezelők, de leginkább külső videólejátszók, amik átalakítás nélkül képesek avi-t vagy mov-ot lejátszani, igényelhetnek (és igényelnek is) nagyobb sebsséget. Épp ezért ez az opció nem gyári szoftverben érhető csak el, viszont állítólag veszélytelen a gépre nézve (a beépített mag alapból is képes 366 MHz-re; talán épp a fejlesztők rejtett tartalékáról van szó: készültek rá, hogy később lehetnek igényesebb játékok is; ki tudja, talán egyszer egy gyári frissítés is tartalmazni fogja ezt az opciót).
Részemről én nem foglalkozom ezzel, még a 3.03-at sem tettem fel, mert azért ennek is megvannak a maga veszélyei, nagyjából olyanok, mint egy BIOS update (ugyanúgy tönkremehet a gép, ha valami balul üt ki az alatt a bűvös ~5 perc alatt).

HDD? Az nincs benn. Van egy UMD lemezolvasó, de az UMD lemezt csak ez olvassa, szóval az felejtős.
A lényeg a MagicGate kártyaolvasó, egy MemoryStick Pro megy bele, 1, 2 vagy 4 GB-os. A beugratós az, hogy ha hamis játékkal akarsz játszani, ami ugye a memóriakártyán mezei ISO-ként foglal helyet, akkor a kártyának HighSpeed-esnek kell lennie, hogy a játék ne akadjon. HS-es kártya meg még csak 2 GB-os van, a 4-es nem az. Igaz nyáron jön a 4 és 8 GB-os HS-es MSD is.

HDD-nél azért is jobb a memókártya, mert kisebb, nem megy tönkre és sokkal kevesebbet fogyaszt.

és kevesebb az élettartama :mrgreen: most kezdik azt elérni, hogy flash memóriákra is több év garit adnak......

A kártyának kevesebb az élettartama???
A HDD szükségképpen tönkremegy, mert mozgó alkatrészek vannak benne. Egy memóriakártya előírásszerű használata esetén soha sem megy tönkre. Én nekem még egy memókártyámat sem kellett soha eldobnom soha.

Ja ezt olvastam... (lusta vgyok link után keresni) de a mai példányok már kezdik felvenni a versenyt a HDD-kel (élettartamban)

Fúúú ember, ilyet se láttam még a tél kellős közepén... Tegnap szó szerint nyári zápor esett. Süt a nap, zuhog az eső...akkora szivárvány volt egész Nyíregyháza fölött, hogy az valami eszméletlen...

http://www.szon.hu/engine.aspx/page/szo ... g/im-kelet

még a neten is írnak róla :)
Mi fog ebből az időjárásból kisülni pár év múlva... semmi jó :roll:

Most volt a Delta (m1), az egész műsort az éghajlat bemutatására szentelték. Mutattak régi feljegyzéseket. 1000 körül pl kiszáradt a Fertő-tó, utánna valamivel pont olyan időjárás volt, mint most. Enyhe tél. Ezek alapján nem kell nagyon megijedni. A jóslások lehet kicsit túlzóak. Annyi féle variáció van, hogy tényleg nem lehet pontosan megállapítani, hogy milyen időjárás lesz 10-20, vagy 100 év mulva. Annyi biztos, hogy a meteorológusok szerint 2007 meleg év lesz.

R-pee-nek igaza van, nem kell parázni.
A Spektrumon volt pár napja egy műsor, amiben elmondták azt, amit mér eddig is tudni lehetett: a mostani felmelegedés egy természetes folyamt része, az, hogy az elmúlt 50-100 évben mivel szennyeztük a légkört, nemigen befolyásolta a dolgok alakulását. Nem azt mondom, hogy szennyezni kell a légkört, csak azt, hogy a változás természetes. Nem küzdeni kell ellene, hanem alkalmazkodni.
Apró jó a "rosszban", hogy nem hűl az időjárás, hanem melegszik. Előbbivel roszabbul járna Európa.

Persze, bármi lehet, de én az utolsó öt évben nem láttam egy normális nyarat vagy telet... Nyáron állandóan hideg van esik az eső és júniusban is fűteni kell, télen meg ha egyszer látok egy normális mennyiségű havat, sokat mondok :)

A meleg se jobb mint a tél. Éppen ma volt benne a Blikkben, hogy ha így folytatódik a felmelegéds, 70 év múlva akár a Balaton is kiszáradhat. Jó oké, manapság már egyre kisebb a valószinűsége, hogy egy átlag ember megéri ezt a kort, de hát akkor is :roll:

Senki sem mondta, hogy a hirtelen felmelegedés jó, csak az egyén szempontjából jobb, mint a hirtelen lehűlés.
Kétségtelenül nagyon súlyosak a problémák, amik előttünk állnak, csak ép látni kell, hogy itt az alkalmazkodáson van a kulcs és nem azon, hogy hogyan állítsuk meg a folyamtot, mert azt nem lehet.

Majd ha 60fok lesz árnyékban, mint Irakban, akkor jöhet a háton hordozható klíma :lol:

Egy swéd ismerősöm elmondása szerint idén nálunk sincs sokkal hidegebb, mint itt :?

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul